zyhu 25.03.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Witam,Mam pytanie,chodzi o wewnętrzną instalację gazową, która jest na osobnym PnB, ma osobny dziennik, kier buda itp od Skrzynki do domu i wewnątrz Mam wszystkie papiery o zakończeniu tego przedsięwzięcia ale wykonawca ( z gazowni ) sugeruje mi, abym odebrał tą instalację wraz z odbiorem budynku, gdyż niepotrzebnie będę robił teraz ( gdybym chciał odebrać samą instalację gazową wewnętrzną ) inwentaryzację po geodezyjną. Przy odbiorze domu również będę jej potrzebował, geodeta naniesie nitkę gazu i jednym dokumentem załatwię dwie sprawy. Czy jest tak w istocie ? Sieć wod-kan oraz kanalizacyjną odbierałem osobno no i wtedy musiał być osobno geodeta do wykonania pomiarów po geodezyjnych. Ale to była sieć. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.03.2016 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 ja robiłam za jednym razem wszytsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 25.03.2016 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 też bym się skłaniał ku temu, bo po co robić 2x geodetę ? jedyna wada, że musi być ważny odbiór kominiarski i ważna próba szczelności, a te - są ważne tylko pół roku. Więc, znając życie, będę musiał je powtórzyć, bo nie wiem, czy do pół roku zdążę odebrać dom. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 25.03.2016 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 też bym się skłaniał ku temu, bo po co robić 2x geodetę ? jedyna wada, że musi być ważny odbiór kominiarski i ważna próba szczelności, a te - są ważne tylko pół roku. Więc, znając życie, będę musiał je powtórzyć, bo nie wiem, czy do pół roku zdążę odebrać dom. dziękuję Kwestia dogadania z geodeta, moj bral 300 za instalacje i 1000 za caly odbior. Ale sam zaproponowal ze za gaz wezmie 300 a pozniej to 300 odejmie od calosci i wtedy wzial 700. Na gaz wczesniej mi zalezalo bo gazownia u mnie zwraca koszty przylacza a do tego potrzebowalem odbior. I tu tez mialem uklon ze strony wykonawcy, bo nie wzial ode mnie kasy tylko podpisalem cesje ze gazownia bezposrednio jemu odda. I w sumie on czekal na kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 25.03.2016 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 jedyna wada, że musi być ważny odbiór kominiarski i ważna próba szczelności, a te - są ważne tylko pół roku. Więc, znając życie, będę musiał je powtórzyć, bo nie wiem, czy do pół roku zdążę odebrać dom. Odbior kominiarski i protokoły szczelności są ważne 12 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts