Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Młody złapał jakąś jelitówkę. Zażyczył sobie na obiad rosół.Kupiłem kawałek kaczki i skrzydło z indyka.Zaakceptował.Wkurzyłem się bo na stoisku EKO króluje przyprawa Vegeta..bez tego i tamtego. Czytam:rolleyes: na opakowaniu , a tam ukryty olej palmowy.Wymiękłem.Rosół gotował się do teraz.

74bb496f505daf00.jpg

b5a3ebe9445a0656.jpg

Smak niepowtarzalny choć stwierdził ,że "nie huczy szponderkiem".

Wczorajszy rosół pozostawił po sobie skrzydło z indyka.Uczyniłem z nim na drugie śniadanie takie coś.Ktoś oddał by to np. kotkom by miały smaka .Mimo że ugotowany do miękkości został potraktowany marynatą jak każde surowe mięso.Kminek mielony,Ostra papryka,Vegeta,Pieprz grubo mielony ,Sok z połowy limonki,łagodna oliwa z oliwek.Na patelnię masło klarowane w symbiozie z olejem rzepakowym by nie pryskało.Sos curry zrobiony przez synia szok.

c2cdf6102802194c.jpg

4eac71e8532925ed.jpg

ffdb6956fc0c6938.jpg

15de2e8467fec55f.jpg

Ikea Lublin.Bardzo nam z Gosią smakowało.Nie wiem co powiedzieć za te oskarżenia przez Paula. Żle się z tym czuję.Można różne rzeczy sobie mówić ale nie takie.Jestem w szoku.Co z tym zrobić jak mógł mnie tak bezpodstawnie oczernić.Szok.Wkleję wam tasiemca z Ikei.

11b352752bc918fa.jpg

4d2e56d76fd944eb.jpg

8e9cc2e42caf84b9.jpg

73e8b39410b49e24.jpg

1b89e7cd34e8e9fd.jpg

c06f12860337136d.jpg

Nikt nigdy tak mi nie powiedział.Nikt tak mocno publicznie nie zeszmacił.Wyje do księżyca i proszę Boga by to naprawił.Jestem niewinny.

Elfir ...............jeżeli zasługuje na bana to mi go daj.Jest mi bardzo przykro.Jest mi źle ,że ten człowiek tak mnie oczernił.Nie wybielam się bo mam to w dupie ,ale chce zatrzymać ten trend by ludziska wiedzieli ,że my Polacy mamy swojego: ,schabowego,mielonego z buraczkami,zimne nóżki, kluski z serem ,pirogi ruskie ,golonkę w piwie ,kiełbasę z ogniska ,ziemniaki z popiołu ,żelaziaki ,płatki na mleku ,:rolleyes: ,Pawełka Tafii. ,z młodej kapusty zupka kapuśniak ,itd.

Wszystkiego co najlepsze.;)

70c975a843d61898.jpg

7a20b7e903cfa3da.jpg

8652ff702b2b8dfe.jpg

c55d55c1b27e1f6a.jpg

Galantyna z kaczorka.

52a921200c202d09.jpg

6f89d6f568189fb8.jpg

54c6c3e982a23282.jpg

03edc64b8f701e6b.jpg

Ściągnąłem skórę,posypałem przyprawami , mięso odkorowałem od kości lekko skropiłem sokiem z limonki dodając ulubione przyprawy i łyżkę żelatyny,szmatka lniana i wyszło tak.

Edytowane przez niktspecjalny

Zapomniałem wcześniej wkleić fast food .Zarąbisty,jeden z podwójnym ,a drugi z pojedynczym hamburgerem wołowym.Pyszotka.

14d19fa289b553b2.jpg

9baed05e857e248a.jpg

Wracając do Świat to kiełbasę potraktowaliśmy wołowiną i piersią z kurczaka i odrobiną boczku.Trochę suchara ale smaczna.

7e8167a67293dca7.jpg

Pierwszy raz robiliśmy "Rajskie jabłko".Trochę nam popłynęły jabłka ,a to dlatego ,że są li tylko z masą budyniową.Pychota mimo to .

ff487ba5719f4473.jpg

Edytowane przez niktspecjalny

• 2 weeks później...
Osobiście bananik z wycieczki personalne.Kuźwa nic mu nie zrobiłem to wlazł tu z buciorami i niemerytorycznie się zachował.Zgroza.Trzeba go odpuścić.O jakim odpoczynku w wątku kulinarnym założonym przeze mnie.Straszny typek. Bananik. Chciałem coś napisać jakie fajne żarełko to się wziął i odezwał.Szkoda czasu na niego. Edytowane przez Elfir