MIREK_2016 14.04.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem obecnie na etapie wyboru projektu domu, wspólnie z żoną zdecydowaliśmy się na projekt z pracowni Prestige- KORNELIA, o ile wizualizacje wyglądają obiecująco, to niestety mamy duży problem ze znalezieniem rzeczywistych fotografii tego domu.http://projektyprestige.pl/projekt/projekt-domu-kornelia/ Czy ktoś z Was wybudował/ buduje dom na podstawie tego projektu? Będę wdzięczny za informacje zwrotne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIREK_2016 15.04.2016 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Nikt..nic? Chyba będę pierwszy z tym lub na bazie tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 pralnia na parterze - całe pranie trzeba będzie nosić po schodach, bo szafy i łazienki (gdzie zdejmujecie ubrania) macie na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIREK_2016 19.04.2016 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Z tego projektu najprawdopodobniej pozostanie jedynie bryła i cząstkowy układ. Pralnia będzie u góry, a pustka nad salonem wraz ze schodami zniknie, tego typu pomieszczenia są wrogiem akustyki, a ten element jest dla mnie bardzo istotny z punktu widzenia audio. Zresztą zauważyłem tendencję, że większość projektów wyklucza dobre rozstawienie sprzętu A wracając do tematu, to zależy mi na zobaczeniu jak ten dom prezentuje się w rzeczywistości. edit. tak to sobie rozrysowałem: Parter: Piętro: Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez MIREK_2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kelpi 13.10.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Witam Mirku Jestem w trakcie budowy Korneli więc nie jesteś sam8) Też nigdzie nie znalazłem żadnych realizacji tego projektu, co świadczy jedynie o tym że jest to projekt niebanalny i wyjątkowy. Nie rozumiem dlaczego wybierając ładny i nowoczesny projekt, zmieniasz go w dom z lat 90 :/ Nie rezygnowałbym z pustki, to właśnie miedzy innymi dlatego wybraliśmy ten projekt że pomimo stosunkowo małych rozmiarów jest naprawdę przestronny. U mnie wym tygodniu skończony będzie wieniec górny, drewno już zamówione i czekam na dach. Na ten rok to chyba wszystko. A jak tam prace na twojej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toronkas 24.01.2018 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Mirku, Kelpi,Jak wasze budowy? Jestem również zainteresowany budową domu z projektu Kornelia. Moglibyście napisać coś więcej na temat waszych budów, jakie zmiany robiliście, jak wygląda kosztorys? Ewentualnie może byłaby możliwość oglądnięcia domu na żywo? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts