muszti 13.04.2016 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam! Czy ktoś buduje dom wg projektu Z368 D z pracowni Z500? http://z500.pl/projekt/1165/Z368_D,dom-jednorodzinny-parterowy-z-tarasem-w-wersji-drewnianej/dane-ogolne.html Nie znalazłam w sumie ani jednego śladu w internecine, żeby ktoś podjął się budowy tego domu - czy jest z nim coś nie tak? Chciałabym wprowadzić kilka zmian w projekcie - zamienić łazienkę en suit z sypialni na garderobę, a garderobę na pralnio-suszarnię, dodatkowo przenieść kominek koło telewizora (komin zająłby część szafy na przedpokoju) i jeszcze w miejscu gdzie jest właśnie aktualnie kominek to jeszcze dodatkowo koszem części kotłowni chciałabym wygospodarować miejsce na spiżarnię, co o tym myślicie? Widzicie jakieś mankamenty tego projektu? Albo możliwe rozwiązania, które by go mogły ulepszyć? Chcę zbudować prosty dom parterowy, bez piwnicy i bez piętra Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez muszti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2016 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 to może być nowy projekt, stad mało informacji o nim. Trochę mały salon. Przenoszenie kominka spowoduje konieczność budowy dodatkowych kominów (komin spalinowy pieca, komin dymowy kominka + kominy \wentylacyjne i nawietrzniki pionów kanalizacyjnych) Dach będzie upstrzony kominami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 http://images77.fotosik.pl/522/7bb0d1d656841f8b.png Powiększyłam nieco jedną z sypialni, aby dzieci miały pokoje o identycznej powierzchni (żeby jedno nie czuło się pokrzywdzone)Ograniczyłam ilość łazienek do dwóch - w jednej duży prysznic, w drugiej wanna. W mniejszej, za przesuwnymi drzwiami, znajduje się kotłownia z piecem kondensacyjnym, zasobnikiem. Nad zasobnikiem można powiesić rekuperator (do wentylacji mechanicznej). Zmieści się też szafka na szczotki, wiadra, mopa, środki czystości. Druga łazienka rodzinna jest z oknem. Przy kuchni duża spiżarka z miejscem na pralkę (wówczas można doglądać pranie gotując w kuchni). Do spiżarki jest też wejście z wiatrołapu, aby nie nosić zakupów i worków ze śmieciami dookoła, przez salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asbe 19.09.2016 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Bardzo fajny projekt, tylko szkoda, że wersja drewniana.Ja bym zmieniła nieco inaczej, ale to w zależności od potrzeb.Z łazienki i garderoby zrobiłabym jedną łazienkę z miejscem (za ścianką) na pralkę i suszarkę, ale prysznic byłby ustawiony kosztem wiatrołapu; kotłownia zmniejszona na korzyść salonu/jadalni. Dodatkowo zwiększyłabym wymiar budynku do 11 m (uwzględniając ściany murowane z ociepleniem, przez co zwiększy się salon i dwie sypialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asbe 19.09.2016 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz z368d 22.02.2017 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Witam! Czy ktoś buduje dom wg projektu Z368 D z pracowni Z500? http://z500.pl/projekt/1165/Z368_D,dom-jednorodzinny-parterowy-z-tarasem-w-wersji-drewnianej/dane-ogolne.html Nie znalazłam w sumie ani jednego śladu w internecine, żeby ktoś podjął się budowy tego domu - czy jest z nim coś nie tak? Chciałabym wprowadzić kilka zmian w projekcie - zamienić łazienkę en suit z sypialni na garderobę, a garderobę na pralnio-suszarnię, dodatkowo przenieść kominek koło telewizora (komin zająłby część szafy na przedpokoju) i jeszcze w miejscu gdzie jest właśnie aktualnie kominek to jeszcze dodatkowo koszem części kotłowni chciałabym wygospodarować miejsce na spiżarnię, co o tym myślicie? Widzicie jakieś mankamenty tego projektu? Albo możliwe rozwiązania, które by go mogły ulepszyć? Chcę zbudować prosty dom parterowy, bez piwnicy i bez piętra Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! Witam ja wtym roku mam zamiar budowac tylko ze wersja murowana drewniana jakos do mnie nie przemawia mam juz projekt na wiosne fundament i jedziemy dalej praktycznie z projektu nic nie przerabialem pare poprawek ogolnie projekt bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidbud1 01.02.2019 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Odkopuje temat ponieważ jestem zainteresowany tym projektem. Ktoś budował już ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts