Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BUDOWA DOMU - Jaki dom w tym budzecie?

Recommended Posts

Witam.

Jest to mój pierwszy post na muratordom.pl i liczę, że wielokrotnie jeszcze posłużę się waszą poradą, a tym o co dzisiaj chciałam zapytać jest -

Na jaki dom mogę liczyć posługując się budżetem wynoszącym w granicach 300.000 EUR? Przydatne byłoby dla mnie cokolwiek, co mogłoby nakierować moje myśli na to czego się spodziewać po polskim rynku nieruchomości - adresy stron z ogłoszeniami lub stron gdzie mogłabym zobaczyć projekty domów pod budowę, lub jakiekolwiek wskazówki na to, czym powinnam się interesować jako pierwsze planując budowę domu i wybierając plan.

Czy dobrym pomysłem jest skorzystanie z usług doświadczonego architekta by ten indywidualnie zaprojektował dla mnie 'dom marzeń'. Oczywiście w cudzysłowie, bo wiem, że budżet wciąż jest zbyt niski by móc oczekiwać nie wiadomo czego.

Trudno mi powiedzieć czego właściwie oczekuję od domu, bo nie wiem czego operując takim kapitałem mogłabym chcieć. W tym tkwi rzecz mojego pytania.

Byłoby mi bardzo miło, gdyby ktoś kto już ma swój dom zgodził się zdradzić ile kosztowała go budowa, i co w danej kwocie był w stanie wybudować.

Dziękuję za przeczytanie mojego postu. :p