Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sypialnia 25m2

bolczi

Recommended Posts

Witam,

Przymierzam się do odmalowania sypialni i kupna nowych mebli. Wiem, że nowe meble będą sporym wydatkiem, dlatego chciałbym wybrać mądrze i wybrać takie, które będą mi służyły przez lata. Dlatego zwracam się do Was o pomoc :)

http://images76.fotosik.pl/444/b45905338e33f026med.png

Sypialnia jest kwadratowa, duża (5x5m, 25m2) i ciężko jest mi pozbyć się wrażenia pustego pokoju. Pomyślałem o ciemnych meblach, żeby pokój trochę zmniejszyć, jednak nie jestem pewnien czy to jest dobry sposób - pokój ma jedno, średniej wielkości okno wychodzące na pólnocny-zachód, więc wnętrze jest dosyć ciemne (ale też bez przesady). Pod oknem znajduje się biały grzejnik, nieco krótszy niż całe okno (na tle ciemnych ścian może się mocno wyróżniać).

Na podłodze znajdują się jasne, drewniane panele, mniej więcej TAKIE

http://www.panele.bytom.pl/galeria/produkty/panele_podlogowe/kaindl/2_Buk_Piemont_ac3_7mm.jpeg

, one raczej muszą zostać.

W sypialni musi znaleźć się 2-osobowe łóżko, meble na ubrania (szafa, może dodatkowo komoda?) oraz kącik do pracy - regał, biurko, w pobliżu jakiś fotel, żeby podczas pracy móc rozmawiać z drugą osobą (ewentualnie biurko blisko łóżka, równie wygodnie :)).

Sypialnia w stylu nowoczesnym, meble najlepiej proste, bez zbędnych udziwnień, mogą być drewniane, ponadczasowe. Barwy ścian raczej chłodne i wyciszone (może szarości?), raczej w męskim stylu.

Jestem otwarty na małe odstępstwa, może mnie przekonacie do zupełnie innego pomysłu :)

Mile widziane konkretne meble ze stron, najlepiej Ikea lub BRW.

Edytowane przez joliska