Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Można i należy pisać dobrze i ciekawie.

Po co codziennie publikować wiele zdjęć składników i gotowych potraw

Przecież to nie ma żadnego sensu.

Czy to jest forum kulinarne - dział "gotować każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej ...."

Dom mam juz dawno zbudowany, kominki w poważaniu, wszystko odpukac działa ale kocham wracać na forum i czytać tematu kulinarne.

A juz najbardziej kocham totalnie niezrozumiałą składnię i gramatykę tu stosowaną.

Trzymajcie tak dalej chlopaki!

Podzielam Twoje zdanie. Zabawa tutaj przednia :)

... a ile ciekawych "nowych" zwrotów i określeń "kulinarnych" można poznać :) ;) ... taka np "przegryzaj-ka" brzmi niezmiernie smakowicie :)

Prawdziwe "warjacje" nie tylko kulinarne :)

O Boże ile tutaj kulinarnego syfu, spalenizna i masakracja.:sick:

Z wielkim uśmiechem na twarzy czytam ten kulinarny kabaret.:yes::D

Co u mnie?:cool:

Nastawiłem wędzenie na porcję mięsa o wadze 2.8kg. To będzie zagadka dla "znafcy polędwicy". Dzisiaj wyjątkowo wędzenie na leżąco. Wg. innego „znafcy”, jest to okopcanie surowizny.

Drewno to mieszanka owocowa, namoczona w Antinori Brunello di Montalcino Pian delle Vigne. Dobre wino z wyczuwalnym aromatem kakao, gorzkiej czekolady, jeżyn i przypraw. Super winno w niskiej cenie. Dostępne równiez w PL, cena powinna się kształtować w okolicy 200 pln za butelkę.

wedzenie2.jpg

wedzenie1.jpg

W miedzyczasie kulinarne lenistwo, z dobrym bąbelkowym kulinarnym dobrodziejstwem na upalne dni. Średni segmen bąbelkowców, cena do 500 pln.

https://www.youtube.com/watch?v=aZt5r6TUZn4

Mała chwilka i będzie po wędzeniu. Prezentacja w wątku dla smakoszy, i ludzi ceniących kuchnie na normalnym poziomie.

Zapraszam.:cool:

ps taka jest różnica pomiędzy profesjonalnym sprzętem, a amatorskimi beczkami z cepeenu

Edytowane przez Władca Przysmaków
video

O Boże ile tutaj kulinarnego syfu, spalenizna i masakracja.:sick:

Z wielkim uśmiechem na twarzy czytam ten kulinarny kabaret.:yes::D

Co u mnie?:cool:

Nastawiłem wędzenie na porcję mięsa o wadze 2.8kg. To będzie zagadka dla "znafcy polędwicy". Dzisiaj wyjątkowo wędzenie na leżąco. Wg. innego „znafcy”, jest to okopcanie surowizny.

Drewno to mieszanka owocowa, namoczona w Antinori Brunello di Montalcino Pian delle Vigne. Dobre wino z wyczuwalnym aromatem kakao, gorzkiej czekolady, jeżyn i przypraw. Super winno w niskiej cenie. Dostępne równiez w PL, cena powinna się kształtować w okolicy 200 pln za butelkę.

wedzenie2.jpg

wedzenie1.jpg

W miedzyczasie kulinarne lenistwo, z dobrym bąbelkowym kulinarnym dobrodziejstwem na upalne dni. Średni segmen bąbelkowców, cena do 500 pln.

https://www.youtube.com/watch?v=aZt5r6TUZn4

Mała chwilka i będzie po wędzeniu. Prezentacja w wątku dla smakoszy, i ludzi ceniących kuchnie na normalnym poziomie.

Zapraszam.:cool:

ps taka jest różnica pomiędzy profesjonalnym sprzętem, a amatorskimi beczkami z cepeenu

Lepsza beczka z CPN-u jako wędzarnia niż, jak w twoim przypadku, dzban na szyi w dodatku ...pusty.

Lepsza beczka z CPN-u jako wędzarnia niż, jak w twoim przypadku, dzban na szyi w dodatku ...pusty.

Niczego więcej się nie spodziewałem, w twojej odpowiedzi.

Jestem w trakcie robienia przekąski, więc nie mam czasu na bzdetną polemikę. Rozumiem, że to proste danie również będzie chłamowate w twojej ocenie. Nie jest to twoja wędzona słonina z bimberem, lub leszczem. Może jednak kieliszek tańszego szampana , skoro tamtem był dzbaniasty…

rozmowa-z-burakiem.jpg

ps uzupełniłem zapasy, mam jeszcze 24 sztuki

Przepraszam, zaistniała mała pomyłka. Już tylko 23 butelki.

Perrier-Jouet Grand Brut. Dobry tani szampan, idealny do wszystkiego.

rozmowa-z-burakiem2.jpg

rozmowa-z-burakiem3.jpg

Palce lizać!

ps było super pyszne, naprawdę prosta skromna i apetyczna szybka przekąska...a szampan wręcz idealny. Mniam mniam!

rozmowa-z-burakiem8.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
plus zdjecie

Uduszony w warzywach i owocach.Powstały sos jest przepyszny. Dzisiaj do wykorzystania.Blender i kolejna baza do jakiejś wariacji mojej.

f741043dc1a8d028.jpg

79024a11decacdd5.jpg

Surówka ze składnikami jak wyżej.Pieczarki mocno przysmażone na maśle klarowanym odsączone. Słonecznik i płatki migdałów oraz żurawina. Winegret na bazie : zawsze 3 łyżki oliwy z oliwek tej łagodnej i jedna łyżka oleju sezamowego.

4d5fd337d92fd469.jpg

87125c287d5965ed.jpg

Kurczak miękki ,sos przepyszny (gruszka i cukrówka i kapusta robią swoje) ,

585fe6f50dbbd7a9.jpg

fdd013e0bfd5c0ad.jpg

deser bombka kaloryczna na bazie biszkoptów i 30% śmietany. Truskawki z działki zalane galaretką.

4c435bbe7565ff20.jpg

Dzisiaj zrobię może ptasie mleczko z poziomkami z działki.

Przepraszam gdzieś mi się bekon zapodział.Jako dodatek do wyboru do kraszenia kopytek.Czosnek , oliwa ,bekon w dużą kostkę i szpinak. Rewel-ka jako omasta. Kopyta z młodych polskich ziemniaków odlot.Przepyszne i miękkie.

06fa9b574de5f1e3.jpg

Edytowane przez niktspecjalny

Może to jest "odpad" po pobycie w jacuzzi ? wink-2.gif

vvvv W temacie róbcie / nie róbcie kominków pisz więc na temat kominków a nie na temat gazu.

CPN handlował spirytusem....

To wszystko "pro publico bono" kosztem wolnego czasu smile-2.gif

Ktoś musi korygować głupstwa i kłamstwa bo zło roznosi się jak choroba

W temacie kulinarnym o dieslu o odpadach , handlu spirytusem .Tłumacze sobie ,że to od słońca. To przesilenie i musi być wynikiem dużego promieniowania słonecznego. Z wytłuszczonym w moich wariacjach kulinarnych akurat muszę się zgodzić. Trzeba zwalczać na FM to w zarodku.Prosiłem moda o interwencje ale cisza.

Idę po składniki na obiadek.

Edytowane przez niktspecjalny

Namęczę się i coś Państwu pokażę.

1.Kluski śląskie z nadzieniem z wczorajszego kurczaka duszonego

2.sos potraktowany blenderem z owocami i warzywami

3. surówka z młodej kiszonej kapusty ,Wszystko młode w kapuście .

Ptasie mleczko z poziomkami. http://psiakosc.com/emoty/emoty-3/kuchcik.gif

W temacie kulinarnym o dieslu .

...

Piękne kuźwa cudne.

To nie ja zmienłem temat na beczki. Beczka okazała się po spirycie. Czyli jednak kulinaria :D

Nie musisz przeklinać ani głupich emotikonów wklejać chyba że to jest poziom przedszkola.

Może to jest "odpad" po pobycie w jacuzzi ? wink-2.gif

vvvv W temacie róbcie / nie róbcie kominków pisz więc na temat kominków a nie na temat gazu.

CPN handlował spirytusem....

To wszystko "pro publico bono" kosztem wolnego czasu smile-2.gif

Ktoś musi korygować głupstwa i kłamstwa bo zło roznosi się jak choroba

W temacie kulinarnym o dieslu o odpadach , handlu spirytusem .Tłumacze sobie ,że to od słońca. To przesilenie i musi być wynikiem dużego promieniowania słonecznego. Z wytłuszczonym w moich wariacjach kulinarnych akurat muszę się zgodzić. Trzeba zwalczać na FM to w zarodku.Prosiłem moda o interwencje ale cisza.

Idę po składniki na obiadek.

Bazę - sos już mam .Pozostało dokupić resztę składników.

c490c0c02743d911.jpg

http://psiakosc.com/emoty/emoty-3/1580.gif