niktspecjalny 10.06.2019 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Dzisiaj meczyk to jakieś coś do jacuzzi .Picie i zagryzaj-ka z maczanką. Idę coś pokombinować.:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 10.06.2019 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Kilka słów codo pitraszenia grillowego.Wariacja nietypowa.Widoczne szaszłyki na fotkach zrobione są z półproduktów i produktów. Chef skrytykowałby zapewne ale jak na wariacje przystało "minuta próby" nie zaszkodzi. Otóż szaszłyki robione były z 1.młoda cebula 2.kiełbasa węgierska 3."kiełbasa wieprzowa ,średnio rozdrobniona, surowa ,wędzona" 4.cienki schab w marynacie Cóż w tym dziwnego.Zrobione szaszłyki po nabiciu na szpikulce leżały 4 h w zamrażarce i tak zamrożone, zostały położone na grill.Kawałek steak z antrykotu na grillu (niezdrowym ) przepyszny , powiadam Wam przepyszny .Myślę ,że nawet na budowie swojego gniazdka można go serwować.Pycha. Surówka z pomidora ,czerwonej cebuli w oleju z suszonych pomidorów i odrobiny octu balsamicznego.Jako dodatek jak na wariacje przystało ogór-as małosolny.Polecam . na koniec spontaniki. Kiełbasa w baranim jelicie , gotowana jak zwykle w wariacjach mych w roztworze wodnym na bazie krążków z pora. Zajefajna polecam.Tort który nas oszołomił.Czereśnie wczesne tegoroczne i w nim także i jako przybranie w bitej śmietanie dla podbicia smaku.Rewelacja.Pycha bomba kaloryczna ale mała .Zajebisty śmietanowiec "jednogodzinny":D .Kanapka z pasztetem z cukinii jako dodatek (gotowana jako warzywo razem z innymi). spontan z kocurem mającym chrapkę na żarełko ze stołu . kanapka z pasztetem z młodej cukinii .Rewelka. Dary grządki za domem.Pomidorki malinowe micro. Kolejny przepis jeszcze nie sprawdzony.Wędzona cukinia.Pyszota.Odlot w wariacjach moich , murowany. Już zaczyna kwitnąć. Truskawki do wariackiego ponczu także. Dzisiaj wieczorna spontaniczna kąpiołka w bąbelkach, prostego jacuzzi. Bez przepychu. Czekam na rozrywkę w postaci moczenia w pontonie, wiadomo śmiech to samo zdrowie. Szampan już się chłodzi... Ostatnio bardzo mi podchodzi, z 12 butelek zostały tylko 3. Trzeba uzupełnić zapasy. Serdecznie polecam. Miło, smakowicie i skromnie! Palce lizać! ps jak widać już jestem po lanczyku, było mniam mniam Edytowane 10 Czerwca 2019 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.06.2019 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Dzisiaj wieczorna spontaniczna kąpiołka w bąbelkach, prostego jacuzzi. Bez przepychu. Już samo "jacuzzi" to znamiona luksusu i przepychu a do tego będzie jeszcze piwko i przękaski .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.06.2019 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Już samo "jacuzzi" to znamiona luksusu i przepychu a do tego będzie jeszcze piwko i przękaski .... Przecież słyszysz ,że to nie jacuzzi tylko ponton dmuchany z wodą. Jakoś nic ci nie przeszkadza choć jak pisałeś to wszak forum budowlane.Pokazuje swoje skromne rzeczy w których widzę przyjemność. Krnąbrność drugiego stopnia ,której reprezentantem jesteś ,już to niestety pochłonęła.Widzisz ja jemu nie pokazuje kiedy on chce tylko wtedy jak ja mam w tym przyjemność.Pokazuję i jestem tego świadom.Pokazywałbym więcej ale widać takimi .........mi Świat jest usłany by ośmieszać i szydzić.Tego też się nauczyłem ,spokojnie przyjmować na klatkę piersiową................To są pierożki dzisiejsze z truskawkami z grządki. Trochę grube ciasto ale poszły w trymiga. Nie szukam z nim zwady .Każdy ma swój Świat.Dlatego przez skromność tak to wygląda. Nie dostanie witaminki wiec będzie musiał posiłkować się inna drwiną.Wiesz o co chodzi? Edytowane 10 Czerwca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 10.06.2019 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Już samo "jacuzzi" to znamiona luksusu i przepychu a do tego będzie jeszcze piwko i przękaski .... No i co narobiłeś. Miała być kąpiołka, a teraz facet będzie pościel brudzić. Nic. Trzeba rybę przygotować. U Pawła miecznik, a u mnie tuńczyk. Już rozpakowałem piękne steki. Zapowiada się smakowicie, mniam mniam Edytowane 10 Czerwca 2019 przez Władca Przysmaków zdjecie swiezych stekow z tunczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.06.2019 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Przecież słyszysz ,że to nie jacuzzi tylko ponton dmuchany z wodą. Jakoś nic ci nie przeszkadza choć jak pisałeś to wszak forum budowlane.Pokazuje swoje skromne rzeczy w których widzę przyjemność. Krnąbrność drugiego stopnia ,której reprezentantem jesteś ,już to