Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

...

...

rozmowa-z-burakiem3.jpg

...

ps było super pyszne, naprawdę prosta skromna i apetyczna szybka przekąska...a szampan wręcz idealny. Mniam mniam!

Również bardzo lubię "stone crab", to jeden z moich ulubionych owoców morza.

ps - WP, a z czego była "baza" do tego dania ? :) ;)

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Również bardzo lubię "stone crab", to jeden z moich ulubionych owoców morza.

ps - WP, a z czego była "baza" do tego dania ? :) ;)

Pulpo, czyli ośmiornica, papryka,oliwki, capary, nać pietruszki, oliwka dziewicz, cytryna-sok, przyprawy.

rozmowa-z-burakiem4.jpg

rozmowa-z-burakiem5.jpg

rozmowa-z-burakiem9.jpg

Super atetyczna przekąska na upalne lato, szampan również. Tanio, szybko, super smacznie i skromnie. Palce lizać!

NS niestety dał się podpuścić i teraz pręży muskuły razem z WP kto bardziej majętny. O ile w przypadku WP wygląda to tylko żenująco to NS wypada i słabo i żenująco jednocześnie.

Zgadzam się z tym co zawsze piszesz . Tylko dlaczego zawsze wpadasz jako adwokat - komornik.Wariacje kulinarne jak to Paul pisze śmieszą go i to bardzo.Skoro stać cie na takie tanie ideologiczne frazesy , to dlaczego nie spróbujesz i nie pokażesz coś swojego. Zaręczam ci ,że bardzo zdziwisz się moim porównaniem w stosunku do twojego gotowania. Myślę ,że nie rozumiesz tych wiecznych pojedynków kulinarnych. To oczywiście stawia cie z boku bo zbyt skomplikowana jest dla ciebie istota gotowania. Śmiało mogę powiedzieć po tym jak mnie określasz ,ze za krótki Bolek jesteś dla mnie bym z tobą dyskutował na tematy kulinarne. Ty chyba jesteś po kulturze i sztuce.to rozumiem..

bo jak się ma taka sztukę przed sobą to trudno zachować kulturę.
.

Zawsze zastanawia mnie co autor ma tak na prawdę na myśli.

Odpowiem za Ciebie NS - ...bo Polska to generalnie kraj ludzi zawistnych wyznających pogląd, że "nie chodzi o to abym miał więcej świń od ciebie, tylko żeby tobie ...zdechły".

super. http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2342.gif

NS przecież właśnie czasami się o to "modlisz do tego na górze" (przynajmniej w stosunku do mej osoby), o czym byłeś uprzejmy tutaj wspomnieć :)

Temat tego wątku to kulinaria. Pisz w temacie.

Zgłoś swoje uwagi do @NS.

To On zamieścił zdjęcie swojego basenu / jakuzzi z opisem

Opłacało się zrobić taki obiadek . Nic się nie zmarnowało. Taki prosty majstersztyk.

6a65b1c616e42b94.jpg

dobry wybór.

Czytaj teksty źródłowe.

Odpowiem za Ciebie NS - ...bo Polska to generalnie kraj ludzi zawistnych wyznających pogląd, że "nie chodzi o to abym miał więcej świń od ciebie, tylko żeby tobie ...zdechły".

W przypowieści ma to być spełnienie życzenia lub modlitwy.

Jeżeli sąsiadowi wszystkie świnie zdechną ("zdychać" - tak nadal rolnicy myślą o swojej trzodzie??)

to życzeniodawca jednak będzie miał więcej świń niż pokrzywdzony życzeniem sąsiad.

Sądzę, że Polscy tacy nie są. Może w twoim otoczeniu nadal pokutują takie życzenia. W moim nie.

Czego, wg Ciebie, dyskutancii w tym temacie zazdroszczą @niktspecjalnemu?

Tych umiejętności gotowania lub wklejanie dziesiątek bezsensownych zdjęć / ujęć posiłków?

A może wyrafinowanych opisów ?

A może licznie zamieszczanych emotikonów na poziomie siedmioletniego przedszkolaka?

http://psiakosc.com/emoty/emoty-1.htm

To jest Forum Murator - forum o budowaniu a nie prywatny blog fotokulinarny.

Zgłoś swoje uwagi do @NS.

To On zamieścił zdjęcie swojego basenu / jakuzzi z opisem

Czytaj teksty źródłowe.

No czytam i jest o kulinariach. Zresztą w wielu wątkach np. o budowie domu ludzie wrzucają zdjęcie, tak jak to zrobił np. ostatnio jeden z moderatorów. Tam Ci to jakoś nie przeszkadza i tam nie łazisz i nie trollujesz, bo się boisz, że rzuci bananem. :D No i to jego wątek. Załóż swój to może nazbierasz jeszcze więcej śmiesznych punkcików i Ci zielonych kreseczek przybędzie. Nie będziesz się musiał żalić, że ktoś inny ma więcej. :lol2:

Zresztą już to fajnie podsumował:

Wiesz, jak się rzep przyczepi to wlecze się i wlecze.

No ale widać tak masz.

Pozdrawiam serdecznie.

W przypowieści ma to być spełnienie życzenia lub modlitwy.

Jeżeli sąsiadowi wszystkie świnie zdechną ("zdychać" - tak nadal rolnicy myślą o swojej trzodzie??)

to życzeniodawca jednak będzie miał więcej świń niż pokrzywdzony życzeniem sąsiad.

Sądzę, że Polscy tacy nie są. Może w twoim otoczeniu nadal pokutują takie życzenia. W moim nie.

Czego, wg Ciebie, dyskutancii w tym temacie zazdroszczą @niktspecjalnemu?

Tych umiejętności gotowania lub wklejanie dziesiątek bezsensownych zdjęć / ujęć posiłków?

A może wyrafinowanych opisów ?

A może licznie zamieszczanych emotikonów na poziomie siedmioletniego przedszkolaka?

http://psiakosc.com/emoty/emoty-1.htm

To jest Forum Murator - forum o budowaniu a nie prywatny blog fotokulinarny.

Serio?

Ja czytam i tak to jest.

Nie samą budową człowiek żyje >>Nie tylko budowa>>Przepisy kulinarne - o gotowaniu i nie tylko

Napisz do swoich kolegów moderatorów nie to usuną.

No czytam i jest o kulinariach. Zresztą w wielu wątkach np. o budowie domu ludzie wrzucają zdjęcie, tak jak to zrobił np. ostatnio jeden z moderatorów. Tam Ci to jakoś nie przeszkadza i tam nie łazisz i nie trollujesz, bo się boisz, że rzuci bananem. :D No i to jego wątek. Załóż swój to może nazbierasz jeszcze więcej śmiesznych punkcików i Ci zielonych kreseczek przybędzie. Nie będziesz się musiał żalić, że ktoś inny ma więcej. :lol2:

Zresztą już to fajnie podsumował:

No ale widać tak masz.

Pozdrawiam serdecznie.

Ja myślę, że to taka ukryta zazdrość. Widzisz, NS potrafi upichcić dla siebie i najbliższych, ma fajnie ogarnięte wokół domu i dodatkowo poukładane życie. Wielu by tak chciało ale im nie wychodzi i stąd chyba ta uszczypliwość z jego strony.

Gdzie ty się biedaczku podziejesz jak ci pozamykają wszystkie wątki w których cokolwiek możesz wyartykułować.Mowa do d7d. Popatrz gdzie się udzielasz. Popatrz na to z tej strony.Co do mojego jacuzzi popatrz na genezę jego wklejenia i jak nawiązuje do tematu kulinarnego.Co do tematów kulinarnych na FM. Cały czas powtarzasz się i mnie. Ja byłem prekursorem zamknięcia tych wątków. Ale władza jakoś je póki co oszczędza. Jeśli będzie dochodziło do takich jatek słownych to zamknie i takie kulinarne.Zaręczam ci. W moim jacuzzi dania będą wyglądały bardzie wykwintnie.

Watki kulinarne istnieją? Istnieją na forum budowlanym? Istnieją. To daj se luz i jak istnieją to odpowiadaj merytorycznie i przestań mącić..To prawda , zgłoś to do Redakcji ,że bardzo ci to przeszkadza.,że nie możesz myśleć jak wchodzisz w taki watek i że nie wiesz jak w tym się odnaleźć.

Edytowane przez niktspecjalny