wg39070 20.12.2018 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Brawo Ty ;) .Na osłodę bezalkoholowe wydanie w trzech odsłonach innego bigosu świątecznego . w tym roku w bigosie świątecznym jako inne dodatki są jabłko suszone , morela , śliwka kalifornijska , suszone prawdziwki i prawdziwki z lasu Ja do bigosu wrzucam własne suszone śliwki oraz łyżkę miodu. Ale co kto lubi. Grzybki i u mnie to podstawa. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.12.2018 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Ja do bigosu wrzucam własne suszone śliwki oraz łyżkę miodu. Ale co kto lubi. Grzybki i u mnie to podstawa. Pzdr. Żebym wiesz ale nie zauważasz pewnego stereotypu?. Gdy coś zaczyna dziać w moim topiku niedźwiedzie z gawra wyłażą.. Własne śliwki suszone .Wspaniała rzecz.Pamiętam za małolatki jak z babcinych gruszek , jabłek ,śliwek robiło się susz.Gruszki "ulęgałki"(chyba tak) to był odlot.Kompot z takiego suszu zimny na wigilijnym stole to była poezja. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.12.2018 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Che... ps wrocilem z lasu 2 godziny temu, czyli nad rankiem. Wyprawa byla bardzo udana, mam piekne mlode indyki do wedzenia. A w miedzyczasie z bracia mysliwska konczymy super zacna z Latnijas Balzams. Zlota Etycja , czysta i delikatna jak woda o super swiatowej jakosci... Słuchaj .Mam prośbę.Mógłbyś wypełznąć z tego wątku i pójść do Kulinaria? .Ładnie Cię proszę.W wariacjach moich kulinarnych wątku ,który ja założyłem nagminnie wklejasz wódę. Jesteś uzależniony od alkoholu? .Jeszcze raz proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.12.2018 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Słuchaj .Mam prośbę.Mógłbyś wypełznąć z tego wątku i pójść do Kulinaria? .Ładnie Cię proszę.W wariacjach moich kulinarnych wątku ,który ja założyłem nagminnie wklejasz wódę. Jesteś uzależniony od alkoholu? .Jeszcze raz proszę. Czyżbyś of Elfir już nie uzyskał odpowiedzi ma swe "prośby" ? Załóż sobie prywatne forum i tam będziesz mógł dyktować warunki. Na zdrówko ... zamiast bimbru lubelskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.12.2018 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Żebym wiesz ale nie zauważasz pewnego stereotypu?. Gdy coś zaczyna dziać w moim topiku niedźwiedzie z gawra wyłażą.. Własne śliwki suszone .Wspaniała rzecz.Pamiętam za małolatki jak z babcinych gruszek , jabłek ,śliwek robiło się susz.Gruszki "ulęgałki"(chyba tak) to był odlot.Kompot z takiego suszu zimny na wigilijnym stole to była poezja. pzdr. Ulęgałki, nieosiągalne w amerykańskich puszkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.12.2018 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Nie ma obawy, to nie jest siara wg-go o ktorej rozmawialiscie. To swiatowej jakosci wodka do prawdziwej postnej zagrychy. Kazdy smakosz zna ten rarytas - ACCIUGHE SALATE, polecam z awokado, szczypiorkiem i szalotka, na swiezym pelnoziarnistym bejglu. Palce lizac! O prawdziwym bimbrze nie masz pojęcia, bo i skąd (za młody jesteś). Tak na marginesie, te wasze wszelkie "łiskacze" to ...bimber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.12.2018 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Czyżbyś of Elfir już nie uzyskał odpowiedzi ma swe "prośby" ? Załóż sobie prywatne forum i tam będziesz mógł dyktować warunki. [ATTACH=CONFIG]423423[/ATTACH] Na zdrówko ... zamiast bimbru lubelskiego Wszelkie wina dobre są dla alkoholików (w większości ukrytych). Dostojny bimberek z Lubelszczyzny to jest ekstra klasa, nie dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.12.2018 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Widzę, że prowadzisz ewidencję wpisów. Szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.12.2018 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Wszelkie wina dobre są dla alkoholików (w większości ukrytych). Dostojny bimberek z Lubelszczyzny to jest ekstra klasa, nie dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.12.2018 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Przynajmniej próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.12.2018 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 a nie mówiłem znowu o tej wódzie aleee!!!! https://kurierlubelski.pl/wodka-lubelska-wsrod-najlepiej-sprzedajacych-sie-alkoholi-swiata/ar/595409 http://lublin.naszemiasto.pl/artykul/przeglad-mediow-lubelska-wodka-najlepsza-na-swiecie,2952864,art,t,id,tm.html Wódka LUBELSKA to produkt należący do rodziny STOCK, będącej liderem wódek czystych i alkoholi smakowych. Właśnie tą drugą kategorię prezentuje szeroka gama wódek sygnowanych marką LUBELSKA. Charakterystyczny smak zawdzięcza ona połączeniu najwyższej jakości wódki czystej z dojrzałymi w słońcu owocami, które całości nadają lekkości i orzeźwiania. Produkowane metodą nastawów owocowych, wódki są delikatne w smaku, w którym finezyjnie wybija się nuta słodyczy. Wódki produkowane są w dziesięciu wariantach smakowych. Wkleił w watek moje fotki choć sobie tego nie życzyłem aleee!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 23.12.2018 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 A ja chcialbym sie wiecej dowiedziec o wodce lubelskiej. Mam organicznego arbuza, jest rowniez certyfikowany jako fair trade. Czy ta lubelska jest premium lub ultra premium? Bo jak nie to szkoda arbuza. Ty to możesz dostać co najwyżej "charbuza", kto czytał "Nad Niemnem" ten wie o co chodzi. A wódka lubelska, hmmm, Super Ultra Premium HD i jeszcze do kompletu 4K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.12.2018 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 (edytowane) Edytowane 23 Grudnia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.12.2018 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]423588[/ATTACH] Popełniłem kiedyś błąd używając magicznego słowa.Teraz bardzo żałuję.Wczoraj robiłem "Szubę" po rosyjsku. Tak po rosyjsku nie po polsku .Ten co może na górze raz już Cie doświadczył , a Ty nadal sam okłamujesz siebie.Jakie to znamienne.Karpia przełożyłem czerwoną cebulą bo mi mój synio przypomniał.Strucla mi się za bardzo wyrosła ale nic to.Kłóciliśmy się wczoraj jak gotowała babcia susz.W końcu zalaliśmy go woda i został do teraz.Wszyscy maja udział w tym rodzinnym Święcie.Nawet choinka jest w tym roku bardzo skromnie ubrana. Pszenicę na kutię rozgotowałem ale nic to.Mam jeszcze lniany woreczek do ostukiwania łuski ,który ma już łochocho albo i dłużej.Racuchy będą na drożdżach ,a nie na proszku do pieczenia.Ziemniaki , bo ich nigdy nie może zabraknąć , wczoraj ugotowane w mundurkach ,będą dzisiaj smażone na oleju rzepakowym ciemnym od gospodarza.Ten mój świąteczny rodzinny spontan jest dopełnieniem tego co już zaistniało. Edytowane 24 Grudnia 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.12.2018 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 Wszystkiego świątecznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.12.2018 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 Wszystkiego świątecznego Pasowałoby zapytać którego ? To jakieś życzenia ? Dla kogo jeśli to są życzenia? Znowu uogólnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.12.2018 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 Pasowałoby zapytać którego ? To jakieś życzenia ? Dla kogo jeśli to są życzenia? Znowu uogólnienia? Czy ta Twoja religia (z którą tak się tutaj publicznie afiszujesz i utożsamiasz), nie nakazuje Tobie trochę innych zachowań w stosunku do bliźnich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.12.2018 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 (edytowane) Czy ta Twoja religia (z którą tak się tutaj publicznie afiszujesz i utożsamiasz), nie nakazuje Tobie trochę innych zachowań w stosunku do bliźnich Moderator czujny i chyba podobnej ,nabytej wiary jak ja to i ciachnął świątecznie bzdurki.Piszesz ,że ja się afiszuję a Ty? Powtórzę i tego nie wycinaj. Chef Paul jest inny w wątkach komercyjnych i tam nic nie mówi o swoim zachowaniu do innych bliźnich.Mnie poucza w wątku "wariacje kulinarne NS". Trochę witamin Moja "szuba po rosyjsku" 1.matias 2.majonez 3.cebulka 4.majonez 5.tarte buraczki 6.majonez 7.tarta marchewka 8.majonez 9.tarte ziemniaki sałatkowe 10.majonez 11.tarte białko z jajka 12.majonez 13.posypka z tartych żółtek Robiłem już polską moja wersję gdzie miast śledzia była wędzona podsuszana wołowina Prezent dla wnusi na urodziny (bo dzisiaj kończy 3 lata) i skromny prezent przy okazji , na osiedliny u swatów. Płaty - filety z karpia smażone własnie na oleju rzepakowym od "gospodarza" Stróżujaco - patrolujący straszny kocurek Mój mały frankensteinek szyty czarna gruba nitką Synia nie 3bit ale 4bit i jego wersja oreo Moja wersja sałatki jarzynowej dzisiaj na świeżo robionej.Różni się może tym ,że jest w niej odrobina suszonych pomidorów i do majonezu , musztardy , śmietany dodałem odrobinę miodu lipowego Edytowane 25 Grudnia 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.12.2018 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 i choć to nie wesele ale weselić się należy ,gościniec dla babci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.12.2018 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Idę teściowi światełko zapalić bo jak Szczepan był wspaniałym człowiekiem.Mała przegryzka w Szczepana przed wyjazdem. Kilka ujęć z tortem i wnusia w roli głównej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.