krest 16.03.2016 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Mam nastepujący problem.Dom jednorodzinny, 160m2, zainstalowana cyrkulacja CWU.Przy włączonej cyrkulacji, przez pierwsze 1-2 minuty leci wrzątek mimo ustawienia baterii na zimna wodę, po tym czasie można normalnie sterować baterią.W łazience w sypialni jest wanna, prysznic, obydwie baterie bez termostatów, w łazience dzieci (również na piętrze) jest bacteria z termostatem I problem dokładnie taki sam.Po wylączeniu pompy cyrkulacji problem znika, tzn. standardowo musi zlecieć zimna woda po czym mozna normalnie sterować baterią.Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 17.03.2016 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Czyli problem jest tylko przy zastosowaniu baterii z termostatem......bo jakoś tak zawiły ten opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krest 17.03.2016 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Problem występuje przy wszystkich bateriach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 17.03.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Kocioł jednofunkcyjny z zasobnikiem czy dwufunkcyjny ?Jedyna możliwość to jakaś papranina w kotłowni to aby uzyskać taki efekt przy prostej cyrkulacji to sam bym nie wymyślił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krest 17.03.2016 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Kocioł De dietrich MCR3 24S dwufunkcyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.03.2016 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Kocioł MCR3 24S jest kotłem jednofunkcyjnym.http://www.dedietrich.pl/Produkty/Katalog-produktow/Technika-domowa/Gazowe-wiszace-kotly-kondensacyjne/MCR3-PLUS-24S-35S Czy w kotłowni masz oprócz kotła zasobnik ciepłej wody użytkowej.Czy instalator doposażył kocioł w zawór 3-drogowy do przełączania CO / CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krest 18.03.2016 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Oczywiście to kocioł jednofunkcyjny, moja pomyłka.W kotłowni jest zasobnik CWU 300 l., zaworu 3 drogowego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 19.03.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Oczywiście to kocioł jednofunkcyjny, moja pomyłka. W kotłowni jest zasobnik CWU 300 l., zaworu 3 drogowego nie ma Na stronie producenta w linku który Ci przysłałem widnieje wpis że aby piec ładował zasobnik należy go doposażyć w taki zawór. Zawór to nie jest jakieś dodatkowe urządzenie które widzisz tylko w środku w piecu instalator musiał go założyć. Odnośnie cyrkulacji to wzywaj instalatora który to robił i niech nie ściemnia że tak ma być tylko myśli co spartolił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.03.2016 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Włączona cyrkulacja na mój gust "pcha" gdzieś wodę w rurę od zimnej wody, albo jest źle podpięta (nie do tej rury), albo bateria uszkodzona i zwiera wylot ciepłej wody i zimnej. Stąd taki efekt: po odkręceniu kranu na początku zlatuje ciepła woda z obu rur. Przejdź się i bateria po baterii posprawdzaj przy włączonej cyrkulacji (ale niech ona sobie włączona pochodzi jakiś czas bez odkręcania wody gdziekolwiek!) bateria po baterii, jaka woda leci przy odkręceniu tylko zimnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.03.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Rury może nie są izolowane i zimna woda się nagrzewa w rurach. A jak juz zleci to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts