niktspecjalny 16.08.2019 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy , tym razem tatar pracowniczy z olejem sezamowym. Siekana nożem - tak rozcierana polędwica wołowa (około 30 dkg) z łyżeczką musztardy francuskiej dla podbicia smaku , pieczarki marynowane , kiszony ogórek , cebula cukrówka , olej sezamowy , żółtko , maggi ,grubo mielony pieprz. sól morska opcja.Ja nie dałem wystarczająco słony był od ogórków i maggi.Bardzo ciekawy smak z olejem sezamowym. Kulka polędwicy z dziurką , a do niej już olej i maggi . Reszta obok do mieszania, bez masła i szprotki, masło na chlebek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.08.2019 04:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 NS łamie szybko przepisy kulinarne bo jedzie dla młodego po samochód.Powiedział ,że jak mu nie kupię to nie będzie mi pomagał w kuchni. Takie proste i smaczne spontaniki. Spntaniki czyli full opcja na talerzu.Warzywnie i delikatnie mięsne.Talerz ma żyć.Bez monotonii niepotrzebnej.Szukając zawsze inspiracji kolorowy talerz z jadłem kipiący w różnościach dla kubków smakowych to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.08.2019 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne ... Cukinia w oliwie z oliwek i przyprawach ... "Przychodzi baba do lekarza z żabą na głowie. Co pani jest. Coś mi się do dupska przykleiło"http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2344.gif Znowu pajacujesz jak Paul i musze cie odwieszać z ignorowania.Masz obejrzyj bo nie tylko ja tak zrobiłem.Nudzisz sie znowy by mi ublizać w poddtekstach.Trzeba był np. poszukac poczytać i powiedzieć coś bardziej stosownego. Nie tylko NS przypala cukinie robią to także inni .Potrafisz tak? NIE!!! ... Możesz to zrozumieć czy słuchasz głupkowatych uwag Paula? Niech pokaże ci grillowaną cukinie .Ja mam to gdzieś bo zaraz będzie pierniczył o prawach autorskich do spalonej cukinii. Sa gdzieś fotki jego przypaleń. W odpowiedzi na ostatnią "witaminę" ... jak to się robi,czyli bez "łamania" Bakłażana (cukinię takoż samo), należy pokrajać na równej grubości plastry (około 1,5 cm). Następnie przygotowujemy solankę do moczenia warzywa (ma to na celu wyciągnięcie smaku "goryczki"). Zanurzamy pokrajane warzywo w solance i przyciskamy. Proces moczenia powinien trwać około jednej godziny. Wyjmujemy z solanki i dokładnie osuszamy plastry papierowym ręczikiem ... ... następnie z obu stron smarujemy olejem (użyłem oleju z avocado). Rozgrzewamy grill elektryczny ("maszynę" ) do temperatury 200°C i pieczemy na każdej stronie około 5 minut. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.08.2019 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 ... tak wygląda prawidłowo pieczony bakłażan (lub cukinia), na grillu elektrycznym Życzę smacznego użytkownikom "maszyn" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.08.2019 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy. Nie rozumiem ,wie ,że mam go w ignorowanych i coś tam pisze. Już mnie to nie interesuje .Podwójne ignorowanie bo jak przypuszczam jest tam cięty język. Omijać takich co szukają zaczepki.Mam go gdzieś i chcę zapomnieć. Tak jest najlepiej. Jutro może coś ugotuję. Dobrej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.08.2019 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne.Tu łamie przepisy ale pouczeniem się skończyło.Brawo SM. Młody się ucieszył i zarazem uśmiał.Furka mu sie spodobała i w kuchni pomagał będzie. Żółte pomidory z cukrówka nie mylić z szalotką z odrobina twarogu. Odrobina baraniny nie zaszkodzi z taka surówką. Mielony już tu kiedyś prezentowany.Miąższ z razowego chleba namoczonego w mleku ,podsmażona cebula, jajo , odrobina mielonej wołowiny, sól i pieprz do smaku , rozmaryn.Smakuje wybornie i choć oszukuje danie mięsne jest godny polecenia. Pierogi z soczewicą , białą kapustą , surówka z młodej tegorocznej kiszonej kapusty już tym razem z działki. Naleśnik z kandyzowanymi jabłkami. Kawusia z rogalikiem z konfiturą śliwkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.08.2019 04:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne Cebularz lubelski ,ćwiartka kurczaka z super roztworu , zestaw surówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.08.2019 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 (edytowane) NS łamie przepisy. Ponownie kilka spontanów. Wisła i jej skarby Szaszłyk męski pod napój Bogów ,słoninka , duński boczek ,cukrówka,tylko własna Vegeta na posypkę i ziołowy pieprz. Wiejska kiełbasa czosnkowa ,pomidor z działki taki dojrzewający inaczej. Kiedyś o tym wspomnę.Chleb z formy. Szkieletory ,leszcze ,klenie i ......... Mój przyjaciel z którym odkrywamy dziką Wisłę z leszczem . Nadawałaby się do wątku irqula (wkleję dla potomnych) baza do dwóch dań. Ćwiartki w warzywach czyli prosty spontaniczny bulion. Owoce dobrze schłodzone z w/w konfiturą już czekają . Obrany kurczak z bazy w/w , do warzyw i jednego owocu(klapsa) Ryż podlany odrobina bulionu Spróbowałem kopytka usmażyć na gęsinie. Smakuje wybornie . Zestaw drugi do ziemniaczanej zapiekanki. No normalnie jajecznica prosta jak z bajki.Nic tu wyszukanego. Szalotka( nie mylić z cukrówką) a na zeszkloną ,sparzony ze skórki ,żółty pomidor , pozbawiony gniazda nasiennego i pestek.Na maśle koniecznie 83 %.Pamiętać należy ,że oddzielamy żółtka od białka.Rozbijamy widelcem białka i najpierw wlewamy je na pomidory. Na koniec wrzucamy nierozbite żółtka i delikatnie mieszamy. Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.08.2019 04:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 (edytowane) NS łamie przepisy kulinarne. Zapomniałem wkleić wspaniałe i proste ciasto śliwkowe .Nowa wariacja ale o jakże wysublimowanym efekcie. Składników nieco więcej jak w placku ze śliwkami. Z kruszonką i pieczonymi jabłkami, konfiturą śliwkową..Z mojego małego drzewka śliwek wystarczająco na konfiturę. Ciasto jest mega smaczne.Żeby spód się nie rozlał sokami położyłem bezpiecznie do blachy papier do pieczenia. Czyż nie wygląda bajecznie? Pizza z ciekawym farszem.Podsuszana dębowa. pieczarki i cebula z wody (pieczarki czarniawe i troszkę wykwitnięte ale innych nie było na szybki spontan) .Tarta obowiązkowo mozzarella z tartym i odrobiną(na próbę) serka wiejskiego , na sód na sos .Sos z blendera z pomidorków koktajlowych z oregano. oliwą z oliwek , solą i odrobiną właśnie powideł śliwkowych (dodawałem cukier). Mniej drożdży (10 g). Na efekt trzeba czekać aż 10 min.( mogło być 7 min) w temper. 250 stC . Na środku miał być wlany sos na gęsto, takie jeziorko ale zapomniałem.Następnym razem. Jak Polak zje pizzę bez ketchupu? Zje. Datura nadal wypuszcza kwiaty. Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.08.2019 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne. Wspaniałe żeberka w czerwonym winie z cebula i papryką. Delikatna marynata na desce do krojenia.Słodka papryka, własna podrabiana na wzór Vegety ,czosnek granulowany , sok z 1/2 limonki , pieprz ziołowy Bez tłuszczu gęsiego ( jesteśmy nim oczarowani) to nie są żeberka w wariacjach moich. Cebula plus papryka i plasterki czosnku dla podbicia smaku.Wszystko z działki tym razem od gosposi.Warzywa z gruntu nie z żadnej foli ,ona mówi ,że z pola. Pod płaszczykiem dusza się jeszcze bez wina i warzyw. Normalne półwytrawne ,tanie bułgarskie czerwone wino sprawdzone do potraw mięsnych. Doskonałe także do marynaty karczku na grilla. Warzywa na żeberka i nie wymieszane z nimi jeszcze bez wina.Duszone al dente. Teraz dopiero wino około 1/2 szklanki i pod przykrycie by aromat zbyt się nie uwalniał.Kopytka które przypadły nam do gustu i surówka z młodej kiszonej kapusty uzupełnia to danie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.08.2019 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 Jest nowa "witamina" bajeczna pizza ... powiedział bym nawet, zjawiskowo bajkowa NS łamie przepisy kulinarne. ... ... Czyż nie wygląda bajecznie? Pizza z ciekawym farszem.Podsuszana dębowa. pieczarki i cebula z wody (pieczarki czarniawe i troszkę wykwitnięte ale innych nie było na szybki spontan) .Tarta obowiązkowo mozzarella z tartym i odrobiną(na próbę) serka wiejskiego , na sód na sos .Sos z blendera z pomidorków koktajlowych z oregano. oliwą z oliwek , solą i odrobiną właśnie powideł śliwkowych (dodawałem cukier). Mniej drożdży (10 g). Na efekt trzeba czekać aż 10 min.( mogło być 7 min) w temper. 250 stC . ... Na środku miał być wlany sos na gęsto, takie jeziorko ale zapomniałem.Następnym razem. ... Jak Polak zje pizzę bez ketchupu? Zje. ... Czytamy i oglądamy podziwiając kunszt kulinarny kolegi. Wspaniały opis jak to "złamał" przepis na ciasto. Podziwiamy fotografię i cóż możemy zauważyć ? Tekturka pod mrożonką przez (chyba) nieuwagę nie została do zdjęcia usunięta Cebula z pieczarkami wraz "podsuszaną dębową", pięknie wierzch przykryły ale już w trakcie pieczenia "podsuszana dębowa" gdzieś "odparowała" (lub wyschła nadto) ps - zastanawia mnie czy parzenie parówek (być może marynowanie lub gotowanie) w "wodzie porowej", "łamie" w tych "przemysłowych" parówkach posmak tektury ? NS łamie przepisy kulinarne. ... Ulubione parówki z wody porowej z tartym chrzanem ... ... chrzanu trzeć nie trzeba można przegryzać niczym marchewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2019 04:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Jest nowa "witamina" bajeczna pizza ... powiedział bym nawet, zjawiskowo bajkowa Czytamy i oglądamy podziwiając kunszt kulinarny kolegi. Wspaniały opis jak to "złamał" przepis na ciasto. Podziwiamy fotografię i cóż możemy zauważyć ? Tekturka pod mrożonką przez (chyba) nieuwagę nie została do zdjęcia usunięta Cebula z pieczarkami wraz "podsuszaną dębową", pięknie wierzch przykryły ale już w trakcie pieczenia "podsuszana dębowa" gdzieś "odparowała" (lub wyschła nadto) [ATTACH=CONFIG]433919[/ATTACH] ps - zastanawia mnie czy parzenie parówek (być może marynowanie lub gotowanie) w "wodzie porowej", "łamie" w tych "przemysłowych" parówkach posmak tektury ? ... chrzanu trzeć nie trzeba można przegryzać niczym marchewkę Syn powiedział abym zobaczył co wypisuje na mnie ten ...........Zdjąłem ignorowanie tylko na chwilę. Drogi mile nam panujący ,złośliwy , podjudzający , prowokujący ,zazdrosny pajacyku kulinarny.Przepraszam za pajacyka .To wyżej piszemy razem. Odpowiem tak.Trzeba być naprawdę w desperacji z wielkimi problemami zdrowotnymi by wypisywać takie bzdury i pomawiać bez żadnych dowodów. Powtarzam to publicznie ,że wątek kulinarny pisze spontanicznie i nie zwracam uwagi na takie głupkowate wpisy. Powtórzę ,także że Pan Bóg miał celne oko. Chwała Ci za to. Ad1. Jak taki znawca kulinarny może popełnić takie błędy myląc oryginalne sito do pizzy z jakąś tekturką. Ad2. ps - "kuchnia" nie pozwoliła fotografować składników ? Jak dogodzić takiemu specowi.Jak mało zdjęć to pomówienia ,że pizze mrożoną robię.No kunszt. CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2019 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne. Specjalny instruktaż dla Paula kulinarnego wkręta.Jak można pomylić tekturę z metalem.Do tego zobowiązuje wiek. Oświadczam ,że mąki nie mrożę ,a ciasto i owszem. Do ignorowanych ale CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.08.2019 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 (edytowane) Syn powiedział abym zobaczył co wypisuje na mnie ten ...........Zdjąłem ignorowanie tylko na chwilę. Drogi mile nam panujący ,złośliwy , podjudzający , prowokujący ,zazdrosny pajacyku kulinarny.Przepraszam za pajacyka .To wyżej piszemy razem. Odpowiem tak.Trzeba być naprawdę w desperacji z wielkimi problemami zdrowotnymi by wypisywać takie bzdury i pomawiać bez żadnych dowodów. Powtarzam to publicznie ,że wątek kulinarny pisze spontanicznie i nie zwracam uwagi na takie głupkowate wpisy. Powtórzę ,także że Pan Bóg miał celne oko. Chwała Ci za to. Ad1. Jak taki znawca kulinarny może popełnić takie błędy myląc oryginalne sito do pizzy z jakąś tekturką. Ad2. ... Jak dogodzić takiemu specowi.Jak mało zdjęć to pomówienia ,że pizze mrożoną robię.No kunszt. CDN. W weekend będzie więcej "witaminy" "oryginalne sito" zjadające w piekarniku "podsuszaną dębową" "Pan Buk" jeżeli chce kogoś ukarać, to mu ponoć najpierw rozum odbiera ps - bardzo się chwali używanie słownika (chyba będę musiał również po niego sięgać czasami) ps2 NS łamie przepisy kulinarne. ... Oświadczam ,że mąki nie mrożę ,a ciasto i owszem. ... Do ignorowanych ale CDN. Miszcz się zdenerwował i "sprężył" robi pizzę W "instrukcji" pominięto przygotowanie sosu ? ps3 - cytat z jednego z mych postów "... "kuchnia" nie pozwoliła fotografować składników ? ", który raczyłeś przytoczyć w poście o pizzy, był odpowiedzią na Twój wpis gdzie przedstawiałeś jako swoje, dania sfotografowane w jakimś barze Edytowane 24 Sierpnia 2019 przez Chef Paul uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2019 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne. Stary człowiek nie może przeżyć ,łamie się i majaczy na jawie i we śnie .CDN...pił. Kolejny instruktaż.Boga już obraził to i w moich wątkach szuka przebaczenia..Sumienie go rusza .Czepił się sosu którego przepis jest kilka stron wyżej. Sos do pizzy "NS łamie przepisy kulinarne".Do pizzy spontan z tamtych dni. pan pieniacz zazdrośnik choć wiek czyni cuda zarzucił mi kłamstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.08.2019 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Nie "zarzucił kłamstwo" tylko grzecznie zapytał czy "przyprawianie przemysłowych parówk wodą porową łamie smak tektury a tychże parówkach" ps - byłbyś uprzejmy odpowiadać bez inwektyw ? Twój "Pan Buk" już chyba Cię opuścił. Modlisz się zapewne nie o to co trzeba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.08.2019 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) NS łamie przepisy kulinarne. Stary człowiek nie może przeżyć ,łamie się i majaczy na jawie i we śnie .CDN...pił. ... Sos do pizzy "NS łamie przepisy kulinarne".Do pizzy spontan z tamtych dni. ... pan pieniacz zazdrośnik choć wiek czyni cuda zarzucił mi kłamstwo. Ten przepisik miałeś na myśli ? NS łamie przepisy kulinarne. ... , na sód na sos .Sos z blendera z pomidorków koktajlowych z oregano. oliwą z oliwek , solą i odrobiną właśnie powideł śliwkowych (dodawałem cukier). ... Na środku miał być wlany sos na gęsto, takie jeziorko ale zapomniałem.Następnym razem. ... Jak Polak zje pizzę bez ketchupu? Zje. ... Myślałem ,że taki wielki autorytet (niekoniecznie kulinarny) zauważy więcej szczegółów mojej relacji fotograficznej, a są ale jak widać potrzeba do tego wytworniejszego oka , nazwę to po imieniu.fachowego.Wszystko ma i wszystko jadał i pijał. Kompletnie zero tolerancji.Przez chwilę pomyślałem ,że dziadek z dziadkiem się dogada ale niestety są dziadki i Dziadki.Proszę więc popatrzeć na kilka spontanów mojej relacji fotograficznej.Na zdrowie dziadku. . Musiałem się napracować i stworzyć miłą kulinarną oprawę i atmosferę dla rodzinki w Belgi.Proszę wybaczyć za niektóre ruszone fotki.Czysty spontan .Żeby Państwo mogli to sobie pooglądać i pośmiać , musiałem troszkę się napracować. ... Niniejszym to czynię ale tym razem miodowy pils ... ... Ad2. ... CDN. Mucha z kielichem "wczoraj i dziś" X2 NS, powiedz wszystkim tutaj proszę, czego ja Tobie tak zazdroszczę ? ps - z niecierpliwością wielką oczekuję na następną porcję "witaminy" ... oczywiście dalej w tej patetycznej formie, bufoniastej "nowo-mowy", z używaniem zwrotów i określeń (których znaczenia autor nie rozumie), nijak mających się do kontekstu wypowiedzi Czytajcie i bawcie się razem z nami Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2019 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) Jakiś żałosny ignorant pruka w NS łamie przepisy kulinarne.Gdyby nie zazdrościł zapewne by nie właził tu i nie odpisywał.Czego oczy nie widzą .......itd.W jego trudnym przypadku powinno być i sercu żal. Z pewnej uroczystości. Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.08.2019 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Jakiś żałosny ignorant pruka w NS łamie przepisy kulinarne.Gdyby nie zazdrościł zapewne by nie właził tu i nie odpisywał.Czego oczy nie widzą .......itd.W jego trudnym przypadku powinno być i sercu żal. ... Tak więc dowiedzieliśmy się, co jest moim powodem do zazdrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.08.2019 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne.Tu łamie przepisy ale pouczeniem się skończyło.Brawo SM. Młody się ucieszył i zarazem uśmiał.Furka mu sie spodobała i w kuchni pomagał będzie. Powtórzę ,także że Pan Bóg miał celne oko. Chwała Ci za to. Miał "celne" oko. W natłoku niezliczonych fotopublikacji nie panujesz nad zamieszczanymi zdjęciami. Czy te dwie Panie wyraziły zgodę na publikację ich wizerunków na publicznym Forum Murator ? NS łamie także przepisy drogowe .... Jak się tłumaczyłeś przed SM że dali pouczenie ? Masz może "immunitet" ? PS Czy jako polski patriota nie powinieneś kupić samochód w Polsce i w Polsce zapłacić należne podatki a nie napychać kieszenie zachodnim handlarzom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.