katja 23.03.2016 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Dzień dobry:) Na pierwszy rzut kuchnia. Mieszkanie jeszcze nie odebrane, wrzucam plan od dewelopera. Chodzi mi o to U wydzielające kuchnię/aneks. Jest to wnęka o szerokości 110cm, to wiem na pewno, bo raz tam byłam i to udało mi się zmierzyć . Mało, żeby zmieścić szafę z lodówką i piekarnikiem obok. Myślicie, że sensowne będzie wyburzenie jednej ścianki /ramienia U / tej bliżej wejścia i przedłużenie podstawy o… , no właśnie o ile? Chyba trzeba uwzględnić dylatację między lodówką i piekarnikiem? Najchętniej nie murowałabym już nowej przesuniętej ścianki … Czy dałoby się wtedy ten bok sensownie wykończyć? Co myślicie o takim pomyśle? Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.03.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 http://images78.fotosik.pl/445/342b3c3351335f79gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 23.03.2016 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Elfir, dziękuję . Fajnie to wygląda, ale taaaka rewolucja:D i elektryk będzie potrzebny:eek:. Podoba mi się to większe otwarcie kuchni na pokój. Nie planowałam ruszać tego drugiego ramienia U /od pokoju/, bo na nim sporo elektryki widziałam, włączniki znaczy się. Między kuchnią a kanapą proponujesz coś niskiego a'la barek? Lodówka koło kanału? Telewizor we wnęce? Zobaczę, co na to M powie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.03.2016 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 (edytowane) proponuję regał z półkami o głębokości 30 cm, do sufitu, dostępny część od kanapy a część od kuchni. Od strony kuchni półki można zamykać drzwiczkami i trzymać tam odświętną zastawę, rzadziej używane naczynia.jest wąski, więc musi być kotwiony do sufitu. lodówkę zrobiłam koło kanału, by była jak najdalej od kanapy (bo hałasuje) W korytarzyku masz szafę a obok siedzisko i nad siedziskiem lustro (niebieski kolor) Edytowane 23 Marca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.03.2016 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Między sypialnią a salonem telewizor można zawiesić na ruchomej ściance:http://cdn18.urzadzamy.smcloud.net/s/photos/t/35938/sypialnia-z-telewizorem-aranzacja-z-pomyslem_1368979.jpg http://cdn12.urzadzamy.smcloud.net/s/photos/t/35939/sypialnia-z-telewizorem-aranzacja-z-pomyslem_1368977.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 23.03.2016 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 23.03.2016 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 http://images76.fotosik.pl/446/c6180155f7cec770med.jpg http://images76.fotosik.pl/446/9eab6d11655552b0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 23.03.2016 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Ruchoma ścianka super, ale telewizor niech może zostanie tylko w salonie . W pierwszej chwili pomyślałam, że to koło kanapy to coś niskiego i wydała mi się fajna taka "otwartość". Część książek planowałam umieścić na ścianie z TV, część w sypialni. Pomysł z regałem koło kuchni wart rozważenia. Anika, dziękuję za projekt:D. Dokładnie tak mam zaplanowaną sypialnię, tylko gdzieś wśród tych szaf miejsce na książki. Łazienki wolę nie ruszać, bo zmiany wodociągowe to poważniejsza sprawa według dewelopera. Stół będzie raczej w salonie, bo służy także do pracy... umysłowej:lol2:. Kinka, dzięki, ta druga koncepcja bardziej mi pasuje:D. Mam nad czym myśleć. Dziewczyny, dziękuję Wam serdecznie:yes:. Wszystkie radzicie zamknąć to wejście do kuchni za kanałem i przesunięcie całej tej "szafy" do kanału, tak też zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 08.04.2016 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Dobry wieczór, a co myślicie, żeby bezpośrednio przy kanale nie robić wysokiej zabudowy tylko blat i szafkę pod. Od kanału do końca ścianki, jeżeli skończy się, jak na projekcie Elfir, jest 180 cm. O, coś tak , jak tu, tylko trochę węziej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.04.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 myślałam, że chcesz wysoką zabudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 08.04.2016 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Tak, w wysokiej zabudowie na pewno lodówka, piekarnik. Waham się co do trzeciej części, czy nie będzie zbyt przytłaczająco. Z drugiej strony... blatu też nie mam za dużo. Jak to widzisz w takim wariancie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 28.04.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Jeśli wewnątrz U ma się zmieścić lodówka i piekarnik, to ścianka wewnątrz powinna mieć co najmniej 120cm. Zależy to od tego jaki piekarnik i jaką lodówkę wybierzemy. Jeśli urządzenia będą do zabudowy to szafki na te urządzenia mają zwyczajowo po 60cm szerokości. Jeśli urządzenia będą wolnostojące to należy uwzględnić wymagania producenta. Projektowanie ścianki należy więc zacząć od wyboru urządzeń Dobudowa bocznej ściany chyba rzeczywiście nie ma sensu, ale to wszystko zależy od pomysłu na aranżację. Kuchnia taka może wyglądać lżej i zaoszczędzimy w niej nieco miejsca. Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 03.05.2016 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Zerknijcie proszę na wstępne wizki od wykonawcy zabudowy. Ten nawis z szafek na ścianie z indukcją, to skutek zbyt oddalonego od tylnej ściany wejścia do kanału rury od okapu. Czy ta górna zabudowa pod sufit koło okna nie jest zbyt przytłaczająca? Co do "szafy" po prawej, to jednak, tak jak proponowałyście wyżej... zabudowa 3-drzwiowa będzie lepsza. Pomysł z regalikiem znalazłam gdzieś w necie, na początku bardziej mi się podobał... Na wizce nie uwzględniono murowanej ściany po prawej stronie regału, tej która powstanie zamiast tego U. Mam wybór albo zakręcić ją, tak jak na planach powyżej, albo nie murować i zakończyć zabudowę dodatkową płytą mdf albo zrobić regalik;). Co myślicie? Chciałam szuflady pod indukcją, ale razem z tymi pod piekarnikiem nie wygląda to dobrze. I jeszcze miejsce na szybkie śniadanie... tutaj stolarz przedłużył blat Proszę o Wasze opinie i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielono Mi 03.05.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 trzeba pamiętać, że klasyka jest najlepsza, trzeba uważać żeby nie przesadzić. wystarczy kilka ciekawych elementów, żeby mieszkanie było przytulne i oryginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 03.05.2016 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Masz rację, ale mogłabyś napisać co masz na myśli . Zależy mi głównie na podpowiedziach jakie szafki zrobić na ścianie z oknem , bo ta zabudowa na wizkach wydaje mi się zbyt ciężka. Z regalika prawdopodobnie zrezygnuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.05.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 nie rób szafek wiszacych albo przy zlewie albo nad płytą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 03.05.2016 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 (edytowane) Które byś wywaliła? Bez tych nad zlewem byłoby przestronniej... Może zrobić je krótsze? Czy w ogóle te szafki muszą być do sufitu / wysoka zabudowa będzie/? Czy przez ten oddalony od tylnej ścian otwór w kominie na rurę od okapu / zew. krawędź 45cm/ skazana jestem na taki wygląd szafek? Edytowane 4 Maja 2016 przez katja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 04.05.2016 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 (edytowane) Mnie się nie podoba ten uskok u góry,albo zrezygnuj z szafek na ścianie z oknem albo zrób je wszystkie nie do sufitu bo jest jakoś ciężko.Co to za blat dalej za szafkami ?Możesz w miejscu rur zrobić podwieszany sufit i dać oświetlenie. Edytowane 4 Maja 2016 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.05.2016 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Dzięki za odzew Ten blat, to niby taki stolik:rolleyes:. Kinka, w rogu na ścianie kanału jest wejście dla rury od okapu, kończy się 45 cm od ściany na której ma być zabudowa Jak miałby wyglądać ten sufit podwieszany? Wstawię jeszcze fotkę ściany z oknem, tej poprzecznej przegrody po lewej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.05.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 ale skoro wejście kanału okapu jest z rogu, to skąd ten nawis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts