Afera86 17.03.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) Witam, kończę urządzać swoją szeregówkę w dużym stopniu z pomocą forum. Chciałabym się zwrócić do was o pomoc w wyborze koloru kostki brukowej na taras. Dołączam zdjęcia elewacji która delikatnie mówiąc nie trafia w mój gust przez ten uroczy żółty kolor Wybraliśmy kostkę jako najtańszą z opcji. I tutaj zaczyna się problem z dopasowaniem koloru żeby miało to ręce i nogi. Najchętniej zrobiłabym jasny szary połączony z grafitowym ale boje się, że będzie już zbyt dużo kolorów. Druga opcja to jasny szary z jasno brązowym obrzeżem lub odwrotnie jasny brąz z jasnym szarym wykończeniem. Ewentualnie połączenie jasnych i ciemnych brązów. Bardzo proszę o pomoc w wyborze, a może ktoś ma inną ciekawą propozycję. Chodzi mi tylko o dobór kolorów, kształty na zdjęciach tylko podglądowe. Elewacja: Opcja nr 1 szary plus grafit: Opcja nr 2 szary plus jasny brąz: Opcja nr 3 jasny brąz plus szary/grafit: Opcja nr 4 połączenie brązów Bardzo proszę o pomoc. Edytowane 17 Marca 2016 przez Afera86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2016 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) 2 lub 3 - masz szare wstawki na elewacji i brązowe okna możesz też zrobić tras po prostu jednokolorowy - szary. Poglądowo - żółta elewacja szary taras:http://www.kostka.net.pl/img/4_02.jpghttp://www.forfiter.pl/img/prace_brukarskie_polozenie_kostki_brukowej_granitowej_kety_.jpg Na twoim miejscu wybrałabym wielkoformatowe płyty tarasowe - nie chodzi o gres, tylko o coś takiego:http://cdn22.pb.smcloud.net/s/image/t/3002/plyty_tarasowe_trawertyn_3216791.jpg Edytowane 17 Marca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 17.03.2016 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Dziękuje za odpowiedź. Te wstawki są takie szaro beżowe ale dodatkowo jest szary dach oraz szare poręcze. Znalazłam kostkę Urbanika 60 o wymiarach 60x20 w kolorze inez płomieniowany i to wstępnie chciałabym ułożyć. 50 zł metr kwadratowy. I właśnie nie wiem czy łączyć z tym jasnym brązem który nawiązywał by do okien i płotków które mam wokół. Czy dać po prostu zwykłe szare wykończenie. Chyba że jest opcja żeby wogóle niczym tego nie wykańczać bo w kolorze inez nie ma żadnych obrzeży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszKa 18.03.2016 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Zawsze możesz postawić na kostkę w kilku kolorach: Lub coś w tym stylu: Ewentualnie na tej stronie możesz sprawdzić inne warianty kostki: [spam] Spory wybór rodzajów kostki, jak i kolorów. Tyle że firma spod Rzeszowa. Edytowane 18 Marca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka84 18.03.2016 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Jeśli chodzi o wykończenie tarasu polecam gorąco płyty z betonu architektonicznego o wymiarach 80cm x 80cm x 3cm krakowskiej firmy Luxum. Możecie wybierać w aż ośmiu kolorach. Taras wykończony takimi płytami wygląda niezwykle interesująco i gustownie. Polecam rozważyć tą opcję. Znajoma wykończyła nimi taras u siebie i wygląda fenomenalnie. Polecam zajrzeć na stronę Luxum i przejrzeć galerię. Na pewno znajdziecie coś co wpasuje się w wasz gust. Poza tym mają świetne umywalki wykonane na indywidualne zamówienie [spam] Edytowane 18 Marca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.03.2016 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Agatka - Luxum ma tu płatny profil, nie musisz bawić się w robienie "szeptanej reklamy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 23.03.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Ten pomysł z dużymi płytami jest o wiele lepszy niż standardowa kostka brukowa. Po tarasie nikt nie jeździ samochodem, nie ma potrzeby kładzenia tam tradycyjnego bruku, którego grubość wynosi 6 cm. Mnie się np. podoba coś takiego i również można nawierzchnię na takim tarasie zrobić w jeden dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 23.03.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Afera86, ja też*odradzam Ci kostkę na taras. Spróbuj "ogarnąć*całość", stonować, inaczej otoczenie przed domem będzie za bardzo "rozedrgane", a już na pewno nie daj się namówić na kostkę*w różnych kolorach. Super jest*koncepcja Elfir, płyty tarasowe, te na ostatnim zdjęciu. Ja też*widziałabym u Ciebie bardziej szarości niż beże. U mnie na tarasie też płyty i bardzo się sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 29.03.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Dokładnie tak. Kostka została pomyślana na podjazdy, ścieżki i chodniki. Na tarasie też można zastosować produkty betonowe - z tym, ze o wiele mniejszej grubości i większym formacie niż ma to miejsce w przypadku zwykłego bruku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts