Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zrobiłem prosty tani zestaw obiadowy.

http://192.168.1.16:8888/sdctl/media/image/raw/33173?type=0&7bb=c7e748f1aa0892f382614c03051269fd&des=1

06fb6fabb9cd0890.jpg

45ec93069178e693.jpg

29e213f44d64bd54.jpg

99fc692a7bae82d2.jpg

http://192.168.1.16:8888/sdctl/media/image/raw/33174?type=0&7bb=c7e748f1aa0892f382614c03051269fd&des=1

http://192.168.1.16:8888/sdctl/media/image/raw/33175?type=0&7bb=c7e748f1aa0892f382614c03051269fd&des=1

do piekarnika.Korpusiki nadziewane farszem j/w. i j/n (iżej)

1. mięso mielone z końcówki żeberek bez kości (języczek)

2. cebula nie szalotka

3. gotowana wątróbka drobiowa

4. jajo

5. natka z pietruszki

6. moczona bułka z makiem

7. tarta pieczarka

6f59475b3505f70c.jpg

1eca6d2c9b3316b4.jpg

Takie proste i tanie danko.

Gdybyś wyciął piersi, uda i nogi to wtedy można przygotować pyszne, nadziewane "korpusy" :) ;)

Po "indyku", takiej opcji nie ma. Pies nie chce na idyka juz patrzec, a organiczne kurczaki ras miesnych sa obecnie na promocji (od 3 tygodni).

Jak znajde chwile czasu zaprezentuje...cdn.

Powiadam Wam ,że po konsultacji z P.Adamkiem i P.Marcinkiewiczem wariacje kulinarne moje mają istnieć.Jak na wariacje kulinarne NS przystało na talerzu ma być śmiesznie. Przypomnę ,że licznik nie nabija się sam ,Ktoś tymi cyferkami zawiaduje.

Odwiedzin: 167.051 .To tysiące podglądaczy ,a tylko dwóch prowokatorów .Całą zabawę psuje zachód ,zupełnie niepotrzebnie ,mając swój doskonały produkt w kulinariach.Tyle.

a1c03e78ed0416ec.jpg

ćwiartka kurczaka gotowana w oleju rzepakowym w mych ulubionych przyprawach orientalnych delikatnie posypanych nań :D :

przyprawy orientalne: imbir, trawa cytrynowa, sos sojowy, chilli, sos ostrygowy czy ocet ryżowy. To dzięki nim potrawy nabierają ciekawych smaków, nierzadko kontrastujących ze sobą. W tej kuchni znajdziemy kombinację pięciu smaków: słodkiego, słonego, kwaśnego, gorzkiego i ostrego.

.Niepieczona , nieduszona , niegotowana w wodzie,nieparowana li tylko smażona - gotowana w oleju rzepakowym.No smakuje wybornie ,tym bardziej ,że można ją dosmaczyć w dowolny sposób bez żadnych wcześniejszych marynat ale za to w delikatnej - bardzo delikatnej nucie przypraw orientalnych.Skórka chrupiąca , mięso dość soczyste i specyficzny smak. Potrzeba mi jeszcze więcej witaminy "C" ,zajadam się surową cebulą i rzodkieweczką.

c697348ccbb538eb.jpg

Mam niecałe 2 tygodnie na przygotowanie się do nieoficjalnych mistrzostw oldbojów w siatkówce.Ciekawostka jest to ,że na boisku w 6 osobowym składzie musza znajdować się dwie Panie. Można je zmieniać ale na boisku w czasie gry zawsze pozostają dwie .Najdziwniejsze jest może to ,że taki mikst musi być zgodny z PZPS . (śmieszne foty wkleję)

.Rowerek,basenik,sauneczka i surowa cebuleczka - rzodkieweczka.Jest tam tegoroczna papryczka marynowana z oleum czosnkowym i miodzie miast cukru.:yes::D

emotikon-twarz-grac-w-siatkowke-ilustracji-wektorowych-400-121498240.jpg

Edytowane przez niktspecjalny

Uciekła mi jedna smaczna jak dla mnie wariacja kulinarna.

f21e04d716f60a64.jpg

Kasza jaglana na sypko ze skwarkami z dojrzewającego boczusiu i cebulki (zawsze 2-ka) , surowa cukrówka , pulpety cielęce (tym razem) , buraczki zasmażane z antonówka i cukrem trzcinowym tak dla przełamania , ogórki "kiszeniaki" tegoroczne.:yes:

Myślałem ,że P.Adamek albo P. Marcinkiewicz ale myliłem się.No cóż bywa i tak.

Kupiłem.

25f648f785bf1c65.jpg

cieniuchno pokroiłem

c1115fa8a8b6cfb7.jpg

w przyprawach orientalnych i tym razem w oliwie i soku z cytryny poczyniłem

a85b4652c80879fe.jpg

smażyłem bacząc na wytapiany tłuszczyk

9ca746b51830a300.jpg

3d93fb31340d511c.jpg

zebrałem ten na pszenną cześć parówki wrocławskiej

7ac743d7fcf3dbff.jpg

1d89dcd7193202c6.jpg

afd41255422557f0.jpg

deser.

3faeea0f41fbc426.jpg

o zielonym napoju i potem:yes::D

Powiem magiczne słowo.Przepraszam możesz nie zaśmiecać mojego wątku tymi kurtuazyjnymi przepisami.Nie pasują do moich wariacji kulinarnych. Użyję drugiego słowa proszę sobie iść do swojego ukochanego topiku.Przepraszam i proszę to określenia by zmienić ową tu przez ciebie wypisywana konfabulację.Co to znaczy chyba nie muszę tłumaczyć.Z góry dziękuję.:yes::cool:

Powiem magiczne słowo.Przepraszam możesz nie zaśmiecać mojego wątku tymi kurtuazyjnymi przepisami.Nie pasują do moich wariacji kulinarnych. Użyję drugiego słowa proszę sobie iść do swojego ukochanego topiku.Przepraszam i proszę to określenia by zmienić ową tu przez ciebie wypisywana konfabulację.Co to znaczy chyba nie muszę tłumaczyć.Z góry dziękuję.:yes::cool:

Ale to jeszcze nie wszystkie skladniki mojej bardzo prostej, super smacznej i zdrowej zupy. Tak jak w naturze wszystko sie balansuje, musze zbalansowac tania chemie ktora przezentujesz. Tak jak zawsze zrobie to bardzo zdrowymi, ekologicznymi szmaczymi produktami.

prosta-zupa-na-dzisiaj-4.jpg

Oczywiscie beda swieze przyprawiane wodorosty, te najbardziej smaczne uzywane w japonskiej kuchni.

Kuźwa przecież nie będę wypisywał ,że moja Cola (córka-kotka) , nienawidzi owoców morza , a krewetkami wymiotuje.:yes::D.Zgrozo na pomoc.Pokażę może Państwu tu zaglądającym moją wścibska kotkę - córkę namber tu i jak podjada mi potrawki.

Pzdr.

p.s

Proszę aby moderator to wziął pod uwagę.Przepraszałem i prosiłem by nie zaogniać niepotrzebnie sytuacji bez wyjścia. Z góry dziękuję.