Władca Przysmaków 05.12.2018 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 U mnie vive la revolution https://i.postimg.cc/fb2Y5wDS/viva1.jpg https://i.postimg.cc/Fsyc8bh4/viva2.jpg Chcialem dodac pomidory, ale nie mam mrozonych listopadowych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.12.2018 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Kuracja oczyszczajaca jelita zakonczona. Dzien rozpoczynam od zdrowego sniadnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.12.2018 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Postny czwartek, czyli bez miesa ale zdrowo i smacznie. Jeden rogalik maslany, pomidor , szalotka , zielenizna i organiczne 400g wedzonego lososia odmiany krolewskiej w 3ch rodzajach smakowych. Co za smak, co za prostota, co za niebo w ustach. Szybko, smacznie i bardzo skromnie. Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 06.12.2018 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 400g wedzonego lososia odmiany krolewskiej w 3ch rodzajach smakowych. ] Znaczy się pacyficzny, prawdopodobnie Chavycha, ten jest w porządku, nie to co trucizna z fiordów. Chavycha trafia do nas wyłącznie mrożona, ale to i tak smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.12.2018 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Jadam tylko organicznie, zdrowo i smacznie, tak jak widac. Przeciwienstwo Moderowano zaczynajac od kury, a konczac na jeleniu, muflonie lub losiu. Wedzona sieja 1.55kg, rogalik maslany, zielenizna , szalotka , kapary, super aromatyczny i pachnacy pomidor z "tropikow", cytryna. Prosto i bardzo skromnie, szybko, super smacznie i co najwazniejsze postnie, jak wypada przed swietami... Edytowane 7 Grudnia 2018 przez Tomaszs131 Łamanie dobrych obyczajów forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.12.2018 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Kolega dobrze zdaje sobie z tego sprawę, że nie chodzi o produkty kulinarnych rewolucji, a o przejawianą w każdym poście chamską niechęć do adwersarzy w tym wątku. Pora zakończyć zwady i rywalizować na innym niż wzajemna niechęć polu. Kolegom z tej drugie strony barykady polecam też odpuścić. Jak nie dla Waszej obopólnej korzyści to, może dla naszej postronnych czytelników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.12.2018 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Panie moderatorze Tomaszs131 jaki jest problem w tym, ze uzywam lepszych produktow jak wg i ns. Jest oczywista oczywistoscia, ze lesny indyk od matki natury jest lepszym produktem jak stare kurze korpusy ns-sa, lub kury na granulacie wg-go. Dzisiaj odstrzelilem mlodego indyka, gdzie piers po wykrojeniu miala wage mniej jak 2kg( dwie polowki widoczne na zdjeciu). Jest to darmowy dziki produkt nie do pobicia, klasa sama w sobie. Organicznie i bardzo zdrowo. Mieso jest przeznaczone na kielbaski, ale to w nastepnym tygodniu. Rozgladam sie za srednimi sztukami, ktore bede wedzil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.12.2018 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Oby tak dalej, trzymajmy się tego co dla nas wszystkich jest smaczne w jedzeniu, a nie tego co jest, mniej zdrowe w trawieniu chamstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 07.12.2018 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Panie moderatorze Tomaszs131 jaki jest problem w tym, ze uzywam lepszych produktow jak wg i ns. . @NS twierdzi coś zupełnie przeciwnego, gotujesz z byle czego i byle jak:lol2:! Jak widzisz, wszystko jest płynne, zależy od priorytetów. Ty się uganiasz za jakimś indykiem czy gruperem, tracisz czas, paliwo, naboje, przynęty, a on pod ręką w markecie ma lepsze kury po 5zł/kg. Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie, a ty się nie znasz:D. Jakiś niedawny czas temu, na szybko do małego rosołu, zakupiłem parę kawałków kurczaka z PROMOCJI!!!. Ten rosół jeszcze dałem radę zjeść, przyprawy pozwoliły, ale gdy szkoda było mi wyrzucić mięsa i spróbowałem ugryźć kawałek..., ten kurczak szybciej wylądował w koszu niż na moim talerzu. Nie do zjedzenia, coś obrzydliwego. Niech go psi jedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.12.2018 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Kolega dobrze zdaje sobie z tego sprawę, że nie chodzi o produkty kulinarnych rewolucji, a o przejawianą w każdym poście chamską niechęć do adwersarzy w tym wątku. Pora zakończyć zwady i rywalizować na innym niż wzajemna niechęć polu. Kolegom z tej drugie strony barykady polecam też odpuścić. Jak nie dla Waszej obopólnej korzyści to, może dla naszej postronnych czytelników... A ja lubie zdrowo i naturalnie. Co to jest zabronione? Twierdze, ze zdrowa organiczna naturalna dzika zywnosc jest lepsza od chemicznej. Np. na jutro planuje wolnowybiegowe organiczne steki z czarnego angusa. dzisiaj zaleje je dobrym winem, naprawde dobrym winem. Zycie kulinarne to jest sztuka i przyjemnosc. Co moze byc lepszego jak np. wymieniony czarny angus marynowany w winie za ktore mozna nabyc 70 takich stekow. Nic, bo nie chodzi tutaj o wartosc wina, lecz smak jaki nada stekowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.12.2018 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Widzę, że się kompletnie się nie rozumiemy. Dziwne? Wydaje mi się, że mój przekaz jest dosyć klarowny. Nie neguję Twojej kuchni, czy też kogokolwiek innego udzielającego się na tym czy innym kulinarnym wątku. Zapytasz dlaczego? A to dlatego, że kompletnie się na tym nie znam. Za to dobrze znam się na przekazie chamstwa i poniżania, a tego w tym jak i wielu innych wątkach na FM jest aż nadto. Dlatego proponuję skoncentrujmy na tym w czym Wy w tym a nie innym wątku znacie się najlepiej. W owym wątku królują kulinaria, chamstwo i małostkowość odłużmy na bok. Zgadzasz się ze mną? Edytowane 7 Grudnia 2018 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.12.2018 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Oki, każdy ma swoje rację. Może skoncentrujmy się bardziej na kulinariach niż na dosadnym dobijaniu adwersarza inwektywami. Wówczas wątek będzie bardziej wartościowy, obecnie bardzo mu do tego miana brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.12.2018 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Jak chcesz to potrafisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.12.2018 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Jak chcesz to potrafisz.... Wino 3 x przelewane, taki rocznik...Trzeba sie delektowac bukietem i wszystkimi innym walorami. W tym jest roznica miedzy wg i ns , a mna. Zwyczajnie lubie dobra, prosta i skromna kuchnie. ps tak jak pisalem to nie moja wina, ze oni jedza "byleco" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.12.2018 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Możesz i mnie również wpisać w krąg tych, których nie stać na prezentowane przez Ciebie marki wina.Tylko zastanawiam się co to zmieni? Czy aby po za wywyższenaniem się, nam zwykłym zjadaczem chleba, forumowiczom FM pomoże zrozumieć tajniki kulinarnej profesji? Wątpię.Wam forumowiczom zza Oceanu jest o niebo lepiej. Zapraszam do Polski to wtedy porozmawiamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 07.12.2018 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Oki, każdy ma swoje rację. Może skoncentrujmy się bardziej na kulinariach niż na dosadnym dobijaniu adwersarza inwektywami. Wówczas wątek będzie bardziej wartościowy, obecnie bardzo mu do tego miana brakuje... Właśnie tak. Przez te swady, nikt więcej się nie odzywa w kulinariach, szkoda. Wolałbym także spokojniej i przyjaźniej, ale tego muszą chcieć wszyscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.12.2018 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Bądźmy dobrej myśli. Zawwsze może być lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.12.2018 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Właśnie tak. Przez te swady, nikt więcej się nie odzywa w kulinariach, szkoda. Wolałbym także spokojniej i przyjaźniej, ale tego muszą chcieć wszyscy. A najwazniejszy jest w tym tzw. "common sense"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 07.12.2018 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Możesz i mnie również wpisać w krąg tych, których nie stać na prezentowane przez Ciebie marki wina. Tylko zastanawiam się co to zmieni? Czy aby po za wywyższenaniem się, nam zwykłym zjadaczem chleba, forumowiczom FM pomoże zrozumieć tajniki kulinarnej profesji? Wątpię. Wam forumowiczom zza Oceanu jest o niebo lepiej. Zapraszam do Polski to wtedy porozmawiamy... W PL sa bardzo dobre produkty, tylko raczej ciezko je docenic zagryzajac cytrusem pryskanym chemia... ps wiadomo o co chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.12.2018 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 A najwazniejszy jest w tym tzw. "common sense"... „Comomon sense” polecam wszystkim forumowiczom, bez względu, w którym wątku się udzielają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.