niestety pochłonęła.? Nie znam się na jacuzzi. Piszesz "jacuzzi" więc nawiązałem do twojej terminologii. Kiedyś myślałem o zakupie wanny z hydromasażem ale minęło mi. Jacuzzi to taka odmiana wanny z hydromasażem? Nie wiem po co pokazujesz na FM swoje codzienne posiłki i np. siebie w jacuzzi. Ten "prywatny blog" jest w jakiś sposób z forum budowlanym ? Tobie przeszkadzały jedne tematy i głośno to wyrażałeś i domagałeś się. Wolność słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 10.06.2019 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 W miedzyczasie, szybko , super smacznie i skromnie... ps tylko wino trzeba odkorkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.06.2019 04:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Nie znam się na jacuzzi. .................Nie wiem po co pokazujesz na FM swoje codzienne posiłki i np. siebie w jacuzzi. Ten "prywatny blog" jest w jakiś sposób z forum budowlanym ? Tobie przeszkadzały jedne tematy i głośno to wyrażałeś i domagałeś się. Wolność słowa. Odpowiem tak.Wiesz co to za opis? Odpowiedzi: 1.489 Odwiedzin: 203.798 Na FM jest takich tematów wiele.Mamy swojego bloga o czym pisałem wcześniej.Czym to się różni.Jak widzisz ścierają się tu dwa Światy.Rodzimy i emigrancki.Ten pierwszy to Polska , a drugi zza "Wielkiej Wody".Nic by w tym dziwnego nie było gdyby nie apodyktyczny styl poruszania się po FM niektórych nazwę to samozwańczych uzurpatorów..Proszę nie porównuj wątków - jatki politycznej - słownej z tematami kulinarnymi. Wyśmiewanie w tych kulinarnych jest nieco inne niźli w byłych politycznych. Jeśli jesteś Polakiem zrozumiesz.Na koniec dlaczego nie wypowiesz się gdy w wątkach kulinarnych oprócz mnie ktoś inny chwali się dorobkiem swojego życia? Dlaczego jego nie spytasz po co to robi? Dlaczego nie zadasz jemu takich pytań? Nie wiem po co pokazujesz na FM swoje codzienne posiłki i np. siebie w jacuzzi. Ten "prywatny blog" jest w jakiś sposób z forum budowlanym ? 1. budujesz musisz jeść 2. budujesz musisz mieć siłę 3. budujesz musisz mieć z tego satysfakcje i zadowolenie 4. budujesz to lepiej się śmiać jak ...........itd. 5. budujesz masz w tym cel Dlatego zostanę przy swoim. Jacuzzi poszło trochę w zapomnienie ale wrócę niebawem do tego tematu bo po meczącym ,upalnym dniu jednym ze sposobów zregenerowania sił może być przecież orzeźwiająca - kojąca kąpiel w w/w i cudowny spontaniczny regenerujący posiłek.Takie 2W1. Nie trudno to chyba zrozumieć.Ja np. chciałbym zobaczyć wreszcie mojego wiecznego łowcę .Jego dzieci (choćby zamazane bo wie jak to robić) ,małżonkę przygotowująca np. jakiś tam posiłek ,wnuki pałaszujące np.zakazane potrawy, zwierzęta udomowione ,które mają znamienity wkład w życie kulinarne domowników.Co ci w tym przeszkadza? Jeśli robię z tego powodu komuś krzywdę to Redakcja Muratora powinna zamknąć te watki ,a zostawić li tylko te ,które stanowią trzon w budowlance swojego wymarzonego gniazdka.Pisałem już o tym w kulinariach. Danie czyli wariacja typowo męska bo dużo i odrobinę tłusto i nie w domu przyrządzone. Powtarzam.Masz czerwony trójkąt.Naciśnij go i podaj powód ,że jest tu nieregulaminowe i niepotrzebne zjawisko ,które bardzo przeszkadza ci w budowaniu w wypowiadaniu się na inne tematy , w realizowaniu się budowlanym.Napisz ,że np. uwłacza to twojej godności osobistej.Można na koniec w takim wątku skwitować to tak.Na obecna chwilę mam się jeszcze czy pochwalić a ty? Nie dziw się , wystarczy ,że popatrzysz co w temacie o kominkach piszesz.Polityczne tematy także były o budowlance do której tak w moich wariacja kulinarnych nawiązujesz? Edytowane 12 Czerwca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.06.2019 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Dlaczego by nie. Kanapka z pastą.Pastę zrobiłem z jaja na twardo , kurek tegorocznych świeżych smażonych na maśle ,osobno młoda cebula w kostkę , delikatnie zeszklona.Pieprz i sól.Pasta pyszna. szybki deserek owocowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 12.06.2019 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Co za piękny poranek(7:26), nie ma chmurki na niebie i fali na tafli wody. Tradycyjnie rozpoczynam dzień smacznie i skromnie. Na wschodzie nazywają to "wyrizka", bez syfu, topienia w tłuszczu na białych patelniach. Własny wyrób, swieży bo z wczorajszego wędzenia. Palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 12.06.2019 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 W odpowiedzi na zdjęcia w kulinariach. Bęc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.06.2019 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Wystarczy pajacowania w tym topiku. bez głowy. Edytowane 13 Czerwca 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2019 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 (edytowane) Ale mnie ten wędzony schab zapienił ,aż musiałem sobie śniadanie kontynentalne zrobić. Paróweczka cielęca.Tak cielęca z młodego cielaka z Serem z Ryk z dziurami. [h=1]FRISCO FRESH Polędwiczki wieprzowe (pakowane próżniowo)[/h][h=3]Polędwiczki wieprzowe (pakowane próżniowo)[/h] 500 g Codzienna dostawa Super cena 12,99 zł Do koszyka Cena za kg:25,98 zł Waga:500 g Marka:FRISCO FRESH EAN:22229812 Kuźwa one są maleńkie ,a nie takie krowiaste schabowe.Polędwiczki. Edytowane 13 Czerwca 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2019 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Na obiad zrobię placek nie po zbójnicku ,tylko placek ziemniaczany z młodych z sosem ,taki prawie gulasz wołowy.Z młodego byczka. CDN...........:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.06.2019 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Ale mnie ten wędzony schab zapienił ,aż musiałem sobie śniadanie kontynentalne zrobić. Paróweczka cielęca.Tak cielęca z młodego cielaka z Serem z Ryk z dziurami. [/color] Kuźwa one są maleńkie ,a nie takie krowiaste schabowe.Polędwiczki. NS jest gwałcony smakowo schabem całe życie, do tej pory nie stracił dziewictwa polędwicowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2019 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 (edytowane) Jak tu by obronić źle interpretowane wpisy? - em. Ręce mi opadły. Dla rozluźnienia w takim razie fotki z wariacjami kulinarnymi. Polędwica Sopocka ze schabu.Kupiłem ,niedobra.Polędwica łososiowa i owszem pyszna. Są tu dwa rodzaje grzybków http://emotikona.pl/emotikony/pic/61wakacje.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dj.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/2glodny.gif Pojawił się wędzonka bez wędzarni na białym koniku http://emotikona.pl/emotikony/pic/2kon.gif p.s zabieram ponton i idę pływać w "Dolinie Chodel-ki". Edytowane 13 Czerwca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2019 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Zapomniałem.Uwielbiam ją. składniki 3 szt polędwiczki wieprzowe solanka 1 litr wody 2 czubate łyżki pektosmaczek Tradismak klik 6 liści laurowych pokruszonych 2 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka pieprzu z kolendrą 3 -4 ząbki czosnku 2 ziela jałowca 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki Wypróbować i warto. Wyglądają i owszem całkiem całkiem. Wykonanie Polędwiczkę oczyszczamy pozbawiamy błon , dokładnie myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Peklowanie Do naczynia którym będziemy peklować polędwiczki wlewamy wodę dodajemy pieprz liście laurowe, czosnek, jałowiec paprykę i pekrosmaczek. Mieszamy do rozpuszczenia się pelkosmaczka. Do solanki wkładamy polędwiczki, wstawiamy do lodówki na 3 -4 dni. Wyjmujemy polędwiczkę myjemy pod wodą osuszamy ręcznikiem papierowym. Na drążku wieszamy polędwiczkę i wentylatorem /wiatraczkiem osuszamy około 2-3 godziny ( polędwiczka powinna być sucha. Jak się uda na polędwiczce obkładamy liśćmi laurowymi z solanki. Wędzenie Ustawiamy komorę wędzarni na 50 stopni wędzimy przez około 3,5 godziny podnosimy temperaturę do 70 stopni i wędzimy około 40 minut. Musi być bardzo smaczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2019 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Obiecany gulasz z plackami i surówkami.Grecka i mizeria zimowa. Aparatem potwierdzam autentyczność domu i rodziny.Bez aparatu to zwykła ściema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.06.2019 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Obiecany gulasz z plackami i surówkami.Grecka i mizeria zimowa. Aparatem potwierdzam autentyczność domu i rodziny.Bez aparatu to zwykła ściema. Ja ja kocham te zabawę, czyli leszczenie leszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.06.2019 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Widzisz ja jemu nie pokazuje kiedy on chce tylko wtedy jak ja mam w tym przyjemność.Pokazuję i jestem tego świadom. Pokazywałbym więcej ale widać takimi .........mi Świat jest usłany by ośmieszać i szydzić. Nie dostanie witaminki wiec będzie musiał posiłkować się inna drwiną.Wiesz o co chodzi? Cytujesz moją wypowiedź ale nie chwytam twoich myśli: piszesz do mnie czy rozmawiasz z kimś innym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.