Chef Paul 15.06.2019 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 Cytujesz moją wypowiedź ale nie chwytam twoich myśli: piszesz do mnie czy rozmawiasz z kimś innym ? "podwinął kitę" Dziś zamówiłem z dostawą, u znajomego chińskiego szefa, "phoenix and dragon" smokiem były kocie, panierowane, pieczone na głębokim tłuszczu fileciki niezmiernie smaczny był ten "mruczek" pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.06.2019 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 W kulinariach póki co lżejsze tematy ,a tu u NS -a jakieś tacki z marmoladą.Chociaż chociaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.06.2019 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 W kulinariach póki co lżejsze tematy ,a tu u NS -a jakieś tacki z marmoladą.Chociaż chociaż. "kocina z marmoladą" jest niezwykle smaczna ... miałłłł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2019 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Idę upiększać altanę z jacuzzi by można było w czasie relaksu podjadać sobie przeróżne wariacje kulinarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.06.2019 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Kurza dupka .powracam do moich wariacji bo mnie w kulinariach dopadły orły wiedzy kulinarnej.Jak można porównać hamburgera do drugiego dania w skład którego wchodzi gulasz z łopatki (nie na żadnej torebce) tylko we własnym sosie ze śmietaną i masłem. Świerzy kalafior z topionym masłem ,bułką tarta z grahamki i odrobina miodu, Świerza mizeria z jogurtem i szalotką ,młode ziemniaki gotowane w małej ilości wody.To jest pyszny talerz ,dobrego nieprzesadzonego drugiego dania.Ptasie mleczko im się śni.Ok zakupy bo jutro wolny dzień. Święto.Tym razem odwiedzimy "Stokrotkę".Do wieczora.http://psiakosc.com/emoty/emoty-3/kuchcik.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.06.2019 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Kurza dupka .powracam do moich wariacji bo mnie w kulinariach dopadły orły wiedzy kulinarnej.Jak można porównać hamburgera do drugiego dania w skład którego wchodzi gulasz z łopatki (nie na żadnej torebce) tylko we własnym sosie ze śmietaną i masłem. Świerzy kalafior z topionym masłem ,bułką tarta z grahamki i odrobina miodu, Świerza mizeria z jogurtem i szalotką ,młode ziemniaki gotowane w małej ilości wody.To jest pyszny talerz ,dobrego nieprzesadzonego drugiego dania.Ptasie mleczko im się śni.Ok zakupy bo jutro wolny dzień. Święto.Tym razem odwiedzimy "Stokrotkę".Do wieczora.http://psiakosc.com/emoty/emoty-3/kuchcik.gif Jesteś pewien, że to wszystko "świerze" było ? ps - "szalotka" (odmiana własna) ? ... a grilla jak nie widać tak nie ma Edytowane 19 Czerwca 2019 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.06.2019 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Wiem ,że powroty są trudne ale nie spodziewałem ,że aż tak beznadziejne. Cóż idzie i do tego przywyknąć. Myślę jak zrobić faszerowana szalotkę. Do czego by ja tu zastosować.Prosty , fajny przepisek.Udana prezentacja i realizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.06.2019 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Do czego by ja tu zastosować.Prosty , fajny przepisek.Udana prezentacja i realizacja. Sam to stwierdzasz na użytek publikowania na FM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.06.2019 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Sam to stwierdzasz na użytek publikowania na FM ? Nie to tylko skopiwane z "netu" zdjęcie (co robi permamentnie, bez podania źródła) ... gdyby skopiwał tą potrawę, zapwewne byłaby "mocno przypieczona" To jego gotowanie, które w swych "wariacjach" pokazuje, to jedna wielka tragedia i u udręka dla konsumentów Niereformowalny "kretyn kulinarny" ") ... "obojętnie jak będą mówili, byle mówili" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.06.2019 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Wiem ,że powroty są trudne ale nie spodziewałem ,że aż tak beznadziejne. Cóż idzie i do tego przywyknąć. Myślę jak zrobić faszerowana szalotkę. ... Do czego by ja tu zastosować.Prosty , fajny przepisek.Udana prezentacja i realizacja. Czyje "powroty" ? ... raczej Twoje "nawroty kulinarnego rozwolnienia" ... ostatnie "prezentacje" to totalna sraczka ps - przestrzegam przed wykorzystywaniem ""przepisów" NS-a, gdyż mogą doprowadzić do przynajmniej rozwolnienia ps - grill NS-a, dalej pozostaje tylko w jego wyobraźni "co chciałby" jak do tej pory "wkleja marzenia z netu" jednakowoż nagabuje innych "o dowody" ... NS, ... kup najnowocześniejszy " grill dymany" lub poproś przyjaciela o poradę ... on (po wielu fakultetach) udzieli Tobie wskazówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.06.2019 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Posty w całości (by nie posądzono o manipulację) tylko z mniej niż połowy tego tematu (więcej mnie się nie chciało) ... to tylko część "wybranych wypowiedzi miszcza" NS-a na tematy kulinarne, w jego osobiście założonym "wątku" Znaleźć tutaj można, nie tylko zawiłe drogi "rewolucji", ale również mentalność kulinarną autora Kto te wszystkie propozycje konsumuje (prócz autora), trudno odgadnąć Wielokrotnie natomiast (co graniczy z pewnością) biesiady przez niego proponowane, kończą się długim pobytem w toalecie Zapewne tylko niezłomny wielbiciel jego dań (forumowicz "wg") może to zdzierżyć (choć tylko od jakiegoś czasu, gdyż wcześnie,j mu to nie bardzo odpowiadało) Reasumując, ... smacznego CD. Fasolka z kiełbasą w pomidorach po basenowych nocnych kąpielach. http://images76.fotosik.pl/719/11c7aa846d94ef64.jpg http://images77.fotosik.pl/719/3d526d7fa1eff861.jpg http://images76.fotosik.pl/719/51ce3404f01e0295.jpg http://images76.fotosik.pl/719/fe543cfb8d65d19e.jpg http://images78.fotosik.pl/720/e46262a2762ccc52.jpg http://images75.fotosik.pl/718/1ae2415798876e69.jpg http://images75.fotosik.pl/718/b9aee7887b7c4321.jpg Skrzydełka trochę na węglu drzewnym ,a trochę na drewnie grabowym.Przysmażyły sie skubane. CDN. CD. http://images77.fotosik.pl/823/134f3df7bb5b7d1c.jpg http://images77.fotosik.pl/823/1db3ead4f20fc69e.jpg http://images78.fotosik.pl/824/a6a0f3353224b97a.jpg http://images78.fotosik.pl/824/9f3acdf04c3793ad.jpg przygotowanie do pieczenia. http://images75.fotosik.pl/822/351db39c5236e02d.jpg i rilaks przy żyrandolach i lampach.....pogiełłło mienia.:lol2: http://images77.fotosik.pl/823/a0f6830f041be833.jpg CDN...:rolleyes: CD. http://cdn.thedailybeast.com/content/dailybeast/cheats/2015/10/09/famed-louisiana-chef-paul-prudhomme-dies/jcr:content/image.img.2000.jpg/1444367242455.cached.jpg Fajny jegomość i jegomoście.Ale do rzeczy inne pure , inne podudzie,inna sałata ze szczypiorkiem.Idę pitrasić. CDN.... Tomasz 131 . Zawężę trochę widok gotowania i spytam o kulturę wypowiedzi której nie widzisz.Popatrz.Finlandia rzygał.:D:D. CDNDLA glizdeczki:yes::D:D Dla glizdeczki męska odsłona.Czas przygotowania 40 min. CDN.... Witam. CDN.... Kupiłem sobie zestaw na patafianów, a ,że trochę się ćwiczy (nie tylko gotowanie) to jak nierozpoznawalny w czapce i kominie, zawsze jak przesadzi będzie mógł ponieść karę. a teraz do gotowania. Szybkie wariacje bez gorzały ponieważ bardzo szkodzi choćby z wybiegu nocnego była. Przed wariacja kulinarna prezenty dla wnuczki. stary numerek. jelita,ziemniaki selekcjonowane-dedykowane kiszce ziemniaczanej słoninka z przerostami z cukrówką sól pieprz do smaku. oliwa z oliwek i kicha do piekarnika. sos chrzanowy i mizeria. CDN jutro.......... Ot i cała wariacja z udźcem indyczym w roli głównej , choć surówką z białej rzodkiewki ,zajadali się. Ja to od kości.Pycha. Gosia z ziemniakami Synio kasza jak ja CDN.... Witam. Za oknem -17 stC. Wzeszło słoneczko będzie dobrze.Specjalnie dla Poprawiłem błędy. Coś dla tego co wyżej .Coś prostego ale wymownego,coś spontanicznego ale ze smakiem.Kartofle,pyry, ziemniaki w roli głównej.Przewietrzyłem się i wklejam na prośbę tego wyżej moje talerze czyli wariacje kulinarne na rożne sposoby. 1.smażone podgardle by zdobyć tłuszcz wytopiony do słoniny i cebuli. 2.parzona włoska kapusta i liście 3. tarte ziemniaki ,jajo ,tarta cebula , tarty czosnek,tarta Gorgonzola (odrobina) 4.dodana smażona słonina ,cebula na tłuszczu z podgardla 5.na dno naczynia żaroodpornego , wysmarowanego olejem kokosowym (wysoka temp.) parzone liście kapusty włoskiej 6.zawijanie farszu w liście i układanie w naczyniu,zakrywanie liśćmi i posypanie papryką i solą. 7.do piekarnika temp. 180 stC , czas pieczenia 1h. 8.upieczone i na talerz.Mogą być same j/w ale dzisiaj na obiad podam z potrawką z kaczki. 9. wariackie okno obfitości sklepowych;) wypisałem mu w punktach by zrozumiał co to takiego punktować :hug:. CDN.... Jak już tu wlazłeś to przypominam. Jest tylko jeden ChefPaul on http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSjMV3vJ0ABFXZq4gv4KNhvARlCYfpCDhRX_tazEV9kbTAwi_m8 http://www.chefpaul.net/interview/interview01.jpg http://www.chefpaul.net/interview/netbird_interview.html Podróby to już nie to ,no zobacz i porównaj.Bądź obiektywny.No na wygląd trzeba sobie zapracować.Przemyśl to. Barani zestaw..poglądowy.:D:D W wodzie i głębokim tłuszczu niech barany zabeczą z radości.:D:D. Pamiętajcie odsączamy na ręczniku jednorazowym gdy cos poddajemy głębokiej fryturze. Te rzygowiny im pokażę temu podrabianemu i temu co nie ma nic. Przyssam Bogu ,że fasolka była moczona. Na koniec chwila refleksji. Tak mnie naszło aby tego znamienitego kucharza pokazać. To tyloo częściowa kwintesencja dorobku, wschodzącej światowej, (nie tylko polskiej - jeszcze nie odkrytej) gwiazdy kulinarnej wszechczasów ps - zapewne już niebawem, ukaże się publikacja (zapowiadany wszakże tylko od dwóch lat bestseller) ... no ale jak wiemy, stworzenie dzieła tak wiekopomnego, wymaga czasu ... więc autorowi wspaniałomyślnie wybaczyć należy ps - proszę również o wybaczenie obszerności tego wpisu ... niech usprawiedliwieniem jednak będzie to, że jest to tylko mniej niż połowa wybranego "kulinarnego bełkotu", w tym tylko jednym temacie Edytowane 19 Czerwca 2019 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2019 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Jakie ładne fotki. Jeśli za każdym razem wklejam by pokazać różnice w jakiejś potrawie podając linki skąd pochodzi jest to spam więc by sprostać temu wyzwaniu i by moderator spamem tego nie czynił wklejam fotkę by nie uznano jej za reklamowanie czegoś tam.To co zrobił Paul jest już nieeleganckie ale wręcz obrzydliwe.Ja jego zdjęć wklejać nie mogę ale on moje może.Nieważne. Przykład.Na fotce z cebulka karmelizowana jest źródło. Dzisiaj na śniadanko jajecznica z kurkami i szalotką i grzankami .Postaram się, by była dość wilgotna nie ścięta ponieważ tego nie lubimy. by nie przypalić.Taką prezentują w sieci ci co potrafią gotować.Moje wariacje zresztą bardzo spontaniczne mają trafić do normalnych ludzików.Uważam ,że nic zdrożnego w tym jak na fotce jest autor potrawy , jego otoczenie gdy w/w się przygotowuje , w jakiej obecności i z kim je spożywa ,na czym jada i gdzie , co robi gdy skonsumował to co upitrasił . Taką np. zrobił ktoś w sieci. https://www.przepisy.pl/przepis/jajecznica-z-kurkami http://straga.pl/wp-content/uploads/2014/06/DSC_0384.jpg http://straga.pl/dania-z-grzybami/jajecznica-kurkami-szczypiorkiem/# Oto nadchodzi moja wariacka jajecznica by uzmysłowić ,że człowiek całe życie się uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2019 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Może zamiast ciągle wracać do tego co było, lepiej skoncentrować się na tym co nowego wątek może wnieść do naszego codziennego menu? Paul wkleił fotkę to i ja wklejam .Ten co gotuje i ta Pani co konsumować będzie. i moje szczęście i składniki na jajecznicę już za chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2019 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 (edytowane) Obiecana altana przerobiona na pomieszczenie z jacuzzi. Tu w czasie relaksu będą robione fotki z żarełkiem tym zrumienionym - przypalonym także. Sterylnie może nie jest ale nad jeziorem także mrówki po nóżkach chadzają. Na jajecznicę!!! Na obiadek prosty nie kombinowany sznycel z indyka ,ziemniaki ,tradycyjnie chłodnik i coś jeszcze.Deser szarlotka bez cynamonu i zakalca. Trochę za niska ale za to z zeszłorocznymi papierówkami.Przyjdzie czas na wędzenie ,proste domowe dla wszystkich i znowu przepalanki z grilla. Będzie pizza z grillo - wędzarni ,szaszłyki z cielęciny peklowanej ,,wędzone przepiórki i kurczak , kiełbasa końska z Ostrowa z grilla , prosiaczek i szyny wieprzowe z kością, filety z kaczki i wątróbki wędzone - grillowane w majonezie kieleckim marynowane (rewelacja polecam gorąco) bo ponoć najlepszy i najzdrowszy ,owoce z grillo - wędzarni , steki wołowe przypalone jak u kucharza wyżej , będzie się działo w wariacjach kulinarnych. Edytowane 20 Czerwca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2019 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Prosta z pewnym majstersztykiem.Komplet mojej wariacji. Delikatnie mieszamy z ubitym białkiem.Do lekko ściętego dodajemy żółtka. koperek. Grzanka z żurawiną i pastą curry.Majonez kielecki i przyprawa curry z torebki. Deser do kawusi z mlekiem. Mu-finki duże się przydadzą gdy chcemy pokombinować. Pozdrawiam niezmiernie smakowicie życząc miłego "łikendziku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.06.2019 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Jakie ładne fotki. Jeśli za każdym razem wklejam by pokazać różnice w jakiejś potrawie podając linki skąd pochodzi jest to spam więc by sprostać temu wyzwaniu i by moderator spamem tego nie czynił wklejam fotkę by nie uznano jej za reklamowanie czegoś tam.To co zrobił Paul jest już nieeleganckie ale wręcz obrzydliwe.Ja jego zdjęć wklejać nie mogę ale on moje może.Nieważne. Przykład.Na fotce z cebulka karmelizowana jest źródło. Dzisiaj na śniadanko jajecznica z kurkami i szalotką i grzankami .Postaram się, by była dość wilgotna nie ścięta ponieważ tego nie lubimy. by nie przypalić.Taką prezentują w sieci ci co potrafią gotować.Moje wariacje zresztą bardzo spontaniczne mają trafić do normalnych ludzików.Uważam ,że nic zdrożnego w tym jak na fotce jest autor potrawy , jego otoczenie gdy w/w się przygotowuje , w jakiej obecności i z kim je spożywa ,na czym jada i gdzie , co robi gdy skonsumował to co upitrasił . Taką np. zrobił ktoś w sieci. ... Paul wkleił fotkę to i ja wklejam .Ten co gotuje i ta Pani co konsumować będzie. .... Przestań wprowadzać w błąd forumowiczów i kłamać. Posłużyłem się cytatami Twoich wpisów (na co zezwla regulamin FM). W cytatach tych pokazuję (także) fotografie które Ty tam powstawiałeś kopiując je bez mej zgody, z mojego bloga ( gdzie prawa autorskie są zastrzeżone). Dodatkowo komentując ukradzione fotografie również piszesz nieprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2019 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Jest niezawisły sąd .Proszę zgłosić to naruszenie na policje i dochodzić swoich praw.Może mnie podać do niego (organu). Podparte faktami wklejki z jak to nazywa bloga zresztą mało wymowne i konkurencyjne czy reklamowe posłużyły do opisu o czym wcześniej mówiłem.Tego nie wkleił.Nadal zastrasza i oczernia nieprawidłowymi wpisami.Ale najlepsze w tym wszystkim jest ......................spontaniczne gotowanko. Jaja w wydaniu dla mojego młodego czyli druga odsłona jajecznicy na kurkach z dodatkami. Ze smakowitymi uściskami ,niezmiernie smakowicie ,przygotowując się do kolejnego etapu "obiadek" .zniknę w czeluściach kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.06.2019 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Święto dzisiaj .Jakoś pogadam z tym co może na górze by mu odpuścił choć z trudem mu to może pójść.:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.06.2019 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Święto dzisiaj .Jakoś pogadam z tym co może na górze by mu odpuścił choć z trudem mu to może pójść.:sick: Pogadaj z "tym co może na górze" a jeszcze lepiej przygotuj mu jakiś smaczny i polski posiłek. Ale może bez przepisu z inetrnetu "Na Barburke..." bo może nie wysłuchać A może Tobie odpuści ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.06.2019 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Jest niezawisły sąd .Proszę zgłosić to naruszenie na policje i dochodzić swoich praw.Może mnie podać do niego (organu). Podparte faktami wklejki z jak to nazywa bloga zresztą mało wymowne i konkurencyjne czy reklamowe posłużyły do opisu o czym wcześniej mówiłem.Tego nie wkleił.Nadal zastrasza i oczernia nieprawidłowymi wpisami.Ale najlepsze w tym wszystkim jest ......................spontaniczne gotowanko. ... Opinie na temat Twego stanu psychicznego (na podstawie Twych wpisów) pozostawię forumowiczom Twoje "kulinarne propozycje", pozwolę sobie dalej komentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.