niktspecjalny 03.11.2016 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 CD. Dzisiaj wielkie grillowanie.Skrzydełka bez lotek w marynacie z czerwonego wina,miodzie tym razem gryczanym,przyprawach i soli ziołowej.Marynują się.Wilgotno ponieważ pada ale sezon w pełni to można sobie pozwolić na odrobinę nonszalancji. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2016 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 CD. http://images84.fotosik.pl/155/10c757bde582ba2c.jpg http://images82.fotosik.pl/155/7af035340621a62d.jpg http://images83.fotosik.pl/155/92a78235c81dfc14.jpg http://images83.fotosik.pl/155/733fc03867f69b62.jpg 4WJ czyli golonka z indyka duszona w warzywach z ryżem i delikatna sałatką oraz deser lodowy z owoców mrożonych miksowanych. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.11.2016 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 CD. Spróbuję dzisiaj zrobić inaczej udziec indyczy.Zakupiłem taki 1.2 kg z kością i szukam może znajdę ten odpowiedni do naszej diety przepis.Może jakiś kuskus ??? .Surówka tez trochę pokombinowana.Deser .......owocowych lodów CD. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.11.2016 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 CD. Indyka CD. http://images82.fotosik.pl/158/ccc6ca89b18f0e77.jpg http://images81.fotosik.pl/158/6947f6d6f5e172f4.jpg http://images84.fotosik.pl/158/ca1ddbc01ea25c45.jpg masło + czosnek =szpinak. http://images84.fotosik.pl/158/d64d8113d85e7140.jpg http://images81.fotosik.pl/158/e75c49b258c460ef.jpg http://images83.fotosik.pl/158/d23de7ceb0ae973b.jpg na deser lekko mrożone owoce z galaretkami. http://images82.fotosik.pl/158/59bdb5f998c96578.jpg CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.11.2016 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 CD. Nożyczki wróciły to ja sobie luzik póki co CDN...:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
classico_girl 14.11.2016 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 teraz i ja mam ochotę na indyka ale chyba go sobie ugotuję na parze w multicookerze, bo jestem na diecie. w tym samym czasie mogę też gotować ryż i warzywa, obiad więc gotowy hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2016 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 teraz i ja mam ochotę na indyka ale chyba go sobie ugotuję na parze w multicookerze, bo jestem na diecie. w tym samym czasie mogę też gotować ryż i warzywa, obiad więc gotowy hehe http://forum.muratordom.pl/showthread.php?79887-Nasze-przepisy-z-termomixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2016 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 CD. Pokusiłem się o befsztyk-stek:D z Sokołowa.Ktoś gdzieś tam produkuje ,produkuje i nic z tego nie wynika.Albo twarde,drogie,niesmaczne,żylaste itp.. Ten wygląda tak: http://images81.fotosik.pl/172/16476af2c5d2083d.jpg http://images82.fotosik.pl/172/0ea82d2a7056c996.jpg To dzisiaj.Kupie w sobotę rozbratla z Auchan.Jest rewelacyjny jak na polskie warunki i z polskiego byka. W starej gazetce był po 19 zł/kg. http://images83.fotosik.pl/171/94ebaa12891d159c.jpg CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2016 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 (edytowane) CD. http://images81.fotosik.pl/172/ec78359425fb5533.jpg http://images83.fotosik.pl/172/eaf02a8f6cd4bee4.jpg sól kalifornijska i kolorowy grubo mielony pieprz. http://images81.fotosik.pl/172/7907654f85cdf652.jpg http://images84.fotosik.pl/171/e27fdc0f7b84cb35.jpg odrobinę masła klarowanego na patelnie żeliwną i po 1min. z obydwu stron. http://images83.fotosik.pl/172/1a03035e46e8c393.jpg http://images81.fotosik.pl/172/5e3fce9ed1ca13ad.jpg cienki ,smaczny jednominutowy stek z udźca wołowego z Sokołowa przełamany musztarda pikantna po francusku i brzoskwinia w lekkim syropie.Polecam.Leżakował 1h na desce w przyprawach i po usmażeniu 5 min i konsumpcja. p.s Zapomniałem bułka korzenna nie ciabata. CDN.... Edytowane 18 Listopada 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2016 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 CD. Obecnie przymierzam się do dania z czasów komuny jak to moja ciotka serwowała wujkowi śledzia z cebulą w oleju z ziemniakami gorącymi i kiszoną kapustą, a może nie z kapustą?, a może nie w oleju tylko w śmietanie ? Zaiste nie pamiętam. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.11.2016 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 CD. Jednak dochodzę do wniosku ,że to danie ze śledziem to dla biedaków czyli mniej uposażonych.Zresztą jak w cywilizowanym domu można podawać śledzia w śmietanie i gorące pure.Dobrze ,że nie wkleiłem bo bym wyszedł na ............i poddał niepotrzebnej krytyce.Dzisiaj zostaje przy rozbratlu.do tego jakaś bułeczka korzenna z sałatka jarzynową.Chodzi mi po głowie jakiś szaszłyczek w kominku i pieczone ziemniaczki. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.11.2016 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 CD. Bakłażan , cukinia, cebula schab pieczony , pomidory , farfalle, odrobina gołdy,szczypiorek. http://images83.fotosik.pl/176/d85cbdf3f2703273.jpg http://images81.fotosik.pl/177/d94867296353b01a.jpg Wieczorem może się potraktujemy 2w1 , obiecane zakupy zrobiłem. http://images82.fotosik.pl/177/717a4929e3177408.jpg CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.11.2016 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 CD. Mała przekąska. 1.mała grzanka z bułki korzennej 2.mała porcja sałatki jarzynowej bez ziemniaków 3.małe dwa matiasy z cebulką tradycyjne 4.szczypiorek http://images83.fotosik.pl/176/0526a42381f6da75.jpg http://images81.fotosik.pl/177/27b09c1b57ba2cb9.jpg mam wspaniałą księżycówkę na domowych śliwkach. x 2 pod śledzika by ciemiężycielka nie zauważyła. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.11.2016 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Cd. Śledzia i past międlonych ze śledzia nie jadam bo to profanacja.Zrzygałbym się .Śledź to ma być śledź a nie farfocle międlone.Fuj pendolino to to nie jest. Za chwilę kolacyjka skromna ale ciekawa.Czarniawe jak coś zrobi to o pomstę do nieba.:lol2:.Pośmiałem się i do roboty. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.11.2016 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 (edytowane) CD. Bułka paryska czosnkowa , rozbratel- befsztyk-stek , fondue , pierś kurczaka marynowana w miodzie i occie balsamicznym , pomidory po babciowemu. http://images83.fotosik.pl/181/1f08b4c4cc09ef7a.jpg http://images81.fotosik.pl/181/80f78ef49baaa254.jpg http://images84.fotosik.pl/181/5a644786099bab62.jpg Piszą by na maśle klarowanym traktować.Potraktowałem olejem kokosowym .Nie żałuje bardzo fajny smak.Soczysty będę go kupował. http://images81.fotosik.pl/181/53ca31f5db017da3.jpg Pierś z kurczaka na oleju kokosowym w mieszance przypraw. http://images82.fotosik.pl/181/b77b3b2499a2a37f.jpg http://images82.fotosik.pl/181/fdb7e21bfe9e997c.jpg http://images81.fotosik.pl/181/4d6ec729d8713a83.jpg fondue na białym winie i wiśniówce. http://images84.fotosik.pl/181/30f0c698ca7cacb6.jpg http://images81.fotosik.pl/181/85c1720b216a8ab2.jpg Polecam rozbratla właśnie z fondue.Niezapomniany smak.Kupiłem go drugi raz kupie i trzeci. Tu ładniej wygląda http://images81.fotosik.pl/181/a678c90a349e4c77.jpg CDN... Edytowane 22 Listopada 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.11.2016 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 (edytowane) CD. Przyszła mi nowa oferta z Befsztyka. http://www.befsztyk.pl/hanger-onglet-stek-polski-angus.2.jpg Hanger stek to specjalne cięcie znane wprawnym rzeźnikom. Mięsień pochodzi z najlepszej części wołowej przepony. Mięso znajdujące się w tym miejscu odznacza się zaskakującą delikatnością i smakowitością, a biorąc pod uwagę cenę jest to idealny 'budżetowy' stek. Niegdyś wśród anglosaskich rzeźników hanger steak znany był jako 'butcher's steak' co oznaczało, że rzeźnicy zachowywali go dla siebie. Cena zaskakuje ,a pochodzenie jeszcze bardziej.Chyba zamówię bo tego jeszcze na FM z takim stekiem nie grali. Dla porównania i cena x2 http://www.befsztyk.pl/stek-new-york.2.jpg Stek wycinany z rostbefu po odjęciu polędwicy wraz z kością. Jego nazwa wzięła się z kształtu przypominającego stan Nowy Jork. Doskonale smakuje natarty pieprzem, granulowanym czosnkiem i cebulą i smażony 2-4 min. z każdej strony. CDN.... Edytowane 22 Listopada 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.11.2016 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 CD. Nie zapominajmy ,że zawsze mamy polskie pierożki po warszawsku. , ze szpinakiem i z fetą. http://images84.fotosik.pl/181/c4ed32696be50184.jpg CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.11.2016 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 CD. http://images84.fotosik.pl/184/3415b61d268b6f8d.jpg http://images83.fotosik.pl/184/b431f2d85d25f891.jpg Dietka delikatnie rzecz ujmując.Flaczki z kurzych żołądków.na porcji rosołowej z kaczki.W tym układzie jest dużo marchewki i cebuli.Bardzo delikatny zestaw. http://images82.fotosik.pl/185/f84c07f6d1b7eb77.jpg http://images84.fotosik.pl/184/30e0f156efef2bb2.jpg Stek z udźca wołowego odsłona druga.Tym razem stek smażony tradycyjnie na oleju kokosowym po 1.5 minuty z obydwu stron.Ketchup własny.Danie bez pieczywa. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2016 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 (edytowane) CD. Nie powiem ,że nie ale właśnie przeczytałem odezwę Chefa do nazwę to "pitraszących inaczej". Wreszcie jest tam kilka zdań które świadczą o tym jak daleko posunęło się w/w i jaki to ma wpływ na wstępującego w szranki z gotowaniem zapalonego bez doświadczenia kulinarnego nowego gotującego.Książki Chefa nie mam , a szkoda bo jak piszą doświadczeni kucharze czytać trzeba.Chciałbym zaapelować by podpatrujący z ukrycia wreszcie się ujawnili i pokazali niezapomniane swoje wariacje kulinarne ,te proste ,przekazywane z pokolenia na pokolenie by kultura polska w gotowaniu nie zaginęła.By ugotować coś prostego nie potrzeba tak wyszukanych drogich składników jakie prezentuje adwersarz w kulinariach niejaki Houścik , że pastę ze śledzia zrobić potrafi to już wszyscy wiedzą ale ,że nie wie co to jest np. bulbenek,parzybroda,faszerowany mostek cielęcy,wszelakiego rodzaju pierogi,mielony i buraczki,schabowy z kością z zasmażaną kapustą,gołąbki z ryżem i bez,gołąbki z farszem ziemniaczanym,zupa szczawiowa z jajkiem na twardo,bliny,placki ziemniaczane,chrust,kluski z serem i spyrką,zarzutka ,Lemieszka-psiocha,pyzy czarne z zsiadłym mlekiem,parzona sałata,chłodnik z sałaty,klops,jajko sadzone z ziemniakami i szpinakiem,karp w galarecie po żydowsku,pampuchy drożdżowe,szuba,risotto domowe z czasów komuny,rosół na kogucie,forszmak czyli przegląd lodówki,kompot,leniwe z masłem i bułeczką tartą,mazurek,kotlet ziemniaczany z sosem pieczarkowym,knedle,młode ziemniaki z poprzedniego dnia w plastrach na oleju z maślanką-kefirem,frytki na smalcu powstałego z topionej słoniny,pulpety w sosie chrzanowym,ozorek,kapuśniak,młoda kapusta z zasmażaną marchewką i groszkiem,zrazy wołowe , faszerowane marchewką,ogórkiem i słoniną,gotowana golonka z chrzanem i musztardą,kaszanka w plastrach w dużej kiszce z cebulą CDN............... Edytowane 24 Listopada 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2016 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 CD. Dzisiaj uczynię z serduszek drobiowych-kurzących sos z koperkiem i marchewką.Ziemniaki gotowane w mundurkach lekko podsmażone z obydwu stron na oleju rzepakowym i surówka z sałata lodową. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.