Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Powoli zaczyna się kąśliwa riposta ,a tak być nie powinno.Przywykłem ale proszę popatrzeć dalej.

w stosunku 1 : 1 po co to kłamać i tak ze wszystkim.

50na50-organiczny-sok-i-muszynianka1.jpg

Moje takie prawdziwe w stosunku 1 : 1 , kolor i rozcieńczenie nie kłamie.

29605698252d6e06.jpg

1732c37d35d721b9.jpg

9c9e3e9b25ed3054.jpg

rozcieńczone pół / pół z w/w wodą .Proszę zwrócić uwagę jak wygląda sok wyciśnięty mój.P.EKO.

409468815715459c.jpg

Masakra!

Przecież wkleiłeś pomarancze, które nie są odmiana na sok. Polecam naval.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak to on mówi :masakra.Chodzi o to ,że okłamał Państwa i nie rozcieńczył sklepowego soku wodą tylko wlał bezpośrednio sok do szklanki by podkreślić kolor i jak zwykle swoją niesamowitą sztuczną wyższość. Porażka.:wiggle:

Ten temat był już również poruszany, podczas rozmowy o soku z malin i innych owoców. Zresztą na innych zdjeciach jest sok pasteryzowany butelkowy, ma inny kolor.W czym masz problem? To nie moja wina,że masz bezklasowe pomarancze do obierania, a nie na sok.

Jak będę wyciskał nowy sok nakręce wideo, aby pokazać jaki syf zastosowałeś.

Powoli zaczyna się kąśliwa riposta ,a tak być nie powinno.Przywykłem ale proszę popatrzeć dalej.

...

Na Twoje "kąśliwe riposty", "morderczym wysiłkiem" (umysłowym) wypocone, doskonałym antidotum będzie zawsze domowej roboty lemoniada :)

FB_IMG_1570741220472.jpg

2 : 0 ,a sok posiada drobinki miąższu i taki jest prawdziwy , a nie lura z amerykańskiego SY.EKO:)

Bez przykrości stwierdzam, że Twoja wiedza na temat soków z cytrusów, (jak również sposobów ich pozyskiwania), jest równa zeru, Ty nawet amator nie jesteś (ze swymi "fachowymi" poradami) :)

FB_IMG_1570741417007.jpg

... zamiast wody, dodaję dobrej jakości rum :)

:)

ps - gloryfikowany bimber lubelski z buraczanym sokiem również może przynieść efekty (choć mogą być szkodliwe) :) ;)

Wstałem 5.30 na meczyk i wygraliśmy 3 : 0 z Australią.Patrze ,a tu dziadzia wku....rzony , zdeterminowany już bardzo powtarzalny , w ogóle niezaskakujący nowościami ,taki pusty - wypalony kulinarnie dziadek. szuka niepotrzebnie awantury. lepiej coś ugotować choćby z domieszką sztucznego amerykańskiego P.EKO. Załamał się psychicznie i kąsa. Niestety nie ten czas i nie ten kraj.Zamiast wystartować z czymś wykwintnym będącym stanem uniesienia to se soczek i limoniadę stworzył.Żenua wasza wysokość.Dodał se na koniec rumu może to wnuczęta by pili zaje...cie zdrowe. Poleciał po bandzie znowu z wódą.W alkoholizm nieustannie brną.Lepiej już te plastykowe krewety. Mendzi miast pitrasić. Idę po EKO do sklepu.Tylko najpierw obowiązki. Chłodne jakuzzi poprzedzone myciem auta. Troszkę się spali nadmiaru http://polfan.pl/img/crak.gif

Wstałem 5.30 na meczyk i wygraliśmy 3 : 0 z Australią.

No pojechali chłopaki. Uwielbiam siatkę. Pamiętam czasy jak jeszcze jeździłem do Spotka na LŚ jak Lozano zaczął pracować z naszą kadrą. Oj działo się. Te pierwsze sukcesy. No a mecz w Japonii 2006 z Ruskami jak było 0:2 i wchodzi Szymański i potem rozjechali Ruskich. Niezapomniane chwile.

Trzymaj się.

W NS łamie przepisy kulinarne zrobiłem pierś z kurczaka z S.EKO w warzywach z S.EKO marketu.Wyszły palce lizać.

Najpierw pokroiłem pierś w grubsze paski włożyłem do miski i posoliłem , poparzyłem i polałem sosem sojowym. W międzyczasie ugotowałem makaron ryżowy S.EKO .Na prezentowanych patelniach S.EKO , osobno usmażyłem (krótko) na oleju ryżowym w/w piersi i warzywa.Podlałem piersi bulionem S.EKO i krótko dusiłem zostawiając warzywa al-dente . Następnie dodałem piersi do warzyw doprawiłem ulubionymi sosami S.EKO .Mało powiedziane palce lizać do lamusa.;):)

054b44345ad98ee6.jpg

0fbca82e267eb205.jpg

aa29236c180f6dff.jpg

19753dbc577e158d.jpg

a5323b71d9dd6128.jpg

Pozdrawiam smakowicie.

Własnie pieką się S.EKO mini bułeczki jagodowe z jagód które zebrałem sam w S.EKO lesie.

Mam ochote na swiezo wyciskany sok z organicznych pomaranczy przerobowych.

Zdjecie pogladowe na tle jablek, w celu przedstawienia wielkosci.

organiczny-pomarancz-odmiany-przerobowej-na-sok1.jpg

Charakterystyka. Nie nadaje sie do obierania z powodu bardzo duzej zawartosci soku, bardzo cienka skorka, wieksza waga jak pomarancz deserowy. Bardzo intensywny kolor i zapach.

organiczny-pomarancz-odmiany-przerobowej-na-sok2.jpg

Kupielem swieze, 1.5 dnia od zbioru

To wszystko w odniesieniu do chemicznego produktu...

a38352a2ef228bec.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
zdjecie chemicznego syfu w szklance

W NS łamie przepisy kulinarne nie ma miejsca dla takich jak on. To bardzo zepsuty człowiek.Człowiek bez skrupułów.Myślę ,że ma problem.Wielki problem. Myślę ,że jest na tym świecie amerykańskim sam .Nie ma rodziny , żony , dzieci, przyjaciół ,dlatego wszystkie frustracje wylewa np. tu na FM.

B/k..........................

bbe01066fca266be.jpg

3c7fdb56edd5200b.jpg

bez komentarza.

ciasteczka z jagodami moimi jagodami.

67a2658833017926.jpg

następna porcja "witaminy" :)

...Patrze ,a tu dziadzia wku....rzony , zdeterminowany już bardzo powtarzalny , w ogóle niezaskakujący nowościami ,taki pusty - wypalony kulinarnie dziadek. szuka niepotrzebnie awantury. lepiej coś ugotować choćby z domieszką sztucznego amerykańskiego P.EKO. Załamał się psychicznie i kąsa. Niestety nie ten czas i nie ten kraj.Zamiast wystartować z czymś wykwintnym będącym stanem uniesienia to se soczek i limoniadę stworzył.Żenua wasza wysokość.Dodał se na koniec rumu może to wnuczęta by pili zaje...cie zdrowe. Poleciał po bandzie znowu z wódą.W alkoholizm nieustannie brną.Lepiej już te plastykowe krewety. Mendzi miast pitrasić. Idę po EKO do sklepu.Tylko najpierw obowiązki. Chłodne jakuzzi poprzedzone myciem auta. Troszkę się spali nadmiaru http://polfan.pl/img/crak.gif

Dla jednych lepszy dobry rum z Jamajki, dla innych (wychwalany) "bimber lubelski" ... kwestia smaku :)

"plastykowe krewety" ;) https://forum.muratordom.pl/showthread.php?235096-Posmakowały-mi-krewetki

Nie przypisuj innym swych stanów psychicznych, to Cię z tych przypadłości nie wyleczy. Zdaję sobie sprawę, że w większości "łamanie" słabo wychodzi, ale to nie powód by aż tak się załamywać, są przecież i dobre strony "łamania" przecież nieustannie "zaskakujesz nowościami" ... może na jakiś nowy sposób "złamiesz" parówki ? :)

"nadymałeś" "jakuzzi" ? :)

W NS łamie przepisy kulinarne nie ma miejsca dla takich jak on. To bardzo zepsuty człowiek.Człowiek bez skrupułów.Myślę ,że ma problem.Wielki problem. Myślę ,że jest na tym świecie amerykańskim sam .Nie ma rodziny , żony , dzieci, przyjaciół ,dlatego wszystkie frustracje wylewa np. tu na FM.

B/k..........................

bbe01066fca266be.jpg

3c7fdb56edd5200b.jpg

bez komentarza.

ciasteczka z jagodami moimi jagodami.

67a2658833017926.jpg

Ja nisko gatunkowych najgorszej jakosci produktow jak ty nie uzywam, tylko najlepsze na swiecie organiczne produkty, cienki manipulatorze. Porownujesz sok w naturalnym stezeniu z rozrobionym w stosunku 1 do 1, zaklamany manipulatorze.

A tutaj juz w stosunku 1 do 1 z woda mineralna, pieknie widac wychodzace babeli...

1do1-z-babelkami.jpg

A teraz porownaj to do swojego ...

Ale o tym jak truje się sadząc coś w ocynkowanych wiadrach

6be6a8b24181a130.jpg

to już nie powie.Odpowiem o krewetach. Nie powiedziałem nic ,ze mi nie smakują li tylko zwróciłem uwagę jak mogą się znudzić te plastykowe stwory w nadmiarze ich konsumowania. Dziadek znowu zajeżony i pieprzy po próżnicy (konsumenckie) przepraszam za zajeżony niepotrzebnie.

"nadymałeś" "jakuzzi" ? :)
.

Proszę zwrócić uwagę jakich określeń kulinarnych można bardzo stosownie używać jak człek zdeterminowany.To bardzo wulgarne określenie jakiejś potrawy.Mniejsza oto.Jeśli w soku którego jak widać nie można powstrzymać się od porcji wódy to co naszymi dziećmi i wnukami? Tak na rumie mamy ich wychowywać? .Sok to sok ale bez alkoholu.Proszę zwrócić uwagę ile razy wklejał gotowane parówki na rożne sposoby, teraz są be. Proszę nie przypisywać sobie swojej nadwrażliwości psychicznej innym tu udzielającym się .Wiemy że przychodzą z wiekiem ale jak można to te zapędy trzeba powstrzymywać.

W NS łamie przepisy kulinarne zawsze w podobnej kolejności.Dzisiaj przed śniadaniem. Siłownia , basen i skromne proste śniadanie i rowerek. Dziadzio to już zapewne tylko grzęda z wiadrami ocynkowanymi.Mniejsza oto.Żeby jeść trzeba też to spalać .CHP to w świeczniku naftowym jak się patrzy.Śniadanie skromne. Ukleje niedługo fotki jak spalam na siłowni zbędne kalorie i poprawiam tężyznę fizyczną o czym nigdy nie wspominają te dwa ściemniacze .Chętnie podyskutuje jak zabezpieczają czas po posiłkach i jak go realizują. jak amerykańskie to obaj tak :)

[h=1]Trening na atlasie do ćwiczeń w warunkach domowych[/h]

Zanim przystąpimy do treningu, warto zaopatrzyć się w wygodny strój. Przed rozpoczęciem ćwiczeń ściągamy biżuterię. Zaleca się rozpoczynanie treningu na atlasie dopiero po upływie godziny od posiłku. Ponadto sprawdzamy, jakie maksymalne obciążenie zniesie konstrukcja atlasu i ile może ważyć użytkownik.Nie należy ćwiczyć szybko. Unikamy blokowania ruchów, starając się nadać im płynności. Odpowiednio dobrane tempo pozwala skutecznie stymulować mięśnie. pamiętamy o wdechu podczas mniejszego wysiłku i o wydechu podczas większego. Mięśnie powinny otrzymywać potrzebną im ilość tlenu, aby trening dał pożądane efekty.Zaleca się przyjmowanie prostej postawy, aby zminimalizować ryzyko nadmiernego obciążenia kręgosłupa. Napięcie brzucha oraz dolnej części pleców pomaga zrównoważyć ruchy. Zanim przystąpimy do ćwiczeń, powinniśmy wykonać rozgrzewkę. Pozwala ona przygotować układ ruchu do większego wysiłku, rozgrzać mięśnie i stawy. Brak przynajmniej kilkunastominutowej rozgrzewki zwiększa ryzyko pojawienia się kontuzji, ponieważ organizm nie został odpowiednio przygotowany do dużego wysiłku fizycznego. Rozgrzewka to ćwiczenia rozciągające oraz elementy treningu cardio.Rozpoczynając ćwiczenia na atlasie wybieramy odpowiednie obciążenie. Musi ono zapewnić nam możliwość wykonania wszystkich powtórzeń w tym samym tempie. Jeśli przecenimy swoje możliwości, możemy doprowadzić do kontuzji. Jeśli obciążenie powoduje ból, powinniśmy je zmniejszyć. Można to zrobić poprzez umieszczenie bolca w otworze odpowiadającym właściwej masie.Przestrzegamy przerw, jakie powinniśmy uwzględnić po każdym etapie ćwiczeń. To podczas tych momentów nasze mięśnie regenerują się i rozbudowują. Przerwy pomagają zapobiegać zakwasom.

Do rzeczy. Pisał coś kłamliwie o macy.Ta fajna S.EKO może posłużyć na śniadanie np. do tego :

96f9f3e0df0938fa.jpg

e228fb3e6429dd06.jpg

Ta z syropem klonowym arbuzem, płatkami zbóż, i jabłkiem i wytrawna

2c9342ffd90e8367.jpg

7967abf3e863d052.jpg

fd3246174b66768a.jpg

Tosty i wycieczka

78920cb26026d275.jpg