Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie Majkiii

Majkaaa

Recommended Posts

Tak zgadza się :-)

Wiesz ja jeszcze myślałam, że gdyby może tę wystającą ściankę pomiędzy aneksem o korytarzem zrównać ze ścianą aby była na rownej linii z tą pomiędzy salonem a drugiem pokojem to może by się zrobiło coś na wzór garderoby w korytarzu ? i tam bym zyskala miejsca na przechowywanie.. :)

Ciężko mi sobie wyobrazić tą jeszcze mniejszą niż była łazienkę ;-)

A mi nie ;) i uważam, że propozycja anika dotycząca całego mieszkania jest świetna :yes: Dzięki temu, że łazienka będzie pół metra krótsza zyskujesz zupełnie inny komfort mieszkania. Wystarczy spojrzeć na uporządkowaną przez anika sprawę drzwi do łazienki i pokoi, że o ilości szaf nie wspomnę :) Zerknij, ile masz w nowej wersji blatu roboczego w kuchni, dzięki dodaniu blatu przed stołem i przeniesieniu tam zlewu :)

Zdecydowanie rozpisz sobie, co masz i gdzie będziesz trzymać.

Pościele, ręczniki, miotłę, odkurzacz, deskę do prasowania, zapasową kołdrę, buty, kurtki, walizkę, choinkę, bombki, itd.

Może trzeba zrobić gdzieś pawlacz?

Powiem Wam, że macie rację. Mała zyskuje większy pokój, więcej miejsca na chomikowanie zabawek. My nie musimy miec nie wiadomo jak wielkiej sypialni.. a ta mniejsza tak naprawdę bedzie miała więcej miejsca do przechowywania tylko nie wiem czy nie zrobi się zbyt przytłoczona.. ;-) ale widziałam rózne takie fajne aranżacje w internecie. A nie myślicie że w sypialni od ściany do sciany 251 cm to nie jest za mało żeby wstawić duże łóżko? Przy takim układzie kuchni mogłabym też zmieścić tam pralkę a na korytarzu powstało miejsce np na szafkę na buty :-)

Jedyne co to w tym momencie nie mogę sobie wyobrazic tego przyklejonego stołu do barku ;-)

Stół może być mniejszy, zgrabniejszy. A przede wszystkim, najlepiej jak wszystko będzie dokładnie z wymiarowane, bo na oko to można zmieścić wszystko jak ktoś potrafi. :D

I radziłabym stworzenie jednego wątku z tym mieszkaniem, bo sama się już gubię, gdzie mam odpisywać, a dobrze mieć wszystkie pomysły w jednym miejscu.:D

http://2.static.s-trojmiasto.pl/zdj/c/9/119/620x0/1195753-Koncepcja-druga-Biale-lakierowane-plyty-doskonale-nadaja-sie-na-zabudowe.jpg