Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiaj na obiad żeberka w duszone w cebuli.Talarki z młodych ziemniaków,surówka z młodej kiszonej kapusty (została jeszcze w wiaderku) i tradycyjnie chłodnik,,nie po litewsku.

062b4269ba43b27b.jpg

e97d09b6fddc86d9.jpg

Czy to połączenie dobrze rokuje nie wiem.Młoda nieukiszona i chłodnik tradycyjny.:D

Edytowane przez niktspecjalny

Zapomniałem zrobić fotek (co mi się prawie nigdy nie zdarza) zaabsorbowany wnuczką ,która i w gotowaniu i podlewaniu nie miała sobie równych .Kocham tego szałaputa bo jeśli tylko przyjeżdża chwile spędzane z nią są niesamowite.

[tutaj było zdjęcie wnuczki niktspecjalnego]

Wątek kulinarny czy blog rodzinny?

Kolejna prowokacja ,czepialstwo.co cie to obchodzi.Wolny kraj i w nim póki co żyje.l:

Nie masz racji.

Masz zgodę rodziców na publikację w internecie zdjęcia ich dziecka?

Masz braki podstawowej wiedzy.

Naruszasz prywatność dziecka i rodziców dziecka.

W internecie nic nie ginie

Prawnik Mariusz Bidziński zwraca uwagę, że dzieci mogą nie chcieć, by ich życie zgłębiali znajomi rodziców. Ale wrzucając zdjęcia na Facebooka czy Instagrama, dorośli narażają się nie tylko na gniew swoich pociech. Ekspert przekonuje, że publikacja zdjęć dzieci w sieci niesie za sobą ogrom niebezpieczeństw.

Dalej sam sobie poczytaj

https://businessinsider.com.pl/media/internet/publikowanie-zdjec-dzieci-w-internecie-jest-niebezpieczne/4gkhf9k

https://dziecisawazne.pl/zdjecia-dzieci-w-internecie-jak-publikowac-by-nie-zaszkodzic/

Może nabierzesz rozumu.

Skończ z tym publikowaniem prywatnych zdjęć na FM.

5e3599a15e228a4d.jpg

Wątek kulinarny czy blog rodzinny?

Nie masz racji.

Masz zgodę rodziców na publikację w internecie zdjęcia ich dziecka?

Masz braki podstawowej wiedzy.

Naruszasz prywatność dziecka i rodziców dziecka.

W internecie nic nie ginie

Ja pozwoleństwo mojej córki mam. Wkleję zaraz swoją ciemiężycielkę z ciekawym żarełkiem ją też mam prosić o zgodę? Powiedz mi w takim razie kto pozwolił tobie kopiować zdjęcie mojej wnuczki ? Ja zgody w życiu bym ci nie dał.Po złym gruncie chadzasz panie.Nie życzę sobie byś kopiował moje fotki.Mówiłem ci już na temat uwag które kierujesz do mnie.Musisz być pewny ,że robisz to zgodnie z prawem.Napinasz się zupełnie niepotrzebnie i nie masz racji.Zobacz tam już ci nie wystarcza zadymy to psujesz mój watek "wariacje kulinarne".Temat wklejania fotek burzliwie był tu poruszany ,ty znowu zaczynasz.Popatrz waść co ludzie na swoich blogach wklejają co wklejają ludzie na FM.

Ja pozwoleństwo mojej córki mam. Wkleję zaraz swoją ciemiężycielkę z ciekawym żarełkiem ją też mam prosić o zgodę? Powiedz mi w takim razie kto pozwolił tobie kopiować zdjęcie mojej wnuczki ? Ja zgody w życiu bym ci nie dał.Po złym gruncie chadzasz panie.Nie życzę sobie byś kopiował moje fotki.Mówiłem ci już na temat uwag które kierujesz do mnie.Musisz być pewny ,że robisz to zgodnie z prawem.Napinasz się zupełnie niepotrzebnie i nie masz racji.Zobacz tam już ci nie wystarcza zadymy to psujesz mój watek "wariacje kulinarne".Temat wklejania fotek burzliwie był tu poruszany ,ty znowu zaczynasz.Popatrz waść co ludzie na swoich blogach wklejają co wklejają ludzie na FM.

Masz pozwolenie swojej córki i wnuczki to opublikuj "zgodę". :)

Umieszczasz "swoje zdjęcia" to ponosisz konsekwencje.

Zgłoś swoje uwagi do Moderatora.

Płodzisz i wklejasz kolejne zdjęcia "żarełka" bez sensu.

To nie jest prywatny blog.

To jest Forum Murator - forum budowlane a nie Forum o "żarełku".

Chyba cie pogięło bym tu wklejał i to jeszcze tobie zezwolenie.Kim ty jesteś gościu ,że mi narzucasz co mam udowadniać.W takim razie pytam kto zezwolił ci kopiować moje fotki? Odpowiedz.

Przecież nie kopiowałem.

O co Tobie chodzi?

Wiesz co to znaczy "kopiować" ?

Przeczytałeś informacje i zalecenia dotyczące umieszczania zdjęć dzieci w internecie?

Co ty za bzdury wypisujesz w moim wątku kulinarnym.Moją rodzinę w tym dzieci za zgodą tylko jednego z rodziców mogę wklejać fotki.Nic ci do tego i nic nie muszę względem ciebie.Ty niestety masz pewne ograniczenia.Nie masz praw autorskich do rozpowszechniania moich fotek rodzinnych.:D

Udzieliłeś odpowiedzi z cytatem.Jak wkleiłem zdjęcie Chef Paul to dostałem po łapkach i banana.Dlaczego tobie wolno.Jest także coś takiego jak prawo cytatu.

Co to znaczy "w moim wątku kulinarnym" ?

Jest ogólnodostępny i każdy może komentować, chwalić i wpisywać uwagi.

To jest dziennik budowy "żarełka" czy może jakieś bardziej ambitne przedsięwzięcie?

Jeżeli jest to wątek kulinarny to po co wklejasz zdjęcia rodzinne?

Kogo interesuje Twoja Rodzina ?

Co ten blog w którym wklejasz zdjęcia posiłków ma wspólnego z Forum Murator ??

Nie wkleiłem twojego zdjęcia.

Co to znaczy "w moim wątku kulinarnym" ?

Jest ogólnodostępny i każdy może komentować, chwalić i wpisywać uwagi.

To jest dziennik budowy "żarełka" czy może jakieś bardziej ambitne przedsięwzięcie?

Jeżeli jest to wątek kulinarny to po co wklejasz zdjęcia rodzinne?

Kogo interesuje Twoja Rodzina ?

Co ten blog w którym wklejasz zdjęcia posiłków ma wspólnego z Forum Murator ??

Nie wkleiłem twojego zdjęcia.

a w twoim? Ty go założyłeś? Ty w nim się udzielasz ,doświadczasz ,realizujesz? Niszczysz kolejny,nie odpowiadasz na pytania i mendzisz.Napisałem ci słowo kontynuacja dopiszę nowe ,łączenie faktów,sytuacji.jak za trudne to pytaj po swojemu.Odpowiem.Ja nie chce żebyś się broń Boże interesował moja rodzina.Ludzie po pracy w wolnych chwilach chwalą się co im się udaje ,a co nie udaję.Własnie łącza to co maja ładnego do pokazania.Według ciebie jeśli zrobię fotkę na stole na tarasie w otoczeniu pięknych roślin - kwiatów to uznasz ,że to nie jest FB. Ty nawet dziennika budowy ani domu nie masz to o czym mowa.Widocznie nie masz się czym chwalić.Dlaczego w Kulinariach nic nie powiesz gdzie wklejane są i w sumie słusznie elementy ,które nie pasują do całości.Tam nie wejdziesz jak do watka specjalistów o kominkach.Zapytałem prawnika podając twój nick z FM by poczytał czy masz prawo cytowania odpowiedzi ze zdjęciem mojej wnuczki.Jeśli odpowie .Wkleję ją dla potomnych także.

Nie jesteś właścicielem FM ani nie jesteś właścicielem tego wątku.

Wolność, równość, demokracja.

Każdy może zakładać i każdy może pisać swoje posty.

Chcesz blokować wpisy to załóż konto na FB i tam możesz wybierać kto może pisać i kto może czytać.

Ludzie chwalą się na FB czy TW lub podobnych społecznościowych portalach a nie na budowlanym Forum.

W Kulinariach nikt nie publikuje masowo po kilka, kilkanaście zdjęć potraw co dzień lub co dwa dni.

Masowo publikuj swoje dokonania kulinarne na forum kulinarnym a nie na forum budowlanym.

Trzeba znać umiar w publikowaniu zdjęć niezwiązanych z tematyką Forum Murator.

Na forum budowlanym publikuj dokonania budowlane, dyskutuj na tematy budowlane.

Wariacje moje kulinarne łączą dwa światy i nie chodzi by cały czas się chwalić ale by dawać radość , uśmiech tym co na FM budują swoje gniazdka.By choć na chwile zapomnieli o problemach dnia codziennego i spojrzeli na to inaczej.Ty tego nigdy nie zrozumiesz. Wiesz dlaczego ,ja wiem bo mam swój własny dom ,który mi się wymarzył.Mam w nim to na co mnie było stać , kocham bliskich i dokładam do niego co-róż coś nowego by sprawiać im przyjemność. Gotowanie to dodatek,odskocznia ,która daje mi chęć życia.Może jeszcze nie pasja ale jako suplement do przyszłości , która coraz bardziej mnie zastanawia.-intryguje.Co będzie dalej. nie wiem.Ty mi w tym nie przeszkodzisz.

e4d6ce18d07150dc.jpg

34d8dac30b67b96f.jpg

094dab9b428f17b8.jpg

929ffc551b25a049.jpg

12051b8383c2f0d2.jpg

Najpierw rower ,potem jacuzzi , a następnie kolacja.Łączenie powiodło się.

Przepraszam za brak opisu.Pieczarki na maśle klarowanym, z grillowanym kurczakiem,natką pietruszki,pajdka razowego z masłem i rzodkiewka i natką pietruszki.Do popicia sok z wyciśniętych czerwonych grapefruitów.Na podgryzanie młode szczypiorki.

Nie powiem ale jestem zaskoczony odpowiedzią mojego znajomego prawnika.Powiedział ,że jako przeciwnik takiej opcji masz zgłosić , że twoim zdaniem to nadużycie.Ten trójkącik czerwony , a najlepiej publicznie w prezentowanym przez ciebie kolejnym poście.Zdjęcie które użyłeś w cytacie z wizerunkiem mojej wnuczki opiszę potem.Gdyby pod zdjęciem był opis dlaczego fotka zostaje dodana o nadużyciu z twojej strony być nie może.Tego pod fotka nie zrobiłeś.

CDN.

Dzisiaj na obiadek Kurczak ala niktspecjalny z młodymi podsmażanymi tym razem i jakąś surówką. Pzdr.

Zgłaszałem do Ciebie jako do Autora wpisu ze zdjęciem.

Sądziłem, że to wystarczy. Ale nie. Ciągniesz temat dalej i straszysz prawnikiem.

Trudny przypadek.

Czerwonego trójkącika nie widzę. Może mam inne kolory.

Najedź na niego to z czarnego zrobi się czerwony. :pNie straszę tylko dochodzę swojej racji ,a to że bez mojej zgody rozporządzasz się fotkami strasząc mnie konsekwencjami już wygląda inaczej. Wszystkie fotki staram się dodawać przez fotosika. Regulamin wklejania doskonale znam.Szukając zaczepki bo coś ci nie wyszło wlazłeś tu w watek kulinarny i zamąciłeś.Teraz jak chce wyjaśnić by wszyscy wiedzieli co mówi prawo wycofujesz się i mówisz ,że cię straszę.To ty jesteś nieprzewidywalny za każdym razem.

p.s

Zapytał mnie wprost i tu także się mocno zdziwiłem czy, chcesz mi założyć sprawę ,że na portalu FM (wątek póki co istniejący - kulinarny) załączyłem zdjęcie wnuczki oczywiście za zgodą mojej córki?

Nie straszę tylko dochodzę swojej racji ,a to że bez mojej zgody rozporządzasz się fotkami strasząc mnie konsekwencjami już wygląda inaczej. Wszystkie fotki staram się dodawać przez fotosika.

"Straszysz" bo wspominasz o swoim prawniku.

Jakich swoich racji chcesz dochodzić?

Co mówi twój prawnik na temat cytowanego przypadku - "odpowiedz z cytatem" ?

Sugerowałeś swojemu prawnikowi że chcę założyć Tobie sprawę ?

Dobre.

Funkcjonujemy na zupełnie różnych poziomach.

Co zmienia dodawanie zdjęć przez "fotosika" ?

PS To nie jest wątek kulinarny.

Co zajadasz pluskając się w basenie?