Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

735e980c8d845ff7.jpg

...

lepiej nie zadawaj takich pytań bo się bardzo rozczarujesz.

"kotlet cielęcy" ? :) ... (brak opisu) :(

... "wisienka na torcie" prezentuje się wspaniale ... własna ? :)

 

Z kulinarnym pozdrowieniem ... i utęsknieniem oczekując "na więcej" :)

 

ps - serwetki imponujące :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pokazywałem jak byłem malutki .Nie ciągnij tego dalej bo bardzo się zdziwisz.

 

No to może coś z repertuaru chińskiego. Prosta chińszczyzna i prosta surówka.

 

Pierś z kurczaka smażona na oliwie.Zestaw warzyw do chińszczyzny .Zawsze zastanawia mnie czy grzybki mun wystarczy tylko sparzyć bo kiełki bambusa mają delikatnie chrupać. Surówka z kapusty , marchewki octu , oleju , cukru , czosnku i soli. Fajne szybkie , 1 godzinne danie.No to co :

 

http://psiakosc.com/emoty/emoty-5/pora_na_zdjecia.gif

 

ab71b45e575f49e0.jpg

 

ea4e2c2965993189.jpg

 

d54b912b7130b508.jpg

 

f50edf2a48cc53d5.jpg

 

Pozdrawiam niezmiernie smakowicie i po chińsku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pokazywałem jak byłem malutki .Nie ciągnij tego dalej bo bardzo się zdziwisz.

...

Przecież to Ty (wraz z "wg") domagaliście się "pokazywania" i temat ten zainicjowaliście :D

Nie ma co pokazać ? :)

Jaka szkoda :) tak zabawnie się zapowiadało :D

 

... a może jednak się skusicie ? :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nadal pokazujesz tylko coś innego.

Lepiej żebyś niczego nie pokazywał.

 

Jako że rządzisz i tutaj i chcesz zlikwidować ten topik bo ci przeszkadza , ślepy jesteś i stronniczy widząc jednostronnie i nieobiektywnie , jako samozwańczy moderator miej ta satysfakcję bo mnie wkurza ta twoja nudna ideologia ,pełna zazdrości i wielkiej ansy.Szukałem.Nawet w takim watku jak ten ani razu nie wypowiedziałeś się na temat tak określony ładnie przez Redakcje Muratora.

 

 

 

ani razu. O czym to świadczy ,o tym ,że urastasz do miana największego pieniacza i trolla .FM .To jest wstrętne i oburzające iż poddajesz się takim niemerytorycznym dyskusjom w wątkach kulinarnych nie mając bladego pojęcia o gotowaniu.http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2237.gif

http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2237.gif http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2237.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jako że rządzisz i tutaj i chcesz zlikwidować ten topik bo ci przeszkadza , ślepy jesteś i stronniczy widząc jednostronnie i nieobiektywnie , jako samozwańczy moderator miej ta satysfakcję bo mnie wkurza ta twoja nudna ideologia ,pełna zazdrości i wielkiej ansy.Szukałem.Nawet w takim watku jak ten ani razu nie wypowiedziałeś się na temat tak określony ładnie przez Redakcje Muratora.

 

 

 

 

ani razu. O czym to świadczy ,o tym ,że urastasz do miana największego pieniacza i trolla .FM .To jest wstrętne i oburzające iż poddajesz się takim niemerytorycznym dyskusjom w wątkach kulinarnych nie mając bladego pojęcia o gotowaniu.http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2237.gif

http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2237.gif http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2237.gif

 

Ten d7d jest wszędzie. Taki typowy troll. Na niczym się nie zna, ale pseudo expert pierwsza klasa. Kominka nie ma, ale wie wszystko, PV też nie ma,ale wie wszytsko, nic nie ugotuje, ale krytykuje i personale wycieczki. Oj ciekawy typek. Podobno mu wątki polityczne zamknęli i się miota chłopocyna. :lol2:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jako że rządzisz i tutaj i chcesz zlikwidować ten topik bo ci przeszkadza , ślepy jesteś i stronniczy widząc jednostronnie i nieobiektywnie , jako samozwańczy moderator miej ta satysfakcję bo mnie wkurza ta twoja nudna ideologia ,pełna zazdrości i wielkiej ansy.Szukałem.Nawet w takim watku jak ten ani razu nie wypowiedziałeś się na temat tak określony ładnie przez Redakcje Muratora.

a7a15edef9fd8ca8.jpg

 

Co zdjęcie twojej głowy z kolczykami, fryzury ma wspólnego z Forum Murator a nawet z gotowaniem?

Publikuj się na forach "towarzyskich", na FB, TW czy na innych.

Edytowane przez d7d
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czytaj ze zrozumieniem Ojcze Nasz , forumowy niemerytoryczny stronniczy trollu #1650 ten post tłumaczy dlaczego. W takim razie co ci przeszkadza ,że w czasie gdy młoda kapucha się gotowała to pojechałem i zrobiłem sobie smieszny fryz. Zazdrościsz ,że nie możesz mieć takiego,nie masz włosów ,śmieszy cie ,że coś takiego podczas gotowania w taki ekspresowym czasie kapuchy młodej , można sobie na łbie zrobić. ? http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2306.gif . Jak mnie ktoś próbuje wyprowadzić z równowagi , a ty jesteś w tym mistrzem i za krótki bolek jesteś by mi cokolwiek narzucać. to szukając inspiracji czynię różne śmieszne doniesienia Popatrz na siebie ile swoimi wpisami czynisz zła.Pieniacz i tyle. Przelewasz te frustracje z wątku na wątek. Ogarnij się i pozwól ludziom żyć.Potrafisz jednym zdaniem ten zapis Redakcji zinterpretować ?

 

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...Troszkę mnie zdenerwowali tym wykształceniem ...

...

Łopatka ,cebula szalotka i oczywiście kiełbasa z sarniny. Ma specyficzny posmak . Jak dla mnie trochę przy tłustawa. Równie dobrze smakuje na zimno jako dodatek.

...

Prawie myśliwski tak pół/ na pół , bo łopatka z prosięcia i kiełbka z sarniny. Troche prawdziwka suszonego i sosy pomidorowego. Skubany dusił się sporo godz.

 

a7509caf201bd006.jpg

...

http://psiakosc.com/emoty/emoty-1/trois.gif

...

"kiełbka z sarniny", " przy tłustawa" była powiadasz ? :) Sądząc po wyglądzie, to wcale się nie dziwię, gdyż jeszcze nigdy takiej kiełbasy z sarniny nie widziałem :) (choć może "kiełbka" to jakiś inny rodzaj wędliny z dziczyzny - robiona na zamówienie wg Twej receptury ?) :D ... no i jak na "wiele godzin duszenia" to "kiełbka" nie bardzo "uduszona" :)

 

Czytaj ze zrozumieniem Ojcze Nasz , forumowy niemerytoryczny stronniczy trollu #1650 ten post tłumaczy dlaczego. W takim razie co ci przeszkadza ,że w czasie gdy młoda kapucha się gotowała to pojechałem i zrobiłem sobie smieszny fryz. Zazdrościsz ,że nie możesz mieć takiego,nie masz włosów ,śmieszy cie ,że coś takiego podczas gotowania w taki ekspresowym czasie kapuchy młodej , można sobie na łbie zrobić. ? http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2306.gif . ...

 

...Troszkę mnie zdenerwowali tym wykształceniem ... Pojechałem do fryzjerki dyrektorki i jak młoda kapusta tegoroczna się gotowała ...

"fryzjerka dyrektorka", gdy tylko Cię ujrzała, natychmiast się zagotowała (niczym "młoda kapusta tegoroczna") ? Niesamowite :)

Studiowałeś filologię języka polskiego ? :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/smiech2.gif http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/klopot1.gif http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/brawo2.gif

 

 

1.Ryż z sosem po chińsku

 

ab775fdfa34a9d1e.jpg

 

2. Jajeczniczka na kiełbie z sarny (dlaczego nie opisał jak wkleiłem jajeczniczke na kurkach z lasu pewnie nie są to kurki z lasu :lol2:)

 

f831a38316ea700f.jpg

 

3. Zestaw ,szaszłyk z peklowanej szynki , ryż z sosem chińskim, surówka z pomidora i ogórka

 

92c202abcd039993.jpg

 

4.Zestaw , szaszłyk w w/w składzie , placek ziemniaczany większy na oczkach (wiórki)

 

1228056439d68f17.jpg

 

5.Zestaw z szaszłykiem w/w i ogórkami w jogurcie naturalnym , małe placuszki ziemniaczane w/w ( z młodych ziemniaków)

 

854b146d16b41a85.jpg

 

6.Dubel

 

8924e23563be8d16.jpg

 

Coś na koniec i na osłodę super smaku.:D

 

b49a311539de80e2.jpg

 

7. kiełba z sarniny włożona w kapuchę z młodej lubelskiej kapusty włożona , w nią na zimno. To widać gołym okiem ,że niepodgrzewana.Bez potrzeby , jest jej zanadto w samej kapusze.Każdy licencjonowany z praktyką każdy kucharz to wie (są jak widać wyjątki).Ale trzeba mieć w wykształceniu z dyplomem napisaną specjalizację by dopiero podważać co znajduje się na fotce.

 

http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/radocha2.gif http://psiakosc.com/emoty/emoty-5/rire.gif http://psiakosc.com/emoty/emoty-3/kuchcik.gif

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/smiech2.gif http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/klopot1.gif http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/brawo2.gif

...

b49a311539de80e2.jpg

 

7. kiełba z sarniny włożona w kapuchę z młodej lubelskiej kapusty włożona , w nią na zimno. To widać gołym okiem ,że niepodgrzewana.Bez potrzeby , jest jej zanadto w samej kapusze.Każdy licencjonowany z praktyką każdy kucharz to wie (są jak widać wyjątki).Ale trzeba mieć w wykształceniu z dyplomem napisaną specjalizację by dopiero podważać co znajduje się na fotce.

 

http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/radocha2.gif http://psiakosc.com/emoty/emoty-5/rire.gif http://psiakosc.com/emoty/emoty-3/kuchcik.gif

Nie wiem dlaczego, tak bardzo lubisz publicznie się kompromitować pisząc te swe kulinarne bajki :)

 

To jak ? Wykładamy na stół swe dyplomy ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2353.gif http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2342.gif

 

1.Kanapki wiosenne

 

8ad6e8ce63a3144f.jpg

 

7bb8bc681f2d9c7c.jpg

 

2.Makaron po polsku z serem od Babci Gragii

 

b00829d1ac9a7daa.jpg

 

853c676aa57a54e5.jpg

 

Aż strach pisać jaka to kiełba bo dyplomat bez licencji kulinarnej posądzi znowu o plagiat.

 

3.Finał.

 

6708bd4d49fd5b32.jpg

 

http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2312.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2353.gif http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2342.gif

 

Aż strach pisać jaka to kiełba bo dyplomat bez licencji kulinarnej posądzi znowu o plagiat.

http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2312.gif

No niech będzie :) do "pakietu" dorzucę swoje licencje (dodatkowo nawet licencję pilota) :)

Pochwal się już wreszcie tym swoim "wykształceniem" :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Perfidia Paula na FM znana jest już chyba wszystkim. Wykorzystywanie wszelkich wpisów tu na FM do pomówień także, by rozmówce zrównać z błotem. By być prawdomównym w dziedzinie kulinarnej musiałby mieć studia w tym kierunku , a niestety nie ma.Licencja pilota , a tym się ośmiesza to zwykłe prawo jazdy takie jak np. Sternik morski tyle że np po wodzie nie w powietrzu:
. Podważy wszystko ,bo czuje się bezkarny. Trudno o jakąkolwiek polemikę z ta persona. Wywlekanie wszystkiego w tak ordynarny sposób to perfidia znana nie od dziś. Temu człowiekowi nic nie można powiedzieć ,niczym się pochwalić, napisać choćby była to prawda, zaprezentować się z innej strony bo zamieni to podstępnie w jakiś nieludzki znany tylko jemu frazes.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Perfidia Paula na FM znana jest już chyba wszystkim. Wykorzystywanie wszelkich wpisów tu na FM do pomówień także, by rozmówce zrównać z błotem. By być prawdomównym w dziedzinie kulinarnej musiałby mieć studia w tym kierunku , a niestety nie ma.Licencja pilota , a tym się ośmiesza to zwykłe prawo jazdy takie jak np. Sternik morski tyle że np po wodzie nie w powietrzu: . Podważy wszystko ,bo czuje się bezkarny. Trudno o jakąkolwiek polemikę z ta persona. Wywlekanie wszystkiego w tak ordynarny sposób to perfidia znana nie od dziś. Temu człowiekowi nic nie można powiedzieć ,niczym się pochwalić, napisać choćby była to prawda, zaprezentować się z innej strony bo zamieni to podstępnie w jakiś nieludzki znany tylko jemu frazes.

 

Oj dokładnie. Nic dodać nic ująć. No i ta bezkarność. Zresztą nie tylko dla niego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Perfidia Paula na FM znana jest już chyba wszystkim. Wykorzystywanie wszelkich wpisów tu na FM do pomówień także, by rozmówce zrównać z błotem. By być prawdomównym w dziedzinie kulinarnej musiałby mieć studia w tym kierunku , a niestety nie ma.Licencja pilota , a tym się ośmiesza to zwykłe prawo jazdy takie jak np. Sternik morski tyle że np po wodzie nie w powietrzu: . Podważy wszystko ,bo czuje się bezkarny. Trudno o jakąkolwiek polemikę z ta persona. Wywlekanie wszystkiego w tak ordynarny sposób to perfidia znana nie od dziś. Temu człowiekowi nic nie można powiedzieć ,niczym się pochwalić, napisać choćby była to prawda, zaprezentować się z innej strony bo zamieni to podstępnie w jakiś nieludzki znany tylko jemu frazes.

 

 

 

 

 

Oj dokładnie. Nic dodać nic ująć. No i ta bezkarność. Zresztą nie tylko dla niego.

 

 

:popcorn:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"kiełbka z sarniny", " przy tłustawa" była powiadasz ? :) Sądząc po wyglądzie, to wcale się nie dziwię, gdyż jeszcze nigdy takiej kiełbasy z sarniny nie widziałem :) (choć może "kiełbka" to jakiś inny rodzaj wędliny z dziczyzny - robiona na zamówienie wg Twej receptury ?) :D ... no i jak na "wiele godzin duszenia" to "kiełbka" nie bardzo "uduszona" :)

 

 

 

 

"fryzjerka dyrektorka", gdy tylko Cię ujrzała, natychmiast się zagotowała (niczym "młoda kapusta tegoroczna") ? Niesamowite :)

Studiowałeś filologię języka polskiego ? :)

 

Czas na kiełbase z sarniny. Oczywiście z dodatkiem tłuszczu wieprzowego

 

sarnina1.jpg

 

Palce lizać!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...