Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich, forum śledzę od jakiegoś czasu ale dopiero niedawno postanowiłem się zarejestrować.

Przymierzam się do zakupu tego projektu http://www.dobredomy.pl/projekt/aridelaIII/ i chciałbym poznać Wasze opinie na jego temat, oraz znaleźć osoby które być może go budują lub budowały, ponieważ nie znalazłem żadnych informacji na temat tego projektu.

Moja działka ma wjazd od południa, czyli teoretycznie niekorzystnie ale tutaj w tym projekcie taras byłby od strony północnego-zachodu, czyli słońce byłoby popołudniu więc to nawet dobrze bo jakiś grill czy coś to raczej popołudniu się organizuje, co o tym myślicie?

W projekcie podoba mi się że kuchnia z jadalnią są trochę oddalone od salonu. W łazience na dole chciałbym zmieścić prysznic, w związku z tym chciałbym ją powiększyć kosztem szafy ale czy to wystarczy. Zamiast tego szafę chciałbym umieścić w wiatrołapie ale tak jak teraz to wygląda to nie zmieści się raczej, nie wiem trzeba by przesuwać ściankę ale wtedy ten gabinet będzie bardzo mały a i tak nie jest za duży. W kuchni usunąłbym spiżarkę, w salonie zlikwidował drzwi na taras. Kotłownia byłaby na gaz, wrzuciłbym tam jeszcze pralkę.

Jeśli chodzi o górę to raczej zostawiłbym tak jak jest.

Co sądzicie o tym projekcie i moich propozycjach zmian? Proszę o Wasze opinie.

Z góry dzięki.

Czy ja wiem czy przestarzały, jest dużo projektów na ten styl i ludzie to budują, kwestia gustu. Podcienie czy filary to zawsze jakieś urozmaicenie względem prostych czterech ścian domu. Tak jak to przedstawiłaś można by zrobić ale wtedy taras bym miał od strony drogi a wolałbym od strony ogrodu czyli z tyłu. Dlatego pasowałoby mi obrócić o 90 stopni w prawo.

Jeszcze przejrzę strony firm projektowych i relacje z budów forumowiczów może coś mi wpadnie w oko.

A co do dzieci to przynajmniej dwójka:)

• 2 months później...