Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przecież nigdy, nigdzie (na tym forum lub gdziekolwiek) nie pisałem, że "drewienko" śmierdzi.

Mam pełną klimatyzację (z pc) zasilaną elektrycznie (tak na marginesie, prąd jest z elektrowni jądrowej).

Nie mam również żadnych urządzeń na gaz ziemny (o węglu nie wspominam, ponieważ to oczywiste).

Swój mini-kominek (który pokazałem w temacie o kominkach), nie służy do celów grzewczych (do czego napisałem).

Co więc ma na celu, Twój ponowny bełkocik ? :)

 

No brawo. Tylko po co wrzucałeś tam ten Twój znicz w wątku o kominkach? Aaa tak typowy troll.

No to drewienka jest OK do spopielania?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rozumiem, że "tatara" nie jadasz z wołowej polędwicy :)

Zresztą co Ty o stekach. wołowych możesz powiedzieć ... :)

Każdy jada to co lubi :) np przypaloną cebulę a grilla, przypaloną kiełbasę wysmarowaną ketchupem, parówki "przemysłowe" lub "dzikie, klatkowe króliki" :)

 

Zaczepki na temat innych nacji w twoim stylu i na twoim poziomie, więc i nie odpowiem gdyż "fakultetów" man zbyt mało, prostaku :)

 

ps - jak na to wpadłeś, że podaję "niedosmażone" krewetki :) lubisz "przypieczone na czarno" :)

 

Po tym "tekście" wnioskuję, że fakultetów żadnych nie posiadasz. Mało tego śmiem twierdzić, iż do szkoły po drodze ci nie było.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No brawo. Tylko po co wrzucałeś tam ten Twój znicz w wątku o kominkach? Aaa tak typowy troll.

No to drewienka jest OK do spopielania?

Przecież napisałem "po co" w poście ze zdjęciem. Wróć tam i poczytaj :)

 

Po tym "tekście" wnioskuję, że fakultetów żadnych nie posiadasz. Mało tego śmiem twierdzić, iż do szkoły po drodze ci nie było.

Ujawniają się Twoje jakże wysokie zdolności analityczne, (to zdolność wrodzona czy nabyta w wyniku studiów?)

Twoja "almae matres" to niewątpliwie sklep GS-u z sąsiedztwa :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Szukając inspiracji .Troszkę mnie zdenerwowali tym wykształceniem ,ubliżaniem ,wyzywaniem nie przedstawiając nic w zamian pozytywnego. Pojechałem do fryzjerki dyrektorki i jak młoda kapusta tegoroczna się gotowała :

 

http://yelims1.free.fr/Alcooliques/Alcooliques28.gif

 

to zrobiłem sobie (wyjeżdżamy w Ardeny ) takie coś.

 

a7a15edef9fd8ca8.jpg

 

Łopatka ,cebula szalotka i oczywiście kiełbasa z sarniny. Ma specyficzny posmak . Jak dla mnie trochę przy tłustawa. Równie dobrze smakuje na zimno jako dodatek.

 

2ba90d4d703ed97b.jpg

 

Prawie myśliwski tak pół/ na pół , bo łopatka z prosięcia i kiełbka z sarniny. Troche prawdziwka suszonego i sosy pomidorowego. Skubany dusił się sporo godz.

 

a7509caf201bd006.jpg

 

Były jeszcze po zakupach takie danka uskuteczniane razem. Wszyscy brali udział , a że rodzinę mam wykształconą to zrobili takie cuda.

 

65297cc115e215e8.jpg

 

4c91ac8ca0e280fb.jpg

 

cb8a9925d6b4a6cd.jpg

 

Potem pojechaliśmy na zakupy.

 

3d1145a53c75dcef.jpg

 

Bułka paryska, pieczarki, cebula cukrówka , ser z Włoszczowskiej krainy i baleron regionalny.

 

95c37b6fc94b2bca.jpg

 

3085b0b868eb8725.jpg

 

e7b7d0fa6b1cf8f5.jpg

 

Cóż i czym byłyby moje wariacje kulinarne bez pysznego deseru.

 

a55315ebb84514ac.jpg

 

http://psiakosc.com/emoty/emoty-1/trois.gif

 

Pozdrawiam niezmiernie i nieustannie bardzo smakowicie .

 

p.s

 

zapomniałem bo cóż by było gdyby w moich wariacjach roślinność przydomowa nie wpływała na ich tworzenie.

 

Są cudownie piękne , a warzywniak ,który pozwoli na ich urozmaicanie daje sobie doskonale rade z suszą.

 

2a48f6e187119950.jpg

 

d3b74ec790c6ea3b.jpg

 

Dolałem olejku eterycznego , pomarańczowo brzoskwiniowego.

 

0ba191596d4a9568.jpg

 

Pobudzająco wejdę w Świat wariacji kulinarnych.Śniadanko niedzielne , obiadek i kolacyjka mają być inne .......jak zawsze.

 

8e4143d4940b035f.jpg

 

8c887c503360135d.jpg

 

f050210fbf777999.jpg

 

ab0e7f96834089d7.jpg

 

decec16ba9a73871.jpg

 

b7d34dbb93c2e6a2.jpg

 

Orzechówka na laskowych .czemu nie.

 

70b3a1f1da78997b.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
p.s
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepyszne sadzone jaja na pomidorkach koktajlowych , w sąsiedztwie szczypiorku .Takie malutkie EKO.

 

7fd0cf3d6be0755a.jpg

 

3fd40de92f9c6f50.jpg

 

a1819cbea65d909f.jpg

 

3045343066b90308.jpg

 

Ujarzmiony mikro-klimacik i te kolorowe sadzone jajeczka.

 

9c40f9266625937f.jpg

 

4799604e9dfa0cae.jpg

 

7afdde68c69701ac.jpg

 

Pozdrawiam mikro klimatycznie , w cudownej prostej otoczce ze smakiem mojej kochanej Babci. smakowicie aż palce lizać. http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/napoj1.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chyba kiepsko dbasz, gdyż objawia to się permanentnym gadaniem głupot.

 

Nie mieliśmy okazji sie spotkac, zebyś mogł ocenić, jak "gadam".

Jeśli zaś oceniajacym jest osoba, ktora dalł tu tyle merytorycznych "popisów", jakoś nota ostateczna niespecjalnie mnie martwi :lol:

 

I jeszcze raz - jaki odpowiadasz na moj (krótki zresztą) post, to skoncentruj się, zbierz myśli i zrób w jednym wpisie

Edytowane przez fotohobby
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie mieliśmy okazji sie spotkac, zebyś mogł ocenić, jak "gadam".

Jeśli zaś oceniajacym jest osoba, ktora dalł tu tyle merytorycznych "popisów", jakoś nota ostateczna niespecjalnie mnie martwi :lol:

 

I jeszcze raz - jaki odpowiadasz na moj (krótki zresztą) post, to skoncentruj się, zbierz myśli i zrób w jednym wpisie

 

To odpowiedz mi na moje proste pytanie. Po co ty tu włazisz? Powiedziałem ci grzecznie byś doświadczał się gdzie indziej. Robisz kichę i ośmieszasz się tymi ideologiami nie na temat. No chyba ,że lepiej jajca możesz zrobić , ze swoimi pomidorkami ,szczypiorkiem i jajkami od babci Czesi.

 

5d8111de7c4c329c.jpg

 

2175438b63b9893c.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

... ze swoimi pomidorkami ,szczypiorkiem i jajkami od babci Czesi.

 

5d8111de7c4c329c.jpg

 

2175438b63b9893c.jpg

No nareszcie coś niezmiernie smakowitego. Wydawać by się mogło, że parówki wypadły z Twego menu po tym objadaniu się "kiełbasą z sarniny" w kapuście (to dopiero kulinarny majstersztyk) :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie mieliśmy okazji sie spotkac, zebyś mogł ocenić, jak "gadam".

Jeśli zaś oceniajacym jest osoba, ktora dalł tu tyle merytorycznych "popisów", jakoś nota ostateczna niespecjalnie mnie martwi :lol:

 

I jeszcze raz - jaki odpowiadasz na moj (krótki zresztą) post, to skoncentruj się, zbierz myśli i zrób w jednym wpisie

 

A co, twój komputer nie ogarnia kilku wpisów? Zmień go na lepszy model.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Szukając inspiracji .Troszkę mnie zdenerwowali tym wykształceniem ,ubliżaniem ,wyzywaniem nie przedstawiając nic w zamian pozytywnego. Pojechałem do fryzjerki dyrektorki i jak młoda kapusta tegoroczna się gotowała :

 

to zrobiłem sobie (wyjeżdżamy w Ardeny ) takie coś.

a7a15edef9fd8ca8.jpg

...

Były jeszcze po zakupach takie danka uskuteczniane razem. Wszyscy brali udział , a że rodzinę mam wykształconą to zrobili takie cuda.

...

Potem pojechaliśmy na zakupy.

3d1145a53c75dcef.jpg

...

Dolałem olejku eterycznego , pomarańczowo brzoskwiniowego.

0ba191596d4a9568.jpg

...

Ciekawy przypadek kulinarny.

 

W uchu to jest jedną dużą obrączka czy kilka małych ?

A ile masz bransoletek na dłoniach?

I sznur pereł na karku?

To wszystko na związek z "wariacjami kulinarnymi" ??

Po co publikujesz na FM swoje zdjęcia?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ciekawy przypadek kulinarny.

 

W uchu to jest jedną dużą obrączka czy kilka małych ?

A ile masz bransoletek na dłoniach?

I sznur pereł na karku?

To wszystko na związek z "wariacjami kulinarnymi" ??

Po co publikujesz na FM swoje zdjęcia?

Jak to "po co" :) ... by "zazdrościli" :) ;)

... taka trochę odskocznia i zaciemnianie obrazu od przypalanego permanentnie "jadła polskiego, patriotycznego"

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...