Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komin wentylacyjny.

Recommended Posts

Coś czytałem o rakotwórczości karemzytu ? dodawali coś w zagladzie produkcyjnym.

Ale dobra szukałem czegoś w internecie na temat karemzytu , ale jak to w necie......

Wole was zapytać.

Karemzyt i karemzytobeton , rakotwórczość ?

Wyjaśnijcie Panowie.

Edytowane przez serwkomp

Coś czytałem o rakotwórczości karemzytu ? dodawali coś w zagladzie produkcyjnym.

Ale dobra szukałem czegoś w internecie na temat karemzytu , ale jak to w necie......

Wole was zapytać.

Karemzyt i karemzytobeton , rakotwórczość ?

Wyjaśnijcie Panowie.

W porównaniu z betonem komórkowym, masz tego znikomą ilość, więc moższ spać spokojnie :)

Ale coś nie za bardzo znalazłem że jest rakotwórzy.

Jak to jest ?

Znalazłem że jest materiałem naturalnym.

No i weś szukaj w necie...........

Taki szkodliwy czy jak ? nie ogarniam tego.

Ceramika budowlana i keramzyt są gliny. A że glina wykazuje naturalną promieniotwórczość wyższą od takiego np. piasku w silikacie to już cecha w 100% naturalna tego materiału.

O wiele bardziej szkodliwe dla ciebie już używanie samochodu i spacerowanie w mieście niż mieszkanie w domu.

o to, że w każdym mieście jest grupa niezadowolonych z tego, że im się pod nosem coś dużego buduje.

W Poznaniu nawet szkołę sąsiedzi oprotestowali. http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/3869683,umultowo-protesty-przeciw-budowie-szkoly,id,t.html

Ale to nie znaczy, że dzieci są szkodliwe dla zdrowia.

Art. 10. ( Prawa Budowlanego ) " Wyroby wytworzone w celu zastosowania w obiekcie budowlanym w sposób trwały, o właściwościach użytkowych, umożliwiających prawidłowo zaprojektowanym i wykonanym obiektom budowlanym spełnienie wymagań podstawowych, o których mowa w art. 5 ust. 1 pkt 1, można stosować przy wykonywaniu robót budowlanych wyłącznie, jeżeli wyroby te zostały wprowadzone do obrotu zgodnie z przepisami odrębnymi."

... tak, abyś spał spokojnie, zawsze możesz poprosić producenta o atest / certyfikat / ... dopuszczenie wyrobu do stosowania w budownictwie.