Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Brawo Ty ;););) .Na osłodę bezalkoholowe wydanie w trzech odsłonach innego bigosu świątecznego :yes::D.

3f263e4bf4d7fa20.jpg

db4418bebaac418c.jpg

e1ec9df1e1ffddd7.jpg

w tym roku w bigosie świątecznym jako inne dodatki są jabłko suszone , morela , śliwka kalifornijska , suszone prawdziwki i prawdziwki z lasu :D

Ja do bigosu wrzucam własne suszone śliwki oraz łyżkę miodu. Ale co kto lubi. Grzybki i u mnie to podstawa. Pzdr.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja do bigosu wrzucam własne suszone śliwki oraz łyżkę miodu. Ale co kto lubi. Grzybki i u mnie to podstawa. Pzdr.

Żebym wiesz ale nie zauważasz pewnego stereotypu?. Gdy coś zaczyna dziać w moim topiku niedźwiedzie z gawra wyłażą.:yes::D. Własne śliwki suszone .Wspaniała rzecz.Pamiętam za małolatki jak z babcinych gruszek , jabłek ,śliwek robiło się susz.Gruszki "ulęgałki"(chyba tak) to był odlot.Kompot z takiego suszu zimny na wigilijnym stole to była poezja. pzdr.

Che...:lol2:

ps wrocilem z lasu 2 godziny temu, czyli nad rankiem. Wyprawa byla bardzo udana, mam piekne mlode indyki do wedzenia. A w miedzyczasie z bracia mysliwska konczymy super zacna z Latnijas Balzams. Zlota Etycja , czysta i delikatna jak woda o super swiatowej jakosci...

zacnie1.jpg

Słuchaj .Mam prośbę.Mógłbyś wypełznąć z tego wątku i pójść do Kulinaria? .Ładnie Cię proszę.W wariacjach moich kulinarnych wątku ,który ja założyłem nagminnie wklejasz wódę. Jesteś uzależniony od alkoholu? .Jeszcze raz proszę.:yes:

Słuchaj .Mam prośbę.Mógłbyś wypełznąć z tego wątku i pójść do Kulinaria? .Ładnie Cię proszę.W wariacjach moich kulinarnych wątku ,który ja założyłem nagminnie wklejasz wódę. Jesteś uzależniony od alkoholu? .Jeszcze raz proszę.:yes:

Czyżbyś of Elfir już nie uzyskał odpowiedzi ma swe "prośby" ?

Załóż sobie prywatne forum i tam będziesz mógł dyktować warunki.

FB_IMG_1535721205135.jpg

Na zdrówko :) ... zamiast bimbru lubelskiego :) ;)

Żebym wiesz ale nie zauważasz pewnego stereotypu?. Gdy coś zaczyna dziać w moim topiku niedźwiedzie z gawra wyłażą.:yes::D. Własne śliwki suszone .Wspaniała rzecz.Pamiętam za małolatki jak z babcinych gruszek , jabłek ,śliwek robiło się susz.Gruszki "ulęgałki"(chyba tak) to był odlot.Kompot z takiego suszu zimny na wigilijnym stole to była poezja. pzdr.

Ulęgałki, nieosiągalne w amerykańskich puszkach.

Nie ma obawy, to nie jest siara wg-go o ktorej rozmawialiscie. To swiatowej jakosci wodka do prawdziwej postnej zagrychy. Kazdy smakosz zna ten rarytas - ACCIUGHE SALATE, polecam z awokado, szczypiorkiem i szalotka, na swiezym pelnoziarnistym bejglu. Palce lizac!

zacnie2.jpg

zacnie3.jpg

O prawdziwym bimbrze nie masz pojęcia, bo i skąd (za młody jesteś). Tak na marginesie, te wasze wszelkie "łiskacze" to ...bimber.

Czyżbyś of Elfir już nie uzyskał odpowiedzi ma swe "prośby" ?

Załóż sobie prywatne forum i tam będziesz mógł dyktować warunki.

[ATTACH=CONFIG]423423[/ATTACH]

Na zdrówko :) ... zamiast bimbru lubelskiego :) ;)

Wszelkie wina dobre są dla alkoholików (w większości ukrytych). Dostojny bimberek z Lubelszczyzny to jest ekstra klasa, nie dla wszystkich.

a nie mówiłem znowu o tej wódzie aleee!!!!

https://kurierlubelski.pl/wodka-lubelska-wsrod-najlepiej-sprzedajacych-sie-alkoholi-swiata/ar/595409

http://lublin.naszemiasto.pl/artykul/przeglad-mediow-lubelska-wodka-najlepsza-na-swiecie,2952864,art,t,id,tm.html

Wódka LUBELSKA to produkt należący do rodziny STOCK, będącej liderem wódek czystych i alkoholi smakowych. Właśnie tą drugą kategorię prezentuje szeroka gama wódek sygnowanych marką LUBELSKA. Charakterystyczny smak zawdzięcza ona połączeniu najwyższej jakości wódki czystej z dojrzałymi w słońcu owocami, które całości nadają lekkości i orzeźwiania. Produkowane metodą nastawów owocowych, wódki są delikatne w smaku, w którym finezyjnie wybija się nuta słodyczy. Wódki produkowane są w dziesięciu wariantach smakowych.

Wkleił w watek moje fotki choć sobie tego nie życzyłem aleee!!!

A ja chcialbym sie wiecej dowiedziec o wodce lubelskiej. Mam organicznego arbuza, jest rowniez certyfikowany jako fair trade. Czy ta lubelska jest premium lub ultra premium? Bo jak nie to szkoda arbuza.

nie-do-alkoholu.jpg

Ty to możesz dostać co najwyżej "charbuza", kto czytał "Nad Niemnem" ten wie o co chodzi. A wódka lubelska, hmmm, Super Ultra Premium HD i jeszcze do kompletu 4K.

:)

[ATTACH=CONFIG]423588[/ATTACH]

Popełniłem kiedyś błąd używając magicznego słowa.Teraz bardzo żałuję.Wczoraj robiłem "Szubę" po rosyjsku. Tak po rosyjsku nie po polsku .Ten co może na górze raz już Cie doświadczył , a Ty nadal sam okłamujesz siebie.Jakie to znamienne.Karpia przełożyłem czerwoną cebulą bo mi mój synio przypomniał.Strucla mi się za bardzo wyrosła ale nic to.Kłóciliśmy się wczoraj jak gotowała babcia susz.W końcu zalaliśmy go woda i został do teraz.Wszyscy maja udział w tym rodzinnym Święcie.Nawet choinka jest w tym roku bardzo skromnie ubrana. Pszenicę na kutię rozgotowałem ale nic to.Mam jeszcze lniany woreczek do ostukiwania łuski ,który ma już łochocho albo i dłużej.Racuchy będą na drożdżach ,a nie na proszku do pieczenia.Ziemniaki , bo ich nigdy nie może zabraknąć , wczoraj ugotowane w mundurkach ,będą dzisiaj smażone na oleju rzepakowym ciemnym od gospodarza.Ten mój świąteczny rodzinny spontan jest dopełnieniem tego co już zaistniało.

Edytowane przez niktspecjalny

Pasowałoby zapytać którego ? To jakieś życzenia ? Dla kogo jeśli to są życzenia? Znowu uogólnienia?:cool:

Czy ta Twoja religia (z którą tak się tutaj publicznie afiszujesz i utożsamiasz), nie nakazuje Tobie trochę innych zachowań w stosunku do bliźnich :)

Czy ta Twoja religia (z którą tak się tutaj publicznie afiszujesz i utożsamiasz), nie nakazuje Tobie trochę innych zachowań w stosunku do bliźnich :)

Moderator czujny i chyba podobnej ,nabytej wiary jak ja to i ciachnął świątecznie bzdurki.Piszesz ,że ja się afiszuję a Ty? Powtórzę i tego nie wycinaj. Chef Paul jest inny w wątkach komercyjnych i tam nic nie mówi o swoim zachowaniu do innych bliźnich.Mnie poucza w wątku "wariacje kulinarne NS".

39e1efe73c7bdf67.jpg

Trochę witamin

81f19d4df94f06fa.jpg

596f750b925dc7af.jpg

Moja "szuba po rosyjsku"

1.matias

2.majonez

3.cebulka

4.majonez

5.tarte buraczki

6.majonez

7.tarta marchewka

8.majonez

9.tarte ziemniaki sałatkowe

10.majonez

11.tarte białko z jajka

12.majonez

13.posypka z tartych żółtek

Robiłem już polską moja wersję gdzie miast śledzia była wędzona podsuszana wołowina

afbbf240d8ac07b1.jpg

Prezent dla wnusi na urodziny (bo dzisiaj kończy 3 lata) i skromny prezent przy okazji , na osiedliny u swatów.

2c8d34566184dcca.jpg

f54028d87866efdd.jpg

Płaty - filety z karpia smażone własnie na oleju rzepakowym od "gospodarza"

f49126a62723ced6.jpg

2e42250046c3d98c.jpg

Stróżujaco - patrolujący straszny kocurek

5f45ae0178c66e09.jpg

175f55dcfdf57d1a.jpg

590ff58b4f409bd9.jpg

67084f212e096f17.jpg

2e1b8b6f1bbc3b34.jpg

Mój mały frankensteinek szyty czarna gruba nitką

422dafcc8b40b192.jpg

876fbb683e6ad451.jpg

08b28e001a0cdc47.jpg

Synia nie 3bit ale 4bit i jego wersja oreo

8b8ec2f39c7a2198.jpg

b7c48afa81168b7e.jpg

4b4f3ad46e4509b0.jpg

Moja wersja sałatki jarzynowej dzisiaj na świeżo robionej.Różni się może tym ,że jest w niej odrobina suszonych pomidorów i do majonezu , musztardy , śmietany dodałem odrobinę miodu lipowego

Edytowane przez niktspecjalny