Paoloo 22.03.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Witam,Chciałbym zamontować drzwiczki dla psa w drzwiach ogrodowych PCV.Drzwi są przedzielone ramą w pół. Czy jest możliwość wycięcia otworu w takiej szybie? albo wstawienia panelu pcv ? Pytałem w firmie w moim mieście, ale nie byli w stanie mi pomóc. Może Wy macie jakieś pomysły? czy pozostaje wymiana drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 22.03.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Witam, Chciałbym zamontować drzwiczki dla psa w drzwiach ogrodowych PCV.Drzwi są przedzielone ramą w pół. Czy jest możliwość wycięcia otworu w takiej szybie? albo wstawienia panelu pcv ? Pytałem w firmie w moim mieście, ale nie byli w stanie mi pomóc. Może Wy macie jakieś pomysły? czy pozostaje wymiana drzwi? Na pewno jest mozliwosc wymiqny pakietu szyby na takie cos jakby z pianki, nie wiem co to dokladnie ale widzialem w kilku drzwiach, plz zewnatrz biale. W tym mozesz wyciac otwor i wstawic drzwiczki. Czy w pakiecie jakis szklarz wytnie? Trudno mi powoedziec, musialbys szklarza pytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mocu 22.03.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Witam, Chciałbym zamontować drzwiczki dla psa w drzwiach ogrodowych PCV.Drzwi są przedzielone ramą w pół. Czy jest możliwość wycięcia otworu w takiej szybie? albo wstawienia panelu pcv ? Pytałem w firmie w moim mieście, ale nie byli w stanie mi pomóc. Może Wy macie jakieś pomysły? czy pozostaje wymiana drzwi? Łatwiej będzie wstawić tam panel PCV z wmontowanymi drzwiczkami. Tylko nie zapomnij o odpowiedniej wielkości drzwiczek, oraz pilnuj żeby pies się nie utuczył, bo może go spotkać to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 24.03.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Jest to panel PCV z pianą. Wycina się w nim otwór i montuje drzwiczki dla psa/kota. Nie wiem jak ze szczelnością i izolacją - hmmm łatwo się domyślić że nie utrzyma parametrów jakie podaje producent. Jedyny producent jakiego znam który robi to seryjnie to Wikęd: http://wiked.pl/images/katalog/Katalog_STYCZEN2016.pdf - strona 40 na dole. 190zł netto. Mają takie drzwiczki dla zwierząt ale pojęcia nie mam co to jest, bo u mnie nikt nie odważył się tego zamówić . I jeszcze rozmiar sobie zobacz, aby pies Ci nie utknął jak na fotce powyżej EDIT. Oni też robią okna, to może i panel do PCVki Ci zrobią z taką klapką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 24.03.2016 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 (edytowane) Kiedyś klient zamówił u mnie okno by kot mógł wychodzić na zewnątrz. Jedno skrzydło miało szybę, drugie panel PVC i w nim zamontowane drzwiczki - w sieci czy na aledrogo znajdziesz oferty różnych rodzai, z blokadą ruchu na zewnątrz, do wewnątrz, całkowitą, bez blokady - skolko ugodno Montuje się tylko w panelach nigdy w szybie Edytowane 24 Marca 2016 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaca509 24.03.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Montuje się tylko w panelach nigdy w szybie w szybie tez mozna, trzeba zamowic szybe z wycietym otworem, szklo musi byc hartowane, kosztuje troche (w DE okolo 450-500€ za sama szybe do balkonu z wycietym otworem) ale sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 24.03.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 w szybie tez mozna, trzeba zamowic szybe z wycietym otworem, szklo musi byc hartowane, kosztuje troche (w DE okolo 450-500€ za sama szybe do balkonu z wycietym otworem) ale sie da [ATTACH=CONFIG]350994[/ATTACH] Patrz....nie wiedziałem, że teraz tak można. Tamten montaż miał miejsce chyba w 98 czy 99 i żałuję że wtedy zdjęć nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 26.03.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Ta data jedynie pokazuje jak często sprzedawane jest takie rozwiązania. Polska to nie California. Ja u jednego z Klientów spotkałem się z taką wolierą na koty wokół domu, gdzie wyjście miały przez ogród zimowy. Mimo wszystko z domu do ogrodu było okno z podwójną szybą, a w samym ogrodzie już były okna 3-szybowe. Przesuwne części udostępniały wyjście do woliery. Tak czy siak - szczelnie, ciepło i manualnie koty były wpuszczane i wypuszczane. P.S. gorzej jak kto ma wielkiego psa typu bernardyn ... tam musi "ciągnąć po nogach" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mnemonic_85 18.08.2020 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Jako nowy właściciel psa inwestygowałem temat i sprawa wygląda następująco. Jest możliwość montażu drzwiczek dla psa/kota bezpośrednio w oknie pcv z podwójnymi szybami, jednak szyby trzeba wymienić na nowe z otworem przygotowanym podczas produkcji szyby. Orientacyjny koszt takiej instalacji dla mojego okna tarasowego (ok 210x70) to 900 PLN + koszt drzwiczków dla zwierzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.08.2020 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 Posiadanie pieska jest równie kosztowne jak wychowanie dziecka. Zakres obowiązków podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.08.2020 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 W drzwiach zewnętrznych trochę prościej jest to zrobić. Moim zdaniem prawie każde zewnętrzne drzwi stalowe czy drewniane da radę tak przerobić. Swego czasu Wikęd miał takie drzwiczki i chyba nadal ma je w ofercie. Ja osobiście nigdy takich nie montowałem więc się nie wypowiem co do jakości. Tak czy inaczej parametry izolacji akustycznej, termicznej, zabezpieczenie przeciwwłamaniowe itd ucierpią co jest oczywiste, no chyba że ktoś wymyślił termo klapkę dla pas/kota. W drzwiach przeróbka nawet samemu będzie dość prosta. W oknie jak zauważono wyżej wiąże się to z koniecznością wymiany szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.08.2020 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Są specjalne drzwiczki do montażu we wszystkich konstrukcjach o różnej wielkości Montowalem takie w skrzydle okiennym dla kota gdzie szyba zamienione na panel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts