RSBonnet 14.03.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Witam. Jest to mój pierwszy post na muratordom.pl i liczę, że wielokrotnie jeszcze posłużę się waszą poradą, a tym o co dzisiaj chciałam zapytać jest - Na jaki dom mogę liczyć posługując się budżetem wynoszącym w granicach 300.000 EUR? Przydatne byłoby dla mnie cokolwiek, co mogłoby nakierować moje myśli na to czego się spodziewać po polskim rynku nieruchomości - adresy stron z ogłoszeniami lub stron gdzie mogłabym zobaczyć projekty domów pod budowę, lub jakiekolwiek wskazówki na to, czym powinnam się interesować jako pierwsze planując budowę domu i wybierając plan. Czy dobrym pomysłem jest skorzystanie z usług doświadczonego architekta by ten indywidualnie zaprojektował dla mnie 'dom marzeń'. Oczywiście w cudzysłowie, bo wiem, że budżet wciąż jest zbyt niski by móc oczekiwać nie wiadomo czego. Trudno mi powiedzieć czego właściwie oczekuję od domu, bo nie wiem czego operując takim kapitałem mogłabym chcieć. W tym tkwi rzecz mojego pytania. Byłoby mi bardzo miło, gdyby ktoś kto już ma swój dom zgodził się zdradzić ile kosztowała go budowa, i co w danej kwocie był w stanie wybudować. Dziękuję za przeczytanie mojego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar-ek 14.03.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Chodzi Ci o 300 tyś euro? czy 300 tyś złotych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 14.03.2016 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 300tys euro? nie wiem, czy to pytanie to przypadkiem nie fake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RSBonnet 14.03.2016 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Oczywiście, tak jak napisałam. 300.000 EUR.Są to pieniądze z funduszu powierniczego, planuję sprzedaż ustaloną całości "wolnej gotówki", czyli ww. 300.000, tylko jeszcze nie wiem po jakiej cenie, najbardziej prawdopodobne wydaje się 4.5 i więcej, co robi około 1.350.000 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 14.03.2016 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Za taką kwotę możesz sobie wybudować domek autonomiczny. Własny prąd, woda, odprowadzenie ścieków, ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2016 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Albo rezydencję z basenem i stajnią dla kucyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 14.03.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Ze swojej strony mogę polecić troje architektów:http://www.pracowniaproporcji.pl/http://www.baginscyarchitekci.pl/http://www.prostydom.com/Każdy z nich ma trochę inne podejście do tematu budynku.Mogę również polecić by budować dom opierając się na koncepcji SonnenEnergie Haus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2016 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Nasz forumowy architekt - Robert Skitekpl-architekci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts