darasle 15.04.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Witam, Wczoraj posadziłem tuje Szmaragd ( niewielkie, około 30cm) i co dalej ?Jak często mam podlewać, kiedy nawozić i jak często ? Z góry dziękuję za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.04.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 podlewać kiedy ziemia przeschnie na ok. 10-15 cm. Nawozić co najmniej rok po posadzeniu, a jak masz żyzną glebę to i później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 15.04.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 podlewać kiedy ziemia przeschnie na ok. 10-15 cm. Nawozić co najmniej rok po posadzeniu, a jak masz żyzną glebę to i później. Czyli jak posadziłem tuje jesienią, to pierwszy raz nawieść też na jesień ? Hmm... myślałem żeby właśnie teraz sypnąć nawóz pod tuje? ... A jakieś opryski zapobiegawcze zrobić ? Ps. To były tuje z marketu i wszystkie się przyjęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 16.04.2016 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 podlewać kiedy ziemia przeschnie na ok. 10-15 cm. Nawozić co najmniej rok po posadzeniu, a jak masz żyzną glebę to i później. Elfir dziękuję za odp., a napisz proszę jak z przycinaniem w moim przypadku i jeżeli to w jaki sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Czyli jak posadziłem tuje jesienią, to pierwszy raz nawieść też na jesień ? Hmm... myślałem żeby właśnie teraz sypnąć nawóz pod tuje? ... A jakieś opryski zapobiegawcze zrobić ? : Nie. Nie nawozić na jesień. Jak już to na wiosnę. Ale przede wszystkim nawozić kiedy w glebie zabraknie składników pokarmowych. Żeby nie przenawozić. Przenawożone rośliny szybciej chorują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Elfir dziękuję za odp., a napisz proszę jak z przycinaniem w moim przypadku i jeżeli to w jaki sposób ? Zaczynasz przycinać, kiedy osiągnie docelową wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts