Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Baterie podtynkowe

DrAko

Recommended Posts

Witam

Powodowany brakiem czasu i doświadczenia chciałem zapytać jakie ( jakiego producenta) baterie podtynkowe możecie polecić. Szukam rozsądnego połączenia ceny i jakości.Chodzi o baterię prysznicową, wannową i do umywalki. Ewentualnie na co zwrócić uwagę przy wyborze? Zawór ceramiczny, mosiężny? Jakie macie doświadczenia w użytkowaniu takiego sprzętu, jest sens w to inwestować ?

Dziękuję i pozdrawiam

Zawór mosiężny ewentualnie z wkładem ceramicznym. Z uwagi na miejsce montażu nie pozwalające na jakąkolwiek naprawę czy ingeręncję radzę wybierać te znane firmowe Grohe, HansGrohe, Ferro, Omnires a z dolenej półki ewentualnie Kludi Deante

Czy aby na pewno Ferro i Omnires to górna półka a Kludi to dolna?

Kludi jest niemieckim producentem z kilkoma fabrykami, z czego żadnej nie ma w chinach.

Gdzie ma produkcję Ferro i Omnires? Sam to produkuje?

Czy aby na pewno Ferro i Omnires to górna półka a Kludi to dolna?

Kludi jest niemieckim producentem z kilkoma fabrykami, z czego żadnej nie ma w chinach.

Gdzie ma produkcję Ferro i Omnires? Sam to produkuje?

Jako instalator takie firmy mam sprawdzone i dlatego je polecam. Ilość fabryk i kraj nie ma dla mnie znaczenia.

Ja poleciłem takie a jeśli się z tym nie zgadzasz to poleć inne i przytocz argument dlaczego propozycje poprzednika są według ciebie złe.

Jeśli jako np: sprzedawcę uraziłem markę produktu który polecasz to nie miałem tego na myśli, a pisząc DOLNA półka miałem na myśli raczej ceny.

Też jestem instalatorem i tego nie ukrywam. Dla mnie czy ktoś jest producentem czy np. tylko wkłada chińskie produkty w pudełko z własnym logo, czy ma fabryki własne, fakt że nie ma fabryk w chinach itd. ma olbrzymie znaczenie, bo za tym idzie jakość.

Skoro miałeś na myśli tylko cenę pisząc dolna półka, to tu jak najbardziej się zgadzam, bo Kludi to dość "niedrogi niemiec".

• 4 weeks później...