Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • 1 month później...
  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Krótko bo nie oto chodzi.Spontany po ukaraniu.

 

Witam wszystkich po miesięcznej banicji spowodowanej przez moderatora greengaz. Kończąc proszę zwrócić uwagę jeszcze na frekwencję w ogóle w kulinariach.Dostałem bana i tematy zamilkły.

 

Na banicji takie żarełko się działo.

 

4781f57d8576ed7c.jpg

 

6a8ceed471548ff6.jpg

 

312fb661c32cb7b3.jpg

 

polędwica w sałacie lodowej,boczku i cebuli.

 

2e339359ec6efb1b.jpg

 

frytki z gotowanym w słodkim rosole kurczakiem.

 

538a514966aabe00.jpg

 

ogórkowa z kiełbasą z ogniska

 

d8d8447c61a59d74.jpg

 

zapiekanka na chlebie pszennym

 

4413baf720f9a021.jpg

 

wątróbko-wa kanapka

 

d09ab615fba6646b.jpg

 

ciasto truskawkowe własne

 

 

d0bf7390c9e3be3d.jpg

 

a84045479a570165.jpg

 

golonka w miodzie

 

caec23d5029a64fd.jpg

 

galareta na w/w golące bezmięsna

 

29bfc60653ca90e0.jpg

 

kurczę z pieczonymi ziemniakami

 

5ca20a1a61fb4f7e.jpg

 

jaja z boczkiem

 

adab462c2dfa982a.jpg

 

Tegoroczne szaszłyki po ukraińsku

 

da19b1f5945cb7c8.jpg

 

64ca3ed087508bfa.jpg

 

c8b4abbbfeb089d7.jpg

 

05a025ff426d75df.jpg

 

47fd17849e19686f.jpg

 

Pęczak w sosie.

 

8b3645a21ce8123b.jpg

 

ba789f2bd5babd6b.jpg

 

e4730da655c260d2.jpg

 

moderowano

 

f8bc2b7fea3173f1.jpg

 

moderowano

 

moderowano

 

0131288fd8b5fb34.jpg

 

ad704402532ad53e.jpg

 

0d4f0e360f0c7cf7.jpg

 

moderowano

 

moderowano

 

48430180cfaa6042.jpg

 

moderowano

 

2edd8e690e4ab0b5.jpg

 

moderowano

 

d9e0e8dad4c7028d.jpg

 

5184953644c370bd.jpg

 

moderowano

 

moderowano

 

fd1a7b6ae389b414.jpg

 

d12c93a376f9b5ea.jpg

 

Miało nie być o wódzie.

 

moderowano

 

0ce2552db25436c2.jpg

 

zapiekanka z kaczki .Oszczędna. moderowano

 

4e8bd25fc4473789.jpg

 

ac57f5c325baa6ad.jpg

Edytowane przez Redakcja
wycieczki osobiste
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mi smakowało choć nie ja robiłem.Żaroodporne naczynie i na dno odrobina oliwy,wyciśnięty ząbek czosnku,na to duże świderki al dente.I teraz wszystko pokrojone w drobną kostkę,gorgonzola,szynka parmeńska,marynowane rydze [jeszcze mam] ,na koniec rozbite jajka wraz z drobno siekanym świeżym szpinakiem.Wyjęte z piekarnika smakowało bardzo ciekawie.Zrobię kiedyś.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem majonez i zrobiłem chrzan.Próba na jajkach wyszła cacy.Jeśli ktoś sobie życzy to do tartego chrzanu trzeba dodać kilka ugotowanych żółtek.Łagodzi smak.Wklejam w wariacji także kanapkę z polędwicą łososiową w dwóch odsłonach.Jedna własnie na chlebie graham jako kanapka ,a druga na bułce graham na gorąco.

 

17a2790453ac1318.jpg

 

Ruszyło życie

 

7a8d198fa6a443d3.jpg

 

8ded5dd7ec1092f7.jpg

 

Jak pitraszę swoja wariację to patrze na bratki jak się śmieją do mnie.

 

eda5a38a59beb929.jpg

 

23755f05bf7181b1.jpg

 

Tulipan skądś mi się tu wziął.

 

633002992a8deca3.jpg

 

Polędwica łososiowa na grahamce z cebulą i serem.Musztarda chrzanowa pokazała swe oblicze.

 

a2c0d20a3c03a530.jpg

 

236e7e2549bcc44c.jpg

 

4882ec56fd078b96.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ach te nowalijki.Dzisiaj zamierzam zrobić z takiego przepisu.Raz już robiłem.

 

1.młoda kapusta (1 szt. szczypior)

2.dużo koperku

3.kilka plastrów wędzonego boczku (na skwarki)

4.1 szt. cebula (najlepiej szalotka ale nie mam) ;)

5.mrożone borowiki ,podgrzybki (ale nie mam będą pieczarki)

6.sos do borowików (niże jak robię)

Wykonanie:

Kapustę wy-piórkować ,dodać posiekany szczypiorek.Dodać sól i pieprz .Zgnieść razem by kapusta puściła sok .Sparzyć wrzątkiem. Odcedzić.Cebulę zeszklić.Grzyby usmażyć na maśle (82%).Boczek pokroić w bardzo drobną kostkę.Usmażyć na skwarki.Do kapusty dodać cebulę.Podawać w tej kolejności.Kapusta z cebulą,Posypać skwarkami.Zalać sosem.Dodatek do schabowego po lubelsku super.

sos z borowików jeśli ktoś nie lubi chemii z torebki.

 

1.mrożone borowiki(u mnie pieczarki)

2.cebula

3.kilka ząbków czosnku

4.łyżka masła (82%)

5.2 łyżki oliwy z oliwek(łagodnej)

6.50 ml białego wina

6.1/2 kartonika śmietany 30%

7.sól i grubo mielony pieprz do smaku

8.pęczek posiekanej natki pietruszki bez łodyg same liście

Wykonanie:

 

Grzyby usmażyć na maśle z cebulą i czosnkiem.Zrobić emulsję z wina masła i oliwy.Dodać grzyby.Jak się podrumienia ,a emulsja odparuje dodać śmietanę ,a na koniec pietruszkę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...