greenarrow 16.04.2016 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) Poproszę o ten przekrój (jeśli otrzymam to wrzucę) i na pewno wybiorę się, żeby obejrzeć te domki. Co do pytania mieszkańców - wiem, że to rozsądne, ale jakoś sobie nie wyobrażam zapukać do kogoś do drzwi i zapytać się go, jak mu się mieszka. Tym bardziej, że z tego co widzę, nie wszystkie domy jednak są tutaj budowane szkieletowe, niektóre są murowane. Inna sprawa, że nawet jeśli ktoś tam mieszka, to od niedawna, więc nie będą w stanie zbyt wiele mi powiedzieć. Wkurza mnie, że wciąż jest tak mało miejsc, gdzie można w ogóle dowiedzieć się czegoś o tego typu domach. Ludzie mieszają kanadyjczyki, z domami z drewna i z konstrukcją szkieletową. Dla nich to jeden pies i ja już się łapię na tym, że sama nie wiem o czym czytam. Jeszcze inna kwestia zaczęła mnie niepokoić. Odpisują lakonicznie na mejle. Wysłałam im dwa z różnymi pytaniami i to nawet nie o takie techniczne kwestie tylko np. kiedy jakie domy będą gotowe, bo zależy mi, żeby szybko się wprowadzić. Pytałam o możliwość podesłania dodatkowych zdjęć z budowy, zwłaszcza z wnętrza budynków. To powiedziano mi, że mam sobie poczekać jeszcze miesiąc, oni wtedy wrzucą na fejsa i tak w ogóle to robią jeden dom pokazowy i wtedy zapraszają. Poczułam się trochę spławiona, jak natrętny giez. Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez greenarrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.04.2016 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 ... Poczułam się trochę spławiona, jak natrętny giez.To już wiesz jak będzie wyglądał kontakt w razie jakichś reklamacji. Co do "wchodzenia" do mieszkań, to może zajrzyj na te budowy, które już są na ukończeniu? Spotkasz kogoś, zapytaj czy kupił tu dom, pewnie już jakieś doświadczenia ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greenarrow 21.04.2016 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 No i to mnie właśnie trochę zastanowiło. Zadałam podobne pytanie co tutaj na innym forum, gdzie jest mowa tylko o domach z drewna. Dowiedziałam się, że np. została wykorzystana folia PE- paraizolacyjna (jest to wyszczegolnione w stanie deweloperskim), a okazuje się, że nie stosuje się folii opóźniacza pary (paroizolacji) w przegrodach wewnętrznych. Nie ma nic na temat konstrukcji stropu, jaki rozstaw i przekroje. Do tego na belkach stropowych brakuje izolacji akustycznej. To tak w skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 22.04.2016 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 W przegrodach wewnętrznych nie stosuje się paroizolacji bo po co? Między pomieszczeniami są podobne warunki a paroizolacje daje się na ściany zewnętrzne aby para się nie skroplila i nie zawilgocila wełny bo wtedy wełna przestanie izolować cieplnie. Przy okazji woda w przegrodzie to nic dobrego. Pewnie nie będą chcieli zdradzać szczegółów konstrukcji a dla dewelopera mądry klient co pyta za dużo to chyba nie jest dobre bo trudniej jest im kłamać jeżeli mają coś do ukrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
youngho 20.01.2017 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Czy ktoś jeszcze ma jakąś opinię na temat tych domów? bo również rozważam kupno domu eurohome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annes77 18.12.2017 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Czy ktoś jeszcze ma jakąś opinię na temat tych domów? bo również rozważam kupno domu eurohome up up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts