niktspecjalny 27.07.2019 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Idę robić ciasto tylko gdzieś zgubiłem przepis.Znajdę.Będzie placek z borówkami bo Pani w prezencie dostała. Mizeria z białym serem (domowa polecam) , młode jak młode ,a filet z piersi kurczaka z ta różnica ,że dłuższą chwile panierował się w Vegecie i oleju sezamowym.Później tylko panierka .Młoda marchewka zawsze na zasmażce z odrobiną cukru trzcinowego . a to maleństwo prawie było już nasze ale cóż czekamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.07.2019 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 (edytowane) Obiecane ciasto z tych oto prostych produktów. Jest odlotowe chociaż owoce się delikatnie pokrywają ale jest to niesamowite doznanie smakowe. Składniki Po połączeniu Do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą Nie żałowałem borówek i nie są obtoczone w mące Po wyjęciu z piekarnika Konsumpcja wraz z owocami typu dubel dobrze schłodzone w lodówce Edytowane 28 Lipca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.07.2019 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 Wczoraj byłem w jak to niektórzy nazywają "Biedrze".Szukając inspiracji na szybki obiad znalazłem polędwiczkę wieprzową i grillowane, mrożone warzywa.Jako dodatek ziemniaki pure i sałata ze śmietaną. Koktajl owocowy zimny powinien być fajnym dopełnieniem.Idę marynować polędwiczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.07.2019 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 (edytowane) Po inspiracji warzywnej dzisiaj na bogato barszcz po ukraińsku z dozą wariacji własnej.Zakupiłem porcje rosołową tym razem wołową.Młoda włoszczyzna,kiełbasa głogowska,baza pomidorowa własna -gęsta, biała fasola i pieczone buraczki. Przygotowane warzywa i kiełbasa Wywar na porcji rosołowej (w większości szponder) Upieczone buraczki obrane pokrojone w paski (nie można ich przypalić bo trzeba będzie je głębiej obrać ) Szponder wyjęty i będzie jutro do zapiekanki warzywnej Za buraczało Fasolka , pomidory ,odrobina 30 % śmietanki i gotowe Dużo koperku i w/w śmietana Musiałem spróbować Wywar z porcji rosołowej wołowej bez innych mies jest bardzo przyjazny barszczowi ukraińskiemu. Edytowane 30 Lipca 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.08.2019 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 Dzika Wisła Inaczej wyglądający Nietypowe śniadanie w mych wariacjach Dlaczego by nie żeberko w sosie musztardowym w małej otoczce fajnych i smacznych dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.08.2019 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Kilka wakacyjnych spontanów w moich wariacjach kulinarnych. Na pierwszy rzut nasze ulubione inspiracje nad tym prostym ciastem.Dlaczego go wklejam. Jest proste i przepyszne i można się doświadczać na przeróżne dodatki.To ma zmieniony cukier kryształ na cukier trzcinowy i owocami wiodącymi są tym razem jeżyny ale w połączeniu z borówkami. Obłęd w smaku. Pulpeciki w sosie chrzanowym babci-owym, niepowtarzalnym pół/pół wołowina mielona i mielona szynka , bardzo dużo koperku i siekanej naci pietruszki , sól himalajska i pieprz ziołowy , smażona szalotka (dużo) , jajo i grahamki moczone w mleku (2 szt.) ,1/2 szklanki bulionu.Zaciągnąłem śmietanką 30% i odrobina białego wytrawnego wina , chrzan tarty, na zasmażce z topionej słoniny. Peklowane polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z grzankami z chleba razowego i mizeria z ogórków szklarniowych Pierożki pielmieni z kraszoną cebulką i surówka ,czerwona kapusta i rzodkiewka plus jogurt Wywar na tymbaliki czyli noga wieprzowa i kurzę-ce łapki , włoszczyzna ale tylko marchew, seler i pietruszka , zero żelatyny (bardzo dużo kleju z łapek i nogi) za to z dodatkiem Vegety własnej robionej przez synia .Galareta gotowała się dwa dni. Zrobiłem sobie śniadanie przy jej udziale Tymbaliki z jajkiem na twardo od małych kurek i marchewka,selerem,pietruszką z odzyskanym dobrem z łapek i nogi. Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.08.2019 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Dzisiaj zapomniana zarzutka. Nazywana tak w mojej rodzinie od lat.Wywar na korpusie z kurczaka, kawałek wędzonego boczku , kość schabowa.Na koniec zapalę ją właśnie pokrojonym ugotowanym boczkiem z cebulą. Na deser szykuje owoce i ulubione lody Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.08.2019 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Zarzutka się komponuje i wzbogaca.Dobra wyjęte po ugotowaniu. Boczuś ugotowany ze smażony z cukrówką. Kapusta ugotowana w wywarze i dodatki by w/w zarzutka smakowała wybitnie. Tak jest to bardzo smaczna niełatwa ,pracochłonna zupa.Z grzankami z nuta sera żółtego dodaje jej jeszcze więcej walorów smakowych. Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.08.2019 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Deser z tych owoców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.08.2019 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 (edytowane) Dziś skromny obiad.Placek ziemniaczany z dodatkami i nie "po zbójnicku". Będzie taki jak na wariacje kulinarne przystało , spontaniczny czyli NS łamie przepisy kulinarne. Składniki na farsz : 1.70 dkg łopatki 2.papryka 3.cebula 4.koper 5. nać pietruszki 6.boczek na skwarki 7.szpinak 8.czosnek 9.oliwa 10.sól i pieprz do smaku 11.ser żółty Plaski ziemniaczane duże i cienkie Edytowane 7 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.08.2019 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 (edytowane) NS łamie przepisy kulinarne. Dzisiaj pada jak ...........więc zrobię pierogi ruskie w nieco innym zestawieniu i postaram się je pięknie podać.http://psiakosc.com/emoty/emoty-3/kuchcik.gif Farsz : 1.ziemniaki gotowane w 1/2 wody lekko osolone wystudzone 1/2 kg 2.ser twarogowy półtłusty 1 kg 3.jedno jajko 4.pieprz 5.sól 6.grubo siekana ,smażona na smalcu cebula 4 dorodne szt. 7.płaska łyżka cukru XXL i dodatki XXL Zostało ciasta na 9 szt.Kupiłem truskawki i zrobiłem pierogi. Młody zachorował po japońsku i bambusami ćwiczy. Uwielbia japońskie knajpki i to ich niepowtarzalne żarełko. Tu w NS łamie przepisy kulinarne, pierogi ruskie j/w z sosami i na bogato-grubo słonina i cebula. Edytowane 8 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.08.2019 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) NS łamie przepisy kulinarne.Staram się by powtórek nie było .Dostałem i mam w posiadaniu jelita baranie.Jak mam złamać przepis? Mam pomysł.Na nadzienie już mam czysty spontan . Mięso się już maceruje .Chyba mnie kolego lekko oszukał ale wyjdzie w praniu. Łamanie przepisu to frajda dla podniebienia , a kubki smakowe głupieją. Farsz do kiełbasy Szybko i smacznie.Prosto i bez ........ Babka piaskowa kakaowa i żółta bita śmietana ubita z 36% do deserów borówki bardzo zdrowe i tegoroczne powidła śliwkowe z własnej śliwki .Owoce jeszcze są wkleję potem. Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.08.2019 04:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) NS łamie przepisy kulinarne.Widać to gołym okiem ale póki co nie zdradzę tejże tajemnicy. Młody powiedział mi ,że sos jest zbliżony do tajskiego tao tao. Ten drugi polecam bo smak ma łagodniejszy i do tych kiełbasek dziwnie by pasował. Ale jak łamać przepisy to je łamać. Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.08.2019 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne Dobrej nocy bo mnie jeden moderator bardzo niemile zaskoczył. Bardzo.:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.08.2019 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) NS łamie przepisy kulinarne ... Dałeś zlecenie "swego łamania" kuchni która powyższe dania przygotowała ps - "kuchnia" nie pozwoliła fotografować składników ? Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.08.2019 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 (edytowane) NS łamie przepisy kulinarne Młody wypożyczył http://psiakosc.com/emoty/emoty-5/rap.gif od Szwejka to ustrojstwo, na wieczne oddanie http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/brawo1.gif , a w prezencie dostał do wypróbowania te produkty " Edytowane 11 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.08.2019 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 Boże pamiętajcie jak wklejacie zdjęcia to aby nie wystraszyć oglądającego.Zobaczyłem niedawno fotkę jakiej starej pomarszczonej ręki, szybko zrobiłem swoją i mi się poprawiło jak wypiłem rześką perełkę. Uffff. Podziękuje za te niedzielne sensacje http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2217.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.08.2019 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne Miast bakłażana będzie cukinia z działki. Deser już czeka ,a to tylko preludium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.08.2019 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne Gyoza z warzywami i z kurczakiem i sosem sojowym. Przepyszne. Ruskie XXL odsmażane na maśle klarowanym i śmietana od babci Stefki. Ser Bracki już dojrzał .Roztopiony na oliwie z oliwek z dodatkiem jajka , soli morskiej i ziołowego pieprzu Oba razem Tą hulajnogą xiaomi będę jeździł po za kupy by porządnie mógł NS łamać przepisy kulinarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hun19 11.08.2019 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 Złomnik coś narzekał, że jakaś obejma się w tej hulajnodze wyłamuje i można stracić zdrowie. Na autoblogu o tym pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts