sSiwy12 09.05.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Jeśli macie takie życzenie i Elfir wyrazi zgodę - nick możemy zmienić. Chwilunia - na co Elfir ma wyrazić zgodę ? Na przestrzeganie i postrzeganie Regulaminu ? Wystarczy, że Redakcja, ewentualnie uzna to za wyjątek (mając na uwadze okoliczności). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.05.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 ... i Elfir wyrazi zgodę... Dobre Innych też pytaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.05.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Masz jakieś trudności w interpretowaniu regulaminu? Ja nie. Ty. Zarzucasz mi, że logując się na forum stworzyłam nick będący nazwą firmy, co jest po prostu kłamstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 09.05.2016 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 A może trochę pokory ? Ewidentnie łamiesz (czas teraźniejszy) Regulamin. Są okoliczności łagodzące - interpretacja Redakcji - do przyjęcia, ale fakt złamania Regulaminu pozostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.05.2016 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Forum jest miejscem, gdzie ważny jest zdrowy rozsądek, kompromis, postawy umiarkowane. Hiperpoprawność nie ma uzasadnienia... Żeby nie było,że wlaze bez wazeliny ale to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.05.2016 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Zarzucasz mi, że logując się na forum stworzyłam nick będący nazwą firmy, co jest po prostu kłamstwem. Gdzie tak napisałem? To nie ja kłamię, to ty kłamiesz! A regulamin łamiesz ewidentnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.05.2016 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Gdyby tu się pojawił nick "Coca-cola" to pewnie większość uznała by go za formę żartu i nie widziałaby podstaw do cenzurowania nazwy. Gdyby jednak w tematach np. około-domowych ten nick prowadził kampanię promocji swoich produktów np. zachwycając się smakiem żeberek marynowanych w coli to już pachniało by to reklamą. Posty namawiające do picia tego napoju do obiadu każdy odebrałby to jako spam i wtedy działania moderujące byłyby oczywiste. A gdyby pojawił się nick "cola" (zakładam że jest niejedna taka firma) i udzielał się także w tematach kulinarnych (ale bez promowania tego napoju) to czy drążylibyście temat i żądali reakcji w imię równego traktowania? Chcę powiedzieć, że ja dalej mam przekonanie, iż w wielu przypadkach relacji między użytkownikami chodzi o osobiste urazy i uznaję, że w takich sprawach Redakcja jako "sędzia główny" ma prawo do stosowania odpowiednich wyjątków. Ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.05.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Gdyby tu się pojawił nick "Coca-cola" to pewnie większość uznała by go za formę żartu i nie widziałaby podstaw do cenzurowania nazwy. Gdyby jednak w tematach np. około-domowych ten nick prowadził kampanię promocji swoich produktów np. zachwycając się smakiem żeberek marynowanych w coli to już pachniało by to reklamą. Posty namawiające do picia tego napoju do obiadu każdy odebrałby to jako spam i wtedy działania moderujące byłyby oczywiste. A gdyby pojawił się nick "cola" (zakładam że jest niejedna taka firma) i udzielał się także w tematach kulinarnych (ale bez promowania tego napoju) to czy drążylibyście temat i żądali reakcji w imię równego traktowania? Chcę powiedzieć, że ja dalej mam przekonanie, iż w wielu przypadkach relacji między użytkownikami chodzi o osobiste urazy i uznaję, że w takich sprawach Redakcja jako "sędzia główny" ma prawo do stosowania odpowiednich wyjątków. Ale to tylko moje zdanie. Dobrze ,że powiedziałeś to na końcu.Prosiłem cie tyle razy .Jako mod uznany przez swoich misiów gogo wiesz doskonale ,że ten przykład jest o du..pę potłuc ,ponieważ nikt takiego zastrzeżonego nicka nie założy na FM.Chyba ,że będzie to nick np.Co._ca.co-la .Nie pisz tych głupot i swych przykładów które tylko zamęt wprowadzają.To po pierwsze.Po drugie jak powtarzasz te swoje frazy, to mnie to mierzi ,że zawsze widzisz jedno , Chcę powiedzieć, że ja dalej mam przekonanie, iż w wielu przypadkach relacji między użytkownikami chodzi o osobiste urazy a stronniczość ,którą już teraz ci zarzucam omijasz.Twoja ideologia ,interpretacja jest teraz śmieszna.Zapytam wprost.Kim ty chcesz zostać tu na FM.??? Powoli rysuje się twój wizerunek tylko czy forumowicz chce go oglądać.Tym przykładem mnie zniesmaczyłeś.Beznadziejny bez potwierdzenia i poparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.05.2016 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 (edytowane) Gdyby tu się pojawił nick "Coca-cola" to pewnie większość uznała by go za formę żartu i nie widziałaby podstaw do cenzurowania nazwy. Gdyby jednak w tematach np. około-domowych ten nick prowadził kampanię promocji swoich produktów............... Argumentacja trochę nieudolna - albowiem: - rzeczona posługuje się "nazwą własną" swojej firmy, - aby nie było wątpliwości, że tak jest, przypomina o tym w stopce, - robi to wyłącznie w celu komercyjnym, - rzeczona nie widzi w tym nic złego. Oczywiście, Redakcja ma prawo "przymknąć" na to oko, bo nawet najcięższe przestępstwa (przeciwko zdrowiu i życiu ludzi) też nie zawsze powodują wymierzenie kary (okoliczność łagodząca - co wcale nie znaczy, że przestępstwa nie popełniono). Edytowane 10 Maja 2016 przez sSiwy12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.05.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 (edytowane) Dlatego punkt o nicku jako nazwa firmy czy działalności jest nie potrzebny bo to zwykły nick i tylko nick.Ale jeśli ten nick będzie nachalnie uprawiał marketing to już jest robota Moderatorów i skasowanie takiego nicka a kropkowanie nic nie da bo ten ktoś może przemycić swoją nazwę jak nie w postach to na PW.Na forum jest mnóstwo osób gdzie oficjalnie wiadomo że sprzedają i czymś handluja ale oprócz tego udzielają się i pomagają czy doradzają zielonym inwestorom nie koniecznie bezposrednio swojego tematu czy swojej marki.W tematach kominkowych inwestor który dwa dni tam posiedzi wie że większość to profi kominkarze,podobnie w oknach ale dużo można się dowiedzieć tam a kropkowanie np.Foresta Natury czy finlandii czy Elfir czy kamieniarza czy tego typu użytkowników to bzdura i szkoda dla inwestorow. Edytowane 10 Maja 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.05.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 .........................W tematach kominkowych inwestor który dwa dni tam posiedzi wie że większość to profi kominkarze,podobnie w oknach ale dużo można się dowiedzieć tam a kropkowanie np.Foresta Natury czy finlandii czy Elfir czy kamieniarza czy tego typu użytkowników to bzdura i szkoda dla inwestorow. A ile dziś spożyłeś???:D:D.Jest regulamin ,są zasady.Nie mieścisz się to ban lub inne cięcia.Tym ludziom trzeba to tłumaczyć cały czas , a wtedy FM będzie czyste ...............bez obłudy.O jakiej szkodzie dla inwestora prawisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.05.2016 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Argumentacja trochę nieudolna - albowiem: - rzeczona posługuje się "nazwą własną" swojej firmy, - aby nie było wątpliwości, że tak jest, przypomina o tym w stopce, - robi to wyłącznie w celu komercyjnym, - rzeczona nie widzi w tym nic złego. Oczywiście, Redakcja ma prawo "przymknąć" na to oko, bo nawet najcięższe przestępstwa (przeciwko zdrowiu i życiu ludzi) też nie zawsze powodują wymierzenie kary (okoliczność łagodząca - co wcale nie znaczy, że przestępstwa nie popełniono). Trudno się nie zgodzić z Twoją kontrą.. . Ale mi bardziej chodziło o fakt, że nie każdy nick ma typowo firmowy wydźwięk a wtedy mnie to nie drażni i dlatego głosu Arturo nie popieram w całości (chociaż bardzo mnie cieszy to racjonalne nastawienie): Dlatego punkt o nicku jako nazwa firmy czy działalności jest nie potrzebny bo to zwykły nick i tylko nick. Ale jeśli ten nick będzie nachalnie uprawiał marketing to już jest robota Moderatorów i skasowanie takiego nicka a kropkowanie nic nie da bo ten ktoś może przemycić swoją nazwę jak nie w postach to na PW.. Często widuję nicki typu "firma.pl", "studio X" itp. Są typowo reklamowe i często widzę że ich obecność podlega bardziej pod uprawę marketingu (oczywiście to zależy jeszcze od treści postów), ale zdarza się też, że uznany forumowicz w sytuacji oficjalnej zarejestruje się jako firma i udzieli rzetelnej odpowiedzi na poważny zarzut który pojawia się na forum. I co? mam takiego zbanować za złamanie dwóch punktów: multikonto+nick firmowy? Wszystko zależy od treści postów - jedne są rzeczowe, wyjaśniające, inne po przedstawieniu się przybierają formę spotu reklamowego (chociaż w założeniu autorów oni tylko "informują". W tym zakresie jestem i będę niekonsekwentny w stosowaniu regulaminu.. Przepraszam zawiedzionych, zatwardziałych użytkowników, ale też mi jest przykro jeśli ktoś nie chce zrozumieć moich intencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.05.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 (edytowane) Tyle, że akurat w tym konkretnym przypadku nie chodzi tylko o Twoje i Redakcji intencje, bo dla mnie są OK. Tylko tak jakoś, nie lubię świętojebliwości i cwaniactwa - zwłaszcza poparte stwierdzeniem (rzeczonej osoby), że nie naruszono Regulaminu, bo to było przed........ I dla mnie osobiście jest to BardzomałytycityciPanPikuś - to jest "cyrk" Redakcji i tylko jej (Redakcji) sprawa. Edytowane 12 Maja 2016 przez sSiwy12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 12.05.2016 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 W tym zakresie jestem i będę niekonsekwentny w stosowaniu regulaminu.. Przepraszam zawiedzionych, zatwardziałych użytkowników, ale też mi jest przykro jeśli ktoś nie chce zrozumieć moich intencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.05.2016 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Witam. Kuźwa ty masz rację.On już nawet nie czyta i nie interpretuje moderacji.Wielki ale zarazem malućki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 19.05.2016 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 (edytowane) Dobry moderator ma tę cechę, że moderując forum wie, że nie jest ważne jego ego, osobisty punkt widzenia, ambicje, zawodowe cele dla których może kiedyś był na forum, lecz regulamin forum, kompromis, dobro forum. Przecież dla Elfir jest ważne jej ego, osobisty punkt widzenia, ambicje i cele zawodowe. Możę kiedyś była na forum nie dla nich, ale teraz tak. Potwierdza to co i rusz. Jak ważny jest regulamin dla niej: Liwko - no właśnie znajdź punkt zabraniający rejestrowania firmy pod nazwą nicka Przecież kpi sobie wprost z regulaminu i się śmieje... Zasady są bardzo proste: ...Nicki reklamowe są gwiazdkowane lub usuwane. Jeśli macie takie życzenie i Elfir wyrazi zgodę - nick możemy zmienić. Forum jest miejscem, gdzie ważny jest zdrowy rozsądek, kompromis, postawy umiarkowane. Hiperpoprawność nie ma uzasadnienia... Argumentacja trochę nieudolna - albowiem: - rzeczona posługuje się "nazwą własną" swojej firmy, - aby nie było wątpliwości, że tak jest, przypomina o tym w stopce, - robi to wyłącznie w celu komercyjnym, - rzeczona nie widzi w tym nic złego. Oczywiście, Redakcja ma prawo "przymknąć" na to oko, bo nawet najcięższe przestępstwa (przeciwko zdrowiu i życiu ludzi) też nie zawsze powodują wymierzenie kary (okoliczność łagodząca - co wcale nie znaczy, że przestępstwa nie popełniono). Trudno się nie zgodzić z Twoją kontrą.. . ... jestem i będę niekonsekwentny w stosowaniu regulaminu.. Przepraszam zawiedzionych, zatwardziałych użytkowników, ale też mi jest przykro jeśli ktoś nie chce zrozumieć moich intencji. Do redakcji i moderatorów: Czy regulamin powstał po to żebyście mogli karać kogo chcecie i ponieważ stoicie na straży porządku Waszego prawa? Prawo to Was nie obowiązuje i nie obowiązuje tych których sobie wybierzecie za kolegów? Co z Waszym poczuciem uczciwości, gdzie jest Wasza etyka, skoro chcecie być niekonsekwentni wobec Siebie i znajomych na forum? Plują w oczy a Wy mówicie że to tylko deszcz pada. Hiperpoprawność ma uzasadnienie i to szczególnie u Was! Kto będzie szanował utrzymującego porządek, który prawa nie przestrzega, łamie je i tego nie ukrywa, zasad nie szanuje i "banuje" co mu pasuje, bo jest ponad prawem i regulaminami? Wygląda na to że regulamin regulaminem, opłaty za PP opłatami, zasady zasadami dla wielu, ale oprócz nietykalnych. Nietykalni pozostaną nietykalnymi i udają że nie widzą nie słyszą, co się mówi na ich temat. Rozdajecie kolegom immunitet, o którym reszta nie wie i Waszym zdaniem nie musi wiedzieć. Zauważacie to? Panie Andrzeju? Edytowane 19 Maja 2016 przez Instaltechnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 06.06.2016 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Redakcja myśli... długo, ale może to dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.06.2016 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 R.I.P. ogłoszenia drobne wlasnie odpalono automat spamujacy watek ogloszen drobnych, jak sie domyslam za zgoda ZPR a podobno w regulaminie jest "kazdy forumowicz ma prawo do jednego ogloszenia" a tam automacik zasypuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 15.06.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Redakcja myśli... długo, ale może to dobrze... nie przesadzaj... i nie posądzaj niektorych o umiejetnosci przez nich niemożliwe do opanowania bardziej pasuje słowo ODCZEKUJE i zastanawia sie nad tekstem bełkotu który to sprawi ze my - maluczcy uczestnicy forum będziemy miec - mówiąc kolokwialnie - polew.. PS gratuluję trafności pytań. Mam dziwne wrazenie ze na pierwsze z nich odpowiedź jest twierdząca. No ale oczywiście Redakcja napisze ze wcale tak nie jest.. taki forumowy "pisioland" Edytowane 15 Czerwca 2016 przez forscher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.06.2016 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Redakcja myśli... długo, ale może to dobrze... http://kodczasu.pl/files/czlowiek_z_glowa_w_piasku_132.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts