Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czego mozna nie rozumieć w twoich wpisach?

No wiadomo, że amerykanowi język może wypalić polska wódka bo jest tania, kiepska i polska.

Ale to jest twoje zdanie ułożone specjalnie ma potrzeby tematu i złośliwości wobec dwóch Forumowiczów.

 

Nie zrozumiałeś i nie zrozumiesz mojej wcześniejszej aluzji. Co do polskich wódek - są jednymi z najlepszych na świecie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:popcorn:

 

WOW!

 

To jest wynik trucia atmosfery, a kiełbaski z sarniny jak nie było tak nie ma. Tak jak jednego słowa o jedzeniu, i zero zdjęć kulinarnych.

 

 

 

4 Lipca więc przyjęcie.

 

U mnie dzisiaj bardziej luksusowe potrawy, będzie ich 7. Również zwykłości, takie jak steki i hamburgery bizonie, przepiorki nadziewane, steki miecznika i tuńczyka, krewetki, kraby, homar gotowane, hamburgery z dzikiego łososia, szampany , wina, burboniki, piwo kraftowe...

 

Pisałem nie jedz tyle popcornu, bo cie brzuszek rozboli.

 

A 3 maja świętowałeś? 11 listopada? 4 czerwca? itp Oczywiście nie. Mimo wszystko smacznego.

Aha nie dziękuj.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak więc widać i "mentorzy" popełniają błędy (sporadycznie), natomiast "forumowe wykształcone kołki" permanentnie :)

NS, stwórz może specjalny "kociołek" dla Twych "czopków" i swych własnych wypowiedzi :) ;)

 

ps - z jakiego więc powodu wplątałeś swoją Babcię do swych postów ? a teraz krzyczysz "wara" ? :)

 

Wszyscy jesteśmy ludźmi i popełniamy błędy. Tylko Ty się chamsko i prostacko zachowujesz jak ktoś taki popełni. No ale klasy się nie kupi. Nie da rady. To coś trzeba mieć w sobie, ale niestety ani Ty ani WP tego nie macie i mieć nie będziecie.

 

Zdecydowanie polecam.

 

ps2 - czas na małą przerwę z mej strony :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie. Nie wszystko co amerykańskie jest najlepsze :) aczkolwiek wszystko co najlepsze, jest łatwo dostępne (dla wszystkich) w USA :)

Zrozumiałeś ? :) ;)

 

:rotfl::rotfl::rotfl:

 

Szczególnie sztuczne i chemiczne żarcie. Dostępne dla wszystkich. No i "najlepsze". Dlatego tam macie takie problemy ze sobą. Fakt dla Ciebie najlepsze. Oj masakra.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A 3 maja świętowałeś? 11 listopada? 4 czerwca? itp Oczywiście nie. Mimo wszystko smacznego.

Aha nie dziękuj.

3 maja - Święto Narodowe Trzeciego Maja, Międzynarodowy Dzień Astmy i Alergii, Światowy Dzień Wolności Prasy

11 listopada - Narodowe Święto Niepodległości, Dzień Weteranów

4 czerwca - ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wódka może być nie tylko dobra :) ... Wódka może być bardzo dobra :)

Upieram się ;)

 

:D Zastanawiam się teraz, czy żartujesz tyko sobie w tej chwili, czy jednak rzeczywiście można w ogóle w jakiś sposób obiektywizować pojecie smaku ?

Pomijam tu ludzką ciekawość, wszechobecną dla gatunku ludzkiego, czego nawet sam osobiście doświadczyłem próbując kiedyś jakichś larw smażonych czy pasikoników.

Robię w branży, którą większość laików i polskich "znafcuf" traktuje jako kompletnie niewymierną i mocno subiektywną a jednak mimo to, będącą podpartą pewną wiedzą a nawet argumentami z innych dyscyplin. Czy ta sama zasada obowiązuje też w sztuce kulinarnej ? Czy może jest to kwestia tylko widzimisię?

Człowiek zje i wypije wszystko, gdy go tylko przyciśnie i nawet czasem będzie miał z tego radochę.. Nawet kawior, który bardzo lubię.

Pomijam tu oczywiście aspekt zdrowotny przypalonych i ociekających tłuszczem kiełbach z wszechobecnym, rozmemłanym żółtym serem i ze ślimaczącą się nagminnie w potężnych dawkach cebulą, która nie daje na talerzu nawet efektu estetycznego a sam widok takiego zestawu sprawia wrażenie wręcz odstręczające.

Pochodzę z Cebulandii , gdzie pyry z gzikiem w przeciwieństwie do innych rejonów nie są czymś niezwykłym ale mają chociaż swoje, nie tylko historyczne uzasadnienie .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:D Zastanawiam się teraz, czy żartujesz tyko sobie w tej chwili, czy jednak rzeczywiście można w ogóle w jakiś sposób obiektywizować pojecie smaku ?

Pomijam tu ludzką ciekawość, wszechobecną dla gatunku ludzkiego, czego nawet sam osobiście doświadczyłem próbując kiedyś jakichś larw smażonych czy pasikoników.

Robię w branży, którą większość laików i polskich "znafcuf" traktuje jako kompletnie niewymierną i mocno subiektywną a jednak mimo to, będącą podpartą pewną wiedzą a nawet argumentami z innych dyscyplin. Czy ta sama zasada obowiązuje też w sztuce kulinarnej ? Czy może jest to kwestia tylko widzimisię?

Człowiek zje i wypije wszystko, gdy go tylko przyciśnie i nawet czasem będzie miał z tego radochę.. Nawet kawior, który bardzo lubię.

Pomijam tu oczywiście aspekt zdrowotny przypalonych i ociekających tłuszczem kiełbach z wszechobecnym, rozmemłanym żółtym serem i ze ślimaczącą się nagminnie w potężnych dawkach cebulą, która nie daje na talerzu nawet efektu estetycznego a sam widok takiego zestawu sprawia wrażenie wręcz odstręczające.

Pochodzę z Cebulandii , gdzie pyry z gzikiem w przeciwieństwie do innych rejonów nie są czymś niezwykłym ale mają chociaż swoje, nie tylko historyczne uzasadnienie .

 

Jaki cel miał ten wpis? Niegramatycznie, niemerytorycznie i ogólnie nic z niego nie wynika. Napisz proszę w jakiej branży konkretnie "robisz"? Skoro piszesz "pyry z gzikiem", mniemam, że piszesz z Wielkopolski.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jaki cel miał ten wpis? Niegramatycznie, niemerytorycznie i ogólnie nic z niego nie wynika. Napisz proszę w jakiej branży konkretnie "robisz"? Skoro piszesz "pyry z gzikiem", mniemam, że piszesz z Wielkopolski.

 

Jesteś przewidywalny i niezawodny niczym kosiarka hondy z tymi swoimi przemyśleniami, i to nie tylko w tematach kulinarnych. Nie chodzi mi o noże, bo temat kulinarny, a noże w tym przydadku są do trawy. Te twoje wypowiedzi są jak wytwór plastikowego mózgu, ten sam materiał co obudowa w kosiarce hondy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:D Zastanawiam się teraz, czy żartujesz tyko sobie w tej chwili, czy jednak rzeczywiście można w ogóle w jakiś sposób obiektywizować pojecie smaku ?

Pomijam tu ludzką ciekawość, wszechobecną dla gatunku ludzkiego, czego nawet sam osobiście doświadczyłem próbując kiedyś jakichś larw smażonych czy pasikoników.

...

Nie żartuję, :) (dla mnie) różne rodzaje wódki (jak i również inne mocne "alkohole") zdecydowanie różnią się smakiem.

Podobieństwo znajdziesz w smaku wina, jak również piwa.

Jednakowoż, im bardziej czyste wódki "zmrożone", tym bardziej "zatracają" swój naturalny smak i zapach.

Jakość czystych wódek (takoż i smakowych oraz wszelkiego rodzaju nalewek) testuje się w temperaturze pokojowej (około 21°C)

Pzdr :)

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...

6a8dbc4d8fdfc32e.jpg

...

Paullllll

 

...

64ed616d22c56b50.jpg

...

e154a0eec08ff0ea.jpg

...

Na słodko i na słono, chciałem się z Państwem tym podzielić

Dziękuję za "podzielenie się" :) ... jestem "pod wrażeniem" :)

 

ps1 - belgijskie (wszędzie dostępne), "Chimey" piję kiedy mam ochotę na dobre piwo, (niebieskie jest moim zdaniem najlepsze), polecam posmakować miast fotografować półki :)

 

ps2 - przepraszam, że nie skomentuję całości "fotorelacji" :) ... przytaczam tylko to, co z tych postów spodobało mnie się najbardziej :) ;)

Edytowane przez Chef Paul
ps2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

Myślałem ,że taki wielki autorytet (niekoniecznie kulinarny) zauważy więcej szczegółów mojej relacji fotograficznej, a są ale jak widać potrzeba do tego wytworniejszego oka , nazwę to po imieniu.fachowego.Wszystko ma i wszystko jadał i pijał. Kompletnie zero tolerancji.Przez chwilę pomyślałem ,że dziadek z dziadkiem się dogada ale niestety są dziadki i Dziadki.Proszę więc popatrzeć na kilka spontanów mojej relacji fotograficznej.Na zdrowie dziadku.:D . Musiałem się napracować i stworzyć miłą kulinarną oprawę i atmosferę dla rodzinki w Belgi.Proszę wybaczyć za niektóre ruszone fotki.Czysty spontan .Żeby Państwo mogli to sobie pooglądać i pośmiać , musiałem troszkę się napracować.

 

..ps1 - belgijskie (wszędzie dostępne), "Chimey" piję kiedy mam ochotę na dobre piwo, (niebieskie jest moim zdaniem najlepsze), polecam posmakować miast fotografować półki............

 

Ciekawe coby było gdybym w ręku trzymał właśnie niebieskie.

 

Niniejszym to czynię ale tym razem miodowy

 

pils5405691e952c0a44.jpg

 

Jajo bez skorupki

 

332ccbde8dfb2036.jpg

 

Rozpuszczona jak dziadowski bicz mozzarella z ichnim majonezem i jaja inaczej.

 

fe76a13ccbad56e7.jpg

 

Troszkę polskości na stole w domu mojej rodzinki

 

4bb2d0bb034ea8b7.jpg

 

3676d557362742a0.jpg

 

055597e7f0bfb62b.jpg

 

Cudowny trzy poziomowy dworzec w Antwerpii

 

ecf390bf0aecb1b6.jpg

 

40bcf2e3348762bc.jpg

 

Kilka fotek z Brugge .Takie cuda mają w oknach.Wiadomo dlaczego.

 

4cd3f0be91cb974c.jpg

 

5129d4e8dbc40a94.jpg

 

68a871c88389f6d9.jpg

 

7d3f3764f5ca66a6.jpg

 

Muzeum czekolady raz jeszcze.Te podobały mi się najlepiej.

 

11d7ed47585baf38.jpg

 

7289f49fccd8401f.jpg

 

d4191030d9c1aeec.jpg

 

cf282eccc57f4083.jpg

 

40b480e6659f35f0.jpg

 

W pewnej sali w Antwerpii.

 

cc5fb812d16c20fb.jpg

 

Prze smaczne ichnie "drożdżówki"

 

83f26fc804d1f908.jpg

 

83f761f6f30c02c5.jpg

 

Można i przez rurkę

 

778164c36c5ea247.jpg

 

Jest to panierowana frikandela.

 

88da034959ce4b0c.jpg

 

Pół / pół jak widać

 

6529f7f8456ca0c2.jpg

 

ae699015f8110b54.jpg

 

W kuchni

 

8694b5ace6a83747.jpg

 

Spragniony

 

554a73dc33a9458b.jpg

 

Troszkę ichniej chemizacji.Przepyszny naleśnik z jabłkami.Plus widoczne dodatki.

 

6dc4e3a8eb6c6741.jpg

 

Ciekawa bułka z bardzo ciekawym farszem.Wiórki mięsne i warzywa.

 

5c620fa9817b548c.jpg

 

Podzieliliśmy się na pół.

 

8fc370b573edc393.jpg

 

Znowu trochę polskości z zapiekanka z ichnich produktów dostępnych

 

61b197072552c1f1.jpg

 

Można by powiedzieć ,że wigilia ale po chińsku.Zrobiliśmy sami.Niestety rozczarowanie było duże ale nie z naszej strony.Chińskie łapki robią to znacznie lepiej.

 

e7394ba74071b020.jpg

 

4e086c8b7a583b86.jpg

 

Na ichnim pieczywie

 

9909ae1c3e05301d.jpg

 

36023da8b8703580.jpg

 

Mrożone cudeńka z piekarnika

 

6e4e1f960672651e.jpg

 

ec5fb07232a3f663.jpg

 

Powroty zawsze są cudowne.Zawsze to u siebie w kraju.Na ojczystej ziemi w ojczystej karczmie

 

1d8632fc27d341d2.jpg

 

7561f5fdb87e78c8.jpg

 

Zupa pomidorowa z dodatkiem

 

319bf446d3eae13d.jpg

 

Schabowy wielkolud

 

cf77ce4a2b4ac97b.jpg

 

Dodatki

 

07a9b00a902dc3f8.jpg

 

Cudownie smakujący i podany chłodnik

 

441be4f82e8fd0a8.jpg

 

Mizeria z białym serem

 

55e4db0b8ba3f51d.jpg

 

Pieczonka z ziemniakami

 

ea3870e002aefecd.jpg

 

Już we własnej chałupce z własnej przydomowej niedawno zakupionej tu prezentowanej wędzarni.

 

956074fd264ee03b.jpg

 

d15e5cc273465a37.jpg

 

23ae0e8853daa75a.jpg

 

418ad719d68a6eb3.jpg

 

Danie inne z chłodnikiem ale już domowym

 

88d9fc0797b16327.jpg

 

Jeszcze będzie filmik. Pozdrawiam smacznie.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...