Władca Przysmaków 22.11.2018 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Wino przed wlaniem do brytwanki z indykami podgrzewam w rondelku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 22.11.2018 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Nie do opisania aromat, cos imponujacego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.11.2018 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Nie do opisania aromat, cos imponujacego! Smakowitego Thanksgiving życzę ... co zresztą widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2018 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Zrobiłem prosty tani zestaw obiadowy. http://192.168.1.16:8888/sdctl/media/image/raw/33173?type=0&7bb=c7e748f1aa0892f382614c03051269fd&des=1 http://192.168.1.16:8888/sdctl/media/image/raw/33174?type=0&7bb=c7e748f1aa0892f382614c03051269fd&des=1 http://192.168.1.16:8888/sdctl/media/image/raw/33175?type=0&7bb=c7e748f1aa0892f382614c03051269fd&des=1 do piekarnika.Korpusiki nadziewane farszem j/w. i j/n (iżej) 1. mięso mielone z końcówki żeberek bez kości (języczek) 2. cebula nie szalotka 3. gotowana wątróbka drobiowa 4. jajo 5. natka z pietruszki 6. moczona bułka z makiem 7. tarta pieczarka Takie proste i tanie danko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2018 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 W wariacjach śniadanka czar..Prościuchne. i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 24.11.2018 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Smakowitego Thanksgiving życzę ... co zresztą widać Dziekuje. Odpisuje dzisiaj bo wiadomo goscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 24.11.2018 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Pogladowe zdjecie dziczka od matki natury z lasu za darmo, na podstawie resztek. Kolor, wielkosc, ksztalt, nie to co fabryczna chemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.11.2018 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Pogladowe zdjecie dziczka od matki natury z lasu za darmo, na podstawie resztek. Kolor, wielkosc, ksztalt, nie to co fabryczna chemia. Gdybyś wyciął piersi, uda i nogi to wtedy można przygotować pyszne, nadziewane "korpusy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.11.2018 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Gdybyś wyciął piersi, uda i nogi to wtedy można przygotować pyszne, nadziewane "korpusy" Po "indyku", takiej opcji nie ma. Pies nie chce na idyka juz patrzec, a organiczne kurczaki ras miesnych sa obecnie na promocji (od 3 tygodni). Jak znajde chwile czasu zaprezentuje...cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.11.2018 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Powiadam Wam ,że po konsultacji z P.Adamkiem i P.Marcinkiewiczem wariacje kulinarne moje mają istnieć.Jak na wariacje kulinarne NS przystało na talerzu ma być śmiesznie. Przypomnę ,że licznik nie nabija się sam ,Ktoś tymi cyferkami zawiaduje. Odwiedzin: 167.051 .To tysiące podglądaczy ,a tylko dwóch prowokatorów .Całą zabawę psuje zachód ,zupełnie niepotrzebnie ,mając swój doskonały produkt w kulinariach.Tyle. ćwiartka kurczaka gotowana w oleju rzepakowym w mych ulubionych przyprawach orientalnych delikatnie posypanych nań : przyprawy orientalne: imbir, trawa cytrynowa, sos sojowy, chilli, sos ostrygowy czy ocet ryżowy. To dzięki nim potrawy nabierają ciekawych smaków, nierzadko kontrastujących ze sobą. W tej kuchni znajdziemy kombinację pięciu smaków: słodkiego, słonego, kwaśnego, gorzkiego i ostrego. .Niepieczona , nieduszona , niegotowana w wodzie,nieparowana li tylko smażona - gotowana w oleju rzepakowym.No smakuje wybornie ,tym bardziej ,że można ją dosmaczyć w dowolny sposób bez żadnych wcześniejszych marynat ale za to w delikatnej - bardzo delikatnej nucie przypraw orientalnych.Skórka chrupiąca , mięso dość soczyste i specyficzny smak. Potrzeba mi jeszcze więcej witaminy "C" ,zajadam się surową cebulą i rzodkieweczką. Mam niecałe 2 tygodnie na przygotowanie się do nieoficjalnych mistrzostw oldbojów w siatkówce.Ciekawostka jest to ,że na boisku w 6 osobowym składzie musza znajdować się dwie Panie. Można je zmieniać ale na boisku w czasie gry zawsze pozostają dwie .Najdziwniejsze jest może to ,że taki mikst musi być zgodny z PZPS . (śmieszne foty wkleję) .Rowerek,basenik,sauneczka i surowa cebuleczka - rzodkieweczka.Jest tam tegoroczna papryczka marynowana z oleum czosnkowym i miodzie miast cukru. Edytowane 28 Listopada 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.11.2018 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Uciekła mi jedna smaczna jak dla mnie wariacja kulinarna. Kasza jaglana na sypko ze skwarkami z dojrzewającego boczusiu i cebulki (zawsze 2-ka) , surowa cukrówka , pulpety cielęce (tym razem) , buraczki zasmażane z antonówka i cukrem trzcinowym tak dla przełamania , ogórki "kiszeniaki" tegoroczne. Edytowane 28 Listopada 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.11.2018 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 U mnie w domu nic sie nie marnuje. To co nie zostalo zdjedzone podczas przyjecia, zjadl pies. Zajelo mu to 5 dni... [ ps na Swieta Bozego Narodzenia, bede robil wedzone, troche mniejsze jak te ktore pieklem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.11.2018 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Wspominalem o mlodych organicznych kurczkach, tak wiec... Zawsze do piersi indyczej gotuje bulion z jednej sztuki. Miksuje w mikserze, mam 100% pewnosc ze pies sie nie bedzie ksztusil piersia indycza. Najlepiej miksowac do konsystencji karmy puszkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.11.2018 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Myślałem ,że P.Adamek albo P. Marcinkiewicz ale myliłem się.No cóż bywa i tak. Kupiłem. cieniuchno pokroiłem w przyprawach orientalnych i tym razem w oliwie i soku z cytryny poczyniłem smażyłem bacząc na wytapiany tłuszczyk zebrałem ten na pszenną cześć parówki wrocławskiej deser. o zielonym napoju i potem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.11.2018 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Dzisiaj bardzo prosta, super smaczna i skromna zupa. Wszystko z resztek jakie sie znalazly w zamrazalniku. Jest jeeszcze 1kg krewetek , ktore nie zostaly uzyte podczas przyjecia w zeszlym tygodniu. Musze sie do nich dokopac, sa pod dziczyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.11.2018 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Znalazlem, juz je mam. 907 gram nowozelandzkich zielonych, 907 gram filetow z fladry i 1kg krewetek, to baza na zupe. Zielenizna , przyprawy i przepiorcze jajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.11.2018 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Powiem magiczne słowo.Przepraszam możesz nie zaśmiecać mojego wątku tymi kurtuazyjnymi przepisami.Nie pasują do moich wariacji kulinarnych. Użyję drugiego słowa proszę sobie iść do swojego ukochanego topiku.Przepraszam i proszę to określenia by zmienić ową tu przez ciebie wypisywana konfabulację.Co to znaczy chyba nie muszę tłumaczyć.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.11.2018 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Powiem magiczne słowo.Przepraszam możesz nie zaśmiecać mojego wątku tymi kurtuazyjnymi przepisami.Nie pasują do moich wariacji kulinarnych. Użyję drugiego słowa proszę sobie iść do swojego ukochanego topiku.Przepraszam i proszę to określenia by zmienić ową tu przez ciebie wypisywana konfabulację.Co to znaczy chyba nie muszę tłumaczyć.Z góry dziękuję. Ale to jeszcze nie wszystkie skladniki mojej bardzo prostej, super smacznej i zdrowej zupy. Tak jak w naturze wszystko sie balansuje, musze zbalansowac tania chemie ktora przezentujesz. Tak jak zawsze zrobie to bardzo zdrowymi, ekologicznymi szmaczymi produktami. Oczywiscie beda swieze przyprawiane wodorosty, te najbardziej smaczne uzywane w japonskiej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.11.2018 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Kuźwa przecież nie będę wypisywał ,że moja Cola (córka-kotka) , nienawidzi owoców morza , a krewetkami wymiotuje..Zgrozo na pomoc.Pokażę może Państwu tu zaglądającym moją wścibska kotkę - córkę namber tu i jak podjada mi potrawki. Pzdr. p.s Proszę aby moderator to wziął pod uwagę.Przepraszałem i prosiłem by nie zaogniać niepotrzebnie sytuacji bez wyjścia. Z góry dziękuję. Edytowane 28 Listopada 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.11.2018 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Przystawka bedzie ze swiezych krabow. Mniami! https://www.youtube.com/watch?v=Oc7YF6thyBM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.