Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wariacje moje kulinarne łączą dwa światy i nie chodzi by cały czas się chwalić ale by dawać radość , uśmiech tym co na FM budują swoje gniazdka.By choć na chwile zapomnieli o problemach dnia codziennego i spojrzeli na to inaczej.Ty tego nigdy nie zrozumiesz. Wiesz dlaczego ,ja wiem bo mam swój własny dom ,który mi się wymarzył.Mam w nim to na co mnie było stać , kocham bliskich i dokładam do niego co-róż coś nowego by sprawiać im przyjemność. Gotowanie to dodatek,odskocznia ,która daje mi chęć życia.Może jeszcze nie pasja ale jako suplement do przyszłości , która coraz bardziej mnie zastanawia.-intryguje.Co będzie dalej. nie wiem.Ty mi w tym nie przeszkodzisz.

e4d6ce18d07150dc.jpg

34d8dac30b67b96f.jpg

094dab9b428f17b8.jpg

929ffc551b25a049.jpg

12051b8383c2f0d2.jpg

Najpierw rower ,potem jacuzzi , a następnie kolacja.Łączenie powiodło się.

Przepraszam za brak opisu.Pieczarki na maśle klarowanym, z grillowanym kurczakiem,natką pietruszki,pajdka razowego z masłem i rzodkiewka i natką pietruszki.Do popicia sok z wyciśniętych czerwonych grapefruitów.Na podgryzanie młode szczypiorki.

I tak na sucho w pontonie?

Ja to nawet w jacuzzi konsumuję

https://www.youtube.com/watch?v=CvqiKH_kOS4

Edytowane przez Władca Przysmaków

Czyli nawet umysł ...otępiał. Nic tylko współczuć. Pzdr.

Nic ekskluzywnego, bardzo tanio i skromnie.Bisol Talento Brut Millesimato Metodo Classico, dostepny w Warszawie, Gdańsku , Poznaniu , Wrocławiu. Przy zakupie 12 butelek dostaniemy upust 118 złoty(10%). Kupuję zawsze 4-5 kartony, można lać ile wlezie...

Polecam! Super tanio, super smacznie i super skromnie. Palce lizać!

przypomniało mi się powiedzenie Margaret Thatcher :

"Z byciem ważnym jest jak z byciem damą. Jeśli musisz mówić ludziom, że jesteś ważny, to znaczy, że nie jesteś."

Edytowane przez coulignon

przypomniało mi się powiedzenie Margaret Thatcher :

"Z byciem ważnym jest jak z byciem damą. Jeśli musisz mówić ludziom, że jesteś ważny, to znaczy, że nie jesteś."

Ale to jest naprawdę tanie musujące wino, 99 zł butelka. Nie ma co kombinować z Margaret Thatcher, zwykłe wino musujące do rozlewania. Co innego z dobrymi rocznikowymi szampanami.

Ale to jest naprawdę tanie musujące wino, 99 zł butelka. Nie ma co kombinować z Margaret Thatcher, zwykłe wino musujące do rozlewania. Co innego z dobrymi rocznikowymi szampanami.

Nie odniosę się. Alkoholu praktycznie nie pijam. Wolę ciepłe mleko. Mlekovita bez laktozy po 3,20 za butelkę.

Nie odniosę się. Alkoholu praktycznie nie pijam. Wolę ciepłe mleko. Mlekovita bez laktozy po 3,20 za butelkę.

Jak dla mnie to gorsze niż veganizm :)

... Twój wybór :) ... jednakowoż weź pod uwagę, że w wielu potrawach alkohol wspomaga trawienie, nie wspominając już o walorach smakowych potrawy ...

Twój wybór ... ze smakami nie dyskutuję, jednak absolutnie to nie moja bajka :) ;)

Tak na marginesie, wiesz kim była Margaret Thatcher?

Nie "pajacój".

Żyje się raz. Szampan z piwniczki, do kiełbaski z dziczyzny. Taki do dziczyzny , a nie do Gosi i Joli w jacuzzi.

11a.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=tXIN9mbguiw

I bez debilizmów o Margaret.

https://i.postimg.cc/13F7Qypm/11b.jpg

ps Pawle, dokładnie jak piszesz

Edytowane przez Władca Przysmaków
tylko 1 video

Witam.

Dzisiaj obiad grillowy ale najpierw śmieszne danko jak za komuny z podmiejskiej barówy. Kiełbasa z rusztu,pajdka chleba,musztarda,majonez i napój.

806b90a4a110d176.jpg

f4f6f6be536bbaca.jpg

cef923241bd0a4a2gen.jpg

f05f87bbe2181914.jpg

z grubym antrykotem dojrzewającym

855f1d21acc874a9.jpg

jest jeszcze arbuz i borówki i lody.

6a7d1d3460da28f2.jpg

Młody ugotowany al dente,Vegeta,czosnek plastry i kminek.Masło zawsze 83 %.

676ac3cd9aea5a8c.jpg

szparagówka i wiśnie w gorzkiej czekoladzie.Wykorzystam.

db3b6488218aeff7.jpg

1ac548dacc9eccda.jpg

Kilka słów codo pitraszenia grillowego.Wariacja nietypowa.Widoczne szaszłyki na fotkach zrobione są z półproduktów i produktów. Chef skrytykowałby zapewne ale jak na wariacje przystało "minuta próby" nie zaszkodzi. Otóż szaszłyki robione były z

1.młoda cebula

2.kiełbasa węgierska

3."kiełbasa wieprzowa ,średnio rozdrobniona, surowa ,wędzona" :D

4.cienki schab w marynacie

Cóż w tym dziwnego.Zrobione szaszłyki po nabiciu na szpikulce leżały 4 h w zamrażarce i tak zamrożone, zostały położone na grill.Kawałek steak z antrykotu na grillu (niezdrowym ;)) przepyszny , powiadam Wam przepyszny .Myślę ,że nawet na budowie swojego gniazdka można go serwować.Pycha.

983b5a0db41d2760.jpg

2831fc4695db295f.jpg

7df03ee4eab0e7ee.jpg

Surówka z pomidora ,czerwonej cebuli w oleju z suszonych pomidorów i odrobiny octu balsamicznego.Jako dodatek jak na wariacje przystało ogór-as małosolny.Polecam .

83ae1320e22960e1.jpg

na koniec spontaniki. Kiełbasa w baranim jelicie , gotowana jak zwykle w wariacjach mych w roztworze wodnym na bazie krążków z pora. Zajefajna polecam.Tort który nas oszołomił.Czereśnie wczesne tegoroczne i w nim także i jako przybranie w bitej śmietanie dla podbicia smaku.Rewelacja.Pycha bomba kaloryczna ale mała .Zajebisty śmietanowiec "jednogodzinny":D .Kanapka z pasztetem z cukinii jako dodatek (gotowana jako warzywo razem z innymi).

2ac3244e281e943b.jpg

dca8a1bc9d9c2e6f.jpg

bd547b38685176f9.jpg

993da7525e26687d.jpg

spontan z kocurem mającym chrapkę na żarełko ze stołu .

kanapka z pasztetem z młodej cukinii .Rewelka.

5e2f5b56598d8cf7.jpg

Dary grządki za domem.Pomidorki malinowe micro.

8cc5851afc6d1012.jpg

Kolejny przepis jeszcze nie sprawdzony.Wędzona cukinia.Pyszota.Odlot w wariacjach moich , murowany. Już zaczyna kwitnąć.

0178bbf3c4b35fef.jpg

Truskawki do wariackiego ponczu także.

dd8aa9e0e3f054ae.jpg

Dzisiaj wieczorna spontaniczna kąpiołka w bąbelkach, prostego jacuzzi. Bez przepychu.

Edytowane przez niktspecjalny