Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

2 razy popcorn. Uważaj bo cię zacznie brzuszek bolec. U was w hameryce to widać popularne. Takie smaki.

Co za ciekawe czytanie . :popcorn:

Do kiełbaski otworze szampana, ale takiego zwykłego taniego za 250 zł a nie za 3999. Do kiełbasy się takich nie pija.

A kiełbaska z sarniny smaczniutka.Mniam mnian. Palce lizać!

kielbasa-z-sarniny8.jpg

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o znów popcorn. Jaki smak tym razem? No mega kulinaria. Hamerykanskie panie.

Zjedz "buraka" (z własnej uprawy) ... może tą Twoją nadpobudliwość uspokoi :)

... i wyjdź już z tego ula gdzie "robisz miód" :)

ps - miód robią pszczoły (chyba, że wybierasz ten z ucha który robisz) ... ludzie ewentualnie miód sycą :)

Zjedz "buraka" (z własnej uprawy) ... może tą Twoją nadpobudliwość uspokoi :)

... i wyjdź już z tego ula gdzie "robisz miód" :)

ps - miód robią pszczoły (chyba, że wybierasz ten z ucha który robisz) ... ludzie ewentualnie miód sycą :)

A buraka.? Za wcześnie. Po drugie burak jest bardzo "energetyczny". Ha ha. Do marketu kucharzynko i do szkoły.

Ja nie robię miodu w uszach. Hi. Hi. No ale ty widać owszem. A ten miód to taki masz do swoich potraw. Tfu.

A buraka.? Za wcześnie. Po drugie burak jest bardzo "energetyczny". Ha ha. Do marketu kucharzynko i do szkoły.

Ja nie robię miodu w uszach. Hi. Hi. No ale ty widać owszem. A ten miód to taki masz do swoich potraw. Tfu.

:popcorn:

WOW!

Brawo, az napije sie szampana.

rozmowa-z-biednym-burakiem39.jpg

Perrier-Jouet

Pastewne już powinny być dobre :)

... Za to mód robię z kumplem, bo ma wiedzę i doświadczenie. :D To są prawdziwe smaki. :p

:bye:

:)

ps - a jak tam Twoje "szkoły" :) chciałbyś przyłączyć się do zabawy ? :)

To jest najzwyklejszy, zwykły, szampan na kazdy dzień tygodnia. Taki super taniutki za 250 złoty, ale naprawdę dobry. Mniam mniam…

rozmowa-z-biednym-burakiem40.jpg

Palce lizać!

Wiesz nie kręci mnie. Nawet jakby był za 1000 i więcej baksów

Możesz mnie nazywać biednym burakiem, ale wszystkiego za kasę nie kupisz. Wielu rzeczy.

Serio? Nie pajacuj.

Pastewne? Dajesz takie swoim klientom. Masakra.

Moje szkoły. Ja sie tutaj nie pawie.

To co daję swoim klientom, to Ty nawet na obrazkach nie widziałeś :) ... zapytaj swojej Babci :)

Zarzucasz innym brak wykształcenia, więc chyba się "pawisz" swoim (zapewne lepszym od Twoich adwersarzy) pszczółko miodowa ? :)

ps - jak to możliwe, że "zakolegowałeś się" z tak wykształconą elitą jak NS (kulinarny mitoman) i jego " wielko-jajeczny czopek" ? :)

ps2 - NS dorzuć do "kociołka" :) ;)

Edytowane przez Chef Paul
ps2

Wiesz nie kręci mnie. Nawet jakby był za 1000 i więcej baksów

Możesz mnie nazywać biednym burakiem, ale wszystkiego za kasę nie kupisz. Wielu rzeczy.

Szampanami się nie kręci, w normalnym świecie szampanami się delektuje. Szykuję następnego "4K" , na jutrzejszy dzień. Co za smak , co za bukiet co za … Palce lizać! Warty każdej złotówki z 4ech tysięcy.

rozmowa-z-biednym-burakiem41.jpg

To co daję swoim klientom, to Ty nawet na obrazkach nie widziałeś :) ... zapytaj swojej Babci :)

Zarzucasz innym brak wykształcenia, więc chyba się "pawisz" swoim (zapewne lepszym od Twoich adwersarzy) pszczółko miodowa ? :)

Od mojej Babci wara. W realu to widać taki jednostrzlowiec jesteś wiec ...

No sorry, ale takie bzdury tu sadzisz, ze niektóre dzieci lepiej widza.

Dlaczego "wara" ? Przecież to Ty o niej pisałeś i wspominałeś :)

Bzdury powiadasz ? ... w Twych postach tak głęboki esprit, że "dzieci nie widza" :)

ps - chciałbyś o tym porozmawiać "na kozetce" :) ;)

Edytowane przez Chef Paul
ps

Pajacujesz chłopie i to strasznie. "Ni kiełbaski , ni szampana". U mnie odrywanie paszportu od butelki i do lodówki.

rozmowa-z-biednym-burakiem42.jpg

Wiesz , szampana pije się schłodzonego. To jedno. Drugie, to kto takich szampanów nie pije , ten nie żyje...a z kominka syf w atmosferę mu bije.

Edytowane przez Władca Przysmaków
plus zdjecie

...

Wiesz , szampana pije się schłodzonego. To jedno. Drugie, to kto takich szampanów nie pije , ten nie żyje...a z kominka syf w atmosferę mu bije.

Przestań :) ... skąd on o tym może wiedzieć ? :)

... to taki narazie "na pół gwizdka czopek" NS-a

ps - NS, dawaj do "kociołka" :)

"Perfidia ..." to raczej jest tylko twoje zdanie i ewentualnie dwóch forumowiczów popierających Ciebie a nawet nie twoje "wariacje kulinarne..."..

"By być prawdomównym w dziedzinie kulinarnej musiałby mieć studia w tym kierunku" - czyżbyś ty miał skończone i potwierdzone dyplomem studia kulinarne?

Zarzucasz kłamstwa a masz odpowiednie wykształcenie aby się tak mieć podstawy aby tak osądzać o oskarżać?

Skarżysz się na "swoim pseudokulinarn-fotograficznym blogu" na Forumowicza do innych Forumowiczów?

Jak dziecko w przedszkolu.

Zgłoś swoje uwagi do Moderatora.

Dlaczego piszesz o @Chef Paul w stylu "ON" ?

Zmień styl i ton wypowiedzi, zmień i wykasuj zbędne zdjęcia to pozytywny efekt sam zobaczysz.

PS Samochodowe prawo jazdy, patent sternika czy licencja pilota to zupełnie różne uprawnienia i zuupełnie różny stopień wymagań i trudności uzyskania.

Masz patent / licencję kucharza ? ;)

"perfidnie" piętnuję mitomanię, koloryzowanie, i oszukańcze oraz kłamliwe podawanie składników w prezentowanych potrawach i recepturach "kulinarnego deklamatora i fanfarona" :)

Kto wie, czy kiedykolwiek nauczy się gotować i grillować (bez przypalania dań, które z taką "swoiście pojętą satysfakcją i samozadowoleniem" tutaj prezentuje) :)

Reasumując: Klasyczne objawy zespołu Delbrücka :)

ps - NS, czy moja odpowiedź "kwalifikuje" się do "kociołka" ? :)

Pomiędzy kolejnymi szklaneczkami bourbon'a, siedząc sobie na tarasie i przeglądając kulinarne tematy na tym forum, niespodziewanie zdałem sobie sprawę ... ze swego niewłaściwego zachowania, w stosunku do forumowicza NS-a i drwiącej krytyki Jego wpisów (powiedzmy w dziale "nie tylko kulinaria").

Chciałbym w tym poście go przeprosić (choć nie wiem czy me szczere przeprosiny przyjmie), że drwię i kpię z człowieka chorego.

NS, bardzo Cię proszę, skontaktuj się ze specjalistą, gdyż stan Twego zdrowia (co widać po Twych wpisach na forum) coraz bardziej się pogarsza).

Przeczytaj (również daj do przeczytania rodzinie i zasięgnij ich opinii)

https://wylecz.to/uklad-nerwowy-i-psychiatria/mitomania-klamstwo-patologiczne/

Zdaję sobie sprawę, że może być to dla Ciebie nieco wstydliwe (nie mam jednakowoż innej drogi by do Ciebie dotrzeć, więc wybacz proszę, że wyrażam to w takiej formie). Nie jest w tym poście moją intencją, obrażenie Ciebie w jakikolwiek sposób.

Istnieje szansa, (w co głęboko wierzę), że można będzie z Tobą jeszcze racjonalnie porozmawiać, nie tylko na kulinarne tematy.

Rozważ to proszę i nie zwlekaj.

ps - forumowych "czopków" chorego kolegi (w źle rozumianej solidarności), proszę by nie utwierdzali go w przekonaniu, iż "wszystko jest w jak najlepszym porządku"

Pozdrawiam i proszę raz jeszcze, nie zwlekaj.

ps - jednak dobry bourbon z Kentucky, potrafi czasami spojrzeć inaczej na otaczającą nas rzeczywistość (nie żartuję).

3 W 1 .

1. Naleśnik z serem i kajmakiem

2. Pierogi ruskie mąka żytnia do ciasta , koniecznie i ser z mleka od krowy + ser kozi. Młode ziemniaki polskie.Młoda cebulka i natka pietruszki.

3. Placek ziemniaczany z tartą młodą marchewką , tarty młody ziemniak na małych oczkach, ser kozi , młoda cebula delikatnie zeszklona nie tarta na tartce . Farsz bez bez jajka.

befb1a329c3b2973.jpg

Znany wszystkim deser. Jak na moje wariacje przystało dość kolorowy.

Tarta z masa budyniowa i owocami . Pychotka.

7963463f262d18dc.jpg

80f3466999c1c8ce.jpg

f42dbd5422dddcc1.jpg

96612c11cf306a0e.jpg

Na koniec bo pilne.Szok to jest , niewiarygodna ironia i chorobliwy względem mojej osoby :

stalking[czytaj: stoking lub stalking] uporczywe nagabywanie, naprzykrzanie się, prześladowanie innej osoby i naruszanie jej prywatności

2e8745116361c0c2.jpg

Ten człowiek obsesyjnie wprowadza opinie publiczna w błąd. Już nie w gotowaniu ale szykanowaniem i zastraszaniem. stalking w jego wydaniu to jego choroba.

Tu jest o nim więcej. Proszę tego nie lekceważyć.

http://karne.pl/stalking.html

Edytowane przez niktspecjalny

Co masz do polskiego alkoholu?

Chyba że uważasz że polski alkohol wypala języki innowiercom (cokolwiek by to miało w tym temacie znaczyć) ?

Prawdziwemu Polakowi język wypala niepolski alkohol?

Albo: Prawdziwy Polak pije tylko polski alkohol ?

:D

Nie zrozumiałeś przekazu. Przecież wszystko co made in USA jest najlepsze.