Remiks 31.03.2016 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 to kolega Remiks niech punktuje ja poczytam w końcu będę tam mieszkał a można jeszcze coś poprawić 1. obwodów 3-fazowych tam brak? bo zabezpieczeń takich chyba tak; 2. RCD 3-fazowe dla obwodów jednofazowych; 3. zero rezerwy; 4 zobaczymy czy ten montaż na pianę się sprawdzi po zamontowaniu drzwiczek. To tak na początek;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_i_Justyna 31.03.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 1.na dolnej listwie jest zabezpieczenie 3 fazowe 2.rcd 3 fazowe dla obwodów 1 fazowych jest stosowane nagminnie nawet w deweloperce (pewnie kwestia oszczędności) w przepisach jest dopuszczalne takie stosowanie i pewnie dlatego ta nagminność.(Masz jakieś przykłady co może się stać przez takie zastosowanie rcd?) 3.co do rezerwy zgadzam się w 100%. kwestia dołożenia paru obwodów last-minet 4 sam jestem ciekaw ale jestem dobrej myśli bo rozdzielnia jest jeszcze skręcona śrubami 4szt i zakotwiczona na bokach. pianka to raczej stabilizator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdarkman 31.03.2016 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Smutne to i straszne.Dwie roboty, dwóch elektryków, a wnioski podobne.Jarku i Justyno - chwiałbym powiedzieć, że nie wiem skąd żeście tego człowieka wzięli, ale niestety wiem. Takie są nasze realia i tak ludzie robią.Widzieliście kiedyś jak zachowuje się taka piana pod wpływem ciepła? I jak wspaniale i radośnie pali się wydzielając przy okazji całą gammę paskudnych substancji? Jeśli instalacja nie jest zrobiona totalnie na pałę to raczej pożaru wam nie wróżę, ale w razie W ubezpieczyciel szybko dojdzie do tego co paliło się pod tą rozdzielnicą. Co się może stać przy zastosowaniu 4 polowego wyłącznika różnicowoprądowego jako wyłącznika głównego? Ano po pierwsze primo jaki upływ by się nie pojawił - w domu egipskie ciemności. Po drugie primo jak styk N kiedyś niedaj bóg dojdzie do wniosku, że się przywiesi, albo się wypali najzwyczajniej w świecie, albo podczas załączania załączy się z opóźnieniem do przewodów fazowych, to spora część waszych urządzeń domowych przeniesie się do krainy martwego krzemu, jako że dostanie kopa od blisko 400V. Zdjęcie jest malutkie wszystkiego nie widzę. Jakie ochronniki są tam na dole po lewej? Jaki model?To sianko naokoło aparatów też jest rozczulające. Jak coś się tam przypali, albo trzeba będzie coś znaleźć, to na prawdę życzę powodzenia.Dodatkowo zapas miejsca zapasem miejsca, ale to się będzie tam w środku zwyczajnie gotować powolutku. I na koniec pytanie retoryczne chyba? Czy instalacja jest zrobiona zgodnie z projektem, albo czy w ogóle istnieje projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts