samotnik 18.03.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Chciałbym zrobić drzwi tymczasowe, skrzydło wys 230cm, szer. 100cm. Czy grubość 12mm wystarczy? Nie chcę dawać zbyt ciężkiej, bo obawiam się, że to tylko obwiśnie na zawiasach. Drzwi i tak przecież nie będą "antywłamaniowe", jak ktoś będzie chciał, to wejdzie. Jak już ma ukraść wiertarkę, to lepiej przez drzwi z płyty, niż przez okno. A może OSB to zły pomysł i lepiej coś innego? Sklejka? Deski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 18.03.2016 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Chciałbym zrobić drzwi tymczasowe, skrzydło wys 230cm, szer. 100cm. Czy grubość 12mm wystarczy? Nie chcę dawać zbyt ciężkiej, bo obawiam się, że to tylko obwiśnie na zawiasach. Drzwi i tak przecież nie będą "antywłamaniowe", jak ktoś będzie chciał, to wejdzie. Jak już ma ukraść wiertarkę, to lepiej przez drzwi z płyty, niż przez okno. A może OSB to zły pomysł i lepiej coś innego? Sklejka? Deski? Ja kupiłem zwykłe drzwi "płyciaki" z ościeżnicą metalową w Castoramie. Dałem za wszystko 190 zł. Jak założę docelowe to odsprzedam komuś na budowę za pół ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 18.03.2016 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Myślałem o tym, ale niestety wszystkie tanie drzwi to są na 210cm. A ja mam do zamknięcia otwór o wysokości 248cm (bo grubość wylewki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 18.03.2016 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Myślałem o tym, ale niestety wszystkie tanie drzwi to są na 210cm. A ja mam do zamknięcia otwór o wysokości 248cm (bo grubość wylewki). ja zrobilem z desek calowek, kupilem w tartaku, ulozylem obok siebie, docialem pila i skrecilem od tylu deskami w ksztalcie z zeby soe nie rozjezdzaly, dokrecilem budowalne zawiasy i tak smigaly 2 lata, teraz beda nastepna budowe obskakiwac. Calosc wyszla z 40zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 18.03.2016 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Miałem 12mm OSB i do zastosowania jak piszesz było wystarczająco. Mimo to zawsze narzędzia jeździły w bagażniku.Po demontażu płyta też się jeszcze gdzieś na pewno przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 18.03.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Nie zostało Ci kawałek kalenicy lub murłaty? Jak nie to podjedź do pobliskiego tartaku niech Ci dotną kantówke na wymiar. Przykręć ją do nadproża lub zrób zastrzał do ścianek i będziesz miał światło na 210... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 18.03.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Nie zostało Ci kawałek kalenicy lub murłaty? Jak nie to podjedź do pobliskiego tartaku niech Ci dotną kantówke na wymiar. Przykręć ją do nadproża lub zrób zastrzał do ścianek i będziesz miał światło na 210... Dobre podejście do tematu. Zgadzam się w 100-u procentach. Też chciałem to zaproponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 18.03.2016 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Podstawą jest i tak alarm. Ja miałem drzwi z płyty OSB chyba 22 mm. Złodzieje do domu nie weszli, widzieli syrenę alarmu na budynku, ale budę drewnianą stojąca obok wypatroszyli w tym czasie ze 3 razy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts