gabriela 14.03.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Montujemy w calym domu 22 drzwi, wybralam model Veneto A1 firmy Baranski, maja 5 szybek w poprzek. Producent sugeruje wszedzie jednakowe, piwnica, kotlownia , garaz itp. Zastanawiam sie jednak czy do garazu i piwnica nie zdecydowac sie na pelne?? Pomozcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2016 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 ja bym zdecydowanie ograniczyła te szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip32 14.03.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Można zróżnicować rodzaje drzwi Również mi się wydaje, że za dużo szybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 14.03.2016 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 czy garaz i piwnice bedziesz mial ogrzewana (do tej samej temperatury co reszte domu) ?Jak nie to zamiast takich drzwi powinienes wziasc drzwi zewnetrzne (klatkowe) - sa one zdecydowanie bardziej cieple Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 14.03.2016 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 a takie? beda bielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 14.03.2016 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 a takie? beda bielone a co ty sie pytasz o wzór, tutaj mozesz zapytac czy cieple czy zimne, czy wew czy zew. o gusta sie nie pyta, jeden lubi zupe pomidorowa a drugi jak mu nogi smierdza p.s. mi bardziej podobaja sie te drugie, a najbardziej takiej jak u siebie zamontowałem, vasco madera 4 dab jasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
effa_s 15.03.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Ja mam takie z szybkami (wszystkie takie same w calym domu, z tym, ze kotlowania ogrzewana, a garazu ani piwnicy nie mam) - robia bardzo dobre wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czjedras 15.03.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 czy garaz i piwnice bedziesz mial ogrzewana (do tej samej temperatury co reszte domu) ? Jak nie to zamiast takich drzwi powinienes wziasc drzwi zewnetrzne (klatkowe) - sa one zdecydowanie bardziej cieple Jest dokładnie tak. Kwestia wyglądu drzwi, to kwestia osobistych upodobań. Akurat te przedstawione są ładne, choć ja np. gustuhę w jaśniejszych, ale dobór drzwi zależy też od wnętrz. Jednak drzwi do garażu, kotłowni powinny być inne, szczególnie, że nie są one zazwyczaj w widocznych miejscach w domu. Jednocześnie zapewniają izolację termiczną, lepsze wyciszenie i izolację np. od spalin auta. W tych przypadkach możesz pomyśleć np. o drzwiach technicznuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 15.03.2016 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Forscher dlaczego zabierasz glos jezeli pytanie Ci nie odpowiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 15.03.2016 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 wiedzialam, ze nie warto juz tu zadawac pytan, co za forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.03.2016 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Ja mam takie z szybkami (wszystkie takie same w calym domu, z tym, ze kotlowania ogrzewana, a garazu ani piwnicy nie mam) - robia bardzo dobre wrazenie [ATTACH=CONFIG]349989[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]349990[/ATTACH] a kominiarz je widział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.03.2016 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 wiedzialam, ze nie warto juz tu zadawac pytan, co za forum! To po co zadajesz? Forum jak forum, na głupie pytania są głupie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.03.2016 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 wiedzialam, ze nie warto juz tu zadawac pytan, co za forum! jeden forscher to nie całe forum - nie uogólniaj, proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 16.03.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Oj tam, czepiacie się, a tu po prostu dział nie ten wybrany My mamy w całym domu drzwi z tej samej serii, ale z różną ilością szybek: w pokojach na każdym polu jest szybka, w łazienkach w dwóch, a drzwi do schowka i do kotłowni są pełne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 16.03.2016 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Bracianka, na taka odpowiedz liczylam, dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangurzyca 16.03.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 a kominiarz je widział? Zgodnie z przepisami w domu jednorodzinnym o tym jakie drzwi zamierzamy sobie wstawić do kotłowni decyduje moc kotła. Powyżej bodajże 21kw wymagane są drzwi spełniające normy przecipożarowe - wiec kominiarz moze je sobie pooglądać i nie ma tu nic do gadania. W zwykłym domu jednorodzinnym o powierzchni do 200m2 raczej tak wielkich kotłów nikt nie indtaluje. Co do pytania autorki tematu faktycznie bardziej spójną ideą jest zamontowanie wszystkich drzwi jednakowych w całym domu. Ale...mowie tu o drzwiach pokojowych. Jesli chodzi o drzwi do garażu czy kotłowni - proponowałbym w tym przypadku odstępstwo od reguły. W sumie nawet jesli przepisy nie wymagają tego - do kotłowni u nas zamontowałem drzwi techniczne metalowe (nie przecipożarowe) tak dla własnego bezpieczeństwa, bo piec mamy na węgiel. Od strony korytarza na te drzwi naklejona jest fototapeta z jakimś kwiatem/krajobrazem i nawet nie widac ze są to zwykłe drzwi techniczne. Fakt - kotlownia jest zaraz obok garażu na końcu korytarza wiec dopiero te drzwi widac jak sie w ten zaułek ktoś zapędzi. W całym domu mamy drzwi pokojowe chyba z 4 szybkami, zaś drzwi prowadzące do garażu są zamontowane z tego samego modelu - tylko ze są one nieprzeszklone - całkowite. Garaż jest ogrzewany ale tylko na tyle zeby w zimie było tam lekko na plusie - wiec roznica temperatur miedzy częścią mieszkalną a garażem czasami jest spora. Jednakże zwykłe drzwi zrobione w tzw technologii " na plaster miodu" spokojnie z zatrzymaniem tego zimna z garażu sobie radzą. Szczególną uwagę bardziej trzeba zwrócić tu na zamontowanie uszczelek miedzy skrzydłem a ościeżnicą - bo po swoich doświadczeniach wiem ze to właśnie wszelkimi lukami nam w tym miejscu ucieka ciepło - a nie samymi drzwiami. To tak z perspektywy kogoś kto juz mieszka ładnych miesięcy Mam nadzieje ze pomogłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 16.03.2016 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Kangurzyca, dzieki za normalna odpowiedz, pomogles mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek.kowal 18.03.2016 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 oczywiście nie musza być jednakowe ale zdecydowanie lepiej to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts