Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śląsk - wod-kan i CO

Recommended Posts

Dziń dybry :)

Właśnie w miniony czwartek rozpoczęła się moja przygoda z budową. Ekipa do SSO jest, okna zamówione. Poszukuję obecnie dobrej ekipy w okolicach Gliwic do instalacji wod-kan i CO (gaz). Na razie po odwiedzinach na targach budowlanych wysłałem zapytanie ofertowe do:

- instalmex z Rybnika (o nich jest sporo na forum)

- ziterm z okolic Skoczowa/Ustronia (odezwali się sami jako pierwsi, ciekawostka - dają centralny odkurzacz gratis, 4 punkty, materiały + montaż)

- eko instal z Zabrza (czekam na wycenę)

- komfort system z Kędzierzyna-Koźle (czekam na wycenę).

Czy któraś/ktoś z Was miał/a do czynienia z którąś z powyższych firm lub może polecić kogoś jeszcze? Z góry dzięki za pomoc :)

zakładanie takich tematów nie ma sensu.

Lepiej wejdź na grupę budujących w twoim rejonie i popytaj albo zajrzyj na białą listę polecanych ze Śląska.

Nie do końca, bo o ZITERM'ie nic nie ma. Ciężko było mi coś konkretnego znaleźć o Eko Instal i Komfort System. Zanim założyłem wątek, przegrzebałem kilkadziesiąt postów... Wrzucanie pytania do mocno rozbudowanego wątku utrudnia później przeszukiwanie forum. Ale luz, dzięki za sugestię.

Ziterm u mnie robił instalacje,nie mam jednostki tylko samą instalację CO zamiast odkurzacza u mnie stacja uzdatniania wody.

Instalacja ok tylko należy przypilnować aby odbiór pieca zrobił instalator z uprawnieniami producenta kotła,my tak się dogadaliśmy że będzie serwis i uruchomienie z wpisem do książki gwarancyjnej.

Warto sprawdzić ten model odkurzacza.

Ziterm u mnie robił instalacje,nie mam jednostki tylko samą instalację CO zamiast odkurzacza u mnie stacja uzdatniania wody.

Instalacja ok tylko należy przypilnować aby odbiór pieca zrobił instalator z uprawnieniami producenta kotła,my tak się dogadaliśmy że będzie serwis i uruchomienie z wpisem do książki gwarancyjnej.

Warto sprawdzić ten model odkurzacza.

Dzięki! Centralnego odkurzacza nie planowałem. Ew. coś ponegcjuję co w zamian, może po prostu niższa cena.

Dzięki! Centralnego odkurzacza nie planowałem. Ew. coś ponegcjuję co w zamian, może po prostu niższa cena.

Ja też nie planowałam ale jest instalacja,a zamiast jednostki stacja do wody,odkurzacz zawiśnie lub nie w garażu,a rurek dorobić by się nie dało.