Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Postny czwartek, czyli bez miesa ale zdrowo i smacznie. Jeden rogalik maslany, pomidor , szalotka , zielenizna i organiczne 400g wedzonego lososia odmiany krolewskiej w 3ch rodzajach smakowych.

 

postnie-czw1.jpg

 

postny-czw2.jpg

 

postny-czw3.jpg

 

postny-czw4.jpg

 

postny-czw5.jpg

 

Co za smak, co za prostota, co za niebo w ustach. Szybko, smacznie i bardzo skromnie. Palce lizac!

 

postny-czw9.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jadam tylko organicznie, zdrowo i smacznie, tak jak widac. Przeciwienstwo Moderowano zaczynajac od kury, a konczac na jeleniu, muflonie lub losiu.

 

sieja1.jpg

 

sieja2.jpg

 

Wedzona sieja 1.55kg, rogalik maslany, zielenizna , szalotka , kapary, super aromatyczny i pachnacy pomidor z "tropikow", cytryna. Prosto i bardzo skromnie, szybko, super smacznie i co najwazniejsze postnie, jak wypada przed swietami...

 

sieja3.jpg

Edytowane przez Tomaszs131
Łamanie dobrych obyczajów forum.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kolega dobrze zdaje sobie z tego sprawę, że nie chodzi o produkty kulinarnych rewolucji, a o przejawianą w każdym poście chamską niechęć do adwersarzy w tym wątku. Pora zakończyć zwady i rywalizować na innym niż wzajemna niechęć polu. Kolegom z tej drugie strony barykady polecam też odpuścić. Jak nie dla Waszej obopólnej korzyści to, może dla naszej postronnych czytelników...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Panie moderatorze Tomaszs131 jaki jest problem w tym, ze uzywam lepszych produktow jak wg i ns. Jest oczywista oczywistoscia, ze lesny indyk od matki natury jest lepszym produktem jak stare kurze korpusy ns-sa, lub kury na granulacie wg-go.

 

Dzisiaj odstrzelilem mlodego indyka, gdzie piers po wykrojeniu miala wage mniej jak 2kg( dwie polowki widoczne na zdjeciu). Jest to darmowy dziki produkt nie do pobicia, klasa sama w sobie. Organicznie i bardzo zdrowo. Mieso jest przeznaczone na kielbaski, ale to w nastepnym tygodniu.

 

piers-indycza1.jpg

 

Rozgladam sie za srednimi sztukami, ktore bede wedzil.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Panie moderatorze Tomaszs131 jaki jest problem w tym, ze uzywam lepszych produktow jak wg i ns.

 

.

 

@NS twierdzi coś zupełnie przeciwnego, gotujesz z byle czego i byle jak:lol2:! Jak widzisz, wszystko jest płynne, zależy od priorytetów. Ty się uganiasz za jakimś indykiem czy gruperem, tracisz czas, paliwo, naboje, przynęty, a on pod ręką w markecie ma lepsze kury po 5zł/kg.

Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie, a ty się nie znasz:D.

Jakiś niedawny czas temu, na szybko do małego rosołu, zakupiłem parę kawałków kurczaka z PROMOCJI!!!. Ten rosół jeszcze dałem radę zjeść, przyprawy pozwoliły, ale gdy szkoda było mi wyrzucić mięsa i spróbowałem ugryźć kawałek..., ten kurczak szybciej wylądował w koszu niż na moim talerzu. Nie do zjedzenia, coś obrzydliwego. Niech go psi jedzą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kolega dobrze zdaje sobie z tego sprawę, że nie chodzi o produkty kulinarnych rewolucji, a o przejawianą w każdym poście chamską niechęć do adwersarzy w tym wątku. Pora zakończyć zwady i rywalizować na innym niż wzajemna niechęć polu. Kolegom z tej drugie strony barykady polecam też odpuścić. Jak nie dla Waszej obopólnej korzyści to, może dla naszej postronnych czytelników...

 

A ja lubie zdrowo i naturalnie. Co to jest zabronione? Twierdze, ze zdrowa organiczna naturalna dzika zywnosc jest lepsza od chemicznej. Np. na jutro planuje wolnowybiegowe organiczne steki z czarnego angusa. dzisiaj zaleje je dobrym winem, naprawde dobrym winem. Zycie kulinarne to jest sztuka i przyjemnosc. Co moze byc lepszego jak np. wymieniony czarny angus marynowany w winie za ktore mozna nabyc 70 takich stekow. Nic, bo nie chodzi tutaj o wartosc wina, lecz smak jaki nada stekowi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Widzę, że się kompletnie się nie rozumiemy. Dziwne? Wydaje mi się, że mój przekaz jest dosyć klarowny. Nie neguję Twojej kuchni, czy też kogokolwiek innego udzielającego się na tym czy innym kulinarnym wątku. Zapytasz dlaczego? A to dlatego, że kompletnie się na tym nie znam. Za to dobrze znam się na przekazie chamstwa i poniżania, a tego w tym jak i wielu innych wątkach na FM jest aż nadto. Dlatego proponuję skoncentrujmy na tym w czym Wy w tym a nie innym wątku znacie się najlepiej. W owym wątku królują kulinaria, chamstwo i małostkowość odłużmy na bok.

Zgadzasz się ze mną?

Edytowane przez Tomaszs131
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak chcesz to potrafisz....

 

Wino 3 x przelewane, taki rocznik...Trzeba sie delektowac bukietem i wszystkimi innym walorami. W tym jest roznica miedzy wg i ns , a mna. Zwyczajnie lubie dobra, prosta i skromna kuchnie.

 

kto-mi-zabroni4.jpg

 

ps tak jak pisalem to nie moja wina, ze oni jedza "byleco"

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Możesz i mnie również wpisać w krąg tych, których nie stać na prezentowane przez Ciebie marki wina.

Tylko zastanawiam się co to zmieni? Czy aby po za wywyższenaniem się, nam zwykłym zjadaczem chleba, forumowiczom FM pomoże zrozumieć tajniki kulinarnej profesji? Wątpię.

Wam forumowiczom zza Oceanu jest o niebo lepiej. Zapraszam do Polski to wtedy porozmawiamy...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oki, każdy ma swoje rację. Może skoncentrujmy się bardziej na kulinariach niż na dosadnym dobijaniu adwersarza inwektywami.

Wówczas wątek będzie bardziej wartościowy, obecnie bardzo mu do tego miana brakuje...

 

Właśnie tak. Przez te swady, nikt więcej się nie odzywa w kulinariach, szkoda. Wolałbym także spokojniej i przyjaźniej, ale tego muszą chcieć wszyscy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Możesz i mnie również wpisać w krąg tych, których nie stać na prezentowane przez Ciebie marki wina.

Tylko zastanawiam się co to zmieni? Czy aby po za wywyższenaniem się, nam zwykłym zjadaczem chleba, forumowiczom FM pomoże zrozumieć tajniki kulinarnej profesji? Wątpię.

Wam forumowiczom zza Oceanu jest o niebo lepiej. Zapraszam do Polski to wtedy porozmawiamy...

 

W PL sa bardzo dobre produkty, tylko raczej ciezko je docenic zagryzajac cytrusem pryskanym chemia...

 

ps wiadomo o co chodzi...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...