Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drugie sniadanko jest juz gotowe. Bardzo prymitywna chlopska przekaska, smaczna i skromna.

Galareta z przepiorek

przepiorcza-galaretka1.jpg

ps Pawel zasugerowal ulubiona wodke jaka serwuje z galatetka z dziczyzny. Hangar 1 Fog Point, wlasnie bede sie wybieral do sklepu.

Edytowane przez Władca Przysmaków

Jade na zakupy. Dzwonile, maja i to na promocji. Przy zakupie calego kartonu dodatkowo 15%. Trzeba bedzie schowac w piwniczce przed stara, bo sie zezlosci. Pelna tajemnica, jak zawsze mam lewa gotowke na takie wydatki.

...

Na karton to u mnie by chyba poszły wszystkie "zaskórniaki" :) ;)

ps - Galaretka z przepiórek wygląda wyśmienicie I zapewne takoż smakuje

Edytowane przez Chef Paul
ps

:lol2:

No to tak na szybkiego. Jak zwylke miszczofie macie pecha. Myslalem, ze jest to rozmowa o kurzych jajkach, jakie sa na stanie w domowej lodowce. Bo kupic to moge kazde jajko jakie tylko sie wymarzy, oczywiscie organiczne. Kurzy krolu w g z domowym zasranym podworkiem. Nie wiem czy wiesz krolu , ale w USA jest kilka stref klimatycznych, i jesli mowa o perliczce to nie jest niczym szczegolnym kupowanie jaj ze stefy jaka jest prawie rodzima dla tego drobiu, oczywiscie zyjacacego caly rok pod chmura i w cieple. Ja w lodowce mam zawsze kurze i przepiorcze bo sa lepsze pod kazdym wzgledem, prelicze tylko w karotenie ma wieksza liczbe zawartosci jednostek pomiaru. Jak juz kiedys pisalem wypijam co drugi dzien ½ szklanki swiezego soku z marchwi(12 duzych marchewek), wiesz te spawy jak wzrok, wlosy , cera i opalenizna na caly rok. Jajka przepiorek w sezonie wiosenno-jesiennym kupuje lokalnie z chowu pod siatka, ktora zapewnia prawie naturalne warunki zycia tych ptakow. A na jesienn wybija sie calosc z wiadomych powodow. Jedna tusza to 35 centow, tanizna. To tyle o innych jajka jakie mam na kazdy dzien tygodnia.

https://i.postimg.cc/KYJfhptC/domowe-zasoby-lodowki1.jpg

Nietoperzy nałapałeś? Szacun. W Polsce są chronione prawem, ale w hameryce... Swoją drogą jaja przepiórcze jedzą cierpiący na impotencję, więc?

Nietoperzy nałapałeś? Szacun. W Polsce są chronione prawem, ale w hameryce... Swoją drogą jaja przepiórcze jedzą cierpiący na impotencję, więc?

To teraz daj recenzje do wodki, ktora kupilem do galaretki z przepiorek. Krolu kur i smakoszu rarytasow.

do-galaretki-z-przepiorek.jpg

ps w zacnej ilosci:)

Plus dodatkowe 15%. Tradycyjnie miales racje, wodka cudenko.Mniam mniam, palce lizac.

...

Moim zdaniem jest trochę lepsza od "Beluga" (złota edycja) ... tyle, że ta właśnie Beluga kosztuje połowę mniej :)

... edycja specjalna (numerowana, którą pije między innymi Putin) jest raczej poza moim zasięgiem :) ... jednak "nigdy nie mówię nigdy" :) ;)

... Zastanawiam się ile zarabia kucharz.:sick: . Średnio coś koło 4000 zł.

Chyba w barze mlecznym na Twej wiosce :)

Byś już dalej tak się nie męczył:

https://www1.salary.com/Executive-Chef-Salary.html

:)

... plus dodatkowe gratyfikacje za zamówienia specjalne :)