Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To są poważne oszczerstwa których końca nie widać. Nie sposób tego jakoś zdefiniować ,wytłumaczyć.Na każdym kroku drwina i kpina.

 

szykanowaćnękać kogoś, dokuczać komuś, utrudniać komuś działania, ciągle stawiać przeszkody; prześladować kogoś

 

http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2220.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Siemka NS. Skocz do wątku "kulinaria" to się uśmiejesz. Pzdr. (Jestem teraz koło Ryk).

 

Witaj.Powiem ,że się wypalił kulinarnie.Ma jakieś straszne kłopoty które uzewnętrznia tu na FM.Popatrz proszę w jaki sposób odnosi się do wątków i do ludzi . Tego nie robił. Tego nie było.Należy go pozostawić natychmiast w tej utopi.Niech w niej brnie cały czas ,aż się zatrzyma.Wczoraj przyjechali przyjaciele młodego . Jego kolej to i musi sprostać zadaniu. Będzie się działo kulinarnie. Trochę nas jest. Baletki na świeżym powietrzu.Pogoda Nam niestraszna .Uwielbiam takie spontany bo dom prowadzimy otwarty. Bardzo dziękuje Ci za wpis tłumaczący kogo reprezentuje wielkie kulinarne guru. Nie wątpiłem w to nigdy.Ta jego prawidłowość jest obrzydliwa. Są przyjemniejsze chwile ,które trzeba pielęgnować. Szkoda na niego czasu.:yes:.Moja mini ciuchcia ma dzisiaj swój epizod .Spontany godne polecenia.

 

c209abfe449aa605.jpg

 

700e020e58afe638.jpg

 

5cdd0c13b81c6ac2.jpg

4a7b3c1c4dfa8d0d.jpg

fb54f54a189e156b.jpg

c0bfd5d87e2bacf5.jpg

 

fd86eff980547fa2.jpg

 

fd86eff980547fa2.jpg

6bb85951d0791162.jpg

 

61d3f34c4b859bc4.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie można to nie można , dobrze ,że pisać można.Będzie wędzona szynka EKO. Polędwiczka wieprzowa.Roladki z serem.Szaszłyki przeróżnej maści. Spróbuje uwędzić pstrąga traktowanego jak mięso w takiej samej marynacie.Czas pokaże. Pzdr. Ryki i Lublin to cudowne miasta.:yes::D;)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj.Powiem ,że się wypalił kulinarnie.Ma jakieś straszne kłopoty które uzewnętrznia tu na FM.Popatrz proszę w jaki sposób odnosi się do wątków i do ludzi . Tego nie robił. Tego nie było.Należy go pozostawić natychmiast w tej utopi.Niech w niej brnie cały czas ,aż się zatrzyma...

Bardzo dziękuje Ci za wpis tłumaczący kogo reprezentuje wielkie kulinarne guru. Nie wątpiłem w to nigdy.Ta jego prawidłowość jest obrzydliwa. Są przyjemniejsze chwile ,które trzeba pielęgnować. Szkoda na niego czasu.:yes:...

...

61d3f34c4b859bc4.jpg

Nie przygryź sobie języczka przy pisaniu takich wypowiedzi (wtrącając wyrażenia których sensu nie rozumiesz) :)

... "kłopoty to moja specjalność" "by pozostać w tej utopi" :) ;)

Wiele z Twoich kulinarnych propozycji jest "obrzydliwych" (lub choćby tylko niestrawnych) :) ... choć przyznać muszę, iż w zapowiedziach robisz postępy :) ... choćby w ostatniej :)

 

..., dobrze ,że pisać można.Będzie wędzona szynka EKO. Polędwiczka wieprzowa.Roladki z serem.Szaszłyki przeróżnej maści. Spróbuje uwędzić pstrąga traktowanego jak mięso w takiej samej marynacie.Czas pokaże.

... nie wiem czy doczekam (bom trochę starszy od Ciebie) ... ale "czas pokaże" :) ;)

 

ps - szalotka niechybnie "uduszona" ... aż sczerniała od tego "duszenia" :) ;)

... w czym pływa marchewka ?

Edytowane przez Chef Paul
ps
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie przygryź sobie języczka przy pisaniu takich wypowiedzi (wtrącając wyrażenia których sensu nie rozumiesz) :)

... "kłopoty to moja specjalność" "by pozostać w tej utopi" :) ;)

Wiele z Twoich kulinarnych propozycji jest "obrzydliwych" (lub choćby tylko niestrawnych) :) ... choć przyznać muszę, iż w zapowiedziach robisz postępy :) ... choćby w ostatniej :)

 

 

... nie wiem czy doczekam (bom trochę starszy od Ciebie) ... ale "czas pokaże" :) ;)

 

ps - szalotka niechybnie "uduszona" ... aż sczerniała od tego "duszenia" :) ;)

... w czym pływa marchewka ?

 

No i się "skończyłeś", czyli wypaliłeś. Dobrze a nawet bardzo, nazwał twoje zachowanie NS.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No i się "skończyłeś", czyli wypaliłeś. Dobrze a nawet bardzo, nazwał twoje zachowanie NS.

To raczej Twoje i NS-a marzenia :) ... jeszcze trochę musicie na to poczekać :)

 

ps - z " propozycji kulinarnych" NS-a można jeszcze trochę się pośmiać (chyba, że w końcu nauczy się gotować) :) Twoje "historyczne" już ale wciąż żywe i sławne na tym forum "dzikie, klatkowe króliki" (plus fotka z suchi zrobiona "gdzieś tam"), wyczerpały "potencjał" prezentacji własnych dokonań w tym zakresie :) ;)

... no ale "czopkuj" dalej ;) w końcu "kominkowa solidarność" zobowiązuje ;)

Być może jakieś zaproszenie od "kolegów milionerów" (popracuj nad tym), do "gwiazdkowej" restauracji, "natchnie" Cię do dalszych "fachowych kulinarnych" wypowiedzi :) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Inne odsłony wariacji.Na głupie pytania ponoć nie ma odpowiedzi i lepiej omijać szerokim łukiem takich dżentelmenów powiem tylko ,że spontany polskie są super , a cebulę spaloną na węgiel dodaję , dodawałem i dodawać będę do rosołu. Poza tym taka obrana cebulka nawet przypalona z szaszłyka byłaby doskonałym smakiem i zabarwieniem jakiejkolwiek zupy. Chamskie aluzje niech pozostaną w chałupie wielkiego kalibru i guru niech ma z tego satysfakcję.

 

2153f6785a097419.jpg

 

23817e57f590726a.jpg

 

cb75378c887e7d3b.jpg

 

1760d89cb9b7e285.jpg

 

Moja ciuchcia podołała wariacjom kulinarnym . Staram się prostym , prosto w miarę możliwości tłumaczyć . Nie przyswajalność prostych zagadnień kulinarnych pozostawię Państwu do oceny.Jak widać inteligentni inaczej się nie nudzą. ,"Błędy lekarza przykrywa ziemia". Nich tak pozostanie.

 

 

8d18156d07ce59c8.jpg

 

be42ef6bc283d29d.jpg

 

bbd198e1eb11fd9b.jpg

 

1d00b2b695ee0be4.jpg

 

W roztworze solnym ( sól peklowa ) ,

 

2527ba583d31dd22.jpg

 

06ae1700551a28c0.jpg

 

70 h w w/w marynacie.Jest super dla wariacji kulinarnych i gorąco ją polecam.

 

cdacf452c575c0d0.jpg

 

Proste i śmieszne doszczelnianie http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/radocha1.gif

 

20816eff627d8152.jpg

 

Na haki z wieszaków (długoletni patent) zawsze ze mną.

 

64f21bb397c4d09e.jpg

 

Teraz dostąpią kąpieli http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/toast1.gif

 

5789311379e9a0a2.jpg

 

wg39070 czy parzysz po wędzeniu i czy ten pion w wariackiej wędzarni według Ciebie jest zachowany? http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2203.gif

 

Mówiłem olej totalnie nie dawaj mu pożywki , niech zatraca się w swoim świecie.Czas leczy wyleczy i jego z tego podejścia chamskiego i świata drwin,ośmieszania,ubliżania ,wyzywania, itd.

 

901098c4dc80e04e.jpg

 

Nie ze sklepu te wędzonki ale z wariackiej ciuchci , w pionie 6h w temp. nieprzekraczającej 150 stF http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2341.gif

 

386faf13bb237f20.jpg

 

e5065b388f6156ba.jpg

 

Polędwica nie ze sklepu , nie od chłopa ,nie z wędzarni publicznej. Swojska ,prosta.

 

http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2231.gif

 

6b942f7698e62a1a.jpg

 

f0d05d47d55c6d1f.jpg

 

76d3c09c4bb79049.jpg

 

10 min parzenia dla kiełbasy i więcej dla szynki i polędwicy.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Inne odsłony wariacji.Na głupie pytania ponoć nie ma odpowiedzi i lepiej omijać szerokim łukiem takich dżentelmenów powiem tylko ,że spontany polskie są super , a cebulę spaloną na węgiel dodaję , dodawałem i dodawać będę do rosołu. Poza tym taka obrana cebulka nawet przypalona z szaszłyka byłaby doskonałym smakiem i zabarwieniem jakiejkolwiek zupy. Chamskie aluzje niech pozostaną w chałupie wielkiego kalibru i guru niech ma z tego satysfakcję.

 

2153f6785a097419.jpg

 

23817e57f590726a.jpg

 

cb75378c887e7d3b.jpg

 

1760d89cb9b7e285.jpg

 

Moja ciuchcia podołała wariacjom kulinarnym . Staram się prostym , prosto w miarę możliwości tłumaczyć . Nie przyswajalność prostych zagadnień kulinarnych pozostawię Państwu do oceny.Jak widać inteligentni inaczej się nie nudzą. ,"Błędy lekarza przykrywa ziemia". Nich tak pozostanie.

 

 

8d18156d07ce59c8.jpg

 

be42ef6bc283d29d.jpg

 

bbd198e1eb11fd9b.jpg

 

1d00b2b695ee0be4.jpg

 

W roztworze solnym ( sól peklowa ) ,

 

2527ba583d31dd22.jpg

 

06ae1700551a28c0.jpg

 

70 h w w/w marynacie.Jest super dla wariacji kulinarnych i gorąco ją polecam.

 

cdacf452c575c0d0.jpg

 

Proste i śmieszne doszczelnianie http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/radocha1.gif

 

20816eff627d8152.jpg

 

Na haki z wieszaków (długoletni patent) zawsze ze mną.

 

64f21bb397c4d09e.jpg

 

Teraz dostąpią kąpieli http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/toast1.gif

 

5789311379e9a0a2.jpg

 

wg39070 czy parzysz po wędzeniu i czy ten pion w wariackiej wędzarni według Ciebie jest zachowany? http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2203.gif

 

Mówiłem olej totalnie nie dawaj mu pożywki , niech zatraca się w swoim świecie.Czas leczy wyleczy i jego z tego podejścia chamskiego i świata drwin,ośmieszania,ubliżania ,wyzywania, itd.

 

901098c4dc80e04e.jpg

 

Nie ze sklepu te wędzonki ale z wariackiej ciuchci , w pionie 6h w temp. nieprzekraczającej 150 stF http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2341.gif

 

386faf13bb237f20.jpg

 

e5065b388f6156ba.jpg

 

Polędwica nie ze sklepu , nie od chłopa ,nie z wędzarni publicznej. Swojska ,prosta.

 

http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2231.gif

 

6b942f7698e62a1a.jpg

 

f0d05d47d55c6d1f.jpg

 

76d3c09c4bb79049.jpg

 

10 min parzenia dla kiełbasy i więcej dla szynki i polędwicy.

 

Siemanko. Pion idealny. Po wędzeniu nie parzę chyba, że dla juniora (żona np woli szynkę parzoną). Kiełbasę wędzę stosunkowo długo i nie poddaję procesowi parzenia, wtedy pięknie podsycha. Raz jednak lekko przesadziłem z suszeniem i można ją było tylko ...łamać, ale jaki smak! Pzdr.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kanapki śniadaniowe z wytworzonej wędliny jako wariacja kulinarna. wg39070 rzadko parzę.Tym razem parzone j/w.Kanapki po sparzeniu.Zajefajne i w smaku i w wyglądzie.

 

176cf3fe9f2a83f7.jpg

 

af4cf05cd3e679ee.jpg

 

d7101d985607ea7d.jpg

 

5ebb2182ab21dba8.jpg

 

Proste kanapeczki ale powiadam Ci ....pychotka.Na chlebie graham. Będę robił graham sam. Pzdr. smakowicie.Wrzucam guru do ignorowanych totalny EOT. Nie chcę go słuchać , komentować (chyba ,że obraza moja rodzinę jak houscik) , czas się z niego wyleczyć.To gorzej jak wrzut.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kanapki śniadaniowe z wytworzonej wędliny jako wariacja kulinarna. wg39070 rzadko parzę.Tym razem parzone j/w.Kanapki po sparzeniu.Zajefajne i w smaku i w wyglądzie.

 

176cf3fe9f2a83f7.jpg

 

af4cf05cd3e679ee.jpg

 

d7101d985607ea7d.jpg

 

5ebb2182ab21dba8.jpg

 

Proste kanapeczki ale powiadam Ci ....pychotka.Na chlebie graham. Będę robił graham sam. Pzdr. smakowicie.Wrzucam guru do ignorowanych totalny EOT. Nie chcę go słuchać , komentować (chyba ,że obraza moja rodzinę jak houscik) , czas się z niego wyleczyć.To gorzej jak wrzut.

 

Kiełbaska wygląda wyśmienicie i pewnie tak samo smakuje. Pzdr.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...