Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

blaszak ocynk, dwuspadowy

Recommended Posts

Poleci ktoś w dolnośląskim, kto stawiał u siebie? Ze zdjęć jakie widziałem z jakością bywa przy nich chyba bardzo różnie. Na co zwrócić uwagę?

Blaszak to całkiem fajne rozwiązanie, jedno z tańszych, wytrzymalszych i jak się trochę więcej zainwestuje, to i walory estetyczne może zachować. Przede wszystkim uwagę trzeba zwrócić na jakość blachy i musi być 1, bo niższe są nic nie warte. Druga sprawa to konstrukcja - ceowniki lepsze niż teowniki, a najlepiej z pełnych profili i stalowych, a nie aluminiowych. Trzecia kwestia to brama - najdogodniejszym rozwiązaniem jest brama uchylna do góry, a jeżeli decydujesz się na otwierane na boki, to warto wziąć takie, gdzie zamek nie ma dziury, w którą musi trafic rygiel, bo przy jakiejkolwiek nierówności podłoża może to być bardzo irytujące.

• 3 weeks później...
Zgadza się. Dobrze wiedzieć, że producent obserwuje opinie. Garaż już stoi tylko stopek nie dostałem. Panowie, którzy montowali widać było, że maja wszystko obcykane. Garaż postawili w takim tempie, że się wierzyć nie chciało. Co do samego garażu, gdybym go widział na jakiejś ekspozycji to powiedziałbym, że blacha ciut za cienka podobnie jak kątowniki, ale pewnie przy tej cenie tak musi być. Wolałbym jednak dołożyć, żeby to było nieco bardziej solidne.

• 2 years później...

Czy możecie polecić jakąś firmę stawiającą garaże? Potrzebuję standardowy garaż 3x5 który po budowie będzie służył dalej więc estetyka również jest dla mnie ważna.

Już byłem zdecydowany na kilka firm ale z każdą coś było nie tak:

1. sąsiad ma z firmy lux-bram, dzwoniłem pytałem i powiedzieli że do Warszawy nie opłaca im się jechać

2. garaże interstal - jak zapytałem się o jakość blachy i estetykę to stwierdzili że raczej robią garaże na budowy więc nie będę zadowolony jeśli zależy mi na wyglądzie.

3. kelmet - najdroższa firma z porównywanych. Mam mieszane uczucia, na zdjęciach konstrukcja drzwi nie wygląda zbyt solidnie.

4. konstal - dużo negatywnych opinii się naczytałem więc nie zamierzam ryzykować.

Byłbym wdzięczny za opinie albo zdjęcia waszych garaży. Zależy mi głownie na solidnej konstrukcji z profili ocynkowanych, niestety nie wszyscy mają takie w ofercie.