marcin_bojnar 14.04.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Witam. Długo się zastanawiałem, ale w końcu postanowiłem kupić kino domowe. Niestety nie wiem nic na ten temat. Wiadomo, na rynku RTV króluje teraz Samsung, ale czy tak samo jest w tym przypadku? Czy są jakieś inne firmy, na które warto zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 14.04.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Jaki budżet ? Samsung stawiał bym daleko w tyle za markami takimi jak Yamaha, Onkyo, Harman Kardon, Pioneer czy Sony (kolejność przypadkowa). W każdym systemie audio najważniejsze są głośniki, na nie trzeba położyć największy nacisk (budżet). Przy ograniczonym budżecie ja osobiście odpuścił bym sobie kino a zainwestował w dobre stereo. Najnowszy Madmax na dobrym stereo też brzmi zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil112 22.04.2016 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Moim zdaniem warto samemu taki zestaw stworzyć, gotowe kina domowe są zazwyczaj zrobione dość budżetowo. U siebie domu kupiłem osobno amplituner (ferguson, cena okolo 600zł) do tego dokupiłem dwie kolumny (jamo koszt 1000zł) subwoofer heco (600zł) a na tył dałem 10 letnie tonsile które leżały już długo nie używane na strychu. Efekt jest nieziemski, porównywałem w sklepach gotowe zestawy, i dopiero te oscylujące w 3-4 tysiącach grają porównywalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 22.04.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 W marketach za 3-4 tysiące to są podstawowe zestawy, które w KD jakoś sobie dają radę, ale muzyki na nich nie posłuchasz:eek: Generalnie trzeba się najpierw określić, co będzie słuchane na zestawie, potem określić budżet, a na końcu można coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_bojnar 18.05.2016 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Bardziej myślałem o tym, żeby podłączyć je do tv i zrobić sobie taką salę filmową z fajnym dźwiękiem. Akurat mam spore pomieszczenie jeszcze nie zagospodarowane i taka mała sala kinowa wydała mi się fajnym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperata 19.05.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 a masz dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miroslaw1975 19.05.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 też długo zastanawiałem się czy kupić. Myslałem nad dwoma: Sony BDV-E6100 i Samsung HT-F5550, w końcu zdecydowałem się na Sony i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_bojnar 20.05.2016 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Tak, mieszkam w domu jednorodzinnym. Niedawno zresztą wybudowanym, nie do końca jeszcze wyposażonym. Dzięki wszystkim za odpowiedzi, teraz już wiem mniej więcej czego szukać. Ułatwiliście mi znacznie wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon.kilewski 07.06.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Ja przymierzam się do takiego zakupu, ale nie chcę za dużo wydawać. Myślę, że więcej niż 2000zł nie wydam, ale właściwie za takie pieniądze nie kupię nic porządnego, więc odwlekam ten zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 08.06.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Jeżeli masz jakiekolwiek zdolności manualne, to mogę polecić kilka projektów kolumn Do-It-Yourself. Za 1200-1500 PLN zrobisz bardzo fajne dwudrożne stereo, w fajnym wykończeniu. Za kolejne 500 kupisz używany amplituner kina domowego. Za 2000 PLN będziesz miał dobrej jakości zestaw stereo, który zrobi większe wrażenie niż byle jaki zestaw KD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dave88 08.06.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 ja doszedłem do wniosku że zamiast wywalać kasę na plastikowy zestaw Samsunga czy Sony wolę kupić raz a porządnie i stawiam na zestaw stereo...ale w tym przypadku trzeba liczyć się z wydatkiem 6000 zł ...amplituner AV np. Onkyo albo Denon i do tego 2 kolumny stereo np. Dali Zensor 7...mocny, potężny dźwięk do słuchania muzyki a także świetnie sprawdza się w KD...ale to już co kto lubi i woli....jest też fajny niedrogi zestaw Yamaha 777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierotez 10.06.2016 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Albo prawdziwe Audio albo popierdulki. Jeżeli ładne patyczaki to ewentualnie Pioneer nie pamiętam modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.06.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Jeśli ktoś lubi łubu-dubu polecam Harman Kardon, tak jak "świetne" kolory Samsunga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierotez 10.06.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Jeśli ktoś lubi łubu-dubu polecam Harman Kardon.. To co mają powiedzieć właściciele kilowatowych Krelli albo JBL Classic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejkoziol11 22.06.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Jak kiedyś będę miał pomieszczenie dodatkowe, to wtedy zrobię sobie sale kinową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts