pestka56 11.07.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Brasica, oczywiście, że się trzyma kupy. Widziałaś co wyczynia u siebie Aga11* Niby każdy pies z innej budy a wygląda wspaniale i trzyma się kupy wszystkimi ręcamy i nogamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 11.07.2016 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Meble można przemalować No, niby tak, ale czy wszystkie? Ja swoich tych najbardziej pamiątkowych chyba się nie odważę. I dlatego mam problem, chociaż to jest tylko kilka mebli. Największy problem mam z szafą w stylu gdańskim, choć mam dla niej przewidziane miejsce już w projekcie, ale mam świadomość, że taki mebel ogranicza pole manewru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 11.07.2016 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Mogłabym to zdanie powtórzyć za Tobą. Dzisiaj własnie tłumaczyłam panu od drzwi wewnętrznych, że powinny być w stylu skandynawsko-angielskim Tyle że u mnie sprawa wygląda nieco inaczej - na pewno nie wymienię wszystkich mebli, mało tego - raczej nieliczne będą te, które dokupię, więc z konieczności będzie mocno eklektycznie... Ewa, ja też nie będę kupować wielu nowych mebli, jak zrobię szafę w wiatrołapie i w pralnio-garderobie,to więcej miejsca mi nie trzeba. Mam teraz w sypialni 3 metry PAXa z Ikei i nie wiem czy go zabrać do nowej sypialni, bo w sumie niby już niepotrzebny, ale jest wygodnym meblem (tylko, że moja sypialnia będzie miała11,5m,a teraz mam 17,5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 11.07.2016 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Brasica, oczywiście, że się trzyma kupy. Widziałaś co wyczynia u siebie Aga11* Niby każdy pies z innej budy a wygląda wspaniale i trzyma się kupy wszystkimi ręcamy i nogamy Pocieszyłaś mnie, może dam radę. A jak nie, to powiem, jak klasycy (a raczej klasyczki:D) to ma się mnie podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 11.07.2016 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Wrzucę zdjęcie mojej szafy, której za chiny nie zostawię. Tylko jak ja się z nią urządzę? Tu w starym domu, to ona była tak jakoś naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 11.07.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Wiesz, a ja tak jakoś myślę, że taka szafa będzie pasować prawie do wszystkiego. Nawet do wnętrza w zupełnie innym stylu - jako wybijajacy się element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 11.07.2016 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Wiesz, a ja tak jakoś myślę, że taka szafa będzie pasować prawie do wszystkiego. Nawet do wnętrza w zupełnie innym stylu - jako wybijajacy się element. O, mówisz dokładnie tak jak moja córka. Ewa, ja chcę angielsko-skandynawsko , właśnie w tej kolejności. Na całości przewidziany mam parkiet,dlatego szukam płytek różnych, bo wiatrołap, kuchnia i łazienka nie stykają się ze sobą, a w przedpokoju też będzie parkiet. Myślałam o parkiecie w kuchni, ale chyba to nie jest dobry pomysł,teraz mam takie dosyć fajne panele,ale na podłogówce chyba lepiej, żeby były płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.07.2016 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 (edytowane) Piekne lustro. Ale podłoga wcale nie jest skandynawska. Bardziej hiszpańsko-marokańska.Z tego co widzę, mnóstwo osób (w tym większość blogerek wnętrzarskich) nie ma pojęcia jak wygląda styl skandynawski. Starczą białe ściany i już jest "skandynawsko" inspiracja:http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/41/55/f2/4155f2ad04d0dbd6940830ddfb7c4ab3.jpg Edytowane 11 Lipca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 11.07.2016 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 (edytowane) Piekne lustro. Ale podłoga wcale nie jest skandynawska. Bardziej hiszpańsko-marokańska. I tu się z Tobą zgadzam, dlatego ciągle mam wątpliwości. Ale nie będę mocno ortodoksyjna, chciałabym tylko, żeby to miało ręce i nogi. Edytowane 11 Lipca 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 11.07.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Wrzucam Ci jeszcze taki wybór płytek mozaikowo-patchworkowych:http://www.homebook.pl/produkty/plytki/opcje-kolor-szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 11.07.2016 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Wrzucam Ci jeszcze taki wybór płytek mozaikowo-patchworkowych: http://www.homebook.pl/produkty/plytki/opcje-kolor-szary Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.07.2016 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 (edytowane) I tu się z Tobą zgadzam, dlatego ciągle mam wątpliwości. Ale nie będę mocno ortodoksyjna, chciałabym tylko, żeby to miało ręce i nogi. Twoja szafa doda smaku każdemu wnętrzu, wkażdym stylu. Będzie tym co wnętrzarze nazywają eye catching Ciężko mi znaleźć zdjęcia, ktore pokazują podobne meble w nietypowym dla nich otoczeniu, ale mam nadzieję, że te zdjęcia przekonają Cię, że możesz stworzyć piękne wnętrze z użyciem szafy. Dwa pierwsze wnętrza skandi nie są, ale są białe i nowoczesne, a wstawiono tu meble z całkiem innej bajki. Trzecia fotka to typowe wnętrze skandynawskie. W nowoczesnym domu w kilku pomieszczeniach znalazły miejsce stylowe meble http://onekindesign.com/2015/07/07/stainless-steel-wrapped-home-in-the-english-countryside/ Edytowane 11 Lipca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 12.07.2016 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Dzięki Pestko, też myślę, że jakoś mi się uda urządzić wnętrze z tą szafą. Pokój ma 34 m( 7,90 x 4,20)W części jadalnianej (bliżej kuchni) ma stać i tylko stół i ta szafa właśnie , a w drugiej części 2 kanapki ,1 fotel oraz dość duża szafka(jeszcze nie mam pojęcia jaka) z telewizorem i sprzętem grającym. Szafa ma stanowić taki rodzaj kredensu przy stole (w środkowej przeszklonej części trzymam porcelanę SORAU, którą troszkę zbieram). Nie wiem tylko gdzie umieścić dość dużą ilość książek, ale może je dam do gabineto-gościnnego. Nie mogę się pozbierać, bo teraz mam 150m i nieograniczoną ilość powierzchni do przechowywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.07.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 (edytowane) Książki jak u nas w salonie mam jedną ścianę 7 m długości i prawie 3 wysokości zastawioną biblioteką. Salon ma 7x8 m i jest otwarty na hall ze schodami. Biblioteka i kominek determinują urządzenie. Reszta książek jest na poddaszu. Tam powstaje druga biblioteka 4 m długości, a wysokość ... z jednego końca 180 cm, a na drugim jakieś 5 m. Mam nadzieję, że to już wystarczy. Masz dobry pomysł na szafę. Stół i krzesła możesz postawić przy niej nawet bardzo minimalistyczne. Może jakiś dywan pasujący do biblioteki położyłabym pod stołem, albo tkaninę na stole. Bibliotekę można zrobić wiszącą na ścianach pod sufitem. Nie musi zajmować całej ściany. Może być oprawą do szafy, albo szafki z tv. Poszukam w wolnej chwili, mam pewnie coś takiego na pintereście w „...if I like books” Edytowane 12 Lipca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 13.07.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Cześć! Bardzo się cieszę , że ruszacie z budową! Twój pomysł na wnętrza jest świetny , bardzo mi się podoba zestawienie starego z nowoczesnym . Taka szafa to perełka w domu, jest prześliczna i będzie główną atrakcją salonu Zapisuję wątek , bo gdzieś mi się zapodział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.07.2016 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 (edytowane) Cześć! Bardzo się cieszę , że ruszacie z budową! Twój pomysł na wnętrza jest świetny , bardzo mi się podoba zestawienie starego z nowoczesnym . Taka szafa to perełka w domu, jest prześliczna i będzie główną atrakcją salonu Zapisuję wątek , bo gdzieś mi się zapodział Witaj Dana, a ja właśnie u Ciebie z wizytą byłam, poczytałam o dylematach z projektem i myślę, że skoro masz jeszcze czas to warto go dobrze przemyśleć (a może indywidualny?) Już doczytałam - Ty ten projekt masz już kupiony? Edytowane 15 Lipca 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 26.07.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Witam się i ja gratuluje PnB !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ogród masz przepiękny i wiedze o nim ogromną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 28.07.2016 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Wreszcie i u mnie coś drgnęło. Jednego dnia rano było tak , potem w południe tak , a po południu tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 28.07.2016 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Po kilku dniach było tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 28.07.2016 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 A stan na dzisiaj wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts