Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czego mozna nie rozumieć w twoich wpisach?

No wiadomo, że amerykanowi język może wypalić polska wódka bo jest tania, kiepska i polska.

Ale to jest twoje zdanie ułożone specjalnie ma potrzeby tematu i złośliwości wobec dwóch Forumowiczów.

Nie zrozumiałeś i nie zrozumiesz mojej wcześniejszej aluzji. Co do polskich wódek - są jednymi z najlepszych na świecie.

:popcorn:

WOW!

To jest wynik trucia atmosfery, a kiełbaski z sarniny jak nie było tak nie ma. Tak jak jednego słowa o jedzeniu, i zero zdjęć kulinarnych.

4 Lipca więc przyjęcie.

U mnie dzisiaj bardziej luksusowe potrawy, będzie ich 7. Również zwykłości, takie jak steki i hamburgery bizonie, przepiorki nadziewane, steki miecznika i tuńczyka, krewetki, kraby, homar gotowane, hamburgery z dzikiego łososia, szampany , wina, burboniki, piwo kraftowe...

Pisałem nie jedz tyle popcornu, bo cie brzuszek rozboli.

A 3 maja świętowałeś? 11 listopada? 4 czerwca? itp Oczywiście nie. Mimo wszystko smacznego.

Aha nie dziękuj.

Jak więc widać i "mentorzy" popełniają błędy (sporadycznie), natomiast "forumowe wykształcone kołki" permanentnie :)

NS, stwórz może specjalny "kociołek" dla Twych "czopków" i swych własnych wypowiedzi :) ;)

ps - z jakiego więc powodu wplątałeś swoją Babcię do swych postów ? a teraz krzyczysz "wara" ? :)

Wszyscy jesteśmy ludźmi i popełniamy błędy. Tylko Ty się chamsko i prostacko zachowujesz jak ktoś taki popełni. No ale klasy się nie kupi. Nie da rady. To coś trzeba mieć w sobie, ale niestety ani Ty ani WP tego nie macie i mieć nie będziecie.

Zdecydowanie polecam.

ps2 - czas na małą przerwę z mej strony :)

Nie. Nie wszystko co amerykańskie jest najlepsze :) aczkolwiek wszystko co najlepsze, jest łatwo dostępne (dla wszystkich) w USA :)

Zrozumiałeś ? :) ;)

:rotfl::rotfl::rotfl:

Szczególnie sztuczne i chemiczne żarcie. Dostępne dla wszystkich. No i "najlepsze". Dlatego tam macie takie problemy ze sobą. Fakt dla Ciebie najlepsze. Oj masakra.

A 3 maja świętowałeś? 11 listopada? 4 czerwca? itp Oczywiście nie. Mimo wszystko smacznego.

Aha nie dziękuj.

3 maja - Święto Narodowe Trzeciego Maja, Międzynarodowy Dzień Astmy i Alergii, Światowy Dzień Wolności Prasy

11 listopada - Narodowe Święto Niepodległości, Dzień Weteranów

4 czerwca - ?

Wódka może być nie tylko dobra :) ... Wódka może być bardzo dobra :)

Upieram się ;)

:D Zastanawiam się teraz, czy żartujesz tyko sobie w tej chwili, czy jednak rzeczywiście można w ogóle w jakiś sposób obiektywizować pojecie smaku ?

Pomijam tu ludzką ciekawość, wszechobecną dla gatunku ludzkiego, czego nawet sam osobiście doświadczyłem próbując kiedyś jakichś larw smażonych czy pasikoników.

Robię w branży, którą większość laików i polskich "znafcuf" traktuje jako kompletnie niewymierną i mocno subiektywną a jednak mimo to, będącą podpartą pewną wiedzą a nawet argumentami z innych dyscyplin. Czy ta sama zasada obowiązuje też w sztuce kulinarnej ? Czy może jest to kwestia tylko widzimisię?

Człowiek zje i wypije wszystko, gdy go tylko przyciśnie i nawet czasem będzie miał z tego radochę.. Nawet kawior, który bardzo lubię.

Pomijam tu oczywiście aspekt zdrowotny przypalonych i ociekających tłuszczem kiełbach z wszechobecnym, rozmemłanym żółtym serem i ze ślimaczącą się nagminnie w potężnych dawkach cebulą, która nie daje na talerzu nawet efektu estetycznego a sam widok takiego zestawu sprawia wrażenie wręcz odstręczające.

Pochodzę z Cebulandii , gdzie pyry z gzikiem w przeciwieństwie do innych rejonów nie są czymś niezwykłym ale mają chociaż swoje, nie tylko historyczne uzasadnienie .

:D Zastanawiam się teraz, czy żartujesz tyko sobie w tej chwili, czy jednak rzeczywiście można w ogóle w jakiś sposób obiektywizować pojecie smaku ?

Pomijam tu ludzką ciekawość, wszechobecną dla gatunku ludzkiego, czego nawet sam osobiście doświadczyłem próbując kiedyś jakichś larw smażonych czy pasikoników.

Robię w branży, którą większość laików i polskich "znafcuf" traktuje jako kompletnie niewymierną i mocno subiektywną a jednak mimo to, będącą podpartą pewną wiedzą a nawet argumentami z innych dyscyplin. Czy ta sama zasada obowiązuje też w sztuce kulinarnej ? Czy może jest to kwestia tylko widzimisię?

Człowiek zje i wypije wszystko, gdy go tylko przyciśnie i nawet czasem będzie miał z tego radochę.. Nawet kawior, który bardzo lubię.

Pomijam tu oczywiście aspekt zdrowotny przypalonych i ociekających tłuszczem kiełbach z wszechobecnym, rozmemłanym żółtym serem i ze ślimaczącą się nagminnie w potężnych dawkach cebulą, która nie daje na talerzu nawet efektu estetycznego a sam widok takiego zestawu sprawia wrażenie wręcz odstręczające.

Pochodzę z Cebulandii , gdzie pyry z gzikiem w przeciwieństwie do innych rejonów nie są czymś niezwykłym ale mają chociaż swoje, nie tylko historyczne uzasadnienie .

Jaki cel miał ten wpis? Niegramatycznie, niemerytorycznie i ogólnie nic z niego nie wynika. Napisz proszę w jakiej branży konkretnie "robisz"? Skoro piszesz "pyry z gzikiem", mniemam, że piszesz z Wielkopolski.

Jaki cel miał ten wpis? Niegramatycznie, niemerytorycznie i ogólnie nic z niego nie wynika. Napisz proszę w jakiej branży konkretnie "robisz"? Skoro piszesz "pyry z gzikiem", mniemam, że piszesz z Wielkopolski.

Jesteś przewidywalny i niezawodny niczym kosiarka hondy z tymi swoimi przemyśleniami, i to nie tylko w tematach kulinarnych. Nie chodzi mi o noże, bo temat kulinarny, a noże w tym przydadku są do trawy. Te twoje wypowiedzi są jak wytwór plastikowego mózgu, ten sam materiał co obudowa w kosiarce hondy.

...

Nie żartuję, :) (dla mnie) różne rodzaje wódki (jak i również inne mocne "alkohole") zdecydowanie różnią się smakiem.

Podobieństwo znajdziesz w smaku wina, jak również piwa.

Jednakowoż, im bardziej czyste wódki "zmrożone", tym bardziej "zatracają" swój naturalny smak i zapach.

Jakość czystych wódek (takoż i smakowych oraz wszelkiego rodzaju nalewek) testuje się w temperaturze pokojowej (około 21°C)

Pzdr :)

Edytowane przez Chef Paul

...

6a8dbc4d8fdfc32e.jpg

...

Paullllll

...

64ed616d22c56b50.jpg

...

e154a0eec08ff0ea.jpg

...

Na słodko i na słono, chciałem się z Państwem tym podzielić

Dziękuję za "podzielenie się" :) ... jestem "pod wrażeniem" :)

ps1 - belgijskie (wszędzie dostępne), "Chimey" piję kiedy mam ochotę na dobre piwo, (niebieskie jest moim zdaniem najlepsze), polecam posmakować miast fotografować półki :)

ps2 - przepraszam, że nie skomentuję całości "fotorelacji" :) ... przytaczam tylko to, co z tych postów spodobało mnie się najbardziej :) ;)

Edytowane przez Chef Paul
ps2

• 2 weeks później...

Myślałem ,że taki wielki autorytet (niekoniecznie kulinarny) zauważy więcej szczegółów mojej relacji fotograficznej, a są ale jak widać potrzeba do tego wytworniejszego oka , nazwę to po imieniu.fachowego.Wszystko ma i wszystko jadał i pijał. Kompletnie zero tolerancji.Przez chwilę pomyślałem ,że dziadek z dziadkiem się dogada ale niestety są dziadki i Dziadki.Proszę więc popatrzeć na kilka spontanów mojej relacji fotograficznej.Na zdrowie dziadku.:D . Musiałem się napracować i stworzyć miłą kulinarną oprawę i atmosferę dla rodzinki w Belgi.Proszę wybaczyć za niektóre ruszone fotki.Czysty spontan .Żeby Państwo mogli to sobie pooglądać i pośmiać , musiałem troszkę się napracować.

..ps1 - belgijskie (wszędzie dostępne), "Chimey" piję kiedy mam ochotę na dobre piwo, (niebieskie jest moim zdaniem najlepsze), polecam posmakować miast fotografować półki............

Ciekawe coby było gdybym w ręku trzymał właśnie niebieskie.

Niniejszym to czynię ale tym razem miodowy

pils5405691e952c0a44.jpg

Jajo bez skorupki

332ccbde8dfb2036.jpg

Rozpuszczona jak dziadowski bicz mozzarella z ichnim majonezem i jaja inaczej.

fe76a13ccbad56e7.jpg

Troszkę polskości na stole w domu mojej rodzinki

4bb2d0bb034ea8b7.jpg

3676d557362742a0.jpg

055597e7f0bfb62b.jpg

Cudowny trzy poziomowy dworzec w Antwerpii

ecf390bf0aecb1b6.jpg

40bcf2e3348762bc.jpg

Kilka fotek z Brugge .Takie cuda mają w oknach.Wiadomo dlaczego.

4cd3f0be91cb974c.jpg

5129d4e8dbc40a94.jpg

68a871c88389f6d9.jpg

7d3f3764f5ca66a6.jpg

Muzeum czekolady raz jeszcze.Te podobały mi się najlepiej.

11d7ed47585baf38.jpg

7289f49fccd8401f.jpg

d4191030d9c1aeec.jpg

cf282eccc57f4083.jpg

40b480e6659f35f0.jpg

W pewnej sali w Antwerpii.

cc5fb812d16c20fb.jpg

Prze smaczne ichnie "drożdżówki"

83f26fc804d1f908.jpg

83f761f6f30c02c5.jpg

Można i przez rurkę

778164c36c5ea247.jpg

Jest to panierowana frikandela.

88da034959ce4b0c.jpg

Pół / pół jak widać

6529f7f8456ca0c2.jpg

ae699015f8110b54.jpg

W kuchni

8694b5ace6a83747.jpg

Spragniony

554a73dc33a9458b.jpg

Troszkę ichniej chemizacji.Przepyszny naleśnik z jabłkami.Plus widoczne dodatki.

6dc4e3a8eb6c6741.jpg

Ciekawa bułka z bardzo ciekawym farszem.Wiórki mięsne i warzywa.

5c620fa9817b548c.jpg

Podzieliliśmy się na pół.

8fc370b573edc393.jpg

Znowu trochę polskości z zapiekanka z ichnich produktów dostępnych

61b197072552c1f1.jpg

Można by powiedzieć ,że wigilia ale po chińsku.Zrobiliśmy sami.Niestety rozczarowanie było duże ale nie z naszej strony.Chińskie łapki robią to znacznie lepiej.

e7394ba74071b020.jpg

4e086c8b7a583b86.jpg

Na ichnim pieczywie

9909ae1c3e05301d.jpg

36023da8b8703580.jpg

Mrożone cudeńka z piekarnika

6e4e1f960672651e.jpg

ec5fb07232a3f663.jpg

Powroty zawsze są cudowne.Zawsze to u siebie w kraju.Na ojczystej ziemi w ojczystej karczmie

1d8632fc27d341d2.jpg

7561f5fdb87e78c8.jpg

Zupa pomidorowa z dodatkiem

319bf446d3eae13d.jpg

Schabowy wielkolud

cf77ce4a2b4ac97b.jpg

Dodatki

07a9b00a902dc3f8.jpg

Cudownie smakujący i podany chłodnik

441be4f82e8fd0a8.jpg

Mizeria z białym serem

55e4db0b8ba3f51d.jpg

Pieczonka z ziemniakami

ea3870e002aefecd.jpg

Już we własnej chałupce z własnej przydomowej niedawno zakupionej tu prezentowanej wędzarni.

956074fd264ee03b.jpg

d15e5cc273465a37.jpg

23ae0e8853daa75a.jpg

418ad719d68a6eb3.jpg

Danie inne z chłodnikiem ale już domowym

88d9fc0797b16327.jpg

Jeszcze będzie filmik. Pozdrawiam smacznie.

Edytowane przez niktspecjalny