Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym najlepiej wykończyć tarasy?

Recommended Posts

Mam u siebie 2 tarasy - 80m2 i 30m2.

Czym proponowalibyście wykończyć podłoże?

Płytki odpadają.

Ten mniejszy będzie raczej używany przez dzieci i będzie tam stał jakiś domek dla nich.

Najlepszą opcją pewnie byłaby deska kompozytowa, ale przy ponad 100m2 koszt będzie chyba dla mnie za wysoki.

Myślałem nad czymś, żeby zamknąć sie w ok. 100zł/m2.

Panie Kamieniarzu ile m2 takiej płyty kosztuje?

Wbrew pozorom nie tak dużo ;-)

Ile potrzebujesz ? jaki format ? jaka grubość ?

Nie chcę pisać otwarcie na forum bo mnie zbanują, jeśli jesteś poważnie zainteresowany to napisz do mnie na P.W.

Edytowane przez k***a*z

Mam taras na płycie betonowej i schodki betonowe z bloczków... a jeszcze schodki półkoliste... to rodzi same trudności, ładnie taras wygląda, ale jest bardzo trudny w wykończeniu. Przyklejane płytki odrzuciliśmy. Rozważaliśmy deski kompozytowe, ale ciekawiło nas, co się zgromadzi pod deskami pomiędzy którymi są szczeliny, no i raczej cena dla naszego metrażu była dosyć wysoka. Nie przemawiała też konieczność nawiercania płyty pod kotwy do desek. Na ten moment przychylam się do płyt granitowych, ewentualnie betonowych. Płyty betonowe grubość ok 4cm, płyty granitowe ok 2-3 cm. Płyta betonowa może ładnie komponować się z elewacją, płyta granitowa z kostką granitową na ścieżkach. Granit musi być docięty na wymiar w zakładzie kamieniarskim i "złożony" na tarasie. W naszym przypadku kamieniarz potrzebuje mieć szablon ...