niktspecjalny 25.08.2019 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne .Masz może "immunitet" ? Kuźwa sami bólowi mi się trafiają lepiej nie pytać. i nie pisać farmazonów .Jeśli masz coś merytorycznego ok jeśli nie to ........ Uczę zazdrośnika Paula , ignoruje , olewam chcąc go zapomnieć ale czas go jeszcze na koniec czegoś pozytywnego nauczyć i nie chodzi mi o myślenie. Kiszone małe ogórki w butelce po napoju owocowym. Miało być inaczej ale jak spontan to spontan. Najpierw rozbite białka Potem nierozbite żółtka Do trzech razy sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.08.2019 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne . lepiej nie pytać. i nie pisać farmazonów .Jeśli masz coś merytorycznego ok jeśli nie to ........ Kuźwa sami bólowi mi się trafiają Spontan ? Określenie adekwatne do poziomu i liczby kolczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2019 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) PS Czy jako polski patriota nie powinieneś kupić samochód w Polsce i w Polsce zapłacić należne podatki a nie napychać kieszenie zachodnim handlarzom ? Już kłamstwo ci udowodniłem. Nie prowokuj. Masz inne wątki.Co mi tam uleczyć nie uleczę ale tchnę nadzieję.Ponoć to matka głupich ale każda matka ponoć kocha swoje dzieci.Że w moim wątku, NS łamie przepisy kulinarne zmuszony jestem odpowiadać na takie puste ,niedorzeczne pytania. I to komu.Za bardzo zaczynasz interesować się moimi prywatnymi sprawami. Musze coś z tym zrobić.Słusznie napisałem o obawach z twojej strony. Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez Elfir personalny atak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.08.2019 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Nagroda dla NS-a .... wygrał w pytaniu "kto zgadnie", choć odpowiedział "niezbyt precyzyjnie" ... mial możliwość wyboru lecz nie skorzystał, więc musiałem wybrać za niego By nie było wątpliwości jak obiecana nagroda powstała, przedstawiam jak następuje: Na sam wpiórw cielęcinę opieprzono, posolono i skropiono ... ... stoswnych ziół dodano następnie wrzucono do odpowiednio nagrzanej "maszyny" (jak elektrycznego grilla nazywa "miszcz ĺamacz") cielęce kotlety podano z sałatką z pieczonej pzpryki, marynowanym ogórkiem i pieczonymi ziemniakami ... naturalnie z odpowiednim do tego dania winen ... zgodnie z obietnicą (z postów powyżej), nagroda w postaci kości cielęcej (nie wygotowana jak "szponder" - który wcześniej pokazałem z Twego postu - a w pełni wartościowa część cielęcego kotleta), przekazuję zwycięzcy konkursu, " Kulinarnemu Miszczowi FM" (autorowi zapowiadanej od lat dwóch, księgi spontanów i łamania sztuki kulinarnej) ... ... ta dammmm NS-ie, trzymaj ten kurs, dostarczaj "witaminy" w wątkack kulinarnych, łam wszystko co jeszcze w kulinarnej sztuce nie złamane, a Twój Pan Buk sowicie to Tobie wynagrodzi, ku uciesze wszystkich, przeglądających kulinarne tematy amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.08.2019 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) Ale ty puściutki jak dzbanek i jeszcze nic niewiedzący ateista. Kolejna zaczepka bez wiedzy. Już kłamstwo ci udowodniłem. Nie prowokuj. .Za bardzo zaczynasz interesować się moimi prywatnymi sprawami. Musze coś z tym zrobić.Słusznie napisałem o obawach z twojej strony. Skoro kupiłeś w Polsce w salonie to zwracam honor. Gratuluję nowego samochodu. Masz samochód na niepolskich tablicach. Więc jesteś Patriotą. Kupujesz w Polsce i wywozisz z Polski. Zasilasz polski budżet. Brawo! Chyba że tablica AN to jakaś nowa polska tablica ? A może to nie jest AN ? Może to resortowa tablica? Inwektywy na twoim normalnym = niskim poziomie. Wpis jest niezgodny z zasadami FM. Zanotowałeś kolejną obrazę jaką otrzymałeś ? Jakie kłamstwo udowodniłeś Człowieku "pełny jak dzbanek" i do tego "nie atesta" ? Prowadzisz prywatny blog z publicznym dostępem i się dziwisz zamieszczanym komentarzom ? Dziwny człowiek z Ciebie. Zgłoś swoje obawy do odpowiednich Działów i Wydziałów. NS łamie .... Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.08.2019 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]433966[/ATTACH] Skoro kupiłeś w Polsce w salonie to zwracam honor. Gratuluję nowego samochodu. Masz samochód na niepolskich tablicach. Więc jesteś Patriotą. Kupujesz w Polsce i wywozisz z Polski. Zasilasz polski budżet. Brawo! Chyba że tablica AN to jakaś nowa polska tablica ? A może to nie jest AN ? Może to resortowa tablica? Inwektywy na twoim normalnym = niskim poziomie. Wpis jest niezgodny z zasadami FM. Zanotowałeś kolejną obrazę jaką otrzymałeś ? Jakie kłamstwo udowodniłeś Człowieku "pełny jak dzbanek" i do tego "nie atesta" ? Prowadzisz prywatny blog z publicznym dostępem i się dziwisz zamieszczanym komentarzom ? Dziwny człowiek z Ciebie. Zgłoś swoje obawy do odpowiednich Działów i Wydziałów. NS łamie .... Weź wykasuj ten dubel postów bo zaśmiecasz mi watek to po pierwsze .Po drugie to nie miejsce by cokolwiek jeszcze ci odpowiadać. Samochód wkleiłem bo młody powiedział ,że jak mu kupie jakaś furkę to mi pomoże w gotowaniu spontanów. Jak SM złapała żonę to dla przestrogi bo szedłem coś zjeść wkleiłem ichnie kajdany na koła.. Na głupie pytanie nie w tym wątku (mogłeś na prv) odpowiedziałem i udowodniłem jaki zadymiarz z ciebie.Następnym razem zgodnie z regulaminem by bzdur nie pisać napisz na prv odpowiem jeśli uznam ,że to coś istotnego. PS Czy jako polski patriota nie powinieneś kupić samochód w Polsce i w Polsce zapłacić należne podatki a nie napychać kieszenie zachodnim handlarzom ? Polski samochód w z polskiego salonu .Koniec. Zaczynasz zadawać mi bardzo poważne pytania wiec mam się czego obawiać tym bardziej ,że nic o gotowaniu nie piszesz.To bardzo dziwne i zastanawiające. Mówiłeś coś o straszeni twój post jest w uwagach. Takie zainteresowanie moja osoba można podciągnąć pod [h=3]Stalking [/h] Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.08.2019 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) Weź wykasuj ten dubel postów bo zaśmiecasz mi watek to po pierwsze .Po drugie to nie miejsce by cokolwiek jeszcze ci odpowiadać. Samochód wkleiłem bo młody powiedział ,że jak mu kupie jakaś furkę to mi pomoże w gotowaniu spontanów. Jak SM złapała żonę to dla przestrogi bo szedłem coś zjeść wkleiłem ichnie kajdany na koła.. Na głupie pytanie nie w tym wątku (mogłeś na prv) odpowiedziałem i udowodniłem jaki zadymiarz z ciebie.Następnym razem zgodnie z regulaminem by bzdur nie pisać napisz na prv odpowiem jeśli uznam ,że to coś istotnego. Polski samochód w z polskiego salonu .Koniec. Zaczynasz zadawać mi bardzo poważne pytania wiec mam się czego obawiać tym bardziej ,że nic o gotowaniu nie piszesz.To bardzo dziwne i zastanawiające. Mówiłeś coś o straszeni twój post jest w uwagach. Takie zainteresowanie moja osoba można podciągnąć pod [h=3]Stalking [/h] Niczego nie udowodniłeś. Tylko w twojej głowie może urodzić się taka myśl że coś komuś udowodniłeś ale że ktoś ciebie obraża. Dlatego też tylko w twojej głowie może rodzić się myśl i realizacja "zbieranie dowodów". Stalking to podobno twoja specjalność więc chyba wiesz co piszesz. Publikujesz swoje "dokonania" pseudokulinarne na FM więc oczekujesz komentarzy. "Mówisz i masz" PS 1 Podwójny post usunąłem. PS 2 Nie wiem kim jest "młody" i jakie was łączą więzi ale kupowanie mu samochodu aby "młody" pomagał w gotowaniu spontanów to jest .... bardzo fajne Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.08.2019 04:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 W NS łamie przepisy kulinarne wyjaśniono sobie co to jest Starking .Pokrótce. ( ..Penalizacji stalkingu dokonano wprowadzając art. 190a do kodeksu karnego. Podobnie jak w USA stalking traktowany jest jako przestępstwo przeciwko wolnościom człowieka. Zgodnie z nowym artykułem 190a kodeksu karnego, kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3... Stalking jest często powiązany z czynami karalnymi, tj. obrazą i zniewagą, zniszczeniem mienia, przemocą domową. Przykładowe zachowania definiowane jako stalking to śledzenie ofiary, osaczanie jej (np. poprzez ciągłe wizyty, telefony, smsy, pocztę elektroniczną, podarunki) i ciągłe, powtarzające się nagabywanie. Działania te są szczególnie niebezpieczne, gdy mogą przybrać formę przemocy fizycznej, zagrażającej życiu ofiary[2]. Ofiarami stalkingu w dużej mierze są kobiety, a najczęściej stalkerami zostają mężczyźni, którzy się rozstali ze swoją partnerką[3]. Sam stalking definiuje się jako fizyczne lub wirtualne zbliżanie się do osoby (prześladowanej ) ,natrętne komunikowanie się z nią wbrew woli , formułowanie gróźb składanie niepożądanych propozycji ,deklaracji ,często także nachodzenie rodziny i bliskich .Bardzo często elementy stalkingu stanowi także podglądanie śledzenie ,długotrwała obserwacja domu czy miejsca pracy.Znamię czasownikowe zawarte w przepisie ,a mianowicie "nękanie" rozumiane jest jako ustawiczne dręczenie,tropienie ,niepokojenie (czymś) kogo ,dokuczanie komu ,niedawanie spokoju. ) Jakoś tak , variety on the plate .Jedzenie na Bali ,a jedzenie NS -a. Poszukałem w sieci i chcę Państwu pokazać ,jaka różnorodność może panować na naszych talerzach. https://madameedith.com/podroze/jedzenie-na-bali-jakich-potraw-sprobowac/ Jak znajdę coś fascynującego z sieci ,gotowe do inspiracji , to wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.08.2019 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) NS łamie przepisy kulinarne idąc w różnorodność na talerzu. Tu także się napracowałem by stworzyć coś niepowtarzalnego.Ale najpierw szybkie danie. Mrożonka węgierska , pierś z kurczaka ,kiełbasa pieprzowa ,czosnek ,cebula.Wszystko do kupy i wychodzi takie proste szybkie danko. Skromne ale pracochłonne danie z delikatną różnorodnością. Marchewka młoda na delikatnym maśle sprawiona. Tradycyjne - rodzinne nadzienie do mocno rozbitej łopatki. W mące taczane i na dobrze gorący olej. Szaszłyki z serduszek i papryki Odrobina czerwonego wina i podlanie wodą. Ziemniaki koniecznie w siekanym porze lekko osolonej wodzie. Ostygnięte panierowane w jaju i bułce tartej. Smażone. Na jutro małosolne .Dużo kopru i czosnku. Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.08.2019 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne idąc w różnorodność na talerzu. Tu także się napracowałem by stworzyć coś niepowtarzalnego.Ale najpierw szybkie danie. Mrożonka węgierska , pierś z kurczaka ,kiełbasa pieprzowa ,czosnek ,cebula.Wszystko do kupy i wychodzi takie proste szybkie danko. Co w tym jest złamane, niepowtarzalne i pracochłonne a jednocześnie szybkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.08.2019 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Trzeba koniecznie zapytać P.Okrasy i natychmiast wkleić coś na talerzu swojego pasującego do tematu topiku. NS łamie przepisy kulinarne. Ciekawe czy oponent gotuje ziemniaki w porze i panieruje w jajku i bułce tartej , czy miast zrazów wołowych robi zawijasy z łopatki, czy robi marchew al dente na delikatnym maśle, czy w mizerii jest mleko kokosowe , czy szaszłyki z gotowanymi serduszkami dusi w wywarze razem ze zrazami , czy wie co to znaczy podlać winem dana potrawę i w którym momencie , czy kojarzy co to jest niepowtarzalność , czy wie ,że trzeba dużego nakładu pracy by takie danie stworzyć. czy wie kto to lekkoduch , czy czyta ze zrozumieniem co to jest szybkie danie w odróżnieniu od pracochłonnego czyli w nieco wydłużonym czasie. Chyba nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.08.2019 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Trzeba koniecznie zapytać P.Okrasy i natychmiast wkleić coś na talerzu swojego pasującego do tematu topiku. NS łamie przepisy kulinarne. Ciekawe czy oponent gotuje ziemniaki w porze i panieruje w jajku i bułce tartej , czy miast zrazów wołowych robi zawijasy z łopatki, czy robi marchew al dente na delikatnym maśle, czy w mizerii jest mleko kokosowe , czy szaszłyki z gotowanymi serduszkami dusi w wywarze razem ze zrazami , czy wie co to znaczy podlać winem dana potrawę i w którym momencie , czy kojarzy co to jest niepowtarzalność , czy wie ,że trzeba dużego nakładu pracy by takie danie stworzyć. czy wie kto to lekkoduch , czy czyta ze zrozumieniem co to jest szybkie danie w odróżnieniu od pracochłonnego czyli w nieco wydłużonym czasie. Chyba nie wie. Do "mizerii" z mlekiem kokosowym zapewne przez zapomnienie, nie dodałeś cynamonu i tartej skórki pomarańczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.08.2019 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Do "mizerii" z mlekiem kokosowym zapewne przez zapomnienie, nie dodałeś cynamonu i tartej skórki pomarańczy To była nieformalna intryga NS, łamacza przepisów (nie tylko kulinarnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.08.2019 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Takie popularne i to po tajsku. Nie rozumiem tego stalkingu. http://veganbanda.pl/recipe/mizeria-po-tajsku/ http://veganbanda.pl/wp-content/uploads/2015/08/DSC_8009-1024x683.jpg https://houseofasia.pl/przepisy/thaizeria-mizeria-po-tajsku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.08.2019 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 W NS łamie przepisy kulinarne wyjaśniono sobie co to jest Starking . ... Takie popularne i to po tajsku. Nie rozumiem tego stalkingu. ... Może na coś się zdecyduj ? ... czy chcesz być "gwiezdnym królem" ? czu uważasz może, że ktoś "prześladuje twoje łamanie" ? ... ponieważ całkiem jeszcze niedawno, propagowałeś tylko i wyłącznie "polską, patriotyczną, tradycyjną, kuchnię" (z obrzydliwymi parówkami przemysłowymi na pierwszym miejscu - twoje ulubiona pozycja w dziesiątkach propozycji) Generalnie twoje "łamanie" nazwać można nie inaczej jak "kulinarny bełkot oszołoma" który swymi pomysłami "pragnie zabłysnąć" (nie wiem gdzie?) i jak już wcześniej pisałem: " obojętnie jak będą mówili, byle mówili" ps - bardzo proszę, nie zaprzestawaj w swych wysiłkach "witaminizować" działu "kulinaria" ... jesteś jedynym i nigdzie niespotykanym "clown'em" w tym cyrku ps - nie zapomnij o wstawieniu fragmentów tego wpisu "do kociołka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.08.2019 04:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) NS łamie przepisy kulinarne dzisiaj bardzo proste i łatwe w zrobieniu.W moim niepowtarzalnym przepisie będzie nietypowy siekany kotlecik z rożnymi niepowtarzalnymi w nim dodatkami. Surówka - sałatka z małosolnego ogórka jako coś osobliwego tego prostego dania doda kulinarnego kolorytu.Całość niech dopełni składnik ,który wymyśle w czasie przygotowań do tej kulinarnej fiesty NS-a . p.s mała zmiana Pani w sklepie zmieliła n dużych oczkach i schab i łopatkę.Czyli siekane odłożę na później. Składniki by łamać przepisy kulinarne. Proszę pamiętać ,że to ja łamie przepisy kulinarne. Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.08.2019 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 NS łamie przepisy kulinarne dzisiaj bardzo proste i łatwe w zrobieniu.W moim niepowtarzalnym przepisie będzie nietypowy siekany kotlecik z rożnymi niepowtarzalnymi w nim dodatkami. Surówka - sałatka z małosolnego ogórka jako coś osobliwego tego prostego dania doda kulinarnego kolorytu. Całość niech dopełni składnik ,który wymyśle w czasie przygotowań do tej kulinarnej fiesty NS-a . Proszę pamiętać ,że to ja łamie przepisy kulinarne. Pamiętamy że to ty łamie przepisy Jak już złamie do końca to niech da znać. Zaczynasz podpadać w samouwielbienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.08.2019 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) NS łamie przepisy.Udało się zrobić całkiem całkiem klarowne danko. Może wyglądem nie grzeszy ale smakuje pozytywnie. Czerwona cebula i tarta marchew na masło. Do mięsa Kasza do pieczarek i cebuli.Na koniec pomidorki i sos. Do buraczków smażone jabłko Sałatka - surówka :małosolny ,szczypiorek ,koperek,sałata lodowa, feta i majonez kielecki Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 30.08.2019 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Może na coś się zdecyduj ? ... czy chcesz być "gwiezdnym królem" ? czu uważasz może, że ktoś "prześladuje twoje łamanie" ? ... ponieważ całkiem jeszcze niedawno, propagowałeś tylko i wyłącznie "polską, patriotyczną, tradycyjną, kuchnię" (z obrzydliwymi parówkami przemysłowymi na pierwszym miejscu - twoje ulubiona pozycja w dziesiątkach propozycji) Generalnie twoje "łamanie" nazwać można nie inaczej jak "kulinarny bełkot oszołoma" który swymi pomysłami "pragnie zabłysnąć" (nie wiem gdzie?) i jak już wcześniej pisałem: " obojętnie jak będą mówili, byle mówili" ) Intencje człowiek ma dobre, z byle czego STARA SIĘ zrobić coś, co da się skonsumować. Oby ten etap "stara się" miał jak najszybciej za sobą, by nie trzeba było tego słowa akcentować. Do NS Publikujesz dyskusyjne owoce swoich pomysłów, ok., masz prawo. Ale niedorzeczne jest oczekiwanie wyłącznie aplauzu dla swoich prezentacji, krytyka jest oczywista i zasadna. Widocznie dobrze się z tym czujesz, skoro zdopingowanie do działania rośnie, jak ta parówka w gardle, gdy podadzą ją w hotelowej restauracji. Twoja wola, chcesz pisz, prezentuj, cierp przytyki. A jeśli to przeszkadza, załóż sobie blog kulinarny, gdzie nikt nie będzie miał dostępu do "stal®kingu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.08.2019 03:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Oszalałeś z tym aplauzem? Gotuje przede wszystkim dla siebie. Pokazuje co można zjeść na talerzu w innej formie.Czy rozumiesz temat w którym teraz napisałeś? Jadam w różnych restauracjach, knajpkach , barach i czasami żarcie woła o pomstę do Nieba. Jeśli np.jem w macu jakiegoś hamburgera to mój którego zrobię i tu zaprezentuje od razu według Ciebie jest gorszy? Jeśli od początku do końca przedstawię inny pomysł np. na pierogi ruskie to one są do bani niezjadliwe? Przepis krok po kroku zawsze można olać albo wykorzystać. Myślałem ,że tematy z gotowaniem będą wesołe , tematy w których można coś skonstruować podobnego wzorując się kuchni bardzo sympatycznego ,niezapomnianego szefa kuchni Paula Prudhomme. Ale masz rację .Nie zauważyłeś (zapomniałem) , że w tym topiku wypowiadają się same oszołomy,pajace głąby kulinarne np. "kulinarny bełkot oszołoma" . Trzeba traktować ,że zabierają tu głos persony z w/w kręgu.Im jak widzisz to nie przeszkadza. p.s Przepraszam za kulinarne przejęzyczenie bo Amaro to przecież nie mój idol. Nie dość ,że mało daje na talerzu to jeszcze bardzo drogo. Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts