wg39070 25.06.2019 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Dom mam juz dawno zbudowany, kominki w poważaniu, wszystko odpukac działa ale kocham wracać na forum i czytać tematu kulinarne. A juz najbardziej kocham totalnie niezrozumiałą składnię i gramatykę tu stosowaną. Trzymajcie tak dalej chlopaki! Zawsze możesz nie czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hun19 25.06.2019 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Ale ja właśnie chcę czytać, nie lubię jak macie bany bo jest nudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.06.2019 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Można i należy pisać dobrze i ciekawie. Po co codziennie publikować wiele zdjęć składników i gotowych potrawPrzecież to nie ma żadnego sensu.Czy to jest forum kulinarne - dział "gotować każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej ...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.06.2019 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Dom mam juz dawno zbudowany, kominki w poważaniu, wszystko odpukac działa ale kocham wracać na forum i czytać tematu kulinarne. A juz najbardziej kocham totalnie niezrozumiałą składnię i gramatykę tu stosowaną. Trzymajcie tak dalej chlopaki! Podzielam Twoje zdanie. Zabawa tutaj przednia ... a ile ciekawych "nowych" zwrotów i określeń "kulinarnych" można poznać ... taka np "przegryzaj-ka" brzmi niezmiernie smakowicie Prawdziwe "warjacje" nie tylko kulinarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.06.2019 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 (edytowane) O Boże ile tutaj kulinarnego syfu, spalenizna i masakracja. Z wielkim uśmiechem na twarzy czytam ten kulinarny kabaret. Co u mnie? Nastawiłem wędzenie na porcję mięsa o wadze 2.8kg. To będzie zagadka dla "znafcy polędwicy". Dzisiaj wyjątkowo wędzenie na leżąco. Wg. innego „znafcy”, jest to okopcanie surowizny. Drewno to mieszanka owocowa, namoczona w Antinori Brunello di Montalcino Pian delle Vigne. Dobre wino z wyczuwalnym aromatem kakao, gorzkiej czekolady, jeżyn i przypraw. Super winno w niskiej cenie. Dostępne równiez w PL, cena powinna się kształtować w okolicy 200 pln za butelkę. W miedzyczasie kulinarne lenistwo, z dobrym bąbelkowym kulinarnym dobrodziejstwem na upalne dni. Średni segmen bąbelkowców, cena do 500 pln. https://www.youtube.com/watch?v=aZt5r6TUZn4 Mała chwilka i będzie po wędzeniu. Prezentacja w wątku dla smakoszy, i ludzi ceniących kuchnie na normalnym poziomie. Zapraszam. ps taka jest różnica pomiędzy profesjonalnym sprzętem, a amatorskimi beczkami z cepeenu Edytowane 25 Czerwca 2019 przez Władca Przysmaków video Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.06.2019 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 O Boże ile tutaj kulinarnego syfu, spalenizna i masakracja. Z wielkim uśmiechem na twarzy czytam ten kulinarny kabaret. Co u mnie? Nastawiłem wędzenie na porcję mięsa o wadze 2.8kg. To będzie zagadka dla "znafcy polędwicy". Dzisiaj wyjątkowo wędzenie na leżąco. Wg. innego „znafcy”, jest to okopcanie surowizny. Drewno to mieszanka owocowa, namoczona w Antinori Brunello di Montalcino Pian delle Vigne. Dobre wino z wyczuwalnym aromatem kakao, gorzkiej czekolady, jeżyn i przypraw. Super winno w niskiej cenie. Dostępne równiez w PL, cena powinna się kształtować w okolicy 200 pln za butelkę. W miedzyczasie kulinarne lenistwo, z dobrym bąbelkowym kulinarnym dobrodziejstwem na upalne dni. Średni segmen bąbelkowców, cena do 500 pln. https://www.youtube.com/watch?v=aZt5r6TUZn4 Mała chwilka i będzie po wędzeniu. Prezentacja w wątku dla smakoszy, i ludzi ceniących kuchnie na normalnym poziomie. Zapraszam. ps taka jest różnica pomiędzy profesjonalnym sprzętem, a amatorskimi beczkami z cepeenu Lepsza beczka z CPN-u jako wędzarnia niż, jak w twoim przypadku, dzban na szyi w dodatku ...pusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.06.2019 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Beczka po dieslu ? (ON) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.06.2019 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Lepsza beczka z CPN-u jako wędzarnia niż, jak w twoim przypadku, dzban na szyi w dodatku ...pusty. Naprawdę - żeby napisać dwie linijki komentarza, musisz przytaczać cały post ze zdjęciami ? Nie potrafisz tego wyciąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.06.2019 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Beczka po dieslu ? (ON) ? Beczka emaliowana po spirycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.06.2019 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Naprawdę - żeby napisać dwie linijki komentarza, musisz przytaczać cały post ze zdjęciami ? Nie potrafisz tego wyciąć ? I co, boli cię coś z tego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 25.06.2019 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Naprawdę - żeby napisać dwie linijki komentarza, musisz przytaczać cały post ze zdjęciami ? Nie potrafisz tego wyciąć ? Internet ma od niedawna, to i nie liznął jeszcze Netykiety. Ważne ,że ma fakultetów od groma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.06.2019 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 I co, boli cię coś z tego powodu? Robisz syf, a Twój komentarz niknie pod cytowanym postem. Zresztą- niewiele więcej jest wart... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.06.2019 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Lepsza beczka z CPN-u jako wędzarnia niż, jak w twoim przypadku, dzban na szyi w dodatku ...pusty. Beczka emaliowana po spirycie. CPN handlował spirytusem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.06.2019 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Lepsza beczka z CPN-u jako wędzarnia niż, jak w twoim przypadku, dzban na szyi w dodatku ...pusty. Niczego więcej się nie spodziewałem, w twojej odpowiedzi. Jestem w trakcie robienia przekąski, więc nie mam czasu na bzdetną polemikę. Rozumiem, że to proste danie również będzie chłamowate w twojej ocenie. Nie jest to twoja wędzona słonina z bimberem, lub leszczem. Może jednak kieliszek tańszego szampana , skoro tamtem był dzbaniasty… ps uzupełniłem zapasy, mam jeszcze 24 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.06.2019 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 (edytowane) Przepraszam, zaistniała mała pomyłka. Już tylko 23 butelki. Perrier-Jouet Grand Brut. Dobry tani szampan, idealny do wszystkiego. Palce lizać! ps było super pyszne, naprawdę prosta skromna i apetyczna szybka przekąska...a szampan wręcz idealny. Mniam mniam! Edytowane 25 Czerwca 2019 przez Władca Przysmaków plus zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.06.2019 04:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Uduszony w warzywach i owocach.Powstały sos jest przepyszny. Dzisiaj do wykorzystania.Blender i kolejna baza do jakiejś wariacji mojej. Surówka ze składnikami jak wyżej.Pieczarki mocno przysmażone na maśle klarowanym odsączone. Słonecznik i płatki migdałów oraz żurawina. Winegret na bazie : zawsze 3 łyżki oliwy z oliwek tej łagodnej i jedna łyżka oleju sezamowego. Kurczak miękki ,sos przepyszny (gruszka i cukrówka i kapusta robią swoje) , deser bombka kaloryczna na bazie biszkoptów i 30% śmietany. Truskawki z działki zalane galaretką. Dzisiaj zrobię może ptasie mleczko z poziomkami z działki. Przepraszam gdzieś mi się bekon zapodział.Jako dodatek do wyboru do kraszenia kopytek.Czosnek , oliwa ,bekon w dużą kostkę i szpinak. Rewel-ka jako omasta. Kopyta z młodych polskich ziemniaków odlot.Przepyszne i miękkie. Edytowane 26 Czerwca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.06.2019 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Może to jest "odpad" po pobycie w jacuzzi ? vvvv W temacie róbcie / nie róbcie kominków pisz więc na temat kominków a nie na temat gazu. CPN handlował spirytusem.... To wszystko "pro publico bono" kosztem wolnego czasu Ktoś musi korygować głupstwa i kłamstwa bo zło roznosi się jak choroba W temacie kulinarnym o dieslu o odpadach , handlu spirytusem .Tłumacze sobie ,że to od słońca. To przesilenie i musi być wynikiem dużego promieniowania słonecznego. Z wytłuszczonym w moich wariacjach kulinarnych akurat muszę się zgodzić. Trzeba zwalczać na FM to w zarodku.Prosiłem moda o interwencje ale cisza. Idę po składniki na obiadek. Edytowane 26 Czerwca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.06.2019 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Namęczę się i coś Państwu pokażę. 1.Kluski śląskie z nadzieniem z wczorajszego kurczaka duszonego2.sos potraktowany blenderem z owocami i warzywami3. surówka z młodej kiszonej kapusty ,Wszystko młode w kapuście . Ptasie mleczko z poziomkami. http://psiakosc.com/emoty/emoty-3/kuchcik.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.06.2019 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 W temacie kulinarnym o dieslu . ... Piękne kuźwa cudne. Lepsza beczka z CPN-u jako wędzarnia niż, jak w twoim przypadku, dzban na szyi w dodatku ...pusty. To nie ja zmienłem temat na beczki. Beczka okazała się po spirycie. Czyli jednak kulinaria Nie musisz przeklinać ani głupich emotikonów wklejać chyba że to jest poziom przedszkola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.06.2019 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Może to jest "odpad" po pobycie w jacuzzi ? vvvv W temacie róbcie / nie róbcie kominków pisz więc na temat kominków a nie na temat gazu. CPN handlował spirytusem.... To wszystko "pro publico bono" kosztem wolnego czasu Ktoś musi korygować głupstwa i kłamstwa bo zło roznosi się jak choroba W temacie kulinarnym o dieslu o odpadach , handlu spirytusem .Tłumacze sobie ,że to od słońca. To przesilenie i musi być wynikiem dużego promieniowania słonecznego. Z wytłuszczonym w moich wariacjach kulinarnych akurat muszę się zgodzić. Trzeba zwalczać na FM to w zarodku.Prosiłem moda o interwencje ale cisza. Idę po składniki na obiadek. Bazę - sos już mam .Pozostało dokupić resztę składników. http://psiakosc.com/emoty/emoty-3/1580.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.