Karwos00 28.12.2017 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Jestem w trakcie adaptacji projektu, uzgodnień i nie do końca wiem czy w trakcie będzie rozsądne składanie takiego wniosku - żeby się nie okazało że zrobiłem zgłoszenie budowy budynku gospodarczego który będzie kolidował z wnioskiem o pozwolenie na budowę domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 29.12.2017 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jedno z drugim nie stoi w sprzeczności. Jeśli suma powierzchni zabudowy nie przekroczy maksymalnej wartości zapisanej w planie, będą zachowane odległości od granic itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karwos00 29.12.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Odległości muszę sprawdzić i dodatkowo czy nie będzie kolidowało z ustaleniami podłączenia wody i prądu, rozsączania itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 29.12.2017 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Odległości muszę sprawdzić i dodatkowo czy nie będzie kolidowało z ustaleniami podłączenia wody i prądu, rozsączania itp. Mam pytanie czy ten zgłoszony budynek widnieje na mapie i ewidencji gruntów,płacicie za niego podatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 29.12.2017 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Dzisiaj otrzymałem zapewnienie dostaw energii i ręce mi opadły. miesiąc na to czekałem. We wniosku napisałem dom, garaż wolno stojący i stajnia. Na mapie narysowalem trzy budynki. W zapewnieniach przesyłają mi, że do sieci można przyłączyć dom i stajnie. O garażu zapomnieli? Dzwoniłem dziś pół dnia ale niełaska nikomu odebrać. Muszę to poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 29.12.2017 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Dzisiaj otrzymałem zapewnienie dostaw energii i ręce mi opadły. miesiąc na to czekałem. We wniosku napisałem dom, garaż wolno stojący i stajnia. Na mapie narysowalem trzy budynki. W zapewnieniach przesyłają mi, że do sieci można przyłączyć dom i stajnie. O garażu zapomnieli? Dzwoniłem dziś pół dnia ale niełaska nikomu odebrać. Muszę to poprawić? No ale potrzebne Ci 3 liczniki ? można rozprowadzić prąd od jednego licznika w domu i do stajni i do garażu lub gdzie będzie potrzeba. No chyba że chcesz mieć inne taryfy na każdy budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 29.12.2017 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Mam pytanie czy ten zgłoszony budynek widnieje na mapie i ewidencji gruntów,płacicie za niego podatek? Jeśli to pytanie do mnie, to odpowiadam, że za mój blaszak zgłoszony jako budynek gospodarczy podatku nie płacę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karwos00 29.12.2017 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 A to nie dziwne ? A może do jakiegoś tam metrażu się nie płaci ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 29.12.2017 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Trzech liczników nie potrzebuje ale czy potem przy pozwoleniu na budowę albo nie wiem w jakimś kolwiek dalszym etapie ktoś nie stwierdzi u Panie a garaż gdzie? Potem trzeba będzie się bujać z tymi papierami od nowa i czekać kolejny miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnes1310 04.01.2018 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Czy miał ktoś kontrole z PGE lub innego dostswcy przy zmianie taryfy z c11 na G11? Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Agnes1310 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.01.2018 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Czy miał ktoś kontrole z PGE przy zmianie taryfy z c11 na G11? Miałem. Spisany protokół ze stanem licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 04.01.2018 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 A to nie dziwne ? A może do jakiegoś tam metrażu się nie płaci ?? Nie jest stale związany z gruntem i za takie budowle u nas nie pobierają podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnes1310 04.01.2018 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Miałem. Spisany protokół ze stanem licznika. I co zmienili taryfę? Byłeś obecny podczas kontroli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.01.2018 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 I co zmienili taryfę? Byłeś obecny podczas kontroli? Zmienili. Byłem, bo straszyli, że jak mnie nie będzie to kontrola się nie odbędzie, a bez kontroli nie będzie zmiany taryfy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnes1310 04.01.2018 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) A no to super. A miał ktoś kontrole zakładu energetycznego sprawdzająca czy budynek ma ssz?Bo ja taką właśnie miałam i zastanawiam się czy zmienia na g11 Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Agnes1310 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.01.2018 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Nie wiem w sumie, co chcieli sprawdzić - do prądu była podpięta przyczepa kempingowa. A dom był na etapie bodaj szalowania stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 04.01.2018 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 A no to super. A miał ktoś kontrole zakładu energetycznego sprawdzająca czy budynek ma ssz? Bo ja taką właśnie miałam i zastanawiam się czy zmienia na g11ja miałem, ale nie wiem co sprawdzali bo mnie nie było, a wcześniej udzieliłem zgodę na brak mojej obecności. Kontrola odbyła się podczas wizyty przy liczniku. Budynek stał, miał okna, dach, drzwi, wiec chyba tylko ślepy by nie zobaczył, ze nie ma budynku i SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 04.01.2018 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Ja też miałem kontrolę, ale wyraziłem zgodę że może mnie nie być podczas kontroli. Tylko ja od razu podpisałem umowę na taryfę G, hm a na działce był tylko blaszak. Przyjechali, popatrzyli - panie a gdzie ten dom bo teraz nie ma nic, to ja im mówię że dziś nie ma nic ale zanim przyjdzie rachunek za prąd to będzie stał dom. I tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnes1310 04.01.2018 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) ja miałem, ale nie wiem co sprawdzali bo mnie nie było, a wcześniej udzieliłem zgodę na brak mojej obecności. Kontrola odbyła się podczas wizyty przy liczniku. Budynek stał, miał okna, dach, drzwi, wiec chyba tylko ślepy by nie zobaczył, ze nie ma budynku i SSZ I co zmienili na G11? U mnie Pan z pge sam robił kontrole, przez tel powiedzial mi ze spisal licznik i zaglądał przez okno do budowanego domu, nie pytał o zgodę. Czy pan z PGE mógł tak postąpić? Można to jakoś wykorzystać jeśli rozpatrzenie wniosku (który już po terminie) będzie negatywne. Oczywiście ssz z rozprowadzona instalacją. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Agnes1310 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 04.01.2018 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 I co zmienili na G11? U mnie Pan z pge sam robił kontrole, przez tel powiedzial mi ze spisal licznik i zaglądał przez okno do budowanego domu, nie pytał o zgodę. Znaczy się licznik masz na ścianie domu ? Licznik mogą kontrolować bez zgody właściciela jeśli jest w granicy działki, ale włazić komuś na działkę bez zgody i zaglądać przez okno to już chyba coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts