d7d 04.07.2019 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Nie wątpię, że dobra polska wódka jest bardzo dobra. Wg @wg39070 ma jednak szkodliwe działanie na niektórych Starka jest zbożowa. Jaką polecasz temperaturę dla spożycia Starki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 04.07.2019 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Czego mozna nie rozumieć w twoich wpisach? No wiadomo, że amerykanowi język może wypalić polska wódka bo jest tania, kiepska i polska. Ale to jest twoje zdanie ułożone specjalnie ma potrzeby tematu i złośliwości wobec dwóch Forumowiczów. Nie zrozumiałeś i nie zrozumiesz mojej wcześniejszej aluzji. Co do polskich wódek - są jednymi z najlepszych na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.07.2019 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Jeżeli nadal nie rozumiem twojej aluzji to ją przedstaw jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 04.07.2019 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 nie wiem jak wódka może być dobra (jakakolwiek). No ale jesli się upieracie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.07.2019 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Eeee, tak to można prawie o wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 04.07.2019 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 WOW! To jest wynik trucia atmosfery, a kiełbaski z sarniny jak nie było tak nie ma. Tak jak jednego słowa o jedzeniu, i zero zdjęć kulinarnych. 4 Lipca więc przyjęcie. U mnie dzisiaj bardziej luksusowe potrawy, będzie ich 7. Również zwykłości, takie jak steki i hamburgery bizonie, przepiorki nadziewane, steki miecznika i tuńczyka, krewetki, kraby, homar gotowane, hamburgery z dzikiego łososia, szampany , wina, burboniki, piwo kraftowe... Pisałem nie jedz tyle popcornu, bo cie brzuszek rozboli. A 3 maja świętowałeś? 11 listopada? 4 czerwca? itp Oczywiście nie. Mimo wszystko smacznego. Aha nie dziękuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 04.07.2019 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Jak więc widać i "mentorzy" popełniają błędy (sporadycznie), natomiast "forumowe wykształcone kołki" permanentnie NS, stwórz może specjalny "kociołek" dla Twych "czopków" i swych własnych wypowiedzi ps - z jakiego więc powodu wplątałeś swoją Babcię do swych postów ? a teraz krzyczysz "wara" ? Wszyscy jesteśmy ludźmi i popełniamy błędy. Tylko Ty się chamsko i prostacko zachowujesz jak ktoś taki popełni. No ale klasy się nie kupi. Nie da rady. To coś trzeba mieć w sobie, ale niestety ani Ty ani WP tego nie macie i mieć nie będziecie. Zdecydowanie polecam. ps2 - czas na małą przerwę z mej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 04.07.2019 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Nie. Nie wszystko co amerykańskie jest najlepsze aczkolwiek wszystko co najlepsze, jest łatwo dostępne (dla wszystkich) w USA Zrozumiałeś ? :rotfl: Szczególnie sztuczne i chemiczne żarcie. Dostępne dla wszystkich. No i "najlepsze". Dlatego tam macie takie problemy ze sobą. Fakt dla Ciebie najlepsze. Oj masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.07.2019 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 A 3 maja świętowałeś? 11 listopada? 4 czerwca? itp Oczywiście nie. Mimo wszystko smacznego. Aha nie dziękuj. 3 maja - Święto Narodowe Trzeciego Maja, Międzynarodowy Dzień Astmy i Alergii, Światowy Dzień Wolności Prasy 11 listopada - Narodowe Święto Niepodległości, Dzień Weteranów 4 czerwca - ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.07.2019 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 nie wiem jak wódka może być dobra (jakakolwiek). No ale jesli się upieracie..... Wódka może być nie tylko dobra ... Wódka może być bardzo dobra Upieram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 04.07.2019 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Wódka może być nie tylko dobra ... Wódka może być bardzo dobra Upieram się Zastanawiam się teraz, czy żartujesz tyko sobie w tej chwili, czy jednak rzeczywiście można w ogóle w jakiś sposób obiektywizować pojecie smaku ? Pomijam tu ludzką ciekawość, wszechobecną dla gatunku ludzkiego, czego nawet sam osobiście doświadczyłem próbując kiedyś jakichś larw smażonych czy pasikoników. Robię w branży, którą większość laików i polskich "znafcuf" traktuje jako kompletnie niewymierną i mocno subiektywną a jednak mimo to, będącą podpartą pewną wiedzą a nawet argumentami z innych dyscyplin. Czy ta sama zasada obowiązuje też w sztuce kulinarnej ? Czy może jest to kwestia tylko widzimisię? Człowiek zje i wypije wszystko, gdy go tylko przyciśnie i nawet czasem będzie miał z tego radochę.. Nawet kawior, który bardzo lubię. Pomijam tu oczywiście aspekt zdrowotny przypalonych i ociekających tłuszczem kiełbach z wszechobecnym, rozmemłanym żółtym serem i ze ślimaczącą się nagminnie w potężnych dawkach cebulą, która nie daje na talerzu nawet efektu estetycznego a sam widok takiego zestawu sprawia wrażenie wręcz odstręczające. Pochodzę z Cebulandii , gdzie pyry z gzikiem w przeciwieństwie do innych rejonów nie są czymś niezwykłym ale mają chociaż swoje, nie tylko historyczne uzasadnienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 05.07.2019 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Zastanawiam się teraz, czy żartujesz tyko sobie w tej chwili, czy jednak rzeczywiście można w ogóle w jakiś sposób obiektywizować pojecie smaku ? Pomijam tu ludzką ciekawość, wszechobecną dla gatunku ludzkiego, czego nawet sam osobiście doświadczyłem próbując kiedyś jakichś larw smażonych czy pasikoników. Robię w branży, którą większość laików i polskich "znafcuf" traktuje jako kompletnie niewymierną i mocno subiektywną a jednak mimo to, będącą podpartą pewną wiedzą a nawet argumentami z innych dyscyplin. Czy ta sama zasada obowiązuje też w sztuce kulinarnej ? Czy może jest to kwestia tylko widzimisię? Człowiek zje i wypije wszystko, gdy go tylko przyciśnie i nawet czasem będzie miał z tego radochę.. Nawet kawior, który bardzo lubię. Pomijam tu oczywiście aspekt zdrowotny przypalonych i ociekających tłuszczem kiełbach z wszechobecnym, rozmemłanym żółtym serem i ze ślimaczącą się nagminnie w potężnych dawkach cebulą, która nie daje na talerzu nawet efektu estetycznego a sam widok takiego zestawu sprawia wrażenie wręcz odstręczające. Pochodzę z Cebulandii , gdzie pyry z gzikiem w przeciwieństwie do innych rejonów nie są czymś niezwykłym ale mają chociaż swoje, nie tylko historyczne uzasadnienie . Jaki cel miał ten wpis? Niegramatycznie, niemerytorycznie i ogólnie nic z niego nie wynika. Napisz proszę w jakiej branży konkretnie "robisz"? Skoro piszesz "pyry z gzikiem", mniemam, że piszesz z Wielkopolski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.07.2019 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2019 Jaki cel miał ten wpis? Niegramatycznie, niemerytorycznie i ogólnie nic z niego nie wynika. Napisz proszę w jakiej branży konkretnie "robisz"? Skoro piszesz "pyry z gzikiem", mniemam, że piszesz z Wielkopolski. Jesteś przewidywalny i niezawodny niczym kosiarka hondy z tymi swoimi przemyśleniami, i to nie tylko w tematach kulinarnych. Nie chodzi mi o noże, bo temat kulinarny, a noże w tym przydadku są do trawy. Te twoje wypowiedzi są jak wytwór plastikowego mózgu, ten sam materiał co obudowa w kosiarce hondy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.07.2019 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 (edytowane) Zastanawiam się teraz, czy żartujesz tyko sobie w tej chwili, czy jednak rzeczywiście można w ogóle w jakiś sposób obiektywizować pojecie smaku ? Pomijam tu ludzką ciekawość, wszechobecną dla gatunku ludzkiego, czego nawet sam osobiście doświadczyłem próbując kiedyś jakichś larw smażonych czy pasikoników. ... Nie żartuję, (dla mnie) różne rodzaje wódki (jak i również inne mocne "alkohole") zdecydowanie różnią się smakiem. Podobieństwo znajdziesz w smaku wina, jak również piwa. Jednakowoż, im bardziej czyste wódki "zmrożone", tym bardziej "zatracają" swój naturalny smak i zapach. Jakość czystych wódek (takoż i smakowych oraz wszelkiego rodzaju nalewek) testuje się w temperaturze pokojowej (około 21°C) Pzdr Edytowane 7 Lipca 2019 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.07.2019 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.07.2019 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 (edytowane) Paullllll Edytowane 10 Lipca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.07.2019 05:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.07.2019 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 (edytowane) Na słodko i na słono, chciałem się z Państwem tym podzielić Edytowane 12 Lipca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.07.2019 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2019 (edytowane) ... ... Paullllll ... ... ... Na słodko i na słono, chciałem się z Państwem tym podzielić Dziękuję za "podzielenie się" ... jestem "pod wrażeniem" ps1 - belgijskie (wszędzie dostępne), "Chimey" piję kiedy mam ochotę na dobre piwo, (niebieskie jest moim zdaniem najlepsze), polecam posmakować miast fotografować półki ps2 - przepraszam, że nie skomentuję całości "fotorelacji" ... przytaczam tylko to, co z tych postów spodobało mnie się najbardziej Edytowane 14 Lipca 2019 przez Chef Paul ps2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.07.2019 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 (edytowane) Myślałem ,że taki wielki autorytet (niekoniecznie kulinarny) zauważy więcej szczegółów mojej relacji fotograficznej, a są ale jak widać potrzeba do tego wytworniejszego oka , nazwę to po imieniu.fachowego.Wszystko ma i wszystko jadał i pijał. Kompletnie zero tolerancji.Przez chwilę pomyślałem ,że dziadek z dziadkiem się dogada ale niestety są dziadki i Dziadki.Proszę więc popatrzeć na kilka spontanów mojej relacji fotograficznej.Na zdrowie dziadku. . Musiałem się napracować i stworzyć miłą kulinarną oprawę i atmosferę dla rodzinki w Belgi.Proszę wybaczyć za niektóre ruszone fotki.Czysty spontan .Żeby Państwo mogli to sobie pooglądać i pośmiać , musiałem troszkę się napracować. ..ps1 - belgijskie (wszędzie dostępne), "Chimey" piję kiedy mam ochotę na dobre piwo, (niebieskie jest moim zdaniem najlepsze), polecam posmakować miast fotografować półki............ Ciekawe coby było gdybym w ręku trzymał właśnie niebieskie. Niniejszym to czynię ale tym razem miodowy pils Jajo bez skorupki Rozpuszczona jak dziadowski bicz mozzarella z ichnim majonezem i jaja inaczej. Troszkę polskości na stole w domu mojej rodzinki Cudowny trzy poziomowy dworzec w Antwerpii Kilka fotek z Brugge .Takie cuda mają w oknach.Wiadomo dlaczego. Muzeum czekolady raz jeszcze.Te podobały mi się najlepiej. W pewnej sali w Antwerpii. Prze smaczne ichnie "drożdżówki" Można i przez rurkę Jest to panierowana frikandela. Pół / pół jak widać W kuchni Spragniony Troszkę ichniej chemizacji.Przepyszny naleśnik z jabłkami.Plus widoczne dodatki. Ciekawa bułka z bardzo ciekawym farszem.Wiórki mięsne i warzywa. Podzieliliśmy się na pół. Znowu trochę polskości z zapiekanka z ichnich produktów dostępnych Można by powiedzieć ,że wigilia ale po chińsku.Zrobiliśmy sami.Niestety rozczarowanie było duże ale nie z naszej strony.Chińskie łapki robią to znacznie lepiej. Na ichnim pieczywie Mrożone cudeńka z piekarnika Powroty zawsze są cudowne.Zawsze to u siebie w kraju.Na ojczystej ziemi w ojczystej karczmie Zupa pomidorowa z dodatkiem Schabowy wielkolud Dodatki Cudownie smakujący i podany chłodnik Mizeria z białym serem Pieczonka z ziemniakami Już we własnej chałupce z własnej przydomowej niedawno zakupionej tu prezentowanej wędzarni. Danie inne z chłodnikiem ale już domowym Jeszcze będzie filmik. Pozdrawiam smacznie. Edytowane 26 Lipca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.