carbonicum 24.03.2016 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Witajcie, przyszlam z nastepnym "problemem" pokojowym. W sumie moglabym poczekac i po przeprowadzce dopiero zaczac dzialac i myslec, gdyz ten "projekt" nie ma pilnego priorytetu. Ale wlasnie dzisiaj zobaczylam u kolezanki jaki syf powstaje jak zaczyna sie kuc kafelki w lazience!! A do rzeczy o co mi chodzi: W zakupionym domu jest na dole lazienka. To trzecia lazienka, ktora jest nam nie potrzebna(narazie) Kiedys moze jak syn bedzie chcial miec pokoj i lazienke na dole to pewnie bedziemy ja chcieli na powrot odzyskac....Ales synek jeszcze maly jest Dlatego mama, czyli ja wymyslilam sobie dla siebie swoj wlasny pokoj!!!! Codziennie cwicze yoge lub inny sport przed tv. Teraz robie to w duzym pokoju i niekiedy sa male spiecia z mezem bo blokuje telewizor:)) No wiec postanowilismy przerobic te lazienke na pokoj kobiecy i sportowy:) I teraz mam dylemat: do tej pory myslalam, ze bede zrywac kafelki ze scian, z podlogi nie bo jest tam ogrzewanie podlogowe. Ale byc moze jest jakas inna opcja zasloniecia kafelek np. plytami regipsowymi?? Czy to moze funkcjonowac? Tylko pewnie jak kiedys znowu z tego pokoju mialaby byc lazienka to sciagniecie tych paneli regsipsowych napewno zniszczyloby kafelki, hmmmm?!?! No ale to wtedy moglibysmy tez podjac sie jej remontu, tak czy siak. Co o tym myslicie? Zalaczam dla was zdjecia i rozmiary, choc na rzucie jest inne okno. A i tez moja wizualizacje, ktora jest tylko jednym z pomyslow Moje wyobrazenia o tym pomieszczeniu to: - window seat - regaly i szafki na ksiazki itp. - kacik z malym stolikiem i siedzeniem-chetnie na podlodze - no i oczywiscie miejsce na moje wygibasy ALE, jesli ma ktos inny pomysl w jaki sposob to ladnie zrobic to bede bardzo szczesliwa. http://naforum.zapodaj.net/images/de7b24f39f1d.jpg http://naforum.zapodaj.net/images/369f2f7b5e38.jpg http://naforum.zapodaj.net/images/21bfeff7c9b2.jpg http://naforum.zapodaj.net/images/d4f4a114daed.jpg http://naforum.zapodaj.net/images/0fe60ba48a53.png http://naforum.zapodaj.net/images/db60f9a8f28f.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 25.03.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Pomysł fajny, ale nie stawiałabym w środku dodatkowej ścianki - to nie jest duże pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 25.03.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Mnie by było szkoda likwidować łazienkę,która już jest zrobiona bo to dość duży koszt.(lepiej zrobić pralnię,suszarnię nawet garderobą bez kucia płytek)Co innego jakby to pomieszczenie było surowe,rozumiem że oprócz tego macie chociaż na dole jakieś wc?Stawianie ścianki nie ma sensu w pomieszczeniu ok 9m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carbonicum 25.03.2016 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 scianke tak dalam jako "gag", nie musi byc. choc teraz jest tam jako odzielenie prysznica i wcale jakos tak nie zabiera miejsca. Kinko, ten dol to w sumie "piwnica", choc dom jest troche na zboczu tak ze nie ma odczucia schodzenia pod ziemie:) Na dole jest tylko biuro mojego meza, wielka piwnica i suszarnia, gdzie stoja wlasnie pralki, suszarki itd. No i jeszcze na samej gorze strych bardzo pojemny mamy tak ze miejsca jest dosc na wszystko. Maz powiedzial, ze nie potrzebuje dodatkowej lazienki na dole.... hmmmm, tak wiec strasznie sie ucieszylam, ze bede miala swoje wlasne "krolestwo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carbonicum 25.03.2016 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 achh ta scianka miala byc taka scianka wspinaczkowa bo to moja pasja ale jak juz mowilam, nie musi jej byc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.03.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 czyli na poziomie salonu nie będzie innej toalety?Goście będą zasuwać do łazienek prywatnych przy sypialniach? Czy schodzenie z praniem po schodach do piwnicy i wchodzenie z upranym na piętro jest wygodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.03.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 czyli na poziomie salonu nie będzie innej toalety?Goście będą zasuwać do łazienek prywatnych przy sypialniach? Czy schodzenie z praniem po schodach do piwnicy i wchodzenie z upranym na piętro jest wygodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carbonicum 25.03.2016 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Elfir, dom jest niby trzy pietrowy, a i ukladu i niczego nie bedziemy zmieniac bo dom jest gotowy i juz uzywany. Jest bardzo nowy (12 lat) i super zrobiony(ogrzewanie geo-termiczne, uzytkowanie wody deszczowej itd.) Jest to dom ktorego uklad nam sie bardzo podoba i sprzyja. Jestesmy i zostaniemy mala rodzina(1 dziecko) "piwnica": biuro, wlasnie ta lazienka, piwnica i pomieszczenie z urzadzeniami(pralka itp.) parter: to salon, kuchnia, jadalnia i lazienka pietro: sypialnia, lazienka i dwa pokoje Goscie u nas zawsze korzystaja z lazienki prywatnej lub dla gosci(tej mniejszej) przewaznie jesli u nas ktos spi jest rodzina, wiec nie ma problemu... od zawsze tutaj jestem przyzwyczajona schodzic z praniem do piwnicy, bo w Niemczech raczej nie chca wynajemcy pralek w mieszkaniach i buduja specjalne wlasnie "pralnie" i suszarnie w piwnicach. Mi chodzenie po schodach nie przeszkadza, a na dole moge suszyc pranie lub wyniesc pietro wyzej do ogrodu. Dla nas jest optymalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts