noelia 11.04.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Cześć, tutaj Aneta i Michał z Ksawerowa. Za tydzień lub dwa wchodzą murarze, a my nocami sobie meblujemy ołówkiem na papierze:-) Pomóżcie proszę w urządzeniu kuchni. W projekcie ma ona 2 okna - duże od północy i małe od zachodu. 1. Zastanawiamy się czy robić to od zachodu, bo jak je zrobimy to chyba na całej tej ścianie będą tylko dolne meble bez szafek wiszących - tak mi się wydaje, że wiszące szafki zasłaniałyby okno i słabo by to wyglądało. 2. Co pod oknem od północy - zlew czy blat roboczy? Jak zlew to czy centralnie na środku czy może trochę z boku, żeby okno się otwierało? A czy okno z parapetem czy na równi z blatem lepiej zrobić? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.04.2016 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 a jak zamienisz płytę z lodówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 11.04.2016 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Parapety 10cm powyżej blatu i obydwa okna zostawcie. Po usunięciu jednego elewacja z tej strony prawdopodobnie będzie wyglądać jakby się ktoś pomylił w murowaniu. Jak już będziecie mieć wymurowane to się wtedy zastanowicie co gdzie ma stać. W tym momencie "ustawianie mebli" nie ma większego sensu bo i tak będzie to zmienione jeszcze z 10 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.04.2016 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 nie zgodzę się - meblowanie moim zdaniem powinno być zrobione orientacyjnie na etapie adaptacji projektu. Dowodem jest ilość postów w tym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.04.2016 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 http://images77.fotosik.pl/499/2506a83d39a1447c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 11.04.2016 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 nie zgodzę się - meblowanie moim zdaniem powinno być zrobione orientacyjnie na etapie adaptacji projektu. Dowodem jest ilość postów w tym dziale Orientacyjnie tak, chociażby po to żeby później ścian nie rozwalać czy nie zamurowywać/wykuwać okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2016 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 właśnie o to mi chodziło. Orientacyjnie, a nie z dokładnością do cm.Bo potem wybierze się fajny projekt, ale okazuje się, że sypialnie nieustawne pod skosami, albo wymarzona wyspa nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.04.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Piękna duża kuchnia i piękne okno.........co wy chcecie zmieniać Elfir przedstawiła pomysły,ja bym wybrała nr 3..........szkoda że nie widać na rzucie salonu bo łatwiej by było coś doradzić. Jeśli chodzi o parapet mnie się podobają na równi z blatem i taki mam u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 12.04.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Pokaż foty bo te wykonania blato-parapetów, które widziałem do tej pory wyglądały paskudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 tu jest na róni:http://4.bp.blogspot.com/-PSirRWbhLJk/VcD1Y3LySeI/AAAAAAAACFg/y7oyVNyAtmE/s640/k22.jpg http://i185.photobucket.com/albums/x1/aga76/kuchnia/kuchnia6.jpg Chociaż osobiście zrobiłabym parapet wyższy od blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 12.04.2016 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Pierwsze ujdzie, drugie jak w kiosku Ale o gustach się nie dyskutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 raczej twój odbiór wynika z jakości materiałów wykończeniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.04.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) http://ddz.doba.pl/media/powiaty/dzierzoniow/articles/images/2597/doba_pl_12132-246fed03f3aa1676cfa4366d5ca599a3_1280x720.jpghttp://www.domywstylu.pl/blog_budowlany/zdjecia/duze/89791357509e9a341ec50.jpghttp://www.magda85.mojabudowa.pl/pliki/magda85/image/imag0546.jpghttp://www.matig1.mojabudowa.pl/pliki/matig1/image/20141203_192710.jpg Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2016 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 kinka - trzy pierwsze zdjęcia to nie jest parapet zlicowany z blatem o którym pisze maxb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.04.2016 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Tak wiem,chciałam pokazać jak to wygląda przy narożnym oknie,natomiast nadal obstaje przy takim zlicowanym jak na ostatniej fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noelia 12.04.2016 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Dzięki za takie rozwinięcie tematu! Nie spodziewałam się Patrząc na te fotki oraz na inne znalezione, to chyba bardziej nam się podoba jednak jak okno jest z parapetem. Wklejam projekt całego dołu, aby pokazać jak to z salonem będzie wyglądać. W kuchni spiżarki robić nie będziemy. Ściany z kominami (jak pokazane w projekcie) też nie będzie - komin będzie od poddasza a w kuchni tylko "dziury" w suficie. Także miejsca trochę więcej. Fajnie by było jakby wpakować do kuchni jeszcze jakiś narożnik kuchenny / mały stolik. Macie pomysł gdzie go umieścić? Zmieści się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 13.04.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Stół masz obok kuchni - zrób półwysep-barek do szybkich posiłków. A jak wygląda wyższa kondygnacja? To poddasze ze skośnym dachem czy piętro? Jak możesz to podaj nazwę lub link do projektu(jeśli to gotowiec). Ewentualne zmiany w układzie/rozmiarze okien kuchennych warto dopasować do wyglądu całego domu. Wstępnie jestem za tym żeby zostawić tylko szerokie okno od północy, układ sprzętów taki jak na oryginalnym rysunku tylko z barkiem po stronie blatu z płytą. Jest to dość oklepany układ ale funkcjonalny. Jeśli masz jakie szczególne potrzeby lub zachcianki to napisz albo wklej inspiracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noelia 13.04.2016 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Projekt indywidualny na bazie projektu Noelia z Domplanu (lustrzane odbicie) --> http://www.domplan.com.pl/Noelia_Mirror/Noelia.html W oryginale nie ma okna od zachodu, to nasz był pomysł, że niby fajnie jak tak dużo okien, słonecznie i w ogóle... a teraz jak zaczęliśmy meblować na kartce, to zastanawiamy się czy to dobry pomysł. Szczególną potrzebą czy zachcianką, to właśnie byłby ten narożnik/stół, żeby od razu w kuchni jeść jakieś mniejsze/szybkie posiłki,a nie ciągle wynosić do stołu. Barek.. hmm, no nie wiem.. wygodne to to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 13.04.2016 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Moim zdaniem okno narożne nie pasuje do tego domu. W ogóle trudno tu ładnie zaplanować okna na elewacji frontowej, nawet oryginalny układ jest niezbyt ładny - zaraz pokombinuję. Barek mam na myśli taki na wysokości blatu kuchennego(ok.90cm, stół ma blat na wysokości ok.70-75cm) czyli potrzebne byłyby nieco wyższe stołki niż normalne(lub regulowane) ale nie takie wysokie hokery. Ewentualnie blat półwyspu może być obniżony. Jeśli jednak wolisz stół lub narożnik to raczej w zamkniętej kuchni bo inaczej zrobi ci się wystawa sklepu ze stołami Możesz zamieścić rzut poddasza? Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez alicyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noelia 13.04.2016 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Wklejam rzut poddasza. Coraz bardziej przekonuje się do nie robienia tego okna od zachodu. Blaty chcielibyśmy mieć na wysokości 100cm - biorąc to pod uwagę i to, że lepiej byłoby mieć okno z parapetem (nie zlicowane z blatem) to chyba to nie wiem czy okno standardowej wysokości (150) się zmieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts