niktspecjalny 30.09.2019 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 NS łamie przepisy kulinarne.Kąski z sandacza z .......no własnie z tym co natura dała.Szpinak , rukola, sos curry,sos z tartych pomidorów z czosnkiem , pomidorki koktajlowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.10.2019 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 NS póki co jednak łamie przepisy. Myślałem ,że żeby zrobić sos curry czy sos z tartych pomidorów i czosnkiem trzeba tyle niedoświadczenia i zachodu podpierając się niedouczeniem z pomówieniem. Otóż łamiąc oryginał mój sos curry to nic innego jak : Składniki: 1. 3 łyż. śmietany 18 %2. 2 łyżki sproszkowanego curry (nie mam liści)3. jedna cebula4. chili w proszku 1 płaska łyżeczka5. jak mam trochę mleka kokosowego6. gorczyca łyżka.7. kurkuma łyżeczka8. sól , pieprz9. oliwa Rozgrzewam olej dodaje gorczycę , cebulę ,wszystkie przyprawy , na koniec śmietana i mleko .Gotuje chwilę. Blender by grudki były nieodczuwalne i jak nie zużywam całego to do słoiczka i pasteryzuję. Prosty bez pomidorów jak w oryginale sos curry. Natomiast prosty sos pomidorowy z trarym czosnkiem to nic innego jak : Sos pomidorowy z tartym czosnkiem Składniki : 1. pomidory ze swoich zbiorów powiedzmy 1/2 kg2. oliwa3. czosnek tarty lub (praska)4. cebula5. cukier trzcinowy 1 łyż. Rozgrzewam oliwę dodaje czosnek ,cebulę , chwile podsmażam ,wrzucam pomidory pokrojone w ćwiartki, cukier i prużę.Przecieram przez sito albo jak kto chce całość blenderem.Nie można tak nieprawidłowo mylić sosu curry z majonezem z curry. Jeśli ktoś lubi przyprawę curry i majonez kielecki (bo najzdrowszy) to zrobienie majonezu z przyprawą curry to nic trudnego , a smakuje dość poprawnie. Zanim Redakcja zamknie wątki kulinarne proszę także brać pod uwagę kto kogo prowokuje. To się robi już nudne i nieeleganckie jak ciągle ten sam osobnik.To jakieś konwulsje na tak proste przepisy? Mniejsza oto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.10.2019 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 ... sos z tartych pomidorów z czosnkiem , ... Proszę wskazać w którym miejscu na powyższej fotografii, znajduje się "sos z tartych pomidorów z czosnkiem" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.10.2019 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 NS łamie przepisy kulinarne.Kąski z sandacza z .......no własnie z tym co natura dała.Szpinak , rukola, sos curry,sos z tartych pomidorów z czosnkiem , pomidorki koktajlowe. Widzę ketchup i majonez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.10.2019 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 NS łamie nadal przepisy kulinarne. W/w sosy w nieco innej odsłonie zaraz po siłowni i basenie.Najpierw mega kanapki. Robiłem dzisiaj knedle ze śliwkami. Może jutro po basenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.10.2019 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 NS łamie nadal przepisy kulinarne. W/w sosy w nieco innej odsłonie zaraz po siłowni i basenie.Najpierw mega kanapki. Robiłem dzisiaj knedle ze śliwkami. Może jutro po basenie. Co tutaj jest mega? Ketchup, majonezy czy musztardy? Tak szczerze, to jest to bez wyrazu, apetyczności i wyglądu, jak psu wyciągnięte z d. Ja mogę zaprezentować bardziej apetyczny pusty stół. ps będzie rybnie bo piątek, świeżo prosto z rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 04.10.2019 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 NS łamie nadal przepisy kulinarne. W/w sosy w nieco innej odsłonie zaraz po siłowni i basenie.Najpierw mega kanapki. Robiłem dzisiaj knedle ze śliwkami. Może jutro po basenie. Nooo knedle. Pychota. Ja też jutro knedle. Dzisiaj zbierałem śliwki. Swoje. Takie "full orgranic". Zresztą nie tylko. Buraczki na soczki też wyrwane i gotowe do przechowania. Oczywiście też "full organic". "Soczymy" prawie codziennie. No i jeszcze kuraki też "full organic", a nie takie "pesudo organic", jak u niektórych. Zresztą sam wiesz jak jest. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.10.2019 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Nooo knedle. Pychota. Ja też jutro knedle. Dzisiaj zbierałem śliwki. Swoje. Takie "full orgranic". Zresztą nie tylko. Buraczki na soczki też wyrwane i gotowe do przechowania. Oczywiście też "full organic". "Soczymy" prawie codziennie. No i jeszcze kuraki też "full organic", a nie takie "pesudo organic", jak u niektórych. Zresztą sam wiesz jak jest. Smacznego. Jest mała różnica między nami, ja mam zagwarantowane , że przy kurzej organicznej farmie nie było oprysków do ochrony roślin w promieniu 20km na przestrzeni ostatnich 10lat. Przy sokach sa to plantacje o tysiącach hektarow i jeszcze większej stefie ochronnej, tak jak przy warzywach, a o mleku to nawet już nie wspominam. Smakosze sami wiedzą jak jest. Najlepsze organiczne produkty na świecie. Pychota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 04.10.2019 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Jest mała różnica między nami, ja mam zagwarantowane , że przy kurzej organicznej farmie nie było oprysków do ochrony roślin w promieniu 20km na przestrzeni ostatnich 10lat. Przy sokach sa to plantacje o tysiącach hektarow i jeszcze większej stefie ochronnej, tak jak przy warzywach, a o mleku to nawet już nie wspominam. Smakosze sami wiedzą jak jest. Najlepsze organiczne produkty na świecie. Pychota! No ale ty nie widzisz moich postów . Podglądasz. No odpiszę. Jak zwykle sie mylisz. Miedzy nami jest ogromna różnica. Ja to robię dla siebie. Sorki ale to inna bajka. Do tego energia. Nie wiem czy wiesz ale deszcz pada wszędzie. Jakimi maszynami tam jedziecie? W jaki sposób odchwaszczacie? Czym karmicie te roślinki? No i ja w tym roku np. Miałem duży problem z cebula - smietka. Jak u was to wyglada. Czym ja zwalczacie? Jadasz cebule? Co ze stonka? Itp itd. Aha podobno w 5 kg ryb w zależności od gatunku znajduje sie nawet 1 kg plastiku. Ciekawe czy to prawda. Jak myślisz takie np. krewetki ile maja plastiku? Ps. Czasami nie ma polskich liter bo pisze z jakiegoś starego telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2019 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 (edytowane) Nooo knedle. Pychota. Ja też jutro knedle. Dzisiaj zbierałem śliwki. Swoje. Takie "full orgranic". Zresztą nie tylko. Buraczki na soczki też wyrwane i gotowe do przechowania. Oczywiście też "full organic". "Soczymy" prawie codziennie. No i jeszcze kuraki też "full organic", a nie takie "pesudo organic", jak u niektórych. Zresztą sam wiesz jak jest. Smacznego. Witam Cię . Poprawnie piszesz i My to wiemy.Knedle robiłem wczoraj. Ze śliwek z mojego jeszcze małego drzewka. Robię je w po prostu zasypując drelowane , połówki cukrem. Do knedlików doskonałe.Najpierw mega zupa. Mega parzona sałata jako dodatek do np. ryżu , ziemniaków , makaronu , kasz. Knedliki ze śliwkami podam ze śmietaną uprzednio podsmażone na maśle klarowanym . Z wody są fajne ale bardziej lubimy z masła.. Jako ,że łamie przepisy to moje knedliki są robione trochę inaczej. Składniki: 1. 200 g twarogu 2. 200 g ugotowanych w mundurkach ziemniaków 3. 200 g mąki pszennej 4. 1 łyż. mąki ziemniaczanej 5. 2 szt. jajka 6. 1 słoik śliwek w cukrze (około 1/2 kg) 7. szczypta soli Ziemniaki obrane ze skórki przez praskę, ser przez praskę, Dodaje mąki , jajka i sól .Wyrabiam ciasto i robię małe placuszki. Wkładam po dwie połówki śliwek. Zagniatam w knedliki.Rzucam na wrzącą osoloną wodę i gotuje krótko po wypłynięciu około 2 min.Jak z wody to albo z bułka tartą albo ze śmietana. Śmietanę lubimy zmiksowaną z np. brzoskwiniami. Zrobię tu w " NS łamie przepisy kulinarne" podsmażone na maśle. te są z ciekawymi poduszeczkami. pzdr. Edytowane 5 Października 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 05.10.2019 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 No ale ty nie widzisz moich postów . Podglądasz. No odpiszę. Jak zwykle sie mylisz. Miedzy nami jest ogromna różnica. Ja to robię dla siebie. Sorki ale to inna bajka. Do tego energia. Nie wiem czy wiesz ale deszcz pada wszędzie. Jakimi maszynami tam jedziecie? W jaki sposób odchwaszczacie? Czym karmicie te roślinki? No i ja w tym roku np. Miałem duży problem z cebula - smietka. Jak u was to wyglada. Czym ja zwalczacie? Jadasz cebule? Co ze stonka? Itp itd. Aha podobno w 5 kg ryb w zależności od gatunku znajduje sie nawet 1 kg plastiku. Ciekawe czy to prawda. Jak myślisz takie np. krewetki ile maja plastiku? Ps. Czasami nie ma polskich liter bo pisze z jakiegoś starego telefonu. Ten temat byl juz poruszany wiele razy. Np. ... Bardzo mi przykro, ale twoje "łorganicne" lub plocie wg-gasa nie beda organiczne. To jest nazwa zastrzezona prawnie dla produktow certyfikowanych normami .W UE - przepisy w sprawie rolnictwa ekologicznego WE 834/2007 i WE 889/2008, a w USA - Narodowy Program Rolnictwa Ekologicznego (NOP). Bardzo regorystyczne przepisy zaczynajac od certyfikacjji gleby, materialu siewnego i uprawy. To samo tyczy sie produkcji miesnej. Caly lancuch produkcji od poczatku do konca jest bardzo rygorystyczny. To tyle w sprawie braku podstawowej wiedzy. ps skladniki na organiczna zupe U ciebie wystepuje zwykly problem braku wiedzy, mozesz to uzupelnic zagladajac do internetu. Wszystko jest ladnie opisane bez gdybania. Widze rowniez u ciebie podstawowe braki w ogarnianiu ustawien profilowych na forum muratora. Wystarczy 5 minut na zapoznanie sie z ustawieniami, i dowiesz sie dlaczego nikt nie musi ciebie podgladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.10.2019 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Po wygranym 3:0 nad Włochami w Lidze Światowej pomyślałem ,że zrobię kotleciki. Proste robione ale często nie prezentowane. Dziś póki (zaznaczam) jeszcze można pisać w wątkach kulinarnych zrobię w " NS łamie przepisy kulinarne" , kotlety z mielonego boczniaka.Robiłem z kanią i kurkami przyszedł czas na boczniaka własnie. Dodatki wymyślę w trakcie. Na pewno zrobię marchewkę z groszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.10.2019 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 W "NS łamie przepisy kulinarne" zapomniałem o fajnym pomyśle na powtórkę. Zapiekanka na patelni .Plaski ziemniaczane w kostkę dużą kostkę tak samo kotlety schabowe , dziurawy ser , natka pietruszki. Zapomniałem wkleić fotki na talerzu bo wyglądała zawaliście. Na masło klarowane warstwa placków, natka warstwa kotletów , ser .Pokrywka i do rozpuszczenia sera. 10 min i sos pomidorowy z tartym czosnkiem oraz niezapomniany sos curry .Wszystko własne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.10.2019 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 (edytowane) W "NS łamie przepisy kulinarne" śniadanie przy świecy Lepiej i weselej wygląda jak coś leży na stole i jakoś się tam komponuje. p.s Po morderczym wysiłku na siłowni i basenie. Jak ją dokończę to ją może pokażę. Niedziela basen i krótko w saunie.Zasilenie organizmu i przygotowanie do kolacji z ukochaną żoną.Taka mała rocznica o której nigdy nie zapominamy.Zaczynamy ją od skromnego śniadania. Obiecany obiad jak najbardziej będzie. .Idę popracować. Edytowane 6 Października 2019 przez niktspecjalny p.s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 06.10.2019 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 @NS dokładnie tak jak piszesz. Zresztą jakie gotowanie u innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 06.10.2019 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Ten temat byl juz poruszany wiele razy. Np. ... U ciebie wystepuje zwykly problem braku wiedzy, mozesz to uzupelnic zagladajac do internetu. Wszystko jest ladnie opisane bez gdybania. Widze rowniez u ciebie podstawowe braki w ogarnianiu ustawien profilowych na forum muratora. Wystarczy 5 minut na zapoznanie sie z ustawieniami, i dowiesz sie dlaczego nikt nie musi ciebie podgladac. Dyrektywy UE i USA? No to się ubawiłem. Wiem, że ciężko ci to zaakceptować, ale tak jak ci pisałem nie ma co porównywać. Wyrzuciłeś mnie ze swoje listy forumowych idiotów, jak sam to z razem CP napisałeś. Serio? Szkoda. Ja ma tam tylko jedną osobę, której kompletnie brak klasy. No i do to frustrat, bo rzuca bananem, żeby mu się lepiej zrobiło. Nie mam zamiaru jej nigdy z tamtą usuwać. Pozdrawiam smakowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.10.2019 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Dyrektywy UE i USA? No to się ubawiłem. Wiem, że ciężko ci to zaakceptować, ale tak jak ci pisałem nie ma co porównywać. Wyrzuciłeś mnie ze swoje listy forumowych idiotów, jak sam to z razem CP napisałeś. Serio? Szkoda. Ja ma tam tylko jedną osobę, której kompletnie brak klasy. No i do to frustrat, bo rzuca bananem, żeby mu się lepiej zrobiło. Nie mam zamiaru jej nigdy z tamtą usuwać. Pozdrawiam smakowicie. Tak wygląda rozmowa z człowiek, który kwestionuje normy których nie może spełnić . W wodzie pitnej gwarantują abyś nie miał w niej „ gówna”, w betonie bo jest to forum budowlane gliny itp. W żywności organicznej standardy których nigdy nie osiągniesz. Tak jesteś na mojej liście ludzi niepoważnych , bez wiedzy i bardzo ograniczonych, co jednak nie powoduje że nie odpisze na totalny debilizm merytoryczny jak go wybazgrzesz w danym temacie, bo jestem smakoszem najlepszej na świecie żywności organicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 06.10.2019 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Tak wygląda rozmowa z człowiek, który kwestionuje normy których nie może spełnić . W wodzie pitnej gwarantują abyś nie miał w niej „ gówna”, w betonie bo jest to forum budowlane gliny itp. W żywności organicznej standardy których nigdy nie osiągniesz. Tak jesteś na mojej liście ludzi niepoważnych , bez wiedzy i bardzo ograniczonych, co jednak nie powoduje że nie odpisze na totalny debilizm merytoryczny jak go wybazgrzesz w danym temacie, bo jestem smakoszem najlepszej na świecie żywności organicznej. Kuźwa jak ty nic nie kumasz. Ależ ja ich nie kwestionuję. Absolutnie. Niech sobie będą, tylko to pikuś i łatwizna do tego jak ja prowadzę swoje uprawy. No i ja to robię dla siebie, ale tego też nie zrozumiesz. Nic nie sprzedaję. Widać po wpisach, że wiedzy to tobie brakuje. Oczywiście bądź sobie smakoszem skoro tak uważasz. PS. Właśnie sobie piję swoją herbatkę lipową ze sowim soczkiem malinowym, bo mnie wczoraj trochę zmoczyło. Na noc mleczko z miodkiem lipowo-malinowym oraz czosnek. Miód i czosnek wiadomo. Pychota. Pozdrawiam smakowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 06.10.2019 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Kuźwa jak ty nic nie kumasz. Ależ ja ich nie kwestionuję. Absolutnie. Niech sobie będą, tylko to pikuś i łatwizna do tego jak ja prowadzę swoje uprawy. No i ja to robię dla siebie, ale tego też nie zrozumiesz. Nic nie sprzedaję. Widać po wpisach, że wiedzy to tobie brakuje. Oczywiście bądź sobie smakoszem skoro tak uważasz. PS. Właśnie sobie piję swoją herbatkę lipową ze sowim soczkiem malinowym, bo mnie wczoraj trochę zmoczyło. Na noc mleczko z miodkiem lipowo-malinowym oraz czosnek. Miód i czosnek wiadomo. Pychota. Pozdrawiam smakowicie. Mnie nie interesuje Meksykanin , który przez 14 godzin plewi w polu, mnie interesuje produkt, a Meksykanin za te 14 godzin ma płacone taka jego praca. Ja pije mleko od krów które są wypasane przez 365 dni na organicznych zielonych pastwiskach, taki klimat i normy. Pychota nie to syf który konsumujesz. A soki świeżo wyciskane w sklepie organicznym przez cały rok, ustawia się tylko na ekranie ile litrów soku chcemy wycisnąć, czy to maliny lub inne owoce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 06.10.2019 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Mnie nie interesuje Meksykanin , który przez 14 godzin plewi w polu, mnie interesuje produkt, a Meksykanin za te 14 godzin ma płacone taka jego praca. Ja pije mleko od krów które są wypasane przez 365 dni na organicznych zielonych pastwiskach, taki klimat i normy. Pychota nie to syf który konsumujesz. A soki świeżo wyciskane w sklepie organicznym przez cały rok, ustawia się tylko na ekranie ile litrów soku chcemy wycisnąć, czy to maliny lub inne owoce... To u was Meksykanie plewią? Takie macie dyrektywy? Brawo. Fajnie, że macie taki klimat. Te krowy. U nas nie ma takiego klimatu, żeby wypasać krowy 365 dni w roku. No i maliny cały rok. Hm hm hm. "Hameryka rządzi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